X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Mądry Nikos :) Tak na prawdę podstawą diety do roku czasu jest mleko, mimo że dziecko je już posiłki stałe.
    Dlaczego Cię to nudzi? Dla mnie to chwila wytchnienia. Mogę wtedy na spokojnie poczytać książkę, przejrzeć fora czy obejrzeć kawałek serialu ;)
    dla mnie nie, bo jest tak że on siedzi na cycku cały czas, w wolnych chwilach gdy nie jest na cycku, czyli 3 godziny gdy śpi na dworze, bawię się z córką, całego dnia mamy tylko 3 godziny, brakuje mi zabawy z nią, jej z resztą też brakuje mamy, cały dzień siedzieć i oglądac w kółko te same bajki mam dość, próbowałyśmy czytać książeczki, ale wtedy mały mi jakoś wypada non stop z cycka ;/ on się denerwuje, ja się denerwuję i z czytania nici, kupiłam małej ciastolinę i piasek kinetyczny, coś tam staram się jej ulepić na szybko, gdy mały np przyśnie, ale co to za zabawa. Smutno mi, bo widzę, że ona strasznie z boku jest, bo ja non stop karmię, albo przewijam.
    A ja jakby to świat powiedział mam ADHD i takie siedzienie na kanapie, patrzenie się w te same bajki, cały dzień trzymanie synka na cycku, a młodej tłumaczenie dzień w dzień, że teraz nie mogę, bo karmię, teraz nie mogę, bo muszę szybko obiad zrobić, teraz nie mogę, bo muszę go przewinąć, męczy mnie bardziej jak bieganie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 22:10

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Lady piękna sesja :) super rodzinka, a synus słodki :)

Dziękuję, co u Ciebie kochana?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziękuję, co u Ciebie kochana?

A ja dwa dni temu wysikalam dwie kreski. Modlę sie, żeby tym razem się udało. Dostałam leki i kluje sie zastrzykami codziennie, ale moge to robic, aby tylko doczekac szczesliwego finalu.

Lady Savage, spioch2, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super sesja :) I miło Cię znowu widzieć :)

Annie pocieszyłaś mnie :) Bo już troszeczkę zaczęłam się martwić choć wiem, ze każde dziecko rozwija się w swoim tempie.
    Pomimo że mam już dwie nastolatki to czuję się jak młoda mama bez doświadczenia, uczę się wszystkiego od nowa... Zresztą przez te kilkanaście lat wiele się zmieniło, np. z kp. Ale na lepsze!

Annie1981 lubi tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Lady super sesja :) I miło Cię znowu widzieć :)

Annie pocieszyłaś mnie :) Bo już troszeczkę zaczęłam się martwić choć wiem, ze każde dziecko rozwija się w swoim tempie.
    Pomimo że mam już dwie nastolatki to czuję się jak młoda mama bez doświadczenia, uczę się wszystkiego od nowa... Zresztą przez te kilkanaście lat wiele się zmieniło, np. z kp. Ale na lepsze!
    Ech... Ty masz nastolatki i "uczysz sie id nowa obslugi niemowlaka" a moja corka ma ledwie 3 latka a ja jestem przerażona jak sobie poradze :) tym bardziej ze mam miec teraz synka a nie umiem "obslugiwac" chłopców. Co sie robi z siusiakiem jak się kremuje pupke, z jajeczkami czy bez ?

Boje sie i jeztem szczesliwa :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    A ja dwa dni temu wysikalam dwie kreski. Modlę sie, żeby tym razem się udało. Dostałam leki i kluje sie zastrzykami codziennie, ale moge to robic, aby tylko doczekac szczesliwego finalu.

Ojej, gratuluję, będzie listopadowe dziecię jak Nikodem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ojej, gratuluję, będzie listopadowe dziecię jak Nikodem
    Liatopadowe sa fajne :)
    Moj maz jest z grudnia i zawsze byl najmniwjszy i najmlodszy w szkole.
    Ja urodzilam w styczniu ale ze skurczami pojechalam juz w grudniu i maz smial się ze bedzie powtorka z rozrywki. A Lena urodzila sie 13 stycznia i jest jednym z najstarszych dzieci w grupie :)
    Poszla do prywatnego przedszkola gdzie jwst grupa 2 latkow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:16

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z 19.12, synu z 30.11, córa z 20.08 a partner z 15.08 xD także same ogniste charaktery.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja jestem z 19.12, synu z 30.11, córa z 20.08 a partner z 15.08 xD także same ogniste charaktery.
    Zima i lato :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • spioch2 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka tym razem musi skończyć się dobrze <3 dobrze, że wiecie w czym był problem i teraz nie może być już źle. wierze w to :*

Figa czekam na zdj fasolki, będzie dobrze :* luteina na pewno pomoże na plamienie.
    Oszczędzaj się kochana :* daj też znać jak wyniki tych testów i w ogóle jak oceniasz procedurę adopcyjną. Może mi dane będzie przez to przechodzić...

Dobuśka pewnie, że się uda. Takie cuda to tylko na fuksiarach <3

elleilah witaj i gratulację! Uwielbiam takie szczęśliwe historie <3
    Do samego końca brałaś leki na owulację czy przed in vitro nie brałaś nic?

Lady super Cię tu widzieć :)

Listopadowe dzieci są superowe, sama jestem z listopada tak jak i mój mąż :D Dzięki temu listopad nie jest dla mnie takim złym miesiącem jak dla reszty :D i nie kojarzy mi się tylko ze wszystkimi świętymi hihihi

Dziewczyny jeśli chodzi o mój trądzik to wiecie już dawno zrobiłabym z nim porządek ale to się wiążę z zaprzestaniem starań na co najmniej pół roku nawet i dłużej. W kwietniu minie dokładnie 2 lata od kiedy przestaliśmy się zabezpieczać i nie wyobrażam sobie teraz nagle brać antykoncepcji skoro tak bardzo chce zostać mamą i tak długo już na to czekam. Mówię sobie, że zrobię z tym porządek po porodzie, bo dziecko jest dla mnie teraz priorytetem (tylko nie sądziłam, że to zajmie tyle czasu i nie wiadomo ile jeszcze to potrwa a może nigdy się nie wydarzy :( ) Niestety ciągnie się to już tak długo, ale wiecie jak to mówią "Dopóki walczysz, nie jesteś przegranym". Nie wiem czy zniosłabym świadomość, że biorę antykoncepcję wiedząc w środku, że tak bardzo chcę zostać mamą.
    Tak oto ciężkie dylematy staraczki z długim stażem ;-)

E.wela i dobuska :* :* :*

Jedna z wielu co u Ciebie? Mi lejdi jak tam kochana?

Dopóki walczysz nie jesteś przegranym <3
    Październik 2017 HSG -> oba jajowody drożne
    Luty 2017 morfologia 2% -> Czerwiec 2017 morfologia 8%
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Agulineczka, Figa jak się czujecie mamuśki? :D

Elleilah witaj u nas i rozgość się! Cieszę się, że się w końcu udało! Chętnie poczytałabym bardziej szczegółową historię Twoją, bo to bardzo budujące. :)

U mnie nic ciekawego, czekam na termin @, marzę i marzę, ale negatyw absolutnie mnie nie zdziwi. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I buziaki oczywiście dla moich silnych staraczek! :*

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• Figa8787 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpioch . Wyniki ok przeszliśmy ale napisze tylko co im sie nie podobało ... wyszło ze mam niby niska samoocenę z czym nie mogę się zgodzić i Pani psycholog po rozmowie ze mną powiedziała ze tez jej to zupełnie nie pasuje. Kolejna rzecz to niska empatia mojego męża i moja niska stabilnosc emocjonalna:) ale u męża wysoka stabilnosc więc jako całość jest ok :) no i wyszło ze będziemy dobrymi rodzicami na wszystkich płaszczyznach ale nadoopiekunczymi :)

DOBUSKA jak się czuję ? Wczoraj już nie miałam plamien , dzisiaj narazie też. Przyszły mdłości i senność straszna . W pracy siedzę przy komputerze więc tak po 12 to już jest ciężko i głowa mi normalnie leci, pomimo tego że chodzę teraz bardzo wcześnie spać

Około 2,5 roku staran
    Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
    15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa8787 wrote:
    Śpioch . Wyniki ok przeszliśmy ale napisze tylko co im sie nie podobało ... wyszło ze mam niby niska samoocenę z czym nie mogę się zgodzić i Pani psycholog po rozmowie ze mną powiedziała ze tez jej to zupełnie nie pasuje. Kolejna rzecz to niska empatia mojego męża i moja niska stabilnosc emocjonalna:) ale u męża wysoka stabilnosc więc jako całość jest ok :) no i wyszło ze będziemy dobrymi rodzicami na wszystkich płaszczyznach ale nadoopiekunczymi :)

DOBUSKA jak się czuję ? Wczoraj już nie miałam plamien , dzisiaj narazie też. Przyszły mdłości i senność straszna . W pracy siedzę przy komputerze więc tak po 12 to już jest ciężko i głowa mi normalnie leci, pomimo tego że chodzę teraz bardzo wcześnie spać
    Tez sie tak czulam na poczatku. Sennosc...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa zbadaj sobie tsh, bo ja tez mial taka mega sennosc ze az zasypialam z Zuza sie bawiac i mialam 3,34!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa. Mi też w pracy oczy się zamykały po 12-13. To była mordega. Chodziłam do kibelka na krótkie drzemki ;) W domu się to nie działo, więc wiązałam to z monotonią pracy. W końcu w 5 miesiącu poszłam na zwolnienie i przestałam się męczyć ;)

Figa8787 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 18:07

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:45

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa szkoda gadać, nie wiem dlaczego nasikałam dzisiaj na test, jak początkujaca jakaś. Nic nie wyszło, nic a nic. Nie mam już siły....:(

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska który masz dc ?
    Figa ja tez pracowałam przed komputerem , chodziłam spac o 20.00 a w pracy o 12.00 szłam do łazienki i spałam 15minut bo tak mi łeb leciał :-P :-P :-P także witajcie uroki ciąży <3
    Dziewczyny malo mnie bo teraz nie mam czasu jestem pierwszy raz sama z Leosiem kilka dni, także nie ma lekko, buziaki dla Moniczko która też jest sama z Hania

Figa8787 lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ