Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzgredka wrote:To że mnie zła matka bo ja zawsze w trakcie jazdy i to piersią..
My się zatrzymujemy zawsze, kilka minut i po sprawie, a spokojną głowę mam....Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, dzięki Malenq ze pytasz, polubiłam za pamięć, nie za słaba noc.
My na rehabilitacji robiliśmy tak.. Mały na plecach, łapiesz za nóżki, kostka i rączki w nadgarstku i przewracasz, tez jeden bok i chwilę wytrzymuje, środek i drugi bok. Inne ćwiczenie. Leży na plecach, za pupę przekręcasz na bok, podkurczasz nogę z góry i jakby ją chcesz tez położyć na powierzchni, koniecznie trzeba pamiętać aby ręką na której leży dziecko była na wysokosci ramienia, trzeba poprawić jak jest inaczej. Gdy maluch leży na boku, to łapiesz za zewnętrzne ramię, tak aby oderwalo głowę od podłoża, zewnętrzna ręką m możesz dotykać zabawki. Utrzymujesz ta pozycję i znowu plecki i druga strona. Polecam ćwiczenia na piłce, jeśli ktoś ma.
Jak tam Pati.?
Misia, cieszę się że z małym wszystko ok.
Malenq, LaRa, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Malenq, lacza sie w bolu kiepsko przespanych nocek, za nami jeszcze dzien byl meczacy. Nie wiem czy to po szczepieniu czy dalej brzuch czy reakcja na nauke zasypiania bez cyca
Hanka codziennie wisiala od 19 do 23/24 na cycu zanim porzadnie,zasnela. Ja wymiekam i chlopcy tez, bo rowniez mnie potrzebuja. Teraz maz po nakarmieniu H kladzie ja do kolyski, trzyma za raczke i buja. Czasem mloda placze, to tata wyciaga i przytula, potem odklada...no nie tak to sobie wyorazalam, ale nie mam wyjsciazaraz J szkole zaczyna i jeszcze bardziej bedzie mnie potrzebowal.....
Nie wiem tez czy H najada sie moim mlekiem. Wiem wiem, ze mleka jest wystarcxajaco, ale wczoraj wieczorem baaaardzo dlugo jadla, zanim bylo widac, ze jest najedzona i fakt, ze wtedy po odlozeniu do kolyski lezala cicho (wczesniej, gdy sadzilam ze sie najadla, plakala po odlozeniu). Oczywiscie i tak maz z nia siedzi i buja caly czas, bo mloda ciegle sie przebudzai i szuka piersi=smoczka, ale ja moge pojsc do chlopcow, umyc porzadnie zeby a nie w biegu i zjesc kolacje.....
Mamy gosci od srodywiec jest wesolo.
Mielismy dzis do ikea podjechac, ale w zw. Z tym ze H placzaca, to sobie odpuszczamy
Tez sie zastanawiam, co u Kroko, Lilli, Helen, Yas.... -
nick nieaktualnyU nas dzień też ciężki był....
Nauka samodzielnego zasypiania....u nas mała od tygodnia przyzwyczajamy do łóżeczka raz zasypia (trzymana za rączkę przez tatę) a raz jest lament i wrzask że tylko z mama w łóżku.... Ostatnio bardziej rozdrażniona jest może żeby faktycznie zęby idą....
Co do pozytywów mała od dwóch dni staje na kolanach i rączkach buja się przód i tył i nie bardzo wie co dalej....hehehe wstęp do raczkowania ... Aaaa i wspina się na wszystko....może zanim usiądzie to wstanie....
Krzesełko do karmienia wytestowane... Mała zdezorientowana....
Konwi ale mam nadzieję że zdrowi są
Aaaa i obrażona na wózek dalej jest....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 08:25
zgredka lubi tę wiadomość
-
mala padła na macie, a tu wyjsc trzeba
chyba jej dobrze bo robi uhmmmmm, uhmmmmm
przed nami dopiero pierwszy powazny wyjazd autem wiec sie wtedy okaze co do postojow, karmienia itd.
tak jak Zgredzia pisala, moja tez sie poci w maxi cosi, mimo iz wkladka niemowleca jest wyjeta
Malenq, swoja na spiocha do wozka wkladam, inaczej nie da rady
ok spadam na spacer
edit: spala az 5 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 08:43
-
Cześć!
Wczoraj dzień był ok - 6 h na spacerze, młody się wyszalał na placu zabaw - znaleźliśmy wreszcie taki w cieniu i aż nie cciało się iść z niego
jak doleźliśmy do domu to po godzinie zaczeła się jazda - młody darł się od 17 do 23 i pomogło dopiero po prostu trzymanie na rękach w pionie usnął i przespał ładnie całą nockę - z przerwą na (.) oczywiście
teraz śpią bąki oba - starszy od wczoraj a mały od 8
udało mi się fotki zrobić i zgrać na kompa ale nie wiem jak je mam wrzucić na forum ? albo na priv wysłać ?
-
Freja wrote:Cześć!
udało mi się fotki zrobić i zgrać na kompa ale nie wiem jak je mam wrzucić na forum ? albo na priv wysłać ?
http://zapodaj.net/
a ja właśnie kupiłam na allegro swoją wyprawkę do szpitala, znaczy koszule, szlafrok (bo w sumie nie mam) i staniki do karmienia ... -
Freja: fotki dajemy np na fotosik.pl i dajemy linka
ja inaczej nie umiem.
Malenq: lubię za nowe umiejętności małej, ja właśnie czytalam na necie o ćwiczeniach, bo moja nie umie się przekręca na boki, a właściwie robi to ale przez sen lub w lozeczku połowicznie.. -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/baac38c73b44.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:13
Malenq, marissith, Smoczyca1, LaRa, Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c44af3acba4.jpg
Adasiek - śpi w wózku na chuście bo oczywiście najlepiej usypiać u mamy w kieszonce, ale ja, wyrodna matka, go potem chyc, cichaczem odkładambo mój kręgosłup by tego nie strzymał
tak Zgredka - właśnie tak często robimyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:17
marissith, Malenq, Misi@, LaRa, Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, beszka, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny