X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Twardnienia brzucha się często zdarzają w III trymestrze, tak samo mdłości. Musi być wszystko w porządku, ale trzymam kciuki za wizytę. Daj znać.

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jestem juz o wiele spokojniejsza i jestem dobrej myśli. A z takich radosnych rzeczy to powiem wam ze w miniony weekend postanowiliśmy z małżem ze to najwyzszy czas poinformowac mame chrzestna że tylko ona jest dla nas slusznym wyborem. Balam sie jej reakcji bo to jest ta moja przyjaciółka która nie wiadomo czy zdazy mieć dziecko zanim ją lekarze pokroja, wiec balam sie ze to ją dobije, no ale zaryzykowalismy. I bylo warto. Dziewczyna zalała nam sie łzami, bardzo sie ucieszyła ze w jakimś stopniu bedzie miala swoje dziecko, tylko chrzestne, ze bedzie sie nim opiekować itd. Kamień z serca az jestem w szoku ze sama sie nie poryczalam. Pamietam ze gdy ja zostałam pierwszy raz chrzestna to czulam sie wyjątkowa i wyróżniona :-) ciesze sie ze mogłam jej choć w ten sposób sprawic radość

agulineczka, mi_lejdi, dobuska, Lady Savage lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Będzie dobrze :)

Jedna z Wielu tulę :* i już trzymam kciuki za nowy cykl

Dobuska, Agulineczka bardzo mocno Wam kibicuję :)

Zresztą czas najwyższy na kolejny pozytywny test. Która przejmuje mój brzuchol? ;)

Wczoraj byłam na wizycie, to już przedostatnia, a kolejna ostatnia będzie 24 października.
    Wszystko jest z malutką w porządku. Na szczęście podgoniła z wagą i waży już 2764gramy. Jest nadzieja, że urodzi się z magiczną 3 na początku ;)
    Tak przeczuwałam, że musiała zacząć wagowo nadrabiać, bo ja mam mega wielki apetyt. Co chwilę muszę coś skubnąć... I moja waga też poszła w górę... od początku ciąży +6,5kg :/
    Na wcześniejszy poród też się nie zapowiada, tak że dotrzymam do terminu CC.

agulineczka, mi_lejdi, AiCha4811, dobuska, Lady Savage lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super, ze Majeczka nadrobiła :)
    +6,5 kg od początku ciąży w 37 tyg to bardzo mało (dla porównania ja przytyłam prawie 20kg).
    Ja jestem chętna do przejęcia Twojego brzuszka, ale mogę odstąpić miejsce naszej Dobuśce :)

Aicha trzymam kciuki za wizytę. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :*

Wczoraj działaliśmy z mężem, a dzisiaj pozytyw na teście owu jak 150 ;) wczoraj był prawie pozytywny

AiCha4811, Anulka0407, mi_lejdi, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Wspaniały prezent zrobiliście Twojej przyjaciółce. Bardzo wzruszające :)

Anulka. Ale dobre wiadomości, oby tak dalej :)

Agulineczka. Wiedziałam, że jeszcze będziesz miała pozytyw owu, super :)

A my kończymy dziś miesiąc :) Nie wiem kiedy to zleciało.
    [Cut]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 11:59

AiCha4811, yvonneSW, Anulka0407, Jedna_z_Wielu, mi_lejdi, kaka470 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie jaka śliczniutka kruszynka <3
    Szybko zleciał ten czas, naprawdę. Na początku fajnie się takie zdjęcia robi, później zajmie Ci to dużo więcej czasu bo nie uleży w miejscu tylko będzie się obracać, rozglądać na boki :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie powtarzam się ale Twoja Emilka to CUDEŃKO <3

Agulineczka niby 6,5kg to mało, ale tak jak wcześniej pisałam, przy mojej "wyjściowej" wadze to i tak górna granica :/
    Super, że pozytyw się pojawił :) Teraz trzymam kciuki za zielonego kropka :)

Lola, Fruska pokażcie swoje maleństwa... Co u Was słychać? Jak sobie dajecie radę?

mi_lejdi, Annie1981 lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja po wizycie dzisiaj. Hania waży już około 1450g! Wszystko dobrze. Szyjka nadal długa. Kamień z serducha. Te wizyty mają dla mnie charakter terapeutyczny.

Aicha, czekamy na dobre wieści z Twojej wizyty :)

Annie, Emilka to taka ślicznotka. Nie mogę się na nią napatrzeć.

Agulineczka, cieszę się, że test LH wyszedł pozytywny! Teraz oczekiwanie na dalsze testowanie i pamiętaj o dobrym nastawieniu.

Anulka, Maja ma bardzo ładna wagę :) już niebawem będziesz ją tuliła. Zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 15:06

mi_lejdi, Annie1981, AiCha4811, dobuska, Anulka0407, Lady Savage lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. Takie zdjęcia chcę jej robić co miesiąc. Mam nadzieję, że dam radę pomimo tego, że może być trudniej :)

Moniczko. Ładnie Hania przybiera i super, że wszystko w porządku :)

moniczko. lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem właśnie po wizycie, dobrze podejrzewalam ze to nerki ale na szczescie nie ma jeszcze zle, nie ma jeszcze potrzeby antybiotyku, mam sporą torbiel oraz poszerzone UKM , wiec moge odczuwać takie kłucia, moga byc mocniejsze, do szpitala mam jechac jak beda bardzo silne i z wymiotami, do tej pory przepisala mi urosept wode jana i cos tam jeszcze. Powiedziala ze na następna wizyte zrobimy posiew ale generalnie to nie zagraża maluszkowi i dotyczy wielu kobitek w ciąży. Co do twardnienia to pani dr prosila żeby obserwować w jakich okolicznościach i jak czesto twardnieje, mówiła ze do 10 może byc, jak cos mam dzwonić.

Annie ale slicznie Emilka wygląda, urocze takie zdjęcia :-D miód malina :-) i sliczne ubranko

Dzieki za słowa otuchy dziewczyny :-* :-* :-*
    Odziwo tylko chwile sie martwilam potem udało mi sie nie przejmować.
    Leoś wazy 1600 gram i jest zdrowy.
    Moniczko ciesze sie ze u Ciebie tez do przodu :-) i Hania zdrowo rośnie
    Agulineczka super wiesci !! Będę trzymac kciuki za te swieta z brzuszkiem !

mi_lejdi, dobuska, moniczko., Annie1981, Lady Savage lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko i Aicha dobrze że z maluszkami wszystko ok :)
    Z ciekawości sprawdziłam ile mój synuś ważył w podobnym okresie i znalazłam, że w 30+5 tyg ważył ok 1790g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 18:43

moniczko., AiCha4811, Lady Savage lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha ciesze sie ze na razie wszystko w porzadku. A masz jakies objawy dyzuryczne?

Moniczko "wizyty mają dla mnie charakter terapeutyczny" haha ja po wizytach wychodze jak na skrzydlach :D

agulineczko bardzo sie ciesze z pozytywnego testu ovu! nie proznujcie ;)

Anulka Majeczka wagowo tak naparwde juz gotowa ;) Mi to sie marzy dziecko max 3,5 kg, pewnie dlatego ze moja mama rodzila po 4kg! No i jestem pod wrazeniem, jak malo przytylas.

Annie super fotka! zawsze sobie myslalam, ze jak bede miec dziecko, to bede robic zdjecie z misiem co miesiac przez 1 rok :) A Emilka chyba podobna do mamy? :)
    co do plci to ja nie mam cisnienia, wole poczkac i miec pewnosc. za to moja mama bardzo dopytuje i dokladnie wiem dlaczego- chce zaczac szalenstwo zakupowe dla pierwszego wnusia ;)

Beznadziejnie ostatnio sie loguje do BF :/ Mam ochote do nich napisac, ze jest to mega niewygodne i niedlugo wszystkie uciekniemy na fb :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 20:17

AiCha4811, Anulka0407 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje serduszka!
    U mnie się dzisiaj okazało, że cierpię na migreny z aurą. Zaczynam mieć straszne problemy z oczami, tracę ostrość, obraz mi wiruje, a po ustąpieniu pojawia się przeokropny ból głowy.
    Także kolejne do kolekcji. :)

Aicha ja się nikomu w pracy nie przyznawałam, jedynie wie osoba z mojej rodziny, która ze mną pracuje, ale ona powiedziała mi, że z nikim o tym nie rozmawia. cieszę się, że u Ciebie dobrze! :* To piękne co napisałaś o chrzestnej....:)))) Leoś to już spory kawaler!

Anulka no już za moment przyjdzie na Ciebie pora z porodem! A Twój test pamiętam jakby był wczoraj. :))

Agulineczka to będzie piękny pozytyw na koniec cyklu mówię Ci:D:D
    To co napisałaś o oddaniu mi brzuszka to normalnie mnie tak wzruszyło, że się poryczałam ... dziękuję :* aczkolwiek każda z nas zasługuje na brzusiolek tak samo:)

Annie Emilka jest coraz słodsza, naprawdę. Aż bym zjadła:D

Annie1981, Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Przykro mi z powodu nerek, ale cieszę się, że nie ma to wpływu na Leosia.

MiLejdi. Nie wiem do kogo Emilka podobna. Mówią, że i do mnie i do męża ;)
    Pisałam wczoraj do BBF odnośnie logowania, ale nie mogłam wysłać, bo wyskoczył błąd! Spróbuję jeszcze raz.

Dobuska. Jejku, skąd te migreny? Długo już je masz?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska :-* :-* <3 ja Ci chętnie oddam mój brzusiolek jak anulkowy trafi gdzie indziej
    Co do migren to sama jestem migrenowcem i wiem jaka to zaraza ale te aury to jiz koszmar jakiś, kolezanka to miała, bardzo Ci współczuję. Wiem ze średnio Cie pocieszy to co powiem ale wydaje mi sie ze wszystkie takie dolegliwości sa wynikiem fatalnego stanu psychiki, mowie tu akurat o sobie bo czulam sie koszmarnie zle dopóki nie zaszlam w ciążę. Stresy, starania, praca to wszystko mnie niszczylo i mialam mnóstwo dolegliwości, one ustały gdy przestałam martwić sie o swoją przyszłość i gdy przestalam tez pracować. Mowie Ci to tylko po to żebyś wiedziała ze to jest (prawdopodobnie) przejsciowe i psychika ma tu duzy wpływ, i ze w koncu sie uda wam a wtedy to wszystko zniknie i będziesz czula sie juz dobrze, może taka mysl pomoze Ci to przetrwać

Mi lejdi jeśli pytasz o pieczenie przy sikaniu to nie mam a z częstością jest różnie. Generalnie rzadko kiedy wstaje w nocy siku wiec moge długo nie sikac a w ciagu dnia zdarza sie ze bardzo czesto czuje parcie, ale to moze byc zasługa Leosia. Dużo spalam na prawym boku bo na,lewym mi poślad dretwieje wiec troche na wlasne życzenie mam te zastoje, teraz śpię na lewym i sie nie wysypiam :-P wczoraj cwiczylam troche bo mnie maz zmobilizowal no i Leoś jest wiekszy niz na swoj wiek, uslyszalam ze to przez to ze jem duzo slodyczy bo dzidzius na tym etapie juz zbiera tluszczyk i niestety jak nie skoncze sie obzerac to urodze takiego 4 kg =-O :-\ tylko jak tu sobie odmówić? :-( mam strasznie słaba wole do slodyczy, mimo tego ze wiem iz to nie zdrowe dla dziecka :-\
    W zeszłym tygodniu dostałam od koleżanki pare ubranek w tym dwa takie ze kolana mi sie ugiely !

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cc0fb208dd0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 07:49

Annie1981, Lady Savage lubią tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta dupiastość z logowaniem która mnie też irytuje spowodowana jest tym ze belly w koncu zainwestowalo w responsywna wersję strony, szkoda tylko ze to co było niewygodne nadal takim zostało a to co było plusem czyli brak logowania zniknęło xD :-P :-P :-P chyba tam mają kiepskich testerów albo kiepskich programistów, albo jedno i drugie :-P

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha slodkie ubranka :) jestem ciekawa czy Leos urodzi sie przed czy po swietach.
    Mnie dopadl katar, synek w nocy mial taki kaszel, ze spac sie nie dalo. Wczoraj staranek nie bylo. Owu obstawiam na wczoraj/ dzisiaj. Trudno, moze <3 dwa dni wczesniej wystarczy. Maz wrocil zmeczony po pracy, ja sie zle czulam i nie chcę tak na siłę.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mnie dol dzisiaj dopadl. Chyba ta mgla za oknem nie sprzyja dobremu nastrojowi

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja sie bujam z katarem prawie cały czas wiec rozumiem twój bol. Co do staranek to takie na siłę przeważnie i tak nie sa skuteczne więc może i dobrze ze sie nie zmuszaliscie. U nas bylo wiele takich serduszkowan na siłę bo płodne i powiem szczerze ze ani satysfakcji ani ciąży z tego nie było. Leosia poczelismy podczas gdy kochalismy sie naprawdę z pasją i ochotą. Mysle ze nawet to ma swoje uzasadnienie naukowo-biologicznie bo wydaje mi sie ze facet "strzela" (przepraszam za doslownosc) o wiele "celniej" , lepiej wtedy gdy na stosunek ma nastrój i ochotę aniżeli wtedy gdy nie ma ochoty ale wypada bo sie staramy. Moj mąż obstawia ze Leoś bedzie na samym poczatku stycznia, ja jakos ostatnio poczułam ze na święta juz będziemy w 3, ale w sumie chyba wolałabym opcje męża ;-)

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha u nas tak samo, Wojtusia poczelismy kochajac sie z ochota, a nie ze trzeba, bo moze sie uda. Przy drugim dziecku jest juz troche ciezej.
    Co do terminu porodu to wiedzac juz jak to wszystko wyglada tez wolalabym na Twoim miejscu opcje meza :) Swieta jeszcze w miarę na spokojnie (nie chcialabym w tym czasie leżeć w szpitalu czy dochodzic do siebie po porodzie), a w nowy rok wchodzic w trojke :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ