X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Melduję się...

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa wsparcia. Jesteście wielkie, bo to na prawdę w tak ciężkich chwilach bardzo pomaga, zwłaszcza jak większość dnia siedzę sama w domu... Mąż w pracy, dzieci w szkole...

Wczoraj nie odezwałam, bo musiałam się czymś zacząć żeby nie zwariować i jakoś się udało.
    Rano byłam na wizycie i z maluszkiem wszystko w porządku.
    Pan doktor zrobił usg na którym maleństwo sobie pływało i słyszałam bicie serduszka. Kamień z serca... Bardzo się cieszę, że moje "przeczucia" okazały się tylko niepotrzebną paniką.
    Teraz muszę jeszcze wytrzymać dwa tygodnie do wyników amnio.
    Co do ruchów pan doktor powiedział, żeby się nie martwić i jeszcze może to potrwać 2-3 tygodnie. A ja wariatka myślałam, że jak to moja 3 ciąża to już muszę je czuć. Dodatkowe kg też mogą robić swoje... Jednak jest inaczej
    JUPI!!!!!!!!!!!!!!!:*:*:*:* bardzo się cieszę! Bardzo!

A ja za godzinę wizyta i tak bardzo sie boje, że lekarz powie, że nie ma owulacji...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 15:47

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Powodzenia! :)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jechałam do domu dzisiaj i płakałam!

Wyhodowałam jajco 19 mm, piękny śluz, piękne endo. Najpóźniej jutro pęknie. Ja sie troszkę zmartwiłam, że nie pęknie, bo z torbielkami miałam problem, ale lekarz zakłada piękny scenariusz, wszystko wyglądało pięknie. Od piątku mam brać duphaston, a w niedzielę na kolejny podgląd. Zobaczy czy wszystko ok. :)
    I ja i lekarz cieszyliśmy się jak dzieci prawie. :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super, ze wszystko w porzadku, teraz tylko do wynikow. Bedzie dobrze :*

Dobuska owulacja za rogiem, bede trzymac kciuki.

dobuska, Anulka0407 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka. Bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko w porządku. Więcej stresów już Ci nie potrzeba ;) Teraz czekamy na wyniki amino. Na pewno wszystko będzie w porządku :)

Dobuska. Już się wystraszyłam, że nie było owulacji jak przeczytałam, że płakałaś. Więcej mnie tak nie strasz ;) Cieszę się ogromnie kochana. Teraz działaj! :)

Dziś miałam wizytę u położnej. Usłyszałam serduszko i pierwszy raz się dowiedziałam jak bije – 140 uderzeń na minutę czyli idealnie :) Położna też wymacała brzuch, macica kończy się trochę nad pępkiem a Emilka ułożona jest skośnie :)

Kupiłam dla Emilki przepiękną pozytywkę i od wczoraj puszczam do brzuszka. Czytałam, że dzieci pamiętają melodię, którą słyszą jeszcze w brzuszku i po urodzeniu się przy niej uspokajają :)
    f53963959ebc406cmed.jpg

dobuska, Anulka0407, Lady Savage lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Anulka. Bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko w porządku. Więcej stresów już Ci nie potrzeba ;) Teraz czekamy na wyniki amino. Na pewno wszystko będzie w porządku :)

Dobuska. Już się wystraszyłam, że nie było owulacji jak przeczytałam, że płakałaś. Więcej mnie tak nie strasz ;) Cieszę się ogromnie kochana. Teraz działaj! :)

Dziś miałam wizytę u położnej. Usłyszałam serduszko i pierwszy raz się dowiedziałam jak bije – 140 uderzeń na minutę czyli idealnie :) Położna też wymacała brzuch, macica kończy się trochę nad pępkiem a Emilka ułożona jest skośnie :)

Kupiłam dla Emilki przepiękną pozytywkę i od wczoraj puszczam do brzuszka. Czytałam, że dzieci pamiętają melodię, którą słyszą jeszcze w brzuszku i po urodzeniu się przy niej uspokajają :)
    f53963959ebc406cmed.jpg
    Ojeeej jaka pięęękna! Bardzo się ciesze, że u Was wszystko w porządku. Jak się ogólnie czujesz?

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska wspaniałe wiadomości! Teraz mocno trzymam kciuki za szczęśliwy finał :)

Annie śliczna pozytywka :)

I widać dziewczyny, że dzisiaj szczęśliwy dzień dla nas :)

Annie1981, dobuska lubią tę wiadomość

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ojeeej jaka pięęękna! Bardzo się ciesze, że u Was wszystko w porządku. Jak się ogólnie czujesz?
    Ja się czuję bardzo dobrze, dziękuję :) Jedyne na co narzekam to nawracające zapalenie pęcherza. 4 dni temu skończyłam piąty z kolei antybiotyk. Dziś położna zbadała mocz i niby jest wszystko ok. Mam jednak parcie na mocz trochę częściej niż zwykle, ale infekcji jeszcze nie czuję. Po 4-tym antybiotyku było tak samo i niestety zamieniło się w infekcję, ale mam nadzieję, że tym razem już tak nie będzie, bo podobno teraz miałam odpowiedni antybiotyk do bakterii. Łykam probiotyki i mam nadzieję, że to już koniec, przynajmniej na dłuższy czas.

Lola i Fruska. Co tam u Was? Dawno się nie odzywałyście.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja się czuję bardzo dobrze, dziękuję :) Jedyne na co narzekam to nawracające zapalenie pęcherza. 4 dni temu skończyłam piąty z kolei antybiotyk. Dziś położna zbadała mocz i niby jest wszystko ok. Mam jednak parcie na mocz trochę częściej niż zwykle, ale infekcji jeszcze nie czuję. Po 4-tym antybiotyku było tak samo i niestety zamieniło się w infekcję, ale mam nadzieję, że tym razem już tak nie będzie, bo podobno teraz miałam odpowiedni antybiotyk do bakterii. Łykam probiotyki i mam nadzieję, że to już koniec, przynajmniej na dłuższy czas.

Lola i Fruska. Co tam u Was? Dawno się nie odzywałyście.

Czesc kochane!!

Nie odzywam sie, ale poczytuje. Mdlosci przeszly mi w 19 tc. Jeszcze chodze do pracy i kupujemy ziemie pod dom. Mam sporo na glowie. Ale od lipca ide na zwolnienie i bede wtedy bardziej aktywna. Mam troche depreche w tej ciazy i przyznam, ze mocno dostaje w kosc od Piotrusia (imie robocze).

Pozdrawiam wszystkie, lacze sie w bolu z dziewczynami po stracie, 3mam kciuki za staraczki i kibicuje ciezarowkom oby przechodzily ciaze lepiej niz ja. Anulka czekam na wyniki amnio, ale jestem pewna, ze wszystko bedzie ok!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. Cieszę się, że mdłości Ci przeszły, ale ta depresja jest niepokojąca. Myślałaś, żeby skontaktować się ze specjalistą. Takie rzeczy zostawione same sobie mogą być niebezpieczne. Pewnie warto zainteresować się tematem, żeby to nie przeszło w depresję poporodową.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Lola. Cieszę się, że mdłości Ci przeszły, ale ta depresja jest niepokojąca. Myślałaś, żeby skontaktować się ze specjalistą. Takie rzeczy zostawione same sobie mogą być niebezpieczne. Pewnie warto zainteresować się tematem, żeby to nie przeszło w depresję poporodową.

Annie, myslalam o tym. Niestety z małym dzieckiem w domu, pracą i wiecznie wyjeżdzającym mężem nie ma czasu na zajmowanie sie sobą :/

Postanowiłam, że zobaczę jak będzie kiedy już będę na zwolnieniu. Jeśli dalej nie przejdzie, pomyślę może o jakiejś pomocy, czy porady.

Będę wiec sobie czytać Was cały czas. Tylko nie mam zwykle siły i ochoty nic pisać...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane.
    Troche sie nie odzywałam ale podobnie jak Lola chwilami brak mi sił. Moje dziecko rowniez daje mi popalic wiec mam dosc. Mam wrazenie ze jestem zła matka. Czasami nie ma dnia zebym nie ryczała... mały przechodzi jakis bunt. Troche sie boje co bedzie jak pojawi sie drugie dziecko.

Anulka trzymam kciuki za twoje wyniki i myslami jestem z toba ;-)

Dobuska zycze owocnych staran :-***

Annie sliczna pozytywka.

Pozdrawiam

Annie1981, Anulka0407 lubią tę wiadomość

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. Jak na zwolnieniu Ci nie przejdzie to koniecznie poszukaj pomocy, bo nie tylko Ty ale też Twoje dzieci mogą na tym ucierpieć, jeżeli to się przekształci w poważną depresję poporodową.

Fruska. Ja niestety nie znam się na buntach dzieci, więc nie pomogę. Na pewno jednak nie jesteś złą matką. Starasz się na tyle ile potrafisz, ale na efekty nie zawsze masz wpływ. Nie dokładaj sobie takim myśleniem, bo ono też napędza to błędne koło i wtedy jesteś ciągle zła i rozdrażniona. Dzieci to czują i reagują podobnie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Kurczę jakie dobre wieści !
    Dobuska tez sie wystraszylam ze dupa a jednak ! To dzisiaj najdalej jutro owu ! Nic tylko kłaść sie na brzuszek i serduszkowac :-D :-D :-D
    Bardzo sie cieszę, wszystko na dobrej drodze, jest owulka to szanse rosną.

Ja dzisiaj zaniemoglam i wzięłam urlop, wczoraj mialam ciężki i nerwowy dzień w dodatku spontaniczni goscie przy których musialam latac do 22.00 zanim ogarnelam dom (sama jestem maz wraca w piątek) zanim poszlam spac to tragedia, pol nocy nie spalam chyba z tych nerwów i zmeczenia i stresu ze jutro 6 rano pobudka i do roboty no i rano bylam jak wrak, do tego kregoslup i jestem zrobiona, no padnięta, nie bede ryzykowac ze gdzies w polowie drogi (rowerem) padne i bede leżeć

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam urlop na żądanie i mam to gdzies
    , czekam na ten drugi trymestr moze nie bede taka zmęczona, jejku na moje urodziny juz bede w 12 tyg (11+3) ! Brzuszek znów delikatnie mi urósł ale to chyba tylko tluszczyk na razie ;-)

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;-) troszkę was podczytuje. Anulka ciągle trzymam kciuki za wyniki :*

Muszę napisać, wyzalic się, na forum staraczkowym nikogo nie znam, a z wami czuje się zżyta. Ogólnie postanowilam trochę wyluzowac. Czekam na cud. Ale wczoraj zaczelo sie od tego, ze miałam straszny sen potem przez dzień trochę poczytalam na dziale męskie sprawy i troszkę się zdolowalam. Przyjechali do nas znajomi i powiedzieli ze będą mieć dziecko. Drugie dziecko. Z pierwszym wpadli a teraz starali się od jakiś 3 miesięcy o drugie i właśnie się udało. No cóż aż wstyd się przyznać ale jak tylko wyszli to wpadlam w czarna rozpacz, przeplakalam cala noc a dziś wyglądam jak zombie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 14:12

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha. Bardzo dobrze, że wzięłaś wolne. Nie powinnaś się tak przemęczać.
    Pokaż brzuszek :)

Spioch. Miło Cię widzieć :) Takie dni niestety będą się zdarzać. Jeżeli czułaś się tak okropnie to dobrze, że pozwoliłaś sobie na płacz. Wyrzucisz z siebie te emocje i będzie Ci łatwiej. Nie ma nic gorszego niż udawać, że wszystko jest w porządku i magazynować w sobie nieprzyjemne uczucia, które i tak wybuchną w najmniej oczekiwanym momencie.
    Kochana, forum jest pełne beznadziejnych przypadków zakończonych ciążami, więc ja jestem pewna, że prędzej czy później i Tobie się uda :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Annie. Dzis czuje się z tym strasznie. Moja rozpacz musiała być naprawdę wielka bo mój maz dzisiaj sam z siebie zadzwonil do kliniki niepłodności umówić sie na kontrolne badanie nasienia. Chyba sie wystraszył ;-)

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiochu :-( nie traccie wiary, tak jak mówisz, czekaj na cud i mocno wierzcie ze on się zdarzy, jednocześnie tez dzialajcie, badanie nasienia nie jest przyjemne ale da Wam aktualny obraz sytuacji. Jeśli moge jakos doradzić to włącz mężowi inofem czy jakis inny preparat z mioinozytolem, u nas to byla jedna ze zmian , tez przeplakalam nie jedną noc więc wiem jak sie czujesz, chociażby fizycznie :-\

spioch lubi tę wiadomość

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spioch, serduszko nasze. Trzymaj się. Badanie nasienia na pewno sie poprawiło, ja w to wierzę. A ostatnio mam ciągle dobre przeczucia.:)
    Trzymajcie się myśli, że do ciąży potrzebny jest jeden silny żołnierz i na pewno taki zdziała mały cud.
    A czy w Waszym przypadku nie można zrobić inseminacji? Wiem, że wtedy się to słabsze nasienie jakoś "przerabia" na lepsze. Ale kurcze... być może się mylę.

Aicha kochana!!!!!!!!! Ale Twoja ciaza juz daleka!!
    Dziękuje za wsparcie! Dobrze zrobiłaś z tym L4. Niestety, pracodawca często wymaga, ale od siebie to już niewiele. Ja na szczęście mam złotą szefową(rodzina:) ), która się modli codziennie o moją ciążę, więc mi dużo łatwiej.

Lola zgadzam się z Annie co do Twojego zdrowia. Będzie pewnie coraz gorzej po porodzie. :( kochana dużo wsparcia od nas! Bądź chociaż przy nas i pisz kiedy chcesz. :)

Fruska na pewno jest ciężko, ale nie wolno nawet Tobie myśleć, że jesteś złą mamą :)Jesteś wspaniałą mamą, ale jest Tobie bardzo ciężko teraz, a maluszek jest w nie da się ukryć trudnym wieku. :)

Oj kochane, jak ja bym chciała każdą z Was uściskać! :)

Annie ugłaskaj Emilkę!:)

Annie1981, AiCha4811, spioch, Lola83 lubią tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ