Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też kiedyś czytałam, że migereny są spowodowane złym stanem psychicznym.
AiCha. Myślę, że waga Leosia nie jest spowodowana słodyczami. Podobno na wagę dziecka mają wpływ też witaminy czy kwasy DHA, ale na wrześniówkach były dziewczyny, które brały tego dużo a dziecko urodziło się z normalną wagą. Także wydaje mi się, że to tylko geny i nie ma się co przejmować.
Te ciuszki są śliczne! Ja też mam takie świąteczne i nie mogę się doczekać pierwszych świąt z Emilką i założenia ich
Co to jest ta responsywna wersja i skąd wiesz, że w to zainwestowali?
Agulineczka. Jak ma być dzidzia to 2 dni przed owu spokojnie starczy U nas było dzień przed, ale wiadomo, te obliczenia zawsze mogą się mylić.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Agulineczka, ja zaszlam w ciaze w cyklu, w ktorym po raz pierwszy byly sobie po prostu co 2 dni i niczego wiecej nie analizowalam. Wczesniej byly kombinacje alpejskie wokol ovu, codziennie, bo balam sie, ze przgapimy, byly tez proby abstynecji przed, nic nie dzialalo, a zadzialal dopiero luuuz
A dzis mija 100 dni mojej ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 21:03
Annie1981, Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Aicha co do wagi Leosia, ja nigdy nie byłam wielką fanką słodyczy, w ciąży nieco ochota na coś słodkiego mi się zwiększyła, ale nie żebym pochłaniała tego nie wiadomo ile. Synek urodził się duży i wagowo na każdym usg był większy. Po prostu... Nie wiem czy witaminy, geny (moja mama urodziła 2 córki o masie okolo 3,5 wiec nie jakieś bardzo duże) czy cos innego. Raz usłyszałam, ze jak rodzice wysocy i szczupli tym większe prawdopodobieństwo większego dziecka. Nie mam pojęcia czy to prawda. Jesteśmy z mężem szczupli, ja 170 cm, mąż 186 więc też raczej wysocy, także u nas się sprawdziło. U mojej siostry podobnie.
Mi lejdi gratulacje z setnego dnia stanu błogosławionegoAiCha4811, mi_lejdi lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cześć kochane
Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, ale podczytuje was w miarę możliwości na bieżąco
Chcieliśmy się z Jankiem tylko szybko przywitać
Mały ma już ponad 3 miesiące !
Trochee nam się pokompikowało w ciąży i z 20.08 zrobił 14.07.. ale mały jest zdrowy jak ryba i rośnie jak na drożdżach!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 18:21
Annie1981, dobuska, Anulka0407, Jedna_z_Wielu, AiCha4811, mi_lejdi, kaka470, Lady Savage lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Hej kochane!
Witam się w nowym 16 cyklu starań. Wczoraj było ostatnie z mężem i w poniedziałek go badamy. Powoli się stresuję, ale mu nie mówię. Ale przynajmniej mogę się umówić na pierwszą wizytę już jak wiem o @.
Annie wiesz co, ja nie wiem. Te migreny to chyba genetyczny prezent od mamusi mojej. Jej już przeszły, a teraz ja mam.
Aicha ja doszłam do tego wniosku ostatnio też sama. Odkąd starania przekroczyły rok czasu to zaczęłam okropnie poupadać na zdrowiu. Niby się na co dzień nie stresuję, ale jednak podświadomośc robi swoje.
Mi lejdi gratuluję takiej jakby studniówki
Najmłodsza no pewnie, że Ciebie pamiętam! Jak się cieszę, że się wszystko dobrze skończyło. Synek cudny!
-
Najmlodsza sliczny synuś i wspaniale, ze wszystko ok.
Ja tez cierpie na migreny i podobnie jak Dobuska twierdze, ze mam je od mojej mamy. Moja mama ma teraz duzo rzadziej, ale bardzo jej doskwieraly.
U mnie dzisiaj okropne samopoczucie. Głowa mi zaraz peknie, leze pod koldra w swetrze i bluzie polarowej, w podwójnych skarpetkach i nadal sie trzese. Nie pamiętam kiedy az tak mi bylo zimno, zeby strzelać zebami i nie moc tego powstrzymac. Juz dwa razy wymiotowalam... dobrze, ze synek w zlobku, bo nie dalabym rady sie nim zajmowac. Maz bedzie w stanie go odebrac na szczęście, bo ja dzisiaj za kierownice bym nie wsiadla. a pogoda piekna mimo mglistego poranka, mialam jeszcze sadzic tulipany, no i juz sobiebposadzilam.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
najmłodsza staraczka aaaaaaaaaaaaa wspaniale, mały cudowny, pamiętam Cię. Gratuluję
Zastanawiałam się co u Ciebie :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Najmlodsza gratulacje synka! sliczny drobelek niech zdrowo rosnie!
agulineczka co to za paszkwil Cie dopadl... pewnie jakis rota, noro lub pochodne... ja zawsze uwazam, ze to ciezka choroba, czlowieka scina z nog. niech szybko objawy mina!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 16:50
14.04.2018 Théo -
Mi lejdi u nas bylo tak samo.
Dobuska trzymam kciuki baaaardzoooo.
Szkoda dziewczyny ze nie napisalyscie ze to z pewnością przez slodycze moze bym przestała jeść hehe
Najmłodsza staraczka ojej nawet nie wiem czy pytac co to sie podzialo ze miesiąc wcześniej urodziłas, w każdym razie synuś śliczny, gratulacje serdeczne.Ile Janek mierzyl i ważył jak sie urodził? Jak przechodzicie przez pierwsze miesiace? Mały jest placzliwy czy spokojny aniołek? Jak sie spelniasz jako mama? Zastanawiam się czy gdybym byla w twoim wieku mialabym więcej siły u mnie na razie zaczely sie codzienne bóle spojenia i fatalne noce pod kątem snu bo śpię tylko na lewym boku, spalam wcześniej na prawym ale nerka ucierpiala i teraz musze na lewym -
Agulineczka. Ojej, co Cię dopadło. Zdrówka życzę.
Kara. Myślałam, że nas opuściłaś na zawsze. Powodzenia, bo to może się wydarzyć w każdym momencie
AiCha. Widzę, że Cię dopadły dolegliwości ciążowe. Mam nadzieję, że jednak potraktują Cię łaskawie.
Napisałam do BBF odnośnie logowania. Ciekawe czy w ogóle ktokolwiek mi odpisze
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie ja mysle/mam nadzieje, ze nie jestes pierwsza jak Ci nie odpisza za jakis czas, to ja napisz
Wypytalam ostatnio naszych francuskich znajomych, ktorzy niedawno zostali rodzicami o opieke nad ciezarnymi we Francji i na szczescie wszystko wyglada podobnie usg prenatalne dla wszystkich, test pappa jak wyjdzie cos nie tak lub ma sie 35 lat. Inaczej jest odplatnie. Dostepnosc laoratoriow jak u nas, moja kolezanka tez od razu poleciala na bete po tescie.
Najbardziej mi sie podoba, ze we Francji wszystkie leki wypisane przez lekarza sa za darmo, wszystko jedno czy to pigulki antykoncepcyjne czy antybiotyk To mi ulatwi prace.Annie1981, Lady Savage lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
To logowanie mnie wykończy... chcę coś napisać, ale widzę, że jestem niezalogowana i szlag mnie trafia
Najmłodsza staraczka, gratuluję ślicznego synusia
Agulineczka, teraz jest po prostu sezon grypowo-jelitówkowy w pełni. Mam nadzieję, że szybko Ci choróbsko odpuści.
Aicha, moja Hania doktor powiedział, że też jest starsza wagą o kilka dni od wieku ciążowego, ale nie wiązałabym tego ze słodyczami (choć też jem ich dużo). U nas i ja i mąż byliśmy dużymi dziećmi więc pewnie córka też najmniejsza się nie urodzi
Mi lejdi, a kiedy wyjeżdżacie do Francji? Na stałe? Nie wiem czy coś przegapiłam, jeśli pisałaś
Mnie wczoraj Hania na maksa zestresowała... prawie cały dzień odpoczywała, zaczęła mocniej kopać dopiero wieczorem, a dzisiaj od rana już harce w brzuchu. Nie wiem, taka już chyba jej natura... dwa dni w tygodniu ma zawsze baaardzo spokojne.
-
Annie przeoczylam twoje pytanie o stronę responsywna, to znaczy wersja strony internetowej która inteligentnie dopasowuje się do różnych rozmiarów ekranów czyli tzw mobile, widze ze w to zaiwestowali bo widzę ze niektóre elementy na telefonie wyglądają responsywnie ( pracowalam w tym temacie) natomiast jest to kompletnie niedopracowane. Ja im pisalam w feedbacku żeby zrobili cos z wersją mobilną strony bo jest niewygodna.
Co do dolegliwosci ciazowych to no cóż, jestem w połowie 7 miesiąca, wypadaloby zebym w koncu miała jakies objawy xD hehehe.
Wczoraj maz mnie wyciągnął na spacer, przeszliśmy 5 km, pogadalismy, dotlenilismy sie i zaraz lepiej sie poczułam, nawet lepiej spałam. Bardzo lubie takie spacery, może jutro tez pójdziemyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 13:28
-
Aicha na mnie tez takie spacery maja dobroczynny wplyw.
Ja sie nadal zle czuje. Co prawda nie jest mi juz tak potwornie zimno i nie wymiotuje, ale slaba jestem potwornie. Jakby mnie ktos popchnal to bym poleciala.Wczoraj lezalam z goraczka i dorwal mnie ból nogi. Gardlo ok, kataru tez nie mam, a jednak cos mnie dopadlo. Glowa mi peka niesamowicie, juz trzeci dzien z rzedu, cisnienie niskie 100/65 a puls 110 w stanie spoczynku... nie wiem o co chodzi. I tak sobie mysle, ze fasolki na 100% nie bedzie w tym miesiacu, bo jak tak slaby organizm ma przyjmowac nowe zycie w zeszlym miesiacu permanentny stres, teraz takie samopoczucie...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka ojoj, to okropnie Cie wzięło nie da sie ukryć że taka choroba nie sprzyja ciąży, ale to nie znaczy ze trzeba od razu spisywac cykl na straty. :-* :-* :-*
-
MiLejdi. We Francji leki są za darmo ogólnie czy tylko w ciąży?
U mnie są za darmo ogólnie, co jest sporym ułatwieniem. Ostatnio nawet poprosiłam lekarza o lanolinę na sutki, dostałam receptę i nie musiałam płacić
Agulineczka. Właśnie podobno choroba zwiększa szanse na ciąże Byłam na innym wątku i tam sporo dziewczyn zachodziło w zainfekowanym cyklu, w tym ja
Podobno wtedy łatwiej, bo osłabiony organizm nie odrzuca zarodka jako ciała obcego. Nie wiem ile w tym prawdy
AiCha4811 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔