Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi lejdi smialo pisz takie dobre informacje. To jest watek wszystkich i staraczek i szczesliwie zaciazonych i mlodych mamus. Nie chce aby moja sytaucja teraz dominowala. Ciesze sie, ze u synka wszystko w porzadku :* Ja pamietam, ze po polowkowych w pierwszej ciazy odetchnelam. Do kolejnych usg podchodzilam na luzie.
mi_lejdi lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka. Nie wiem co powiedzieć, bo nie wiadomo czy wszystko stracone. Ja nie jestem za robieniem bety. Tu w UK w ogóle jej się nie robi. Lekarka mi powiedziała, że odeszli od tego, bo ona niewiele wnosi a tylko stresuje pacjentki. Dobre przyrosty nie świadczą o tym, że dziecko jest zdrowe a przy złych przyrostach wszystko może być ok. Trzymam za Ciebie kciuki.
Moniczko. Gratuluję negatywnego GBSu
LadySavage. Trzeba budzić malucha na jedzenie, bo inaczej może mu spaść cukier, co prowadzi do tego, że jest bardziej śpiący. Wtedy mniej je, znowu jest bardziej śpiący i się nie budzi. To takie błędne koło, dlatego trzeba pilnować posiłków. Czytałam, że w pierwszym miesiącu dzieci nie są przyzwyczajone do zdobywania pożywienia, bo w brzuszku są przyzwyczajone, że pępowina sama doprowadzała jedzonko. Dlatego malutkie dzieci potrafią przespać głód. Z tego co się orientowałam należy je wybudzać w nocy do 1 miesiąca co 3 h. Jest to również bardzo ważne w okresie stabilizacji latacji, aby złożyć duże zamówienie na mleczko na najbliższe miesiące.
Ja Emilki też nie mogłam dobudzić podczas pobytu w szpitalu. Smyrałam za uszko, dmuchałam na twarz, nawet przecierałam zimną wodą buzię. To wszystko kazały robić położne. Raz takie wybudzanie zajęło mi 30 min! Po kilku dniach to przeszło, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.
MiLejdi. Cieszę się, że u synka wszystko dobrze Pokaż fotkęmoniczko., dobuska, mi_lejdi lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mi lejdi super że u Theosia wszystko dobrze. moj tez od początku główką w dół jest. Przesylam fotki wózka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0adf9bbaedeb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0f09442e45a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c86e4e98bc88.jpg
Macie już jakiegos faworyta w wózkach ?
Agulineczka sprawdzilam swojego proga z poczatku ciąży i wynosił 19. Caly czas trzymam kciuki za Twoją fasolkę.moniczko., yvonneSW, agulineczka, kaka470, Annie1981, Anulka0407, mi_lejdi lubią tę wiadomość
-
Dzieki w rzeczywistości musze przyznac ze wygląda ładniej niz na tych zdjęciach i w katalogu
Yvonne to szybko poszedl wam wybor my dlugo sie wahalismy -
Lady gratulacje, uściskaj Nikosia :*
Mi lejdi super, że z małym wszystko dobrze
Aicha bardzo ładny wózek. Mnie się podobają bebetto torino, ale nie wiem jak z użytkowaniem.
Agulineczka trzymam kciuki bardzo mocno :*mi_lejdi lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz nie jesteś przegranym
Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8% -
spiochu bebetto mają bdb opinie odnosnie uzytkowania najnowszy bresso jest tez bardzo ladny i funkcjonalny ale u nas jednak wygrał espiro.
Niestety dzwonilam do przychodni i moich wyników jeszcze nie ma mam tylko nadzieje że nic tam sie nie mnoży z tym GBSem
Wczoraj wypchnęłam balonik o obwodzie 25 cm. Obawialam sie ze bedzie gorzej ale jakos idzie. Do 30 jeszcze 5 cm. Po rozmowie z kilkoma osobami z rodziny w weekend stwierdzilismy z mężem że niez godzimy sie na masaż szyjki na najblizszej wizycie. Leoś wie najlepiej kiedy bedzie gotowy na przyjście na świat i nie chcę wywoływania. Jeśli juz to naturalne sposoby takie jak napar z lisci malin czy serduszkowanie i mycie podłóg , nie chce ingerowac w rozpoczecie akcji porodowej bo macica musi byc gotowa sama z siebie.
Moj synus ułozyl sie idealnie pionowo wczoraj. skąd to wiem? a no stąd że nóżki wyprostował wprost w moj żoładek który niemilosiernie wczoraj bolał
Agulinka trzymam mocno kciuki za Twoje wyniki i twoją fasolkę.spioch2 lubi tę wiadomość
-
nooooo to chyba dobrze ? przysrost w normie super agulineczka ! czyli moze za wczesnie na panike i łzy fasolka walczy ! zycze Ci abys 11 grudnia zobaczyła piekny pecherzyk płodowy i zarodek
-
Aicha super podziwiam Cię z tymi ćwiczeniami z balonikiem :-*
Agulineczka to chyba super wiadomość. Proszę nie martw sie na zaś, bo to nie pomaga fasolce :*
A ja dziewczyny musze sie wam przyznać, że jutro muszę zatestować. Nie jestem zwolennikiem testów, już od dawna tego nie robię bo wole dostać okres niż widok bieli vizira na teście, ale lekarz mi kazał zrobić przed odstawieniem luteiny, więc kupilam test i już tak mnie korci od soboty. Mialam zrobić dziś rano, naszykowalam sobie test wieczorem, a rano strach mnie sparaliżował i nie zrobiłam, boje się. Jutro będzie 14dpo wiec raczej powinno być pewne i muszę go wykonać. Sorry że tak się wyżalilam, ale tylko wy mnie rozumiecie.dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz nie jesteś przegranym
Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8% -
Agulineczka. Beta super, nie ma co panikować Przestań już ją robić, bo się wykończysz i jeszcze zaszkodzisz fasolce tym stresem.
AiCha. Ja też uważam, że ten masaż szyjki niepotrzebny. Myślę, że dobra decyzja.
Spioch. Trzymam kciuki za test
Ja zaczynam po mału robić testy owu i obserwować swój cykl pod kątem kolejnych starań
Może tak być, że owu nie pojawi się jeszcze przez kilka miesięcy, bo karmię, ale nigdy nie wiadomo
moniczko., yvonneSW, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Agulineczka <3<3 !
U mnie widać było pęcherzyk ciążowy przy becie równej 800, ale byłam wtedy na prywatnej wizycie w Ginemedica, gdzie mają najlepszy sprzęt we Wrocławiu. A tu od sprzętu też bardzo dużo zależy.
Annie ma racje, ja bym już skończyła z betą. To niczego nie zmieni, a sama widzisz, że beta wcale nie jest wyrocznią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:48
Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aicha, ale Ci ładnie idzie z tym balonikiem. Ja mam opory przed robieniem czegokolwiek w tym kierunku, pewnie przy porodzie będę żałowała mnie Hania też wczoraj mega kopała po żołądku, a dzisiaj już delikatnie się przeciąga w brzuchu.
Spiochu, rozumiem Cię doskonale, bo też robiłam zawsze testy. Daj nam koniecznie znać po, trzymam kciuki. Grudzień to magiczny miesiąc.
Annie, super z tą obserwacją trzeba się za to zabrać odpowiednio wcześnie.Annie1981, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
Śpiochu trzymam kciuki za test. Ja akurat zawsze robiłam testy, bo nie potrafiłam spokojnie czekać. Wolałam wiedzieć wcześniej i się nastawić, że jednak @ raczej przyjdzie niż mieć nadzieję do samego końca, że może jednak się udało. Ale nie bierzcie ze mnie przykładu. Jak same widzicie moje ciagle sprawdzanie nic dobrego nie wnosi. Tylko tak ciężko mi uwierzyć, że będzie dobrze, jak już raz przeżylam startę
Moniczko przeszło mi przez myśl żeby skoczyć do Wro własnie do Ginemedica, np w piątek. Nie sądzę, żeby moja pani doktor miala u siebie najnowocześniejszy sprzęt. Nie wiem co zobaczy w poniedziałek. Nie wiem, przemyślę to.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚