WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaa niech ktoś za mnie posprząta i zrobi obiad :( jak mi się nie chce :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu ok, wklejona niebieska naklejka do książeczki zdrowia ufffff :)

Summerka, Malenq, Arienna, Pati Belgia, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka teraz już nie ma odwrotu, musisz dać radę i pokazač że się da.... Mnie sama myśl o drugim bobo przerasta....

• beszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, a masz kogos kto mogly ci pomoc na poczatku?

Jak wczoraj pisalam, trudny jest poczatek....potem mala roznica wieku procentuje, gdy maluchy sie razem bawia.
    Mnie przy drugim technicznie bylo latwiej. Trudniej psychicznie, ale tylko na poczatku. Gdy obaj plakali, a ja nie wiedzialam do kogo pobiec najpierw, z czasem mialam swoj system. Aaaa i jeszcze spacery z dwoma w gacie robiacymi zle wspominam.
    Odnosnie jeszcze spacerow, to polecam wozek baby jogger city select ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedzę dziś i rycze.. Koleżanka, dziewczyna, która urodziła syna dwa tygodnie przede mna, dziś straciła go. Umarł, mały Mieszko jest już w niebie. Nie mogę się pozbierać. Wybaczcie za takie złe newsy, ale bardzo to ma wstrząsnęło.. Patrzę na Patryka i moje serce nie ogarnia tego bólu, tego co Gosia teraz przechodzi..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dziewczyny, siedzę dziś i rycze.. Koleżanka, dziewczyna, która urodziła syna dwa tygodnie przede mna, dziś straciła go. Umarł, mały Mieszko jest już w niebie. Nie mogę się pozbierać. Wybaczcie za takie złe newsy, ale bardzo to ma wstrząsnęło.. Patrzę na Patryka i moje serce nie ogarnia tego bólu, tego co Gosia teraz przechodzi..
    ale jak to? co sie stalo? ;/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na obiad miałam robić kluski śląskie i .... zaspałam... Obudził mnie mąż bo na szybko zrobił jajka na boczku i mnie nakarmił :) Wczoraj miałam skurcze i leżę cały dzień dzisiaj. Jak kapeć taka bez siły.

Jejku Konwalia ale co się stało? To okrutna strata, nie wyobrażam sobie nawet przez co ta dziewczyna teraz przechodzi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwali współczuje :( to straszne stracić własne dzieciontko, ja sobie tego nie wyobrażam;/

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszko urodził się z wrodzona przepuklina przeponowa. W życiu plodowym przeszedł dwie operacje i wszystko było ok. Wczoraj spadła mu temp do 34stopni i pojechali do szpitala. Tam też mówili że ok i nagle w nocy umarł po 90 min. reanimacji. Nie mogę nadal uwierzyć, że to się dzieje. Jutro mieli jechać wreszcie na wczasy, bo tyle czasu byli w szpitalu, bo tyle przeszli, bo im się należał rodzinny odpoczynek. Mają jeszcze 5 letniego syna.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu konwalio to jest straszne co sie stało. Nie wiem nawet co powiedzieć nie ma takich słów, teraz mając własne dziecko wiem co to znaczy bezgraniczna miłość wiec tym trudniej wyobrazic sobie co przezywają Ci ludzie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUMMERKA - dasz rade! Piszesz, ze dostaje sie takiego maluszka i radz se. Prawda, ale to nie jest naturalne. Naturalnie ludzie tworza czy raczej tworzyli wieksze grupy. Matka, babcia, ciotki, siostry, inne dzieci - duzo ludzi do pomocy i ludzi od ktorych mozna bylo si euczyc. Teraz niestety w wiekszosci przypadkow wyglada to inaczej czyli jest matka, ojciec i dziecko w swoim mieszkaniu/domu.

KONWI - straszne co opisujesz :(

Bylam na miescie :). 4h dalismy rade z jedna przerwa na mleczko :). Kupilam 3 czapeczki i jedna zabawke i sporo kosmetykow dla siebie ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie (a raczej u Ani) wstręt do wyjścia jest nadal. Musiałam ja nosić na leniwca przy akompaniamencie odkurzacza, usnela, włożyłam do wózka - ryk, odkurzacz nad głowa - usnela. Dotarłam na Rodos i dziecko nie spi, leży, ogłada w telefonie aplikacje "fruwające biedronki" wydaje dźwięki typu ayhmmmmmm, Yhm, Yhm, brrrrrrugh itd mówiące "matka wrz mnie na ręce" i tu <krzyk>
    Poddaje sie!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mial nadzieje ze w 3 miesiącu będzie juz łatwiej, bo ja teraz jestem taka zestresowana i spięta ze szok. Spotka masz racje kiedyś rodziny były wielopokoleniowe wiec to macierzyństwo było troche łatwiejsze bo i wsparcie psychiczne było i pomoc przy dziecku plus siła doświadczenia nam i babć.

Dziś mam jakieś lekkie załamanie ze sobie nie radzę i nie poradzę nie wiem skąd to poczucie leku, ale to nie jest fajne i czekam kiedy będzie to reklamowane szczęśliwe macierzyństwo , bo narazie to strach przeplatany łzami :/

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naskarzylam na moje dziecko, po czym zmęczyłam i grzecznie spi z ..... Butelka w buzi :)
    Maniek, to co czujesz to zupełnie normalne, nie przejmuj sie. Ja do tej pory nie wiem i boje sie czy sobie poradzę

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, bardzo smutne woesci. Tragedia. Nie wyobrazam sobie :( mam nadz.ze zadna z nas nie bedzie musiala przechodzic przez cos takiego...

Manku, ja przy pierwszym dziecku rowniez mialam taki moment. Maz mnie do porzadku przywowal ;) za chwile bedzie dibrze. Zobaczysz.....

Moja Hania jutro konczy 4 mies.a u nas nadal jak z noworodkiem przez te kolki, a teraz i przezibienie :(
    Nigdy zadne z moich dzieci nie chorowalo tak wczesnie. Moze ktoras z was wie jak pomoc takiemu maluchowi podczas bolu gardla ?
    Hanka miala miec szczepienie w srode. Pierwsza dawka. Ale jak dalej bedzie sie kiepsko czula, to znow nici. We wrzesniu lecimy do PL znowu i musi byc juz zaszczepiona.
    Wlasnie Postka, pamietam ze pisalas nt.szczepien, ze wiele z tych chorob juz nie isntieje w Europie itp. I zgadzam sie. Ja rowniez jestem sceptyczna co do szczepien. Unikam jak dlugo sie da, ale my duzo latamy i zyjemy w kraju, w ktorym jest sporo uchodzcow. Boje sie, ze dzieci moga ktoras z tych chorob zlapac tutaj w NO (uchodzcy, a w Bergen mieli sporo przypadkow zachorowan na krztusiec w zeszlym roku) jak i na lotnisku podczas podrozy. Nigdy nie wiemy skad kto pochodzi i z jakiego kraju wraca...taka moja mala refleksja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 19:49

cati lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze ogolny spadek formy... U mnie tez, mam dosc wzdec u malego. Co go spac polozento pierd i ryk. Juz troche wazy i mnie rece i kregoslup bola jak go chustam do uspokojenia:(
    Niech te dziadowskie pierdy juz odpuszcza... Dopiero 7 tygodni za nami wiec pewnie jeszcze z miesiac lub wiecej :(
    Ps. Nie, nie podaje sabow, delicoli i innych swinstw. Nie stosuje diety bo nie widze zadnych roznic w intensywnosci zjawiska bez wzgledu na to co zjem...

Maniek a co na to maz? Rodzice? Masz w nich wsparcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 19:00

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam z Ikei, gdzie nie bylo szafy po ktora jechalismy zostawiajac mame z mala, a mala juz we wrzasku..

Konwalianko :-(

Beszko: tez masz los z Hania, biedulka niech wraca do zdrowia

Ja nadal nie mam akt w nd znowu uderzam do sadu

beszka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nie pociesze bo u nas nadal brzuchowa tragedia ;)

Cisz sie, ze nie widzisz rozmicy wzw.ze swoja dieta. Bo ja niestety widze i to baaaardzo :( ( przetestowalam wPL)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Beszko ogolbie nie narzekam, tobie sie trafila po prostu kolkowa dzidzia :( u mnie ryku jest tylko troche bo sporo sposobow na malego dziala... Po prostu wieczory to moje nemesis, caly dzien jest ok a wieczorem odczuwam juz niedospanie i bol, jestem bez sil a nawet herbaty nie idzie zrobic bez pomocy meza albo bez noszenia na rekach i bolu kregoslupa...

Konwi nawet nie chce myslec, co musza przezywac rodzice tego maluszka...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko inhalację i opukiwanie po, to sposób na kaszel, bo to spływa z noska do gardła i stąd kaszel..do tego wit C w kropelkach....i pozycja podwyższona do spania...

Konwi :'(

Maniutku przejdzie....i będzie dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 20:25

beszka, MANIEK lubią tę wiadomość

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ