WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś wrzucę na fb bo tu nie chcę wklejać ok? :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wiem co czujesz mial tak samo, ale to juz sie niebawem skończy także dasz radę.
    Kroko widać ze mała Cię zajmuje bo mało u nas jesteś, do tego inne obowiązki wiadomo.

A ja czekam aż mój głodomor sie obudzi i w końcu pójdę pod prysznic.

Mam takie głupie pytanie do tych dziewczyn po cc - jutro chce iść na zdjęcie szwów i chciałabym sie ogolić ale sie troche boje , jak Wy robiliście ?

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, ja sie nie golilam bo sie bałam. Pojechałam do położnej i z góry ja przeprosiłam, ze nie jestem ogolona. Ona powiedziała ze bardzo dobrze, ze sie nie golilam bo łatwo mozna doprowadzić do infekcji, a nie było to wskazane.
    Ogoliłam sie dopiero jak sie wszystko dobrze wygoilo.

Kroko, ok :) czekamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 12:35

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lara. Stwierdzam ze poród taki czy inny jest trudny nie ze względu na ból ale to wszystko co sie wokół dzieje, milion osób tam zaglądających, dotykających itd ... Ciężkie to przeżycie

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski w 5-10-15 wyprzedaż do -70% :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko super ze Zu siendobrze rozwija i se juz konczycie z remontem sklepu :)

Ari najwazniejsze ze w koncu trafilas na kogos kompetentnego. Uwazam ze te szkolynrodzenia to fajna sprawa, moja polozna srodowiskowa z sr byla rewelacyjna :)

Ech, makabra noc i poranek po szczepieniu. Malemu spuchly uda, brzuszek boli i maruda nawet przez sen podplakiwal... Spalam az u niego w pokoju zeby moc szybko utulic. Teraz jestem nie do zycia. Kurde, nie wyovrazam sobie go jak bedzie naprawde chory, bo szczepienie to pikus w porownaniu z infekcja... :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wymieniłyśmy się z położną telefonami i myślę że jak decyzja będzie na poród naturalny to poproszę ją ( oczywiście płacąc za jej dyżur) by przyszła jak będę rodzić :) fajnie by było :)

Nieukowa, LaRa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Dzięki Lara. Stwierdzam ze poród taki czy inny jest trudny nie ze względu na ból ale to wszystko co sie wokół dzieje, milion osób tam zaglądających, dotykających itd ... Ciężkie to przeżycie
    Ją już połowę momentów z dniu porodu nie pamiętam......

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, ja tez mam mega wielki brzuch, przynjamniej tak mi się wydaje. nastraszylaś mnie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Przekleiłam do 1 postu.
    A nie latwiej bylo by te tabelke przekopiowac na pierwsza strone? Zawsze byla by pod reka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A nie latwiej bylo by te tabelke przekopiowac na pierwsza strone? Zawsze byla by pod reka ;)
    Ale właśnie tak Kroko robi, na 1stronie jest

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musialam wrocic ze spaceru bo byl taaaaaaki krzyk ze masakra, nawet pies nie zdazyl sie zalatwic
    przyszlam, zaczelam odkurzac (z mysla ze sie uspokoi) no i tez tak sie stalo, usnela a ja przynajmniej mieszanie odkurzylam
    teraz na szybkojem zupe i skocze na rodos
    wieczorem wizyta u endo i decyzja czy dalej sie faszeruje euthyroxem czy nie + pokaze wynik tsh Ani - ale sadze ze jest ok, no chyba ze sie myle bo ma zblizoney wynik do mojego

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Arienna, ja tez mam mega wielki brzuch, przynjamniej tak mi się wydaje. nastraszylaś mnie

kochana nie stresuj się bo z tego co pisałaś to masz bardzo dobrą opiekę lekarską, miałaś prenatalne więc na bank mają wszystko pod kontrolą, ja się wystraszyłam bo mój lekarz to ostatnio lekką ręką zaczął mnie traktować i porządnych USG nie miewam ( bo ma ciulaty sprzęt) więc po to ta dodatkowa wizyta :) nic się nie stresuj :)

ech... właśnie wróciłam ze sklepu i wpyliłam ćwierć arbuza.... obżarłam się straszliwie :D

ewebii4.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Pati, juz końcówka, dasz radę, bedzie dobrze :)
    Teraz juz w każdej chwili moze sie zacząć, a malz chyba rozumie

Jak operka sie spisuje?
    Lara niby rozumie ale chyba tez juz zmeczony tymi zmianami nastroju. Natalia ok :-) dogadujemy sie I narazie robi wszystko tak, jak mialysmy to ustalone. Mila dziewczyna. Nie mam naprawde na co narzekac :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moze czy jest cos takiego jak wozek turystyczny dla dziecka? Chcemy wziac ze soba wozek ale mamy ograniczona ilosc miejsca wiec przydaloby sie zeby byl najmniejszy jak sie da.

Odkrylam ostatnio ze dosc dobrym (zalezy od stopnia placzu) uspokajaczem-analogowa "suszarka" w aucie jak sie nei ma na przyklad aplikacji na telefon albo nie chce dziecka i siebie katowac szumem - jest potrzasanie butelka wody. Tylko reka boli. W sumei gdybym miala siweze mleko to bym maslo mogla robie )

MANIEK - no co ty, nie ma sie czego wstydzic. Wlosy to natura!

PATI trzymaj sie jeszcze!

KONWI - zdrowka!

BLONDIK mam pytanie. Do jakiego wieku da sie robic takie slitasne zdjecia dzieci? Czy Domi nie jest juz za duzy?

Pati Belgia lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiś jest już za duży, takie zdjęcia na spiocha w wiadereczkach na pewno juz nie wyjdą... najlepsze na sesje są pierwsze 2-3 tyg życia... potem ewentualnie jak leży na pleckach w koszyczkach czy an kocykach, ale to juz "nie to". chyba najlpeiej poczekac az dzieciaczek bedzie siedział lub na sesję roczkową

Arienna, mi wszyscy też mówią, ze mam gigant brzuch. ostanio spotkałam koleżankę i ona do mnie: myslałam, ze jak cię następnym razem zobaczę to bedziesz juz po porodzie, bo masz taki duzy brzuch, a ty dopiero na pazdziernik..o rety!

także wiesz...

przyszła kurierem sukienka na sesję ciążową dla mnie :)mąz ma w sierpniu urlop więc w końcu będzie sesyjka :)
    taka http://koronkowo.net/slub/suknia-orchidea,-zestaw-sp%C3%B3dnica-,-spodenki-i-biustonosz-kolor-do-wyboru-rozmiar-36-40-szczegoly.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 15:52

Biedroneczka83, Arienna lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to szkoda :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Ja dziś w robocie akta ogladalam, zostawilam mamie tylko 60 ml więc jak mała zjadła to się darla potem zasnęła po obudzeniu darla się i nie chciała sztucznego, więc mama się zmeczyla, a ja z ponad 50 akt wybralam tylko 35 ehh
    Jutro powtórka z oglądania w innym wydziale (a mam wybrać sto akt więc ma sa kra)

Nieukowa: to ja jednak nie wezme od razu 3 szczepionek, ale rota mieć muszę, to jak Radziszewo rota + pneumokoki czy rota + 5w1??
    Mam nadzieję, że Radus już w formie...

Ari: fajnie, że trafilas na taką dobrą położną..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh musieliśmy pogrzeb zrobic.... Wróbelka :( leciał, leciał i ..... Wleciał w ściankę basenu :( chwilkę poruszał dziobkiem i padł -popłakałam sie :( przy pogrzebie tez :(
    Potem malz zabrał psiaka i pojechał do domu a ja piechotką z wózkiem, i niestety musiał zaraz tatuś wracać z fotelikiem bo krzyk niesamowity :( nawet juz na rączkach był problem, nie wiem o co chodzi? Moze nie chce juz w gondoli jeździć? Moze to zmęczenie? Sama ńie wiem
    Teraz usnela przy (.)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowy bunt na wózek, przechodziłam to...

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ