Fuksiary stulecia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka. Tak mi przykro, aż nie wierzę. Ja cały czas będę miała nadzieję, że na innym sprzęcie wszystko wyjdzie ok.
LadySavage. W końcu się odezwałaś. Piękny brzuszek
E.wela. Oby Twoje przeczucie Cię nie myliło. Mocno zaciskam kciuki
Dzięki za dobre wieści na temat Hopeless. Cieszę się, że starali się dalej i mam nadzieję, że do nas dołączy
AiCha4811 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Agulina bede sie modlić aby to był błąd odczytu !
E.wela dzięki za info o hopeless bardzo jej zycze aby ta ciąża okazała sie szczęśliwa.
A ja pisałam ze zFolwarku, u niej dobrze, odpuscily jej mdłości, jest w 29 tyg.
Ja jestem po wizycie u diabetologa bede miala test wzrostu glukozy we krwi w celu ustalenia czy grozi mi cukrzyca ciążowa.
Pani pielęgniarka pod 60tke w zabiegowym poinformowała mnie czego unikać i (słodycze coca cola produkty mączne i tłuste) oraz jak jeść (powiedziała 7- posiłków dziennie (to chyba bym pękła) i to moje drogie jest wg NFZu opieka dietetyczna kobiety ciężarnej.... Smiech na sali, ech. No nic
Biedna Agulineczka bede dzisiaj chyba do konca dnia o Tobie myśleć -
AiCha. Te 7 posiłków dziennie to nie muszą być obiady Pewnie jogurt czy jabłko też się liczy i jest to jak najbardziej wskazane w ciąży
Kiedy masz test glukozy? Ja mam 13 czerwca, jakoś w 25 tygodniu.
Anulka. Jak amino?
Dobuska. Co u Ciebie?
Ja w końcu poczułam kopniaki Myślałam , że przez to moje łożysko na przedniej ścianie nigdy nie będzie mi to dane Nawet mąż poczuł, więc jestem już spokojna i szczęśliwa
Do tego mąż zmienił zdanie i zaczęło mu się podobać moje ulubione imię – Emilka Jak mu się nie odwidzi to już tak zostaniemamusia007, AiCha4811 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Annie 7- 8 posiłków to może jest dobre w 3 trymestrze jak żołądek scisniety i nie da się zjeść więcej ale póki moge to myślę ze 5 normalnych posiłków dziennie jest dla mnie i dziecka lepszym wyjściem, bo po takim jogurciku czy owocu to dopiero apetyt sie rozkręca gdybym miala tak co godzinę to bym sie więcej nadenerwowala z głodu
Ale śmieje sie głównie z tego ze wielce piszą o opiece dietetycznej a to jakiś pokrótce opisany rygorystyczny do bólu skrót zaleceń. Nie można orzechów bo są tłuste (a mózg z czego ma się rozwijać?) , owoce tylko niedojrzałe bo mają mniej cukru (żeby mnie żołądek rozbolal ) , żadnej owsianki na mleku jesli juz to na wodzie, ryż i kasza niegotowane zeby bylo mniej skrobii, no ludzie.. Bez przesady no nie wiem tylko mnie wydaje sie to kiepskim pomysłem?
Badan krzywej glukozy jeszcze nie umowilam, dam znać jak bede wiedzieć, dzisiaj mieliśmy rocznice i mam,nadzieję ze jutrzejsze wiesci z wizyty będą dobrym prezentem. Tymczasem wczoraj rano zrobilo mi sie bardzo słabo podczas jazdy busem i mąż nalega abym jutro wzięła L4, dzwoniłam do szefa w tej sprawie i delikatnie mówiąc jest niezadowolony, jak Ty sobie to wyobrażasz! I te sprawy, wiec jestem miedzy mlotem i kowadłem, a wredna sekretarka wciaz mnie porównuje z inną pracownica, że nie dość że ja od razu zaszłam w ciążę (2 lata pracuje to fajne mi od razu ale wg niej planowałam tuz po przyjściu tylko mi nie wychodziło (skąd sie biorą tak bezduszne i wredne osoby??) to jeszcze tamta pracowała do 6 m-ca... A to ze od poczatku pracy męczę sie z kręgosłupem to nic nie? Ech... Mogłabym wziąć od razu l4 i nie pytać nikogo o zdanie, chciałam byc fair a jak zwykle usłyszałam..
Ciesze sie ze tam nie wrócę po ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 08:16
-
Witajcie
Agulineczka bardzo mi przykro ale mocno trzymam kciuki, żeby się nie potwierdziło
Lady super Cię widzieć i Twój brzusio-zazdroszczę
Ja po amnio czuję się dobrze. Nie taki diabeł straszny jak go malują
Samo wkłucie igły było delikatne, jak ukłucie szpileczką, a nie jak pobieranie krwi. Jak lekarz przekłuwał pęcherz płodowy to było uczucie lekko nieprzyjemne. Troszkę zabolało przy wyciąganiu igły,ale da się spokojnie przeżyć. Ja mam niski próg bólu i bez problemu dałam radę.
Po amnio miałam czasem lekkie skurcze, bóle brzucha. Zdecydowanie mniejsze niż te przed @. Dzisiaj jest wszystko o.k.
Mam się oszczędzać, odpoczywać kilka dni. Nie nosić ciężkich rzeczy czyt. nie dźwigać zakupów i nie uprawiać seksu przez 2 tygodnie... To ostatnie będzie najtrudniejsze do wykonania
Teraz najgorsze jest czekanie... 3 tygodnie... masakra... -
nick nieaktualny
-
AiCha. Pewnie różne są szkoły z tymi dietami. Z niektórymi zaleceniami, o których piszesz się zgadzam, inne natomiast też mi nie pasują
Mi tylko raz zrobiło się słabo jak jechałam pociągiem i to było wtedy jak stałam całą drogę. Jak siedziałam to było ok.
Po ciąży zamierzasz znaleźć inną pracę czy w ogóle nie będziesz pracować?
Anulka. To dobrze, że już wszystko w porządku po amnio. Miejmy nadzieję, że najgorsze już za Tobą. Te 3 tygodnie to na pewno będzie stres, ale bardzo często na końcu są dobre wieści i ja wierzę, że u Ciebie tak będzie
Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość
Ja też już nie wracam do pracy, zakładam własną firmę, mam dość być popychadłem, u nas się traktuje pracowników strasznie ;/ niesamowicie zazdroszcze ludziom którym się udało z pracą, ja to zawsze trafiłam na takim co się wydawało że jak ma się wyższą pensję i lepsze stanowisko to reszta jest gorsza, i tak się ich traktowało, a już "grubaski" w szczególności, w nosie że się starałam. Nikt nie rozumie tego że jak się waży te 120 kg to jednak się mniej podnosi, wolniej się chodzi ;/.
-
Nie no żeby nie pracować to za ciężko finansowo by nam było niestety, marzy mi sie własny biznes ale wiem ze wtedy bede w pracy spedzac bardzo dużo czasu, postaram się po urodzeniu dziecka znaleźć pracę w zawodzie lub połączoną z pasją, a jeśli sie nie uda to pójdę pewnie na jakąś sekretarkę albo sama nie wiem co dalej, jakoś to będzie cos sie znajdzie a jak nie to bede zmuszona założyć swoje i już
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem juz po zabiegu. Ostatecznie pozegnalismy nasza dzidzie nikomu nie życzę takiej straty i tego bólu w sercu.
Dzisiejsze usg tylko potwierdzilo,ze serduszko bilo, ale ktoregos dnia przestalo...
Aicha nie przejmuj sie praca, idz na l4. Twoj Skarb jest najcenniejszy teraz. My o synka staralismy sie rok czasu, o drugiego dzidziusia prawie pol roku wiec wiem jak bardzo czeka sie na upragnione dzieciatko i wszystko obok powinno zejsc na dalszy plan. A takie podejście ludzi, ktore opisalas jest poniżej krytyki.
Annie usun mnie proszę z listy na pierwszej stronieSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚