X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam dzisiaj test. Zrobilam tym razem żółty bobo test zachwalany na forum. Wydaje mi się, że kreska jest ciemniejsza, ale wiadomo, że nie ma co porównywać rożnych testów. Ale dzisiaj nawet allegrowy cieńki paskowy pokazał mega bladzioszka, a wczoraj na nim biało było. Pózniej może wstawię Wam zdjęcie.

Powiedziałam wczoraj mężowi. Połozyłam synka spać i przynioslam do salonu żelki Haribo - te misie. I pytam męża czy chce. W przeciwieństwie do mnie nie lubi żelków więc standardowo powiedział, że nie, dzięki. No to otworzyłam je dla siebie i za jakiś czas mówię do niego patrz jaki dziwny żelek. I dałam mu do ręki przygotowane wcześniej ziarno fasoli (na odwrocie ziarenka namalowałam serduszko). On się na mnie patrzy i mówi, przecież to fasola. Odwrócił ziarenko spojrzał na serduszko, na mnie, znowu na fasolę i ze łzami w oczach: " nie mów, że chcesz mi powiedzieć, że..." powiedziałam, że tak, że jak wszystko pójdzie dobrze to zostaniemy po raz drugi rodzicami. Padliśmy sobie w objęcia :)

Lady Savage, kaka470, mi_lejdi, dobuska, moniczko., AiCha4811, yvonneSW, Annie1981, Alxawl, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka trzymaj się dzielnie, niech Tomuś jeszcze trochę posiedzi.

Lady trzymam kciuki!

Spioch dobrze, że wyniki męża się poprawiły. Wiesz już też lepiej kiedy masz owulację, więc trzeba wierzyć, że może niedługo się uda.

spioch2 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc zostajemy do piątku :-( dostałam już sterydy na wykształcenie płucków. Szyjka się skruciła 1,5cm , raczej już sama do domu nie wrócę , a i Tomuś ma już ponad 3000g

Lady Savage lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • spioch2 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka popłakałam się czytając jak oznajmilas mężowi. Brakuje mi słów... :*

Kaka będzie dobrze, Tomus to silny chłopak :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 14:56

dobuska, agulineczka lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz nie jesteś przegranym <3
    Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
    Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8%
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka trzymamy kciuki! Oby fałszywy alarm. Muszę powiedzieć, że niemało takich przypadków. Moja koleżanka taki miała i mimo 2 cm rizwarcia, urodziła w koncu 6 dni po terminie :)

Aicha a nie chcesz się pochwalić jakimś linkiem do tego biustonosza ;) ja od razu jak musiałam porzucić wszystkie moje biustonosze to kupiłam takie do karmienia: czerwony i cielisty- ladne ale nie sexy ;) Przed ciążą miałam prawie same Etamowe pushupy, teraz moj zmiażdżony biust wyglada w nich komicznie, choc dla mojego meza intrygująco :P

Spioch nieustannie trzymam kciuki za Ciebie i męża! Patrząc na statystyki na OF, naprawdę wielu facetów ma słabe nasienie i się udaje nawet często zupełnie naturalnie...

AiCha4811, spioch2, kaka470 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka to piękne chwile :) aż się cieszę na następny raz :)

spioch2, agulineczka lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:11

spioch2, AiCha4811, agulineczka lubią tę wiadomość

• spioch2 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z liczebnością i ruchliwością też nie ma tragedii, tylko my zrobiliśmy badania sami dla siebie bez konsultacji z lekarzem i to był błąd, bo od razu uznaliśmy, że jest tragicznie. Niepotrzebnie.

Jeśli chodzi o inseminacje to również mam opory. Tak bardzo chciałabym zajść naturalnie. Nie wiem dlaczego ale chciałabym żeby dziecko powstało z naszej miłości a nie ingenerecji osób trzecich. Ciagle mam nadzieje. Mój lekarz powiedział ze proponuje 6 miesięcy stymulacji a jeśli to nie pomoże to 3 podejścia do inseminacji. Ja obiecałam sobie, że jak pójdę do lekarza to będę się słuchać i przechodzić kolejne etapy tak jak lekarz powie. Jeśli po tym będzie już tylko in vitro, to raczej sobie odpuscimy na jakiś czas i wrocimy do tematu jak będziemy na to gotowi ;-) czas pokaże co i jak

Dobuska Lekarz zalecił tylko Profertil?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 15:51

Dopóki walczysz nie jesteś przegranym <3
    Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
    Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8%
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ojej ale oryginalnie, wzruszylam się :-) super

Kaka to spory juz chłop. Daj znać jak sobie radzicie, powodzenia !

Śpiochu naprawdę z takimi wynikami i z gorszymi sie udaje. Kwestia czasu. Na tym wątku wszystkie "beznadziejne" przypadki fuksem zachodzą, tak jak ja, lejdi, Agulineczka. Reszta kochanych staraczek czeka w kolejce, ale każda kolejka w końcu dobiega końca :-)
    Ale tez miałam takie myśli ze inseminacja to juz nie bedzie to samo co naturalnie, ale powtarzalam sobie ze lepsze to niz brak dzieciątka.

Mi lejdi wybor byl tragicznie ograniczony bo tylko 3 modele, ale mężowi sie podoba wiec jest sexi :-P :-P
    Tutaj link https://www.dalia.pl/bielizna/biustonosze/do_karmienia/biustonosz_do_karmienia_anna_k01_czarny.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:00

mi_lejdi, agulineczka, spioch2 lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadySavage. Przyjęłam zaproszenie. Może fotkę Nikosia chociaż na priv prześlesz :)

AiCha. Podziwiam za te ćwiczenia. Coraz lepiej Ci idzie :)
    Super wyniki badań, trzymam kciuki za GBS :)

Margolciak. Niestety Fruska ani Lola nie odzywały się po porodzie. Też jestem ciekawa co u nich.

Agulineczka. Aż mi łezki poleciały jak opisywałaś reakcję męża :)

agulineczka, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha bardzo ladny, a miseczki sa usztywniane czy miekkie?

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

spioch2, AiCha4811 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam coś wymyślić oryginalnego - w końcu już wcześniej dwa razy oznajmiałam mężowi, że jestem w ciązy. W pierwszym przypadku było to dokładnie w 4 rocznicę naszego ślubu i Boże Ciało. Kompletnie nie planowałam robić wtedy testu, tak mnie coś rano natchnęło :) Mąż kupił mi kolczyki, a ja mu wtedy wręczyłam w torebeczce prezentowej pozytywny test (to był 12 dpo). Mąż kompletnie się nie spodziewal takiego prezentu, to był nasz 11cs, ja sama nie wierzyłam, że nam się uda. Nie informowałam go już nawet kiedy testuję, bo zawsze ten sam rezultat, a wiedzialam, że on biedny też tak mocno to przeżywa. Płakaliśmy oboje wtedy.

Za drugim razem wręczylam mu drewniane pudełko dokładnie w naszą którąś tam miesięcznicę, mówiąc, że już dawno nic sobie nie dawaliśmy i przestaliśmy ją obchodzić. Powiedziałam, że będzie miał na drobiazgi, które wiecznie mu się gdzieś walają. A w pudełku czekały na niego maluteńkie skarpeteczki z testem w środku. Nie uwierzył. Dopiero jak wymacał test. Też był strasznie wzruszony.

No i teraz te żelki ;) jakoś szybko na to wpadłam. Kreatywna bestia ze mnie ;)

Strasznie mnie brzuch boli od wczoraj jak na @ i się zaczynam stresować...

dobuska, Annie1981, spioch2, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska to pewnie zalezy od klinki, ale moja kolezanke poinformowali, ze oni musza najpierw udokumentowac bezplodnosc pary, czyli wykonac wszystkie etapy, jak HSG, inseminacje itd. Gadalam nawet o tym z moja doktor i ona uwaza, ze to wyciaganie kasy, bo badania wyraznie pokazuja, ze inseminacja zwieksza szanse na zaplodnienie JEDYNIE w przypadku slabego nasienia mezczyzny. Mam nadzieje, ze nie bedziesz potrzebowac tej informacji, ale w razie czego mysle, ze warto poszperac i wyciagnac taka karte.

W ogole sluchajcie moja kolezanka ma 37 lat, 5 lat staran za soba, poszla do kliniki z nastawieniem na in vitro, a tu sie okazyje, ze to nie takie poste. Zgapila sie, chciala, zeby dzicko poczelo sie romantycznie, a teraz jest zdesperowana i zstresowana wiekiem, i in vitro poddala by sie od reki... tak bardzo bym chciala, zeby jej sie juz udalo :/

spioch2 lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

Strasznie mnie brzuch boli od wczoraj jak na @ i się zaczynam stresować...

agulineczka mnie nigdy nie bolal brzuch na okres przed okresem poza cyklem ciazowym :) wierze ze to stresuje, ale tak moze byc.

agulineczka lubi tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuśka ja wierzę, ze teraz jak macie strategię działania to się uda. Mocno w to wierzę. Tak samo jak w Śpiocha.

Ewela i Figa o Was też cały czas pamiętam.

Aicha bardzo ładny biustonosz, ja nie miałam do karmienia żadnego sexy biustonosza. Caly czas chodziłam w bezszwowych meeega wygodnych z KappAhl. Zresztą seks nie był mi w głowie wtedy jak dupsko i piersi bolały ;)

Kaka nic się nie martw. Moja koleżanka aż 3 tyg leżała w szpitalu z przedwczesnymi skurczami i była we wcześniejszej niż Ty ciąży, więc i strach dużo większy. Urodziła tydzień po terminie ;) Może u Ciebie też się na tym skończy. Trzymam kciuki!

dobuska, spioch2, e.wela, Figa8787, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dobuska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dobuśka ja wierzę, ze teraz jak macie strategię działania to się uda. Mocno w to wierzę. Tak samo jak w Śpiocha.

Ewela i Figa o Was też cały czas pamiętam.

Aicha bardzo ładny biustonosz, ja nie miałam do karmienia żadnego sexy biustonosza. Caly czas chodziłam w bezszwowych meeega wygodnych z KappAhl. Zresztą seks nie był mi w głowie wtedy jak dupsko i piersi bolały ;)

Kaka nic się nie martw. Moja koleżanka aż 3 tyg leżała w szpitalu z przedwczesnymi skurczami i była we wcześniejszej niż Ty ciąży, więc i strach dużo większy. Urodziła tydzień po terminie ;) Może u Ciebie też się na tym skończy. Trzymam kciuki!
    Dziękuję!!:*

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:16

dobuska, agulineczka lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:39

agulineczka lubi tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ