Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cati, jak jestes przykładowo w 5t 2dc, to masz skończone 5tyg i leci ci szósty. Więc jesteś w szóstym tygodniu (w sensie w trakcie trwania szóstrego tygodnia). Ale masz zaliczone pełne 5 tygodni.
klarowniej czy bardziej namieszałam?
cati, Malenq, Tamka lubią tę wiadomość
-
Nieukowa: co do wysiłku to można, co d rodzaju sportu to nie, bo jest to sport urazowy jak sie wywalisz zlamiesz nogę i rentgen to co wtedy..
Beszka: u mnie też Matylda i Hanna na liście, a Theresa też niezłe (co prawda nie na polskie warunki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 16:09
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:Jestem po usg dzidzia zdrowa. Lozysko na przędzie wiec ruchy bedą mniej odczuwalne (czuje jak kopie po narzadach) ale lek pow ze najlepsza pozycja
Wyglada na dziewczynkę. Tzn lek pow ze na 100% 4 razy sprawdzała.
Odezwę sie pózniej. Jaś chyba w czw złapał grupę żołądkowa w przedszkolu bo właśnie niania dzwoniła ze zwymiotowal
Nieukowa wrote:Cześć dziewczyny, jak myślicie, pod koniec 1 trymestru mozna jeździć na nartach? Oczywiście nie jakoś bardzo forsownie...
.
z tego co wiem, jak ciąża przebiega prawidłowo to można uprawiać sporty jak dotąd, Ale tak jak mówi Lara... Warto kusić los? Ja bym się bała. Ja nawet motocykl odłożyłam od razu. Z resztą... gin zalecił
Nenaaa wrote:Beszka, gratki! Ooo dziewuszka, super, mamy niedosyt pipek wśród naszych pociech
Jak się moje dziecię jutro szerzej ujawni, to może i u mnie się potwierdzi pipka Dotąd trzech lekarzy podejrzewa dziewczynkę, ale nóżki cnotliwie ma złączone i wciąż nic na pewno nie wiemy. Od rana przemawiam do i namawiam na rozłożenie jutro nóżek
marissith wrote:trzymacie za mnie kciuki?
Ojej Kroko... oby to był tylko kolejny Twój mega dokuczliwy ból rozpychającej się macicy leż kochana i w razie czego na pogotowie...
Malenq znów zdezerterowała??
marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej kochane....hehehehe nie zdezerterowałam, tylko mamcię swoją odwiedzałam i to był "spontan" hehehehhe:)
poza tym cierpię od wczoraj na ból prawego boku, promieniuje na pachwinę i nogę, a do tego mała się ułożyła TYLKO po prawej stronie i pewnie mi coś naciska - ale boli jak chol...........
i jak poczytałam pobieżnie, to nie tylko mnie męczą takie bóle - myślałam że dziś na IP pojadę, bo nie dosyć że boli to mała ruszała się dzisiaj tylko 2 razy - ale podejrzewam, że łożysko na przód się przekręciło.....zobaczymy NIE LUBIĘ PANIKOWAĆ - wdech wydech......
BESZKA cieszę się z DZIEWCZYNKI - moje gratulacje skarbie:)
Nieukowa NARTY I SPORT OK, tylko tu chodzi o upadki jakie mogą się trafić, a one są bardzo niebezpieczne....
wpadłam i wypadam..muszę się położyć, bo zaraz zwariuję, tak mnie ciągnie....
będę jutro to nadrobię, życzę Wszystkim zdrówka i spokojnego wieczorku... buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 17:51
Yasmin lubi tę wiadomość
-
oj Malenq wapółczuję.. bardzo podobnie to wygląda do tych bóli co czułam 3 dni temu.. no i ja mam łożysko na przedniej ścianie.. czy ono może sobie tak wędrować?
mój mały leży znowu w poprzek, bo czuję "grzbiet" pod prawą ręką..
no i właśnie jestem po 45min ćwiczeniach - wiem, że żyję hehe -
nick nieaktualny
-
ciekawe z tym łożyskiem..bo niby na połówkowym już sprawdzają położenie i fakt czy przodujące jest istotny.. w każdym razie, gdy łożysko leży na przodzie to szykują się skurcze krzyżowe, a gdy na ścianie tylne to brzuszne.. w poprzedniej ciaży miałam na przednie i te moje skurcze były tylko krzyżowe - masakra ;/
boszz....ale mi sie spać zachciało
ps. malenq - ładnie nazwałaś te małe pasożyty hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 18:04
-
Potwierdzam z tym łożyskiem, miesiąc temu miałam z tyłu, teraz mam z przodu. I też widzę gulkę z prawej strony podbrzusza Kajtek od kilku dni dni jakiś niemrawy, może ciśnienie na nasze maluchy tak wpływa?
Kroki,jak się czujesz? Ja boli brzucha miałam już tyle, ze jak mi powiesz jak Cie boli, to Ci powiem co to -
A mi dzis ginka pow.,ze lozysko jak mam na przedzie tak juz zostanie - nagle na tyle sie nie znajdze....
Ja przez 2 tyg. czulam, bardzo intensywnei ruchy dzidzi. czulam tez ze lezy na brzuszku, bo kopala po wnetrznosciach. potem bylo pare dni ciszy...a dzis po usg znow bryka, ze az boli.
ja w pierwszej ciazy rowniez mialam lozysko z przodu i nie czulam prawie w ogole ruchow dziecka. tylko lozysko bylo bardzo duzo i dzialalo jak poducha. teraz jest mniejsze i ciut inaczej elzy niz w pierwszej ciazy, wiec duuuuzo lepiej czuje ruchy dziecka.
moje male spi na brzuchu z wypieta pupa i w ogole czesto sie wypina co czuje i widze -
nick nieaktualnyHej dziewczynki.
Beszka gratuluje udanej wizyty.
Kroki mam nadzieje ze u Ciebie bol juz minął.
Nieukowa ja z tymi nartami bym nie ryzykowala.
Z dzisiejszej wizyty jestem bardzo zadowolona. Na 99 % bedzie chłopak, dostałam w końcu antybiotyk na te nieszczęsne bakterie,ruchy moge czuć słabo bo łożysko z przodu, szyjka długa. Aaaaa i dostałam zwolnienie na miesiąc.konwalianka, justta, beszka, Lili83, LaRa, Nieukowa, marissith, Tamka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość