Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka pytalas mnie o szczepienia! Przepraszam, ostatnio mam duzo na glowie. Generalnie w najblizszym czasie to pneumokoki od 6 tyg mozna i Bexsero po 8 tygodniu z zalecanych.
Agulineczka trzymam mocno kciuki!
Spioch rozumiem Twoje opory, ja bylam z tych nietestujacych... Tule i trzymam kciuki! Uda sie w koncu na pewno :*
Annie, ale @ jeszcze u Cibie nie bylo po pologu prawda? oczywiscie moze jej nie byc do nastepnego
Z pozytywnych historii, to na rozowej stronie, dziewczyna zaszla w ciaze w 112 cs! agulineczka wie o kim mowie in vitro, ale pierwsze podejscie udane
co do wyprawki, to mam juz wybranych wiele rzeczy na dysku mam mnostwo linkow do rozkow, spioszkow, kocykow itd, ale podobnie jak yvonne czekam na styczen, bo to miesiac wielkich promocji
Aicha bardzo ladny wozek widze, ze juz przygotowania wielka para
Ja niestety spotkalam sie ze zlymi opiniami o bebetto, ze podobno sruby sie luzuja!? wiem, ze agulineczka zadowolona, ale jako ze na kilka takich opinii sie nacielam, to juz troche sie boje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 23:12
dobuska, Anulka0407 lubią tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
Śpiochu dostaniesz w tylek za wieczorne testowanie jutro kup test i zrób go nastepnego dnia rano, wtedy bedzie bardziej wiarygodny. Aczkolwiek sama nie raz padlam ofiarą własnego braku cierpliwości. Tak to juz jest gdy test leży w domu. Mimo wszystko bardzo mi smutno ze musialas zobaczyć biel vizira
Dobuska, Ty wiesz, ale napisZę jeszcze raz że trzymam kciuki za owulke jeszcze w tym cyklu. Tez slyszalam ze vitam testy są spoko choć ja swego czasu uzywalam tych z allegro.
Mi lejdi pod koniec stycznia albo chociaż w połowie moge napisać jak mi sie sprawuje espiro szczególnie w tym śniegu z tymi opiniami o bebetto jestem w szoku, dobrze wiedzieć.a Ty juz masz faworyt wózka?
dziewczyny chcialabym przekazać wam słowa mojej bratowej, intruktorki wiązania chusty i mamy juz 5 letniej Ninki, warto zaiwestowac w chustę, ma ogrom zalet ale największą jest nie zaklocanie rozwoju motorycznego dziecka, nosidla choćby najlepsze i ergonomiczne, wbrew panujacym opiniom nadają sie tylko dla dzieci które samodzielnie siedzą, a wyjście z wózkiem nie zawsze jest możliwe lub wygodne. Zatem chusta jest naprawdę dobrym wyjściem. Jaką v wybrać na początek? Bawełna lub bambus+bawełna , splot skosno-krzyżowy,typ wiązana(nie kółkowa), kolorystyka najlepiej pasy aby można było odróżnić łatwo za która część dociagamy, sprawdzone firmy to little frog, natibaby, lenny lamb. Długość chusty 4,6 metra jeśli kobieta jest średnio duża (czyli nosi ciuchy M,L) oraz chustę bedzie wiązał tez tata. Przy drobnych babeczkach wystarczy 3,6. Ja podobno mam właśnie taką dostać na święta ale nie wiem czy elfy Mikołaja dobrze podgladalyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 00:04
spioch2, dobuska lubią tę wiadomość
-
Annie bardzo mądra decyzja z testami owu. Ostatnio właśnie nam mowili na szkole rodzenia aby pamiętać że powrót płodności zaczyna się od niewidzialnej owulacji a nie od @, więc można trafić w owu i za szybko znów znaleźć się na porodowce, a szczegolnie przy CC należy zachować odp odstęp czasu prawda? Lekarz wam określił dokładnie kiedy mozecie się starać czy nie mówił?
Ps jak znajdZiesz chwilkę to możesz mi wpisać na pierwszej str wizytę przedporodowa 20 grudniadobuska, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem co mnie podkusilo. Ta nadzieja tak mnie ogłupia chyba byłam sama w domu więc jakoś tak wyszło, nie mogłam sobie miejsca znaleźć.
Wszystko przez to, że był to moj 1 cykl ze stymulacją, po HSG i serduszkowanie na pewno bylo w okresie owulacji, więc ogłupiałam z nadziei. Dziś temp spadła z 37 na 36.8 więc raczej nie ma sensu już testować tylko czekać na okres
Dziękuje za nieocenione wsparcie :*
Dobuska chyba ten brak przyczyny jest najgorszy. Niby wszystko gra z obu stron a jednak nie wychodzi. Trzymam kciuki :*
Mi lejdi to niefajnie że sie luzuja te śruby, ja slyszałam dobre opinie akurat, ale jeszcze się nie wglębiałam w temat :*
Aicha a nosidelka typu Baby Tula? Też dopiero jak dziecko będzie siadało?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 08:54
dobuska lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz nie jesteś przegranym
Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8% -
Wiesz co Śpiochu ja tam ekspertem nie jestem ale zarówno fizjoterapeuci dziecięcy jak i instruktorzy chustonoszenia zgodnie twierdzą ze każde nosidło powinno poczekać do wyrobienia sie kręgosłupa i bioderek dziecka oraz gorsetu mięśniowego na tyle by samo siedziało.
Co do nadziei to chyba normalne. Każda duża zmiana w staraniach wznieca duże nadzieje. U nas pamietam że zmianą było nastawienie i sposób kochania się. Mam swoją teorię odnośnie narządów płciowych obojga partnerów w tym względzie, ale wiadomo, to tylko teoria, a czynników warunkujących sukces jest tak wiele że ciężko tu być mądrym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 09:11
spioch2 lubi tę wiadomość
-
Ja mam nosidło Baby Tula i jestem bardzo zadowolona. Co prawda kupiliśmy je jak Wojtuś miał roczek, chcieliśmy wykorzystywac głównie na wakacje. Producent twierdzi, ze nadają się dla dzieci od 7kg. Ja Wam powiem, że na pewno dziecko musi być już stabilne, nie włożyłabym tam 2-3 miesięcznego malucha. Prawda jest taka, że na początku i tak będziecie używały gondoli bo w niej dziecku najwygodniej i najbezpieczniej. Aicha Ty rodzisz zimą więc nie wiadomo jak długich spacerów nie będzie (sama rodzilam w lutym), zresztą w chuście bałabym się czy takiemu maluszkowi bedzie ciepło. W wózku dziecko dodatkowo zawsze czymś przykryjesz. Oczywiście nie to że neguję chusty - myślę, że fajna sprawa, na wiosnę, lato jak maluszek będzie już większy.
AiCha4811 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Co do bebetto to ja mam wlasnie torino i tak jak mówiłam jestem bardzo zadowolona. Mój wózek przeszedł najlepsze testy, bo spacerowaliśmy nim bardzo dużo i bardzo rzadko po równych powierzchniach Mieszkam na nowym osiedlu domków więc i drogi mamy gruntowe. Wiadomo co się dzieje zimą na takich drogach. Same dziury. Nic mi się nie luzuje i co najważniejsze wózek po prawie dwoch latach jest wciaż cichy. Wczoraj jak siedziałam w laboratorium przyszła kobieta z taką kruszynką w wózku, wózek był bardzo ładny wizualnie, ladne kolory, no zwróciłabym na niego uwagę, ale jak nim kawalek przejechała chcąc uspokoic dziecko to dziwnie skrzypiał. Mnie np takie rzeczy bardzo denerwują
Moja bliska koleżanka z pracy tez ma torino i z tego co wiem na wózek nie narzeka, jedynie twierdzi, że podnóżek w spacerówce mógłby być inaczej zakończony. I tyle. Również nie slyszałam, żeby coś jej się luzowalo.
Ja tak myślę dziewczyny, że zawsze w każdym modelu wózka trafi się kilka felernych i na to nie ma rady. Na pewno wybierzecie jakiś, który Wam się spodoba.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lady gratuluję synka
agulineczka bardzo współczuję sytuacji w jakiej się znalazłaś. mam nadzieję, że czekanie na wizytę Cię nie wykończy. wszystkie tu trzymamy kciuki z dobre zakończenie.
kaka co u Ciebie?
co do wózka, ja mam emmaljunga edge ze stelażem na pompowanych kołach ze skrętnymi z przodu. wózek jest ciężki, więc jak ktoś mieszka w bloku bez windy to nie polecam. mi się bardzo sprawdził, mamy go już trzy lata i cały czas namiętnie używamy. dalej wygląda jak nówka. ma dużo fajnych elementów. trochę mało jest wariantów kolorystycznych, ale mi to nie przeszkadzało - dla mnie to nie najważniejsze.
moja mała znowu coś zagilwoniona, przedszkole nas wykończyagulineczka lubi tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Właśnie Kaka, co tam u Was?
Aicha, jeszcze dwa dni i Twoja ciąża będzie donoszona! U mnie tydzień i dwa dni
Leoś rusza się nieustannie? Muszę przyznać, że moje dzieciątko ma lepsze i gorsze dni pod względem ruchów. Z resztą teraz to już bardziej przeciąganie niż kopniaki.
Margolciak, ten Twój wózek to taki z wyższej półki cenowej bardzo ładny i pewnie porządny. Ja szukałam czegoś w okolicach 2.000pln.
Powiem Wam dziewczyny, że ja w tym III trymestrze zamiast mózgu mam kalafior... zapominam, przejęzyczam się, gubię wszystko. Mój mąż ma ze mnie niezły ubaw.AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
Moniczko rzeczywiście tani nie jest. Ja miałam upatrzonego x-landera chyba. Moi rodzice chcieli nam wózek sprezentować, więc poszłam na całość i połączyłam nasze siły finansowe i kupiliśmy emmaljunge
Chociaż zapewniasz mężowi rozrywkę Ja za to mam wrażenie, że za chwilę zapadne w sen zimowy, tylko bym spała, więc żadnego pożytku ze mnie nie maZosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Witam się z każdą z Was w ponury, deszczowy dzień. Na razie jajnik coraz mocniej kłuje, więcej śluzu, więc podejrzewam, że choroba przesunęła mi faktycznie o 2-3 dni owulację. Dzisiaj spróbuję jeszcze coś zobaczyć testami o ile się uda. :)Trzymajcie proszę kciuki.
Mi Lejdi 112 cykl starań?! O matko....
AICHA wieeeem
Spioch nie linczuj się za zrobiony test o tej porze. Ja Ciebie rozumiem. Dłuuuugie starania niestety wypaczają umysł i człowiek szuka potwierdzenia swoich nadziei. Racjonalne myslenie odchodzi na drugi bok. :*
yvonneSW, spioch2 lubią tę wiadomość
-
LadySavage. Nikoś cudowny
Już poprawiłam na pierwszej stronie. Pomyliło mi się z Zuzią
Dobuska. Trzymam kciuki za owu
MiLejdi. Małpy jeszcze nie było po połogu, ale przez jeden cykl brałam tabletki anty, które dał mi lekarz, więc nie wiem co się dzieje z moim cyklem.
AiCha. Zgadzam się z Tobą w kwestii chusty i polecam dla maluszków, chociaż u nas niestety się nie sprawdziła, bo Emilka w niej płacze.
Odnośnie staranek to mój lekarz powiedział, że nie muszę czekać jeżeli również ma się skończyć CC. Pytałam jeszcze dwóch innych i jeden powiedział, że pół roku a drugi, że rok. Trochę jestem zdezorientowana, więc czytam o tym w necie. Znalazłam info lekarzy, że przy dzisiejszym sposobie cięcia i szycia już 3 msc wystarczą na zagojenie się blizny na macicy, a te kilka lat to zalecają tylko ze względu, aby organizm odpoczął ogólnie po porodzie, zarówno SN jak i CC np. aby uzupełnił niedobory witamin.
Myślę, że jeżeli owu się pojawi to zaczniemy się starać, bo to na pewno potrwa i w pierwszym cyklu nie zajdę. Jednak kiedy ona się pojawi to zagadka, może niedługo a może dopiero za kilka miesięcy
Margolciak. A Ty kiedy masz połówkowe? Chyba jakoś niedługo, co?
Moja koleżanka ma wózek Bebetto Holland, używa kilka lat i bardzo sobie chwali.
AiCha4811 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔