WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U mnie to samo ... co do małżonka szanownego. Jego tekst 'się wypierze, się posprząta, się uprasuje ogólnie się zrobi ' nic mnie tak nie wkur. .. jak ten tekst! Co do porządku to mi nie przeszło ;) każda wolna chwile sprzątam a to odkurzania a to okna myje o kurze scieram i ciągle zabawki zbieram bo mala juz rozrzuca :)
    Aaa przedwczoraj druga babcia była. ..i co wzięła ja na ręce i mała w ryk...co się dziwić jak ogląda ja 2 razy w miesiącu. Wpadła na godzinę szczyt i jeszcze chciala przy małej zapalić! To opierdolilam. Z tekstem ze niedługo to Zosia zapomni jak babcia wygląda ej ale do mnie pretensje ma? Widać było ze jej przykro było ze mala na jej widok płacze ale wiecie co wkurza mnie i juz jutro wyjeżdża na weekend z siostra do Kołobrzegu! A tak pieprzy ze nie ma czasu na nic czyt.zeby do wnuczki jedynej przyjechać no i wiecznie pieniędzy nie ma! Sorry musiałam :)
    No to tego miłego dnia :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ma rację laski siedzcie na dupie czy lezcie na lewym boku!
    Wiem to tez męczące ale potem lżej nie będzie ;) to tyle z pocieszania :)

Blondik, Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pedantką nie jestem, ale jak nie mam którędy przejść, albo modlę się by nikt niespodziewany nie przyszedł bo siara jak byk to uważam że jest to najwyższy czas na sprzątanie, wychowałam się w domu 140 m i mam poważny problem z organizacją i porządkiem w mieszkaniu 40 m :( za mało miejsca za dużo rzeczy i nie daję rady...

kurde moja misia znów jakaś od kilku dni leniwa, upały tez źle na nią wpływają nie chce się ruszać tylko śpi....

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: też miałam takie akcję, ale już po narodzinach, musicie coś wypracować, bo będzie potem tylko gorzej, nie dość, że będziesz sprzątaczka to jeszcze zajmować się dzieckiem injak on wróci z pracy będziesz bardzo zmęczona i wkurzona i jak teraz doskwiera Ci nuda to potem możesz podwójnie na to marudzic, wiadomo, ze niby przy dziecku nie można się nudzić, ale ja np odczuwania znużenie i zastój, nawet żartując ostatnio powiedziałam, że zaczynam się nudzić i musi coś z tym zrobić, bo wiadomo co baby robią jak się nudza ;)

Ja myslalam, że jest chłodniej (w domu tak było) i poszlam z małą na spacer, a tam upał. Mała się obudziła i pp godzinie trzeba było wracać.

Teraz lezymy w małym pokoju i oglądamy the good wife

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę pod prysznic i biorę się za kuchnię bo mi pies wylał wodę i podeptał i teraz aż się klei :( fuj - chodzę po domu boso -

a wczoraj przy kąpieli mi wyciekła pierwsza kropla siary w prawego cycka :P z lewego nic :D będę jednym cycem karmić :D

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ari: też miałam takie akcję, ale już po narodzinach, musicie coś wypracować, bo będzie potem tylko gorzej, nie dość, że będziesz sprzątaczka to jeszcze zajmować się dzieckiem injak on wróci z pracy będziesz bardzo zmęczona i wkurzona i jak teraz doskwiera Ci nuda to potem możesz podwójnie na to marudzic, wiadomo, ze niby przy dziecku nie można się nudzić, ale ja np odczuwania znużenie i zastój, nawet żartując ostatnio powiedziałam, że zaczynam się nudzić i musi coś z tym zrobić, bo wiadomo co baby robią jak się nudza ;)
    właśnie to mi doskwiera, znużenie.... mam odruch wymiotny na widok mioty i telewizora :/

oj wiem wiem, że muszę się z nim jakoś dogadać... ech marny ze mnie psycholog jeśli chodzi o mojego małża :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 12:22

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój codziennie obiecuje, że to ona rano wyjdzie z psem po bułki...
    juz nawet Rufi go nie budzi, bo wie, ze Pan się nigdy nie zwlecze, tylko mnie smyra nosem...

Arienna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dziewczyny ze sprzątaniem to u mnie jest możliwość tylko wtedy gdy dziecię spi juz snem twardym, nocnym, czyli po 21-22 :) wtedy mamuska leci z kurzami, podłogami i prasowaniem :)
    Ostatnio sie zbuntowałam i prasuje tylko rzeczy małej, swoje i ewentualnie coś domowego - ręczniki, pościel itd. Nie prasuje rzeczy malza. Bo on juz w lozku o 22 a ja jak debil sprzątam, wiec niech sie ruszy i kilka swoich rzeczy przeprasuje, ręce mu nie odpadną. I powiem wam, ze jak mu kupkę zrobiłam tak kupka z prańia na pranie rośnie. A ja mam w nosie bo czasu na to nie mam. Jak zjem obiad to jest dobrze.
    Aaa i na każda moja prośbę aby coś zrobił (coś posprzątał) zawsze ma akurat w tym czasie co innego do zrobienia - przypadek? Hehehhe a ja sie moge rozdwoic i nawet jak trzeba to i roztroic :)
    Także wiecie.... Wszystko przed wami :)
    A syfu nienawidzę :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i my :)

Mloda wczoraj zasnela sama w kolysce, tzn.tatus trzymal ja za reke i raz musial wyjac i poprzytulac, bo plakala a tak spoko ;) oby to nie byl jednorazowy wyczyn ;) oczywiscie trzeba bylo kolo niej siedziec i bujac do kolejnego karmienia, bo brzuszek troche bolal. W nocy po karmieniu juz z nami spala ;)

Po szczepieniu miala stan podgoraczkowy i troszke ja nozki bolaly :( i jakby wiecej gada, a raczej marudzi gdy jest zmeczona ;)

U nas zimni, tzn.niby 18 st.,ale chlodno ;)

zgredka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik - mój przed pracą wychodzi z psem już od trzech miesięcy, a wygląda to mniej więcej tak: Niko podchodzi do pana ( pies stary i czasami chce mu się wyjść w nocy też)po czym dostaje opierdziel ze w nocy się nie wychodzi i ma iść spać, po czym pan się przewraca na drugi bok i smacznie zasypia....

rano małż się mnie pyta- a Ty wstawałaś gdzieś w nocy? ja na to: tak z psem... na co słyszę czemu mnie cholera znów nie obudziłaś? no ręki opadają :/ - on nie pamięta co mówi bo potrafi rozmawiać przez sen... ostatnio pytał czy mu się śniło czy naprawdę opierdzielił faceta w nocy który skrzynkami trzaskał pod naszym balkonem..... masakra

rano małż budzi się przez godzinę- mówiąc "jeszcze chwilkę i już wstaję" .......... i jeszcze mu się nie zdarzyło zdążyć wyprowadzić psa....
    a ja głupia jeszcze wstaje rano mu zrobić śniadanie :/, szkoda mi go bo tylko on pracuje i gdyby nie to nie mielibyśmy z czego żyć , ale czasami mam dość.... więc muszę sobie ponarzekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 13:03

Blondik lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak i mój!

ale dziś narzekamy na nich :) ciekawe czy czuja :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a niech czują :P jak ich uszy popieką trochę to im się nic nie stanie :P

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam raj bo moj lata na odkurzaczu, wynosi smieci, sprzata salon i kuchnie i czasani gotuje... Ja robie pranie i prasuje, zajmuje sie kotem i Radkiem, gotuje i sprzatam lazienki. Pol na pol prawie :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Ty Szczesciaro :)
    Mój nawet jak posprząta jak baaaardzo prosze albo marudze to niestety należę do tych osób które i tak muszą poprawić :/
    Po mamie chyba odziedziczylam myślenie ze nikt tak dobrze jak ja nie zrobi.
    Jakby mój był w domu to tez inaczej a tak jak wraca na weekend to prawie wszystko musze ogarnąć a są jeszcze inne sprawy.

LaRa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci tez sa takie hmmmm "głośne"?
    W sensie krzyk, pisk - i to nie podczas płaczu, tylko w trakcie zabawy.
    Guganie przeradza sie w głośny pisk radości, ostatnio sama sie przestraszyła swojego pisku :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po wizycie - wasza tez trwała 5 min? jestem zdegustowana miałam mnóstwo pytań do pediatry a baba mi się zawinęla i zawołała już następną pacjętkę i musiałam wyjść...na wieść że brzuszek boli stwierdzia że pewnie kolka 3 miechy trzeba się pomęczyć. W dupie z takim lekarzem i musze iść pewnie prywatnie bo skierowania na usg bioderek też mi nie dała...ale mam wqrwa.

Do tego upał jak cholera i Jagoda marudna na maxa nie może spać, i ciągle płacze albo stęka...je co pół godz prawie a raczej pije więc nie moge nawet obiadu zrobić bo albo karmię albo lulam i tak w kółko.

Dziewczyny czy Wy podróżowałyście z takim małym dzieckiem?? Jagoda ma 2 tyg i chciałam jechać do domu ( prawie 300km) bo ten upał w bloku jest straszny, ale nie wiem czy powinnam tak małe dziecko już w aucie te kilka godz wozić. Może macie jakąś wiedzę???

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO moj ma ze sprzataniem tak samo. Ja juz nawet go o takie rzeczy nie prosze jak odkurzanie czy umycie czegos. to znaczy on to moze zrobi ale sam by na to nie wpadl nigdy. Jemu nie przeszkadza to po co ma sprzatac? Najbardziej za to denerwuja mnie przedmioty rozne pozostawione gdzies. I czasem musze sie naprosic i nagrozic przez pare tygodni az w koncu dana rzecz powedruje na swoje miejsce. Tylko ze zaraz bedzie jakas inna.
    ALe dziecko mnie torche odculilo pod tym wzgledem. Jesli sie o cos nie przewracam to mi nie przeszkadza ;)

btw. ja kurze scieram bardzo rzadko a podolog to od porodu nie mylam chyba.

Wiecie moze gdzie mozn akupic bardzo cieniutki druik? Widzdialam fajna karuzelke w sklepie - motylki na drucikach ktore sa tak lekkie ze sie wszystko przy najmniejszym powiewie porusza. Chcialam zrobic takie cos sama ale nie moge takich druciczkow znalezc.

72c70b448797063bmed.jpg

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Hej, my po wizycie - wasza tez trwała 5 min? jestem zdegustowana miałam mnóstwo pytań do pediatry a baba mi się zawinęla i zawołała już następną pacjętkę i musiałam wyjść...na wieść że brzuszek boli stwierdzia że pewnie kolka 3 miechy trzeba się pomęczyć. W dupie z takim lekarzem i musze iść pewnie prywatnie bo skierowania na usg bioderek też mi nie dała...ale mam wqrwa.

Do tego upał jak cholera i Jagoda marudna na maxa nie może spać, i ciągle płacze albo stęka...je co pół godz prawie a raczej pije więc nie moge nawet obiadu zrobić bo albo karmię albo lulam i tak w kółko.

Dziewczyny czy Wy podróżowałyście z takim małym dzieckiem?? Jagoda ma 2 tyg i chciałam jechać do domu ( prawie 300km) bo ten upał w bloku jest straszny, ale nie wiem czy powinnam tak małe dziecko już w aucie te kilka godz wozić. Może macie jakąś wiedzę???

Ja jechalam ok 300km jak maly mial 3tygodnie. Lepiej niz ze starszym bo wiecej spi ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no własnie wszędzie czytam że trzeba jednak poczekać aż skończy chociaż miesiąc bo to okres adaptacyjny i lepiej nie wozić takiego malucha....teraz to już sama nie wiem..boje się, chyba poproszę mamę żeby przyjechała do nas jednak. No trudno będziemy się wszyscy piec.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jechalam, bo maly wydawal mi sie malo orzewidywalny wtedy- tez mial bole brzuszka i nie chcialam go ciagac do innego domu bo nie wiedzialam jak bedzie sie zachowywac. Teraz jedziemy tez 300km po raz pierwszy, no ale to juz 2mc wielki facet...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ