Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kroko 4.07.2015r 55cm 3800g
Blondik fajna sukienkajakies 3 str temu pisałam do ciebie
jak znajdziesz odp na priv
U nas ok obojczyk zagojony mamy traktować jak zdrowy
Lili waży 4220g ma 58cm głowa 36cm (było 33) cycuchy 37cm (było 36)
Ma ćwiczyć mięśnie karku na brzuszku i bedzie ok kontrola w poradni patologii noworodka 9.9.2015
po wizycie patronazowej tez ok za prawei 3 tyg szczepienieMalenq, Nieukowa, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lara współczuje krzyku Ani, ale może fsktycznie chce juz widzieć więcej.
My po wizycie położnej , miła i pomocna, za tydz przyjdzie pogadamy o szczepionkach .
Powiem wam ze sie stresuje jak noc idzie... Im pózniej tym Jagoda dłużej zasypia, z rana jest cyc i zaraz śpi a im pózniej tym gorzejManiek
-
nick nieaktualny
-
Zgredka akurat u nas po rota byly te placze nocne i poranne, mam wrazenie ze obrzek po zastrzykach mogl pobolec chwile wieczorem i tyle... Za to dzis od poludnia szly wodniste kupy jedna za druga, stad sadze zenw nocy dal mu w kosc brzuszek. Wiadomo, kazde dziecko inaczej przechodzi, wiec to loterianjak zareaguje... Wiem ze ja bede miec dylemat, czy na druga dawke rota nie umowic sie w innym terminie niz na klucia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:03
-
Po wizycie u endo, all ok. Tarczyca wróciła do swojej prawidłowej pracy.
Kontrola w październiku.
Co do wyniku Ani, mówiła ze nie zna norm dla 2 msc dzieci i mam zadzwonić do laba i spytać. (Nieukowa, nie znasz przypadkiem?)
Ania była sama z tata na spacerze w tym czasie i dali radęmała wytrzymała w wózku, choc trzeba było ja zabawiać m.in. grzechotka
Wykapana, wybalsamowana, pachnąca właśnie usypia przy (.) -
Ja zmieniam w nocy pieluche jak widze ze maly ma jakis problem ale wczoraj i dzisiaj byl straszny krzyk podczas zmiany pieluchy. Czesto robie to lozku a nie na przewijaku.
MANIEK - wszystko sie unormuje, wytrzymaj jeszcze troszke
NIEUKOWA - no to niezle kombo Radziowi zapodalas.
Dzisiaj wczytalam sie w swoje akta z porodu.
23:30- przyjecie do szpitala
6:40 - 8:30 wanna
9:05 - Dostalam meptynazol przeciwbolowo
11:00 - poprosilam o zzo.
12:15 - pierwsza oksytocyna
14:? - zzo przestaje dzialac
15:30 - kryzys (czyli 7-8cm, ja na kolanach placzaca ze nie dam rady)
16:40 - prawie pelne rozwarcie
17:10 - decyzja o cc
17:25 - znowu zzo
17:47 - odlatuje w kosmos czyli pelna narkoza
17:51 - wyjmuja Domisia
Czas porodu 18h 10min
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:54
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Kurde a ja juz nic z porody nie pamietam, a jestem ewenementem chcialabym go miec w pamieci
Pamietam ze I faza uplynela mi na mega skupieniu, zeby wlaczac licznik skurczy w telefonie i zeby robic miarowe oddechy. Jak zaczynal sie skurcz to myslalam "jeszcze 2 oddechy do szczytu a potem ulga, jeszcze jeden do szczytu... Na nastepnym bwdzie lepiej" i tak w kolko
Radek juz po staremu, a ja robie wietrzenie magazynow w ciuszkach... Trzeba bylo zdecydowac co oddac kumpeli, co ewentualnie zostawic dla siebie w razie decyzji o 2 potomku, a co nowego z wiekszych ciuszkow narychtowacjwszcze mi 2 kartony zostaly a 4 przepatrzylam...
Norm dzieciecych na tarczyce nie mam, a tabele norm mam w pracy. Nie chce z pamieci noc pisac bo mam zacmienie macierzynskie i nie chce wprowadzic w bladWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 23:43
-
Biedroneczka83 wrote:Lara ja mam kontrole we wrześniu a z Lili ide na tsh i ft4 w przyszłym tyg
Mówiła ze w szpitalu dzieci maja pobierana krew i wysyłaja do Wa-wy. Jesli tam byłoby coś nie tak to daja znac.
Rozumiem, ze robisz te badania zgodnie z zaleceniami z wypisu?
Dobranoc
Sprawdź normy dla 2 msc dziecka. Z góry dziekiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 23:40
-
Cześć dziewczyny;)
Juz kiedyś byłam tu na chwile, ale potem jakiś nie "wbiłam" sie w dyskusje;( ale ponieważ Nieukowa wywołała mnie na rozowej stronie - jestem i jesli pozwolicie, chętnie zostanę
Kroko, jak znajdziesz sekund 5 na wpisanie mnie (a wiem, ze przy małym dziecku to baardzo trudne), to termin mam na 15 stycznia, to bedzie dziewczynka - Tosia;)
Pozdrawiam wszystkie c"ciężarówki" i mamusie, i, póki mój dziec jeszcze spi, lecę potajemnie, z brzuchem, do roboty;) miłego dnia;)Arienna, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Nieukowi tez mam wrażenie ze jej sie pomyliło dżin z nocą , pieluchy szybko zmieniam i w nocy przy karmieniu nic do niej nie mowię ale wieczorem żniw był problem z zaśnięciem a potem co 2 godz pobudka .
Spotka mamy podobny czas poroduja od 22 do 18:03 cieżko było wciąż silnie pamietam zwłaszcza ten stres pod koniec i w uszach mam ktg które tak powolutku stukało tętno... Tego to chyba nigdy nie zapomnę
.
Summerka witaj spowrotem i rozgośc sie
Konwalio hop jak Partyk z tym kaszlem ?Summerka lubi tę wiadomość
Maniek