Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie Anutka jak to przeczytalam to nie wyglada to zle ale w mojej glowie to jest koniec swiata . Czy ja mogę robić swiateczne porządki ? Wiecie ... mycie okien , przesuwanie mebli ?Około 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Figa8787 wrote:W sumie Anutka jak to przeczytalam to nie wyglada to zle ale w mojej glowie to jest koniec swiata . Czy ja mogę robić swiateczne porządki ? Wiecie ... mycie okien , przesuwanie mebli ?
-
Figa to bardzo wczesna ciaza. Jak juz bedziesz miala potwierdzenie, ze wszystko z dzidzia jest ok to co innego. Poki co, to bym nie szalala. Pomysl sobie, ze gdyby, nie daj Boze, cos by sie stalo, to pozniej obwinialabys siebie za ewentualna strate, mimo, ze problem mogl lezec gdzieindziej. Wiadomo trzeba zyc, ale okna i meble nie zajac.
AiCha4811 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
yvonneSW wrote:Ja też uważam że skoro masz plamienia to lepiej się oszczędzaj. Ja robiłam wszystko normalnie i tak naprawdę do dnia dzisiejszego robię chociaz ostatnio posprzątalam mieszkanie i czułam się jakbym przerzuciła tone węgla i jak nigdy to w dzień potrzebuje drzemki (w nocy śpię normalnie poza tym że często się przekręcam bo boli biodro na którym leżę), więc może mój organizm się buntuje trochę i chciałby odpocząć. Ale moja ciąża od początku bez żadnych problemów , objawów wręcz książkowa więc ja nie widziałam powodu żeby się oszczędzać no ale gdyby u mnie coś się działo to na pewno bym zwolniła tempo.
Mi lejdi daj znać co u Ciebie. -
Figa. Jest pęcherzyk to jest dobrze. Na zarodek jeszcze za wcześnie, a na plamienia dostałaś luteinę, więc nie ma czym się stresować. Wszystko jest dobrze
Jak pisałam wcześniej, moja gin mówiła, że przy plamienia chyba trzeba odpoczywać, więc wg mnie wszelkie świąteczne porządki odpadają.
Agulineczka. Daj znać jak beta. Mnie temperatura strasznie stresowała już przy staraniach i tylko dwa cykle ją mierzyłam, więc Ciebie rozumiem.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Wiem że panikuje i Was to męczę ale ja po prostu nie mogę w to uwierzyc ze sie uda , to jest dla mnie tak niewiarygodne. Dzisiaj jedziemy na wyniki testów psychologicznych do ośrodka adopcyjnegoOkoło 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Figa8787 wrote:Wiem że panikuje i Was to męczę ale ja po prostu nie mogę w to uwierzyc ze sie uda , to jest dla mnie tak niewiarygodne. Dzisiaj jedziemy na wyniki testów psychologicznych do ośrodka adopcyjnego
Jestes pod opieka i luteina juz nie jednej pomogla na co jestem zywym przykładem -
Dziewczyny, serdeczne gratulacje!!
Figa, ja brałam luteinę całą ciążę, bądź dobrej myśli, my tu wszystkie jesteśmy z Tobą
Annie, Emilka już taka duża! Aż nie mogę uwierzyć że za nieco ponad miesiąc my będziemy rozszerzać dietę.
Danielek pierwszy raz obrócił się z pleców na brzuch 7.03. Tak mu się spodobało, że teraz co chwilę się obraca i robi to całkiem płynnie. Zabawkami operuje jak chce. W karuzeli sam zmienia sobie piosenki i melodie, kładzie się na boczku i podnosi głowę i trochę tułowia i rączką sięga na górę panelu karuzeli i tam sobie zmienia. Leżąc na plecach też próbuje podnosić głowę i wstawać, aż się boję czy nie przesadza, bo chyba strasznie wcześnie, on ma przecież ledwo 4 miesiące. Tak to już jest że rodzice zawsze znajdą powód do niepokojuAnnie1981 lubi tę wiadomość
♥ 28.10.2017 ♥
-
Cześć dziewczyny chciałabym do Was dołączyć
Zdecydowanie pasuje do mnie termin "fuksiara stulecia" .Obecnie 15 tc termin 8 wrzesnia ale pewnie wyląduje w sierpniu ze względu na cc.
Nasze starania trwały 2 lata , u mnie stwierdzone pcos i niewydolnosc tarczycy . W ogole nie miałam owulacji , brałam menopur - jedyny lek który na mnie działał ale koniec końców i tak ciązy w dalszym ciągu nie było ....Półtora roku temu zdecydowałam sie na laparoskopie i histeroskopie potem kolejne miesiące bezowocne , przestałam wierzyć . Rozpoczeliśmy konsultację do in vitro , podpisaliśmy papiery a tuż po sylwestrze taka niespodzianka dwie kreski na teście i to wszystko naturalnie . Do dziś dnia nie mogę w to uwierzyć . Trzymajcie kciuki !Anutka, Kara93, Anulka0407, Annie1981, AiCha4811, spioch2 lubią tę wiadomość
-
Agulineczka wielkie gratulacje!!!
Figa będzie dobrze, musi być!
Annie, Emilka jest przesłodka Czy ona już stabilnie siedzi sama, czy jak ją czymś podeprzesz?
Kara Twój synuś przy mojej Mai to jakiś geniusz rozwojowy albo moja Majka bardzo leniwa Jak leży na pleckach to owszem, przekręca się na bok, a raczej mocno wygina ale nie ma mowy żeby na plecki się przekręciła. I nie podnosi głowy jak leży... Do karuzeli nawet nie sięga...
Czy powinnam się martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 15:11
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Anulka0407 wrote:Agulineczka wielkie gratulacje!!!
Figa będzie dobrze, musi być!
Annie, Emilka jest przesłodka Czy ona już stabilnie siedzi sama, czy jak ją czymś podeprzesz?
Kara Twój synuś przy mojej Mai to jakiś geniusz rozwojowy albo moja Majka bardzo leniwa Jak leży na pleckach to owszem, przekręca się na bok, a raczej mocno wygina ale nie ma mowy żeby na plecki się przekręciła. I nie podnosi głowy jak leży... Do karuzeli nawet nie sięga...
Czy powinnam się martwić?
Nie wydaje mi się, sądzę że to Danielek jest bardzo mocny jak na swój wiek, zresztą wszyscy dookoła to mówią. On chyba jest z tych co by chcieli wszystko już, najchętniej to by biegał. Trochę mnie to martwi bo boję się żeby sobie krzywdy ie zrobił, jak czytam kiedy średnio dzieci się obracają, podnoszą itp.to raczej Danielek jest niecierpliwy a Maja robi wszystko jak należyAnulka0407 lubi tę wiadomość
♥ 28.10.2017 ♥
-
Witajcie kobietki,
Gratuluję Ci Figa i życzę nudnych 9 miesięcy ,
Teraz śpioszek i dobuska
Ja poskromiłam w końcu mojego wrzaskuna, od kilku tygodni po kąpieli zasypia o 18.40 i śpi do 3-4 potem mleczko i drzemka do 8. W dzień mi nie śpi, no chyba że wystawię go na dwór! Na dworze śpi 3 godziny! W domku próbowałam go położyc przy otwartym oknie, nie da rady, wózek i podwórko. A to my z sobotniej sesji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 15:22
Kara93, yvonneSW, Anulka0407, kaka470 lubią tę wiadomość
-
yvonneSW wrote:Figa to całkowicie normalne że panikujesz najgorszy jest 1 trymestr ciągły strach później już niby mniej ale mimo wszystko jest strach o inne rzeczy i tak cały czas i myślę że później po urodzeniu dziecka wcale nie będzie lepiej taki los matki.
Niby tak mówią, ale faktycznie pierwszy trymestr to jest największy strach. Druga połowa ciąży jak również okres po urodzeniu dla mnie nie był już stresujący. Może te kłopoty z KP były, ale tydzień czasu był najgorszy, potem z górki. Także ja mogę pocieszyć, że nie do końca tak jest, że już cały czas będziemy w strachu. Na pewno będą takie momenty, ale jak to w życiu
Kara. Bardzo dużo umiejętności ma już Danielek Emilce zajęło to trochę dłużej, a muzyczek w karuzeli nie zmienia sobie do dzisiaj
Elleilah. Witaj u nas i rozgościć się Piękna historia, myślę że da nadzieję naszym staraczkom Trzymam kciuki za zdrowy rozwój Twojego groszka. Jaki masz termin porodu?
Anulka. Emilka nie siedzi jeszcze sama. W krzesełku jest dołączona poduszka, która ją stabilizuje. Dopuszcza się to tylko na czas posiłku.
Myślę, że z Majeczką wszystko w porządku Emilka przekręciła się na brzuszek z plecków jak miała 3,5 miesiąca, a głowę podnosi od 5go miesiąca. Na przekręcanie jest czas nawet do 7go miesiąca.
LadySavage. Cieszę się, że u Was lepiej Karmisz jeszcze piersią? Niestety nie wyświetla mi się cały link do tych zdjęć, więc nie mogę ich obejrzeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 21:12
Anulka0407 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Lady Savage wrote:Karmię piersią, ale nudzi mnie to strasznie, to nie dla mnie, czekam z utęsknieniem momentu gdy młody zacznie jeść normalne posiłki, próbowałam mu dać mm, ale uparciuch haha nie chce, cycek i już.
Dlaczego Cię to nudzi? Dla mnie to chwila wytchnienia. Mogę wtedy na spokojnie poczytać książkę, przejrzeć fora czy obejrzeć kawałek serialu
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔