X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.wela, Dobuska... trzymajcie się dziewczyny :*

Spioch, oczywiście, dam znać. Może Wam też coś to pomoże. Modle się, żebyśmy trafili na kompetentnego androloga.

spioch, dobuska lubią tę wiadomość

• e.wela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:46

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie, bo mam w robocie zajeb.

Chcialam wpasc zobaczyc co u Dobuski i e.weli.

Dobuska dobrze, ze masz w perspektywie nowego lekarza, ktory sie porzadnie za Ciebie wezmie. Wiec optymistycznie patrzymy w przyszlosc :*

e.wela wyglada na ciaze biochemiczna, szczegolnie ze kreska blednie (jesli test o tej samej czulosci). Powiem Ci na pocieszenie, jesli okaze sie sie to prawa, ze znam juz naprawde wiele dziewczyn i ja jestem jedna z nich, ktore po ciazy biochemiczne od razu zachodzily w zdrowa ciaze w kolejnym cyklu. Podobno wtedy jest wieksza plodnosc.

dobuska lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

• mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.wela bardzo bardzo tulę :* I Lola ma rację po ciaży biochemicznej jest lepsza plodnosc. Moze niektóre dziewczyny pamietaja Zgredka? Byla niska beta, potem zzbledniecie kreski i krwawienie. Juz jest w ciąży! Takze od razu!

Dobuska walczymy dalej! Jak jest slonce i wiosna w perspektywie to jakoś trochę łatwiej ;)

spioch, dobuska, kaka470 lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Dziekuje lola, chcialabym zebys miala racje.
    Dzis juz jest lepiej, wczoraj czulam jakby zawalil mi sie świat, ktory juz zaczelam powoli "ustawiac" w nowej sytuacji

Lola wiec wczorajsze krwawienie mam uznac za 1dc? Kurcze tylko po wczorajszym spadku temp wrocila dzis na 36.85. No nic pozostaje czekac. Rozumiem ze u Ciebie kolejny cykl po cb byl to normalny cykl z owulacja zakonczony ciaza ?

e.wela tez mialam z tym problem i niestety w zwiazku z tym, ze jestem w ciazy mam nadal, bo jest to termin mojej ostatniej @.

U mnie historia też jest ciekawa :) Po tym jak wyszedl mi test dostalam lekkich krwawien, potem bardzo silnych i silnego bolu brzucha. Trwalo to 10 dni. Poniewaz nie wiedzialam, jak Ty, od kiedy mam teraz liczyc cykl robilam testy owulacyjne codziennie od dnia po krwawieniu. W pewnym dniu cyklu testy zaczely ciemniec ale dalej byly bardzo blade i daleko im bylo do pozytywu. W koncu zaczely wcyhodzic biale. Dodatkowo w 18 dc bylam u gina, ktory stwierdzil, ze owulacji nie bylo... Ja liczylam cykl zgodnie z terminem kiedy miaam dostac @ i zgadzaloby sie z owulacja, ktora mysle, ze byla w 17 dc, bo dzien wczesniej testy owu byly najciemniejsze z bladych, a dzien pozniej, mimo ze lekarz powiedzial, ze owu nie bylo to mowil cos o jakims plynie...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Fruska Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi e.wela :-( zycze aby szybko zostalo ci to wynagrodzone zdrowym dzieciatkiem :*

Dobuska kochana ty jestes silna i na pewno sie uda. Teraz nowy lekarz wiec musi byc dobrze!
    Ja dzis jestem bez siły... moglabym caly czas lezec i nic nie robic.

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam w pracy czasu za bardzo pisac, ale chce Wam podziekować. każdej z osobna! :*
    Zjadłam sobie duuuzo czekoladek i tłumacze sobie, że każda z Was dała mi po jednej i od razu wyrzuty sumienia znikają.:D

Jestem silna! Muszę być. Zycie jest takie krótkie i takie cenne....:)

Fruska, moniczko, Annie1981, e.wela, AiCha4811, spioch lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.wela kochana wspieram mocno, mam w myślach i w modlitwie.:*

e.wela lubi tę wiadomość

• e.wela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.wela, dobrze, że piszesz o sobie. Potrzebujesz teraz dużo wsparcia :*

Wszystko się ułoży i już niedługo będziesz miała pięknego fasolka w brzuszku.

Fajnie dziewczyny, że jesteście :)

dobuska, e.wela lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.wela. Skoro testy bledna to pewnie faktycznie ciaza biochemiczna.
    Nic nie przepraszaj, ze piszesz o sobie. Musisz sie przeciez wygadac i poradzic w tak trudnej sytuacji, a kto Cie lepiej zrozumie jak dziewczyny na forum? Pisz ile potrzebujesz :)

e.wela, dobuska lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 17:47

dobuska, Annie1981, moniczko lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Kochane dajecie mi duuuzo wsparcia:-)
    :*:*:*:*:*:*:*

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e,wela przykro mi

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela trzymam mocno kciuki aby udalo sie Wam ( bo mąż tez na pewno to przeżył) szybko wrócić na prostą i juz niedługo znów pochwalisz sie nam pozytywem . bedziemy czekać z Tobą.
    Dobuska możemy sobie przybyć piątkę bo akurat dzisiaj też mialam dzień słabości i zjadłam kilka czekoladek :-P typowa druga faza, nerwy i smaczki !
    Annie pisałaś co u mnie otóż mam 21 dc, dzisiejszy dzień rozpoczęłam infekcja pęcherza ale mam czysty sok z żurawiny, wipilam rano jakies 300 ml z wodą i jakos sie udało odpedzic szczypanie. Muszę isc niedługo do endo więc dziś rano oddawalam krew na badania a ze prawdopodobnie mam 8dpo (zakladam tylko po bolu jajnika w 13dc)to stwierdzilam że za jednym kluciem zrobię proga, skoro nijak nie kontrolowalam czy jest owu to chociaz proga sprawdzę zeby miec pewność ze nic mi sie nie poprzestawialo, licze na bezproblemową owulke bo w następnym cyklu wracamy do starań :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 16:29

mi_lejdi lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Przykro mi z powodu pecherza. Sama mialam to cholerstwo co 1-2 miesiace. W koncu zaczelam lykac profilaktycznie zurawine i problem zniknal jak reka odjal. Od wrzesnia nie mialam tej infekcji ani razu, takze polecam :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie kiedys próbowałam sie ratować suszoną żurawiną ale nigdy nie pomagało, a teraz w aptece ten sok kupiłam i działa więc bede sie go trzymać. Najgorzej ze chodzę do stałej apteki więc babki mnie juz kojarzą ze sie staramy bo jak mi cos dolega to zawsze proszę o cos bezpiecznego w razie gdybym była, i właśnie zapytałam co można brać w ewentualnej ciąży i ekspedientka : oooo to jednak sie udało?? Gratulacje! No ja jak byłam w ciąży to tylko żurawina, mogę dac pani sok, jest bardzo dobry.
    Tak przykro mi sie zrobiło.... Myślałam ze serce mi pęknie gdy musialam ją wyprowadzić z błędu.. No ale wiem ze nie chciała nic złego ale jednak takie sytuacje sprawiają ze mam czasem dość.
    No ale nic :-) trzeba isc dalej ;-)

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewuszki u mnie 30 dc i tradycyjnie biel vizira ;)
    Wstałam rano, biust wczoraj bolał okrutnie,dziś nic, więc stwierdziłam, że idę zmarnować ten zalegający test, żeby się go pozbyć i się nie myliłam.

P.S. już po na luzie zbadałam szyjkę: wysoko i twarda- to mi się nie zdarza :D kolejny dowód, że nie warto jej badać.

Miłego dnia!

<3 14.04.2018 Théo <3
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ