X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. Tak mi przykro, aż nie wierzę. Ja cały czas będę miała nadzieję, że na innym sprzęcie wszystko wyjdzie ok.

LadySavage. W końcu się odezwałaś. Piękny brzuszek :)

E.wela. Oby Twoje przeczucie Cię nie myliło. Mocno zaciskam kciuki :)
    Dzięki za dobre wieści na temat Hopeless. Cieszę się, że starali się dalej i mam nadzieję, że do nas dołączy :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Hopelesse właśnie?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A co u Hopelesse właśnie?
    Widziałam, że robiła dwie piękne bety. Trzecią chce zrobić w terminie @.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulina bede sie modlić aby to był błąd odczytu ! :-( :-( :-( :-( :-(
    E.wela dzięki za info o hopeless bardzo jej zycze aby ta ciąża okazała sie szczęśliwa.
    A ja pisałam ze zFolwarku, u niej dobrze, odpuscily jej mdłości, jest w 29 tyg.

Ja jestem po wizycie u diabetologa bede miala test wzrostu glukozy we krwi w celu ustalenia czy grozi mi cukrzyca ciążowa.
    Pani pielęgniarka pod 60tke w zabiegowym poinformowała mnie czego unikać i (słodycze coca cola produkty mączne i tłuste) oraz jak jeść (powiedziała 7-8) posiłków dziennie (to chyba bym pękła) i to moje drogie jest wg NFZu opieka dietetyczna kobiety ciężarnej.... Smiech na sali, ech. No nic ;-)
    Biedna Agulineczka bede dzisiaj chyba do konca dnia o Tobie myśleć

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, mocno kibicuje hoplesse by tym razem ciąża zakończyła się szczęśliwym finałem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Te 7 posiłków dziennie to nie muszą być obiady ;) Pewnie jogurt czy jabłko też się liczy i jest to jak najbardziej wskazane w ciąży :)
    Kiedy masz test glukozy? Ja mam 13 czerwca, jakoś w 25 tygodniu.

Anulka. Jak amino?

Dobuska. Co u Ciebie?

Ja w końcu poczułam kopniaki :) Myślałam , że przez to moje łożysko na przedniej ścianie nigdy nie będzie mi to dane ;) Nawet mąż poczuł, więc jestem już spokojna i szczęśliwa :)
    Do tego mąż zmienił zdanie i zaczęło mu się podobać moje ulubione imię – Emilka :) Jak mu się nie odwidzi to już tak zostanie :)

mamusia007, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka- trzymaj się kochana, oby diagnoza się nie potwierdziła. Do stwierdzenia najgorszego potrzebna jest opinia dwoch lekarzy. Lady- zdecydowanie brzuszek juz jest widoczny. Dzieki dziewczyny za kciuki, oczywiscie jak co miesiac mam nadzieje :)

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie 7- 8 posiłków to może jest dobre w 3 trymestrze jak żołądek scisniety i nie da się zjeść więcej ale póki moge to myślę ze 5 normalnych posiłków dziennie jest dla mnie i dziecka lepszym wyjściem, bo po takim jogurciku czy owocu to dopiero apetyt sie rozkręca :-P gdybym miala tak co godzinę to bym sie więcej nadenerwowala z głodu :-P :-P :-P
    Ale śmieje sie głównie z tego ze wielce piszą o opiece dietetycznej a to jakiś pokrótce opisany rygorystyczny do bólu skrót zaleceń. Nie można orzechów bo są tłuste (a mózg z czego ma się rozwijać?) , owoce tylko niedojrzałe bo mają mniej cukru (żeby mnie żołądek rozbolal :-P ) , żadnej owsianki na mleku jesli juz to na wodzie, ryż i kasza niegotowane zeby bylo mniej skrobii, no ludzie.. Bez przesady :-P no nie wiem tylko mnie wydaje sie to kiepskim pomysłem? :-P
    Badan krzywej glukozy jeszcze nie umowilam, dam znać jak bede wiedzieć, dzisiaj mieliśmy rocznice i mam,nadzieję ze jutrzejsze wiesci z wizyty będą dobrym prezentem. Tymczasem wczoraj rano zrobilo mi sie bardzo słabo podczas jazdy busem i mąż nalega abym jutro wzięła L4, dzwoniłam do szefa w tej sprawie i delikatnie mówiąc jest niezadowolony, jak Ty sobie to wyobrażasz! I te sprawy, wiec jestem miedzy mlotem i kowadłem, a wredna sekretarka wciaz mnie porównuje z inną pracownica, że nie dość że ja od razu zaszłam w ciążę (2 lata pracuje to fajne mi od razu ale wg niej planowałam tuz po przyjściu tylko mi nie wychodziło (skąd sie biorą tak bezduszne i wredne osoby??) to jeszcze tamta pracowała do 6 m-ca... A to ze od poczatku pracy męczę sie z kręgosłupem to nic nie? Ech... Mogłabym wziąć od razu l4 i nie pytać nikogo o zdanie, chciałam byc fair a jak zwykle usłyszałam..
    Ciesze sie ze tam nie wrócę po ciąży :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 08:16

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska daj znać jak tam monitoring

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Agulineczka bardzo mi przykro ale mocno trzymam kciuki, żeby się nie potwierdziło

Lady super Cię widzieć i Twój brzusio-zazdroszczę ;)

Ja po amnio czuję się dobrze. Nie taki diabeł straszny jak go malują ;)
    Samo wkłucie igły było delikatne, jak ukłucie szpileczką, a nie jak pobieranie krwi. Jak lekarz przekłuwał pęcherz płodowy to było uczucie lekko nieprzyjemne. Troszkę zabolało przy wyciąganiu igły,ale da się spokojnie przeżyć. Ja mam niski próg bólu i bez problemu dałam radę.
    Po amnio miałam czasem lekkie skurcze, bóle brzucha. Zdecydowanie mniejsze niż te przed @. Dzisiaj jest wszystko o.k.
    Mam się oszczędzać, odpoczywać kilka dni. Nie nosić ciężkich rzeczy czyt. nie dźwigać zakupów i nie uprawiać seksu przez 2 tygodnie... To ostatnie będzie najtrudniejsze do wykonania ;)
    Teraz najgorsze jest czekanie... 3 tygodnie... masakra...

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha- jak widac kazdy mysli tylko o swoim interesie - a Ty kochana masz myslec o dziecku. Nie miej wyrzutow sumienia tylko marsz na L4- dlugo walczylas o maluszka !

• e.wela Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 22:18

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Pewnie różne są szkoły z tymi dietami. Z niektórymi zaleceniami, o których piszesz się zgadzam, inne natomiast też mi nie pasują ;)
    Mi tylko raz zrobiło się słabo jak jechałam pociągiem i to było wtedy jak stałam całą drogę. Jak siedziałam to było ok.
    Po ciąży zamierzasz znaleźć inną pracę czy w ogóle nie będziesz pracować?

Anulka. To dobrze, że już wszystko w porządku po amnio. Miejmy nadzieję, że najgorsze już za Tobą. Te 3 tygodnie to na pewno będzie stres, ale bardzo często na końcu są dobre wieści i ja wierzę, że u Ciebie tak będzie :)

Anulka0407, AiCha4811 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a jak Ty się czujesz?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie wracam do pracy, zakładam własną firmę, mam dość być popychadłem, u nas się traktuje pracowników strasznie ;/ niesamowicie zazdroszcze ludziom którym się udało z pracą, ja to zawsze trafiłam na takim co się wydawało że jak ma się wyższą pensję i lepsze stanowisko to reszta jest gorsza, i tak się ich traktowało, a już "grubaski" w szczególności, w nosie że się starałam. Nikt nie rozumie tego że jak się waży te 120 kg to jednak się mniej podnosi, wolniej się chodzi ;/.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no żeby nie pracować to za ciężko finansowo by nam było niestety, marzy mi sie własny biznes ale wiem ze wtedy bede w pracy spedzac bardzo dużo czasu, postaram się po urodzeniu dziecka znaleźć pracę w zawodzie lub połączoną z pasją, a jeśli sie nie uda to pójdę pewnie na jakąś sekretarkę albo sama nie wiem co dalej, jakoś to będzie :-) cos sie znajdzie :-) a jak nie to bede zmuszona założyć swoje i już

Annie1981 lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mam nadzieje ze wyniki będą dobre a Ty odpoczywaj do tego czasu

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem juz po zabiegu. Ostatecznie pozegnalismy nasza dzidzie :( nikomu nie życzę takiej straty i tego bólu w sercu.
    Dzisiejsze usg tylko potwierdzilo,ze serduszko bilo, ale ktoregos dnia przestalo... :(

Aicha nie przejmuj sie praca, idz na l4. Twoj Skarb jest najcenniejszy teraz. My o synka staralismy sie rok czasu, o drugiego dzidziusia prawie pol roku wiec wiem jak bardzo czeka sie na upragnione dzieciatko i wszystko obok powinno zejsc na dalszy plan. A takie podejście ludzi, ktore opisalas jest poniżej krytyki.

Annie usun mnie proszę z listy na pierwszej stronie :(

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka bede trzymac kciuki za dobre wyniki amniopunkcji :*

Anulka0407 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka :( bardzo mi przykro :( życzę Ci by kolejna ciąża była szybiej jak poprzednia i skończyła się pierwszym płaczem nowonarodzonego bobaska. Trzymaj sie!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ