X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fuksiary stulecia :)
Odpowiedz

Fuksiary stulecia :)

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    Gratulacje Lady, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie z wątku testowego. Maj był dla mnie łaskawy :), dziś wizyta

Lady poczytałam o Twoim spadku wagi. Jesteś na jakiejś diecie redukującej? Pytam, bo ja mam od ostatniej ciąży na plusie 12 kilo i też chciałabym jak najmniej przytyć. Lekarz sie nie niepokoi że chudniesz? Jeteś pod opieką dietetyka?

jestem pod kontrolą dietetyka, diabetyka, endokrynologa, na razie każą mi się cieszyć, z Zuzą przytyłam 24 kg, tutaj juz -9 kg, dla mnie na plus, wg lekarzy, i jest na diecie dzieciowej plus dietetyk, tzn mój Nikuś nie chce nic innego jeść jak sałatę, ogórki kiszone i pomidory, więc rano jest wg jego życzenia xD sałatka z mixu sałat, ogórek kiszony i pomidor, potem wsuwam jeden owoc, potem jakiś obiad z diety od dietetyka, potem znowu jakiś owocek, a na kolację wsuwam to samo co na śniadanie, i potem z racji insuliny muszę o 22-23 coś zjeść, więc przeważnie idzie albo 2 pomidory, albo pół opakowania ogórków kiszonych XD

dobuska lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • dobuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w ewidentnej drugiej fazie!:) Niestety wczoraj wieczorem nie było serduszkowania, na złość wszystkiemu lekkie spięcie z mężem. :/
    Ale i tak mam dobre przeczucia. Jakoś tak fajnie się czuję mimo niezbyt dobrego dnia. :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    jestem pod kontrolą dietetyka, diabetyka, endokrynologa, na razie każą mi się cieszyć, z Zuzą przytyłam 24 kg, tutaj juz -9 kg, dla mnie na plus, wg lekarzy, i jest na diecie dzieciowej plus dietetyk, tzn mój Nikuś nie chce nic innego jeść jak sałatę, ogórki kiszone i pomidory, więc rano jest wg jego życzenia xD sałatka z mixu sałat, ogórek kiszony i pomidor, potem wsuwam jeden owoc, potem jakiś obiad z diety od dietetyka, potem znowu jakiś owocek, a na kolację wsuwam to samo co na śniadanie, i potem z racji insuliny muszę o 22-23 coś zjeść, więc przeważnie idzie albo 2 pomidory, albo pół opakowania ogórków kiszonych XD
    Super, bardzo Ci gratuluję! :):):)

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 Gratuluję i powodzenia na wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 09:14

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super! Gratuluję synusia :)
    Zazdroszczę spadku wagi.... mi też by się przydało, ale chyba bez pomocy profesjonalisty się nie uda. U mnie przez ostatni miesiąc waga w górę o 1kg...

Staraczki mocno trzymam kciuki i czekam na Wasze spamy brzuszkowe ;)

A ja cały czas czekam...
    Jak każda z nas mam swoje marzenie co do płci dzidziusia ale teraz to na prawdę mało ważne... Marzę żeby było zdrowe...
    Co prawda lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że "najprawdopodobniej" chłopiec ale to do mnie jakoś nie dociera...
    Myślę, że dopiero jak zobaczę wynik i mam nadzieję, że będzie dobry to wtedy dopiero będzie miało znaczenie wszystko inne...
    Ale chciałabym dziewczynkę, choć reszta rodzinki wolałaby chłopca.
    U nas w domu jest 5 dziewczyn i 2 facetów ;)

Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage. Gratuluję synka :)
    Ja też nie rozumiem tego oburzenia odnośnie preferencji płci. Mówią, że najważniejsze, żeby zdrowe było, ale jak np. chce się dziewczynkę to wyklucza, że będzie zdrowa? Bez sensu dla mnie, także ciesz się z chłopczyka :) Mi też udało się z dziewczynką, której zawsze pragnęłam :) Trzymam kciuki, żeby płeć się nie zmieniła, bo jednak na tak wczesnym etapie to różnie bywa ;)

AiCha. Piękny brzuszek, widać już różnicę :)

mi_lejdi. Każda z Was pochwali się tu brzuszkiem. Zobacz ile AiCha musiała czekać a teraz wkleja nam piękne foty :) Cieszę się, że zaglądanie tu jednak Ci pomaga :)

Dobuska. Ja też nie mogę się doczekać Waszego spamu ;)

aria40. Ja Ciebie pamiętam :) Gratuluję! Pokaż test, bo my tu rzadko mamy takie widoki ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria ja też Ciebie pamiętam! :)

Anulka kciuki az mnie bolą od trzymania, ale nie puszczę! Kiedy dokładnie wyniki?

Anulka0407 lubi tę wiadomość

• Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska dzięki za kciuki :)
    Niestety kiedy dokładnie będą wyniki to nie wiem. 3 tygodnie miną 19 czerwca (poniedziałek). Liczę na cud, że może dostanę je przed Bożym Ciałem... ale też może być tak, że przedłuży się... Najgorsza jest ta niepewność. Nie wiadomo kiedy zadzwonią...

201710314965.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 wrote:
    Dobuska dzięki za kciuki :)
    Niestety kiedy dokładnie będą wyniki to nie wiem. 3 tygodnie miną 19 czerwca (poniedziałek). Liczę na cud, że może dostanę je przed Bożym Ciałem... ale też może być tak, że przedłuży się... Najgorsza jest ta niepewność. Nie wiadomo kiedy zadzwonią...
    Kochana będzie dobrze, na pewno. Niestety tylko to czekanie w niczym nie pomaga.... musisz robić wszystko, żeby odsuwać myśli, bo się wykończysz.:(

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka. Ja bardzo nie lubię niepewności, a w tak ważnej sprawie to już w ogóle bym to źle znosiła. Oby czas płynął dla Ciebie jak najszybciej. Pamiętaj, że jesteśmy z Tobą.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :-( postaraj sie czyms zająć zeby szybciej czas leciał, może uda wam sie gdzies pojechac na te pare dni

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymaj się mocno :* ja znam 2 podobne historie, w jednym przypadku przezierność karku była niepokojąca, w drugim Pappa, w obydwu przypadkach zdrowe dzieciaczki :)

U mnie wczoraj pierwszy raz od roku było ogłoszenie ciążowe w pracy. Dziewczyna zresztą już ma dwójkę. Na szczęście zupełnie to po mnie spłynęło, mogłam z nią szczerze pożartować. To już jest moja droga. Przynajmniej zawodowo wyprzedziłam wszystkich, nawet sporo starsze dziewczyny ode mnie ;) Może moje bobo chce mamę specjalistkę, już po wszystkich egzaminach ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi_lejdi wrote:
    Anulka trzymaj się mocno :* ja znam 2 podobne historie, w jednym przypadku przezierność karku była niepokojąca, w drugim Pappa, w obydwu przypadkach zdrowe dzieciaczki :)

U mnie wczoraj pierwszy raz od roku było ogłoszenie ciążowe w pracy. Dziewczyna zresztą już ma dwójkę. Na szczęście zupełnie to po mnie spłynęło, mogłam z nią szczerze pożartować. To już jest moja droga. Przynajmniej zawodowo wyprzedziłam wszystkich, nawet sporo starsze dziewczyny ode mnie ;) Może moje bobo chce mamę specjalistkę, już po wszystkich egzaminach ;)
    Może ! Moze Twoj dzidziuś będzie geniuszem i musisz sprostać jego pytaniom od małego ;-) to tez jest warte docenienia, mam w rodzinie lekarke i wpadła z mężem tuz przed specjalizacją i bardzo rozpaczala potem robiła specjalizacje z opóźnieniem gdy córeczka byla malutka przez co obie sie meczyly no i więź ma tym ucierpiała, wiec gdy Twoj maly geniusz juz przyjdzie bedziesz mogla skupić caly swój świat w okol niego a nie bedziesz musiała wybierac między dobrymi stopniami na egzaminach a byciem dobrą mamą. :-) to również powód do radości tak myślę, kuzynka byla długi czas rozgoryczona i nei wiem czy to prawda ale moja mama wspominała ze miała przez to rozdarcie lekką depresję poporodowa. Pamietam ze w tamtym czasie kiepsko wyglądała :-\ więc moze dobrze jest jak jest? :-) a moze to tuz tuz ! Nigdy nie wiemy ale Bog wie co robi i tego sie trzymajmy! :-* :-* :-*

mi_lejdi lubi tę wiadomość

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska specjalnie sie zalogowałam, żeby Ci powiedzieć ze trzymam kciuki i ja i Nelka w moim brzuchu!!!!!!! Jestem pewna ze juz umie :)

Nie moge sie doczekać bo JESTEM PEWNA, ze jak masz juz tak pieknie ustawione cykle to kwestia max trzech i będziesz sie cieszyć cudownymi mdlosciami i bolącymi piersiami!!! :D oczywiście niecierpliwie chciałabym żeby to było juz teraz natychmiast! :) czego Ci życzę z całego serca <3

dobuska, Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anulka0407 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za wsparcie.
    Wam mogę się wyżalić i czuję, że mnie rozumiecie.
    Ogólnie o całej sytuacji nikomu z mężem nie mówiliśmy, nie chciałam odpowiadać na pytania innych "a co będzie jak się okaże"... i ewentualnie potem tłumaczyć się ze swojej decyzji, jaka by ona nie była...
    Mam nadzieję, że nie stanę w obliczu podjęcia decyzji - co dalej...

201710314965.png
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aicha za ciepłe słowa :) kariera i macierzyństwo, to zawsze trudne połączenie, doba ma niezmiennie 24 h a my tylko 2 ręce. Coś zawsze ucierpi. Ja mam jednak priorytety po słusznej stronie mocy- dla mnie najważniejsza jest rodzina. Ale na razie wychodzi jak wychodzi, a ja staram się wierzyć, ze wszystko jest po coś.

Bobo geniuszem być nie musi ;) po pierwsze zdrowe i szczęśliwe, po drugie mądre, po trzecie ładne ;)

<3 14.04.2018 Théo <3
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się pod tym co napisała Aicha:D Ona dobrze gada:D:D

Lottinka Ty wiesz jak ja sie cieszę jak Ty mnie podglądasz? Ja ciągle jestem ciekawa co u Ciebie, ale ostatnio mniej Ciebie na forum. Napisz proszę co u Was. Widzę, że Nelka będzie? Super!:*

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Dzisiaj boli drugi jajnik i znalazłam tyyyyyle białkowego śluzu. Szyjka jakby uciekła do góry, tak jakby jeszcze coś było na rzeczy.
    Modle się, żeby jednak pęcherzyk pękł. :)
    Mąż musi się jeszcze w razie czego dzisiaj spisać;p

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po prenatalnych , wszystko z dzidziusiem dobrze rośnie groszek 4,7 cm Nt 0,6 serduszko biło 155 dziś na wizycie nie był zbyt aktywny mały śpioch po mamusi , najważniejsze że wszystko dobrze :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c01b385d4e8.jpg

dobuska, Anulka0407, Annie1981, agulineczka, Lady Savage lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska na forum właściwie nie wchodzę, mamy lipcowkowego fejsbuka i tam dzieje sie bardzo dużo, jest intymniej ;)

No i pewnie ze trzymam kciuki i Ci kibicuje!!! Jakoś baaardzo zapadlas mi w pamięć w listopadowym testowaniu i nie przestane wchodzić raz na sto lat na forum aż nie urodzisz wyczekanego dziecka :)

U mnie bardzo dobrze, wprawdzie aktualnie rozłożyła mnie klima i juz drugi tydzień lecę na antybiotyku, ale czuje sie świetnie, mała sie rozpycha, piorę prasuje i powoli zaczynam odliczać....czuje ze ostatnie tygodnie zleca migiem :) i tak, będzie Nelka- Aniela, po babci i praprababci <3

ogromne całusy i mam nadzieje ze jak to pisze to właśnie cieszycie sie z mezem sobą!!!! :)))

dobuska lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ