X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lejdi, bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku :) kiedy zaczynacie z wyprawka?

mi_lejdi lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lejdi smialo pisz takie dobre informacje. To jest watek wszystkich i staraczek i szczesliwie zaciazonych i mlodych mamus. Nie chce aby moja sytaucja teraz dominowala. Ciesze sie, ze u synka wszystko w porzadku :* Ja pamietam, ze po polowkowych w pierwszej ciazy odetchnelam. Do kolejnych usg podchodzilam na luzie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu dziekuje bardzo za promyczek nadziei!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. Nie wiem co powiedzieć, bo nie wiadomo czy wszystko stracone. Ja nie jestem za robieniem bety. Tu w UK w ogóle jej się nie robi. Lekarka mi powiedziała, że odeszli od tego, bo ona niewiele wnosi a tylko stresuje pacjentki. Dobre przyrosty nie świadczą o tym, że dziecko jest zdrowe a przy złych przyrostach wszystko może być ok. Trzymam za Ciebie kciuki.

Moniczko. Gratuluję negatywnego GBSu :)

LadySavage. Trzeba budzić malucha na jedzenie, bo inaczej może mu spaść cukier, co prowadzi do tego, że jest bardziej śpiący. Wtedy mniej je, znowu jest bardziej śpiący i się nie budzi. To takie błędne koło, dlatego trzeba pilnować posiłków. Czytałam, że w pierwszym miesiącu dzieci nie są przyzwyczajone do zdobywania pożywienia, bo w brzuszku są przyzwyczajone, że pępowina sama doprowadzała jedzonko. Dlatego malutkie dzieci potrafią przespać głód. Z tego co się orientowałam należy je wybudzać w nocy do 1 miesiąca co 3 h. Jest to również bardzo ważne w okresie stabilizacji latacji, aby złożyć duże zamówienie na mleczko na najbliższe miesiące.
    Ja Emilki też nie mogłam dobudzić podczas pobytu w szpitalu. Smyrałam za uszko, dmuchałam na twarz, nawet przecierałam zimną wodą buzię. To wszystko kazały robić położne. Raz takie wybudzanie zajęło mi 30 min! Po kilku dniach to przeszło, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość.

MiLejdi. Cieszę się, że u synka wszystko dobrze :) Pokaż fotkę :)

moniczko., dobuska, mi_lejdi lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lejdi super że u Theosia wszystko dobrze. :-) moj tez od początku główką w dół jest. Przesylam fotki wózka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0adf9bbaedeb.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0f09442e45a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c86e4e98bc88.jpg

Macie już jakiegos faworyta w wózkach ? :-)
    Agulineczka sprawdzilam swojego proga z poczatku ciąży i wynosił 19. Caly czas trzymam kciuki za Twoją fasolkę.

moniczko., yvonneSW, agulineczka, kaka470, Annie1981, Anulka0407, mi_lejdi lubią tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, piękny ten wózek! Podoba mi się :) my na nasz czekamy już 8 tygodni, jutro muszę tam zadzwonić i zapytać czy do narodzin jest szansa, że dojdzie :P

AiCha4811 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:20

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :-) w rzeczywistości musze przyznac ze wygląda ładniej niz na tych zdjęciach i w katalogu :-) :-) :-)

Yvonne to szybko poszedl wam wybor :-) my dlugo sie wahalismy

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - <3 <3 <3

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana. Wyniki hcg dzisiaj popołudniu, progesteron dopiero w środę.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • spioch2 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje, uściskaj Nikosia :*

Mi lejdi super, że z małym wszystko dobrze <3

Aicha bardzo ładny wózek. Mnie się podobają bebetto torino, ale nie wiem jak z użytkowaniem.

Agulineczka trzymam kciuki bardzo mocno :*

Dopóki walczysz nie jesteś przegranym <3
    Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
    Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8%
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spiochu bebetto mają bdb opinie odnosnie uzytkowania :) najnowszy bresso jest tez bardzo ladny i funkcjonalny ale u nas jednak wygrał espiro.
    Niestety dzwonilam do przychodni i moich wyników jeszcze nie ma :( :( mam tylko nadzieje że nic tam sie nie mnoży z tym GBSem :(

Wczoraj wypchnęłam balonik o obwodzie 25 cm. Obawialam sie ze bedzie gorzej ale jakos idzie. Do 30 jeszcze 5 cm. Po rozmowie z kilkoma osobami z rodziny w weekend stwierdzilismy z mężem że niez godzimy sie na masaż szyjki na najblizszej wizycie. Leoś wie najlepiej kiedy bedzie gotowy na przyjście na świat i nie chcę wywoływania. Jeśli juz to naturalne sposoby takie jak napar z lisci malin czy serduszkowanie i mycie podłóg , nie chce ingerowac w rozpoczecie akcji porodowej bo macica musi byc gotowa sama z siebie.
    Moj synus ułozyl sie idealnie pionowo wczoraj. skąd to wiem? a no stąd że nóżki wyprostował wprost w moj żoładek który niemilosiernie wczoraj bolał ;)

Agulinka trzymam mocno kciuki za Twoje wyniki i twoją fasolkę.

spioch2 lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 115,6

9dpo 9,2
    11dpo 31,2
    13dpo 44,6
    16dpo 115,6

Anulka0407, AiCha4811, spioch2, Annie1981, yvonneSW, kaka470, dobuska, Lady Savage, mi_lejdi lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooo to chyba dobrze ? przysrost w normie super agulineczka ! czyli moze za wczesnie na panike i łzy :) fasolka walczy ! zycze Ci abys 11 grudnia zobaczyła piekny pecherzyk płodowy i zarodek

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost w normie, pozostaje mi czekać. Rośnie wolno, ale rośnie.
    Myślicie, ze jest szansa, że lekarz cokolwiek zobaczy za tydzień? Chociażby będzie w stanie wykluczyć ciążę pozamaciczną?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • spioch2 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha super podziwiam Cię z tymi ćwiczeniami z balonikiem :-*

Agulineczka to chyba super wiadomość. Proszę nie martw sie na zaś, bo to nie pomaga fasolce :*

A ja dziewczyny musze sie wam przyznać, że jutro muszę zatestować. Nie jestem zwolennikiem testów, już od dawna tego nie robię bo wole dostać okres niż widok bieli vizira na teście, ale lekarz mi kazał zrobić przed odstawieniem luteiny, więc kupilam test i już tak mnie korci od soboty. Mialam zrobić dziś rano, naszykowalam sobie test wieczorem, a rano strach mnie sparaliżował i nie zrobiłam, boje się. Jutro będzie 14dpo wiec raczej powinno być pewne i muszę go wykonać. Sorry że tak się wyżalilam, ale tylko wy mnie rozumiecie.

dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz nie jesteś przegranym <3
    Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
    Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8%
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. Beta super, nie ma co panikować ;) Przestań już ją robić, bo się wykończysz i jeszcze zaszkodzisz fasolce tym stresem.

AiCha. Ja też uważam, że ten masaż szyjki niepotrzebny. Myślę, że dobra decyzja.

Spioch. Trzymam kciuki za test :)

Ja zaczynam po mału robić testy owu i obserwować swój cykl pod kątem kolejnych starań ;)
    Może tak być, że owu nie pojawi się jeszcze przez kilka miesięcy, bo karmię, ale nigdy nie wiadomo ;)

moniczko., yvonneSW, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka <3<3<3 !

U mnie widać było pęcherzyk ciążowy przy becie równej 800, ale byłam wtedy na prywatnej wizycie w Ginemedica, gdzie mają najlepszy sprzęt we Wrocławiu. A tu od sprzętu też bardzo dużo zależy.

Annie ma racje, ja bym już skończyła z betą. To niczego nie zmieni, a sama widzisz, że beta wcale nie jest wyrocznią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 13:48

Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, ale Ci ładnie idzie z tym balonikiem. Ja mam opory przed robieniem czegokolwiek w tym kierunku, pewnie przy porodzie będę żałowała :) mnie Hania też wczoraj mega kopała po żołądku, a dzisiaj już delikatnie się przeciąga w brzuchu.

Spiochu, rozumiem Cię doskonale, bo też robiłam zawsze testy. Daj nam koniecznie znać po, trzymam kciuki. Grudzień to magiczny miesiąc.

Annie, super z tą obserwacją :) trzeba się za to zabrać odpowiednio wcześnie.

Annie1981, dobuska, AiCha4811 lubią tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiochu trzymam kciuki za test. Ja akurat zawsze robiłam testy, bo nie potrafiłam spokojnie czekać. Wolałam wiedzieć wcześniej i się nastawić, że jednak @ raczej przyjdzie niż mieć nadzieję do samego końca, że może jednak się udało. Ale nie bierzcie ze mnie przykładu. Jak same widzicie moje ciagle sprawdzanie nic dobrego nie wnosi. Tylko tak ciężko mi uwierzyć, że będzie dobrze, jak już raz przeżylam startę :(

Moniczko przeszło mi przez myśl żeby skoczyć do Wro własnie do Ginemedica, np w piątek. Nie sądzę, żeby moja pani doktor miala u siebie najnowocześniejszy sprzęt. Nie wiem co zobaczy w poniedziałek. Nie wiem, przemyślę to.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ