Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanko bo było na lutowym wątku ale nie mogę znaleźć , a mianowicie chodzi o to że idę jutro zobaczyć jak moje tsh i prolaktyna i dziewczyny pisały że trzeba jakieś warunki spełnić ale nie wiem jakie ????? Ja osobiście nigdy wcześniej nie słyszałam że coś takiego jest.
-
nick nieaktualnyDziewczyny ten ból żołądka o którym wam pisalam to ewidentnie nie wymysł mojego męża. Dziś był na badnaiach, CRP wysokie ewidentnie jest stan zapalny do tego hemoglobina spadła do 10... Nie wiem czy dać mu na razie spokój z tymi suplementami czy one nie maja wpływu na ten stan zapalny?
E.wela kochana daj znać co z Toba bo powoli zaczynam sie martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 20:52
-
nick nieaktualny
-
spioch wrote:Dziewczyny ten ból żołądka o którym wam pisalam to ewidentnie nie wymysł mojego męża. Dziś był na badnaiach, CRP wysokie ewidentnie jest stan zapalny do tego hemoglobina spadła do 10... Nie wiem czy dać mu na razie spokój z tymi suplementami czy one nie maja wpływu na ten stan zapalny?
E.wela kochana daj znać co z Toba bo powoli zaczynam sie martwić
ojej, a bardzo wysokie to CRP?? Nie wysyłano do szpitala? Daj spokój z suplementami na razie spioch. Hemoglobina 10 zwłaszcza dla faceta to mało, może tak mu się zapaliła śluzówka żołądka, że podkrwawia? będzie miał jakąś gastroskopię?14.04.2018 Théo -
nick nieaktualnyMi lejdi CRP wyszło 25,81 mg/l. Z hemoglobina moj maz ma problemy od dziecka ale zazwyczaj wynosiła ponad 11 a teraz spadło do 10.1 g/dl. Nie wiem w ogóle co z tym zrobić i jak mu pomoc. Co powinniśmy zrobić z tym? Dodam ze PRL wyszła 27,690 ng/ml.
Moniczko a jak reszta wyników? Wiem co czujesz bo my odbierając wyniki 3 tyg temu dostaliśmy takiego plaskacza w twarz ze szok. Kochana trzeba działać i nie załamywać sie, szukać przyczyn! Glowa do góry. Daj znac jak reszta wyszła
-
nick nieaktualnySpioch, niżej reszta. Nie spodziewałam się tego Mąż też...
Objętość - 7 ml
Czas upłynnienia - 10 min
PH - 7,7
Wygląd - Żele
Lepkość +
Wynik HOS testu 84,8 %
Żywe plemniki - 84,8 %
Koncentacja - 51,25 mln/ml - 358,78 mln /ejakulat
Plemniki ruchliwe liczba: 1299 , 83,54% , 42,82 mln/ml, 299,71 mln/ejakulat
Ruch postępowy liczba: 1025, 66% , 33,78 mln/ml , 236,49 mln/ ejakulat
Ruch niepostępowy liczba: 274, 17,62% 9,03 mln/ml, 63,22 mln/ ejakulat
Nieruchliwe liczba: 256, 16,46 % 8,44 mln/ml 59,07 mln/ejakulat
Morfologia - 1%
Plemniki prawidłowe 1%
Plemniki nieprawidłowe 99%
Wady główki 96
Wady wstawki 69
Wady witki 1
Krople cytoplazmatyczne 0
Indeks Teratozoospermii 1,68 -
nick nieaktualnyKochana ale liczba imponująca! Mój ma 3 razy mniej plemników. Stres wpływa jeszcze gorzej na parametry nasienia w tej chwili i nie pomoże. Z tego co mogę doradzic bo wiem co czujecie. Musisz być twarda przed twoim mężczyzna wspierać go bo na pewno go to uderzyło i szukać przyczyn. Przede wszystkim suplementy. Jakiej bielizny używa twój M? Kąpie sie czy prysznic? Papieroski? Alkohol? Fast food? Zmienić nawyki na lepsze i zrobić badania za 3 miesiące a przez ten czas wierzyc, nie pokazywać przed nim załamania tylko go wspierać bo jego męskość na pewno ucierpiała. Wiem cos o tym bo dalej jestem przerażona ale muszę być twarda dla Męża. Cuda sie zdarzają ❤️
-
spioch przede wszystkim na pewno pójść do internisty! a może po prostu przerobił jakąś jelitówkę i się nałożyło. ktoś go musi obejrzeć, badania obejrzeć i zlecić kontrolę.
Dziewczyny tak szczerze, to z mojej obserwacji, rzadko się zdarza, że wyniki nasienia są dobre. jak dziś napisałaś moniczko, że czekasz na wyniki męża, to sobie pomyślałam: "na 80% będą złe". bo tak tu wychodzi z ovufriendowej statystyki. ja mam wrażenie, że jakby tak przebadać facetów, którzy mają dzieci, nie byłoby dużo lepiej...
Ja myślę zrobić badanie nasienia meża w lipcu i spodziewam się, że będą słabe. A bierze już Fertilman prewencyjnie.
Ciekawa jestem, a androlodzy nie mówią, że parametry nasienia mogą być bardzo zmienne? że teraz tak, a za kilka dni skład ejakulatu może się bardzo różnić..?
Jej, ciekawe co u eweli...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 22:45
14.04.2018 Théo -
Tez jestem ciekawa co e.weli i Dobuski.
Zle wyniki nasienia w dzisiejszych czasach to norma. Stres, alkohol, chemia. Wiadomo, trzeba dzialac w kierunku poprawy, ale kobiety zachodza w ciaze z takimi parametrami. Sa tu na OF takie przypadki, wiec nigdy nie mozna sie poddawac.
Pikselka. Jak Twoje testowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 08:31
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej dziewczyny :-* chyba nie dam rady nadrobić wszystkiego ale widze że Moniczko (witam sie bo pierwszy raz widze ) wstawila wyniki małża. Moniczko nie jest źle, policz ile to jest 1 % z tych plemników ktore maz ma w ejakulacie, wychodzi sporo a do zapłodnienia potrzebny jest jeden ! morfologie jest łatwo poprawić zmianą nawyków , ruchliwość gorzej a ruchliwość macie ładną ! Wejdz na męskie sprawy tam pisał niejaki Jacek, tez chyba mial morfologie 1% caly elaborat napisał i poprawił wyniki i udało się. Głowa do gory, wspieraj teraz meza bo bedzie czul sie beznadziejnie jako facet
-
Annie co u Ciebie?
Dobuska, Hopeless to samo pytanie
Mi lejdi ja tez lubie dzieci i bardzo chcialam isc na pediatrie ale niestety zawalilam w liceum chemie i nie dostalam sie na medycyne. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny Poddać się nie poddamy, bo za bardzo pragniemy dziecka. Po prostu wpisaliśmy w google co oznacza teratozoospermia i wszędzie: in vitro. To nas dobiło.
Wasze słowa działają kojąco na duszę. Wiem, że muszę wspierać męża i to jest właśnie mój cel. 23.03 mamy umówioną wizytę u androloga w invimedzie. Zobaczymy, co nam powie.
AiCha4811 - miło poznać
Też czekam na wieści od E.weli i Dobuski. Dziewczyny dajcie znać.
-
Moniczko. Internet lubi straszyc Czytaj bardziej fora na OF, bo tu duzo konstruktywnych informacji i szczesliwych zakonczen
Wlasnie na innym watku dziewczyna napisala, ze udalo sie poprawic wyniki nasienia z 0% prawidlowych na 16% i wyniki sa idealne pod kazdym wzgledem. Glowa do gory, nad tym na prawde mozna popracowac
AiCha. Dziekuje, czuje siedosc dobrze. Wczoraj potworne zmeczenie mnie dopadlo, az sie z pracy chwile zwolnilam i potem juz do wieczora lezalam i nie mialam sily wstac.
To troche dla mnie dziwne, bo wczesniej az tak nie bylam zmeczona a za chwile zaczynam drugi trymestr i objawy powinny znikac niz sie nasilac.
Jeszcze dwa dni musze sie przemeczyc w pracy i 3 dniowy weekend
A co u Ciebie?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyDobuska, e.wela mocno was tule :-*
Moniczko daj znać co wam androlog powie.
Mi lejdi mój mąż żadnych infekcji ani jelitowek nie przechodził dosłownie nic, zastanawiam sie czy to może nie jest na tle nerowym? Ostatnio pisalam wam o tym domu do którego zakupu się przymierzamy, do tego wyniki nasienia wyszły kiepskie i może to sie odbiło na żołądku? Nie wiem po prostu szukam przyczyny tego stanu rzeczy.
dobuska lubi tę wiadomość
-
E.wela. Tak myslalam, ze kiepsko sie czujesz skoro nie piszesz.
Pisalam Ci, ze to moze byc za wczesnie, zeby lekarz cokolwiek zobaczyl. Wszystko sie jeszcze moze zmienic, pelno tu takich historii. Tylko to krwawienie jest niepokojace, ale tez ma prawo zdarzac sie we wczesnej ciazy.
Mam nadzieje, ze nic z Ciebie nie wylecialo i trzymam kciuki, zeby dobrze sie skonczylo.
Dobuska. Przykro mi z powodu testu, ale przynajmniej masz ta wizyte i jest nowa nadziejadobuska lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔