X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,

Nieukowa, ja podawałam takie mleczko, tylko, jak mówi Lara, w torbie termoaktywnej trzymałam.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    To że mnie zła matka bo ja zawsze w trakcie jazdy i to piersią..
    Na pewno nie zła, ale mało wyobraźni.....taka prawda...wiem że zazwyczaj nic złego się nie dzieje, ale ....no właśnie zawsze jest ale....
    My się zatrzymujemy zawsze, kilka minut i po sprawie, a spokojną głowę mam....

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega na tym że nasz postój wynosilby z godzinę, bo mała traktuje cycka jak uspokajacz i usypiacz też ..:(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu wiesz że życzę jak najlepiej, ale karmić w trakcie jazdy uhmmmm....

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki Malenq ze pytasz, polubiłam za pamięć, nie za słaba noc.

My na rehabilitacji robiliśmy tak.. Mały na plecach, łapiesz za nóżki, kostka i rączki w nadgarstku i przewracasz, tez jeden bok i chwilę wytrzymuje, środek i drugi bok. Inne ćwiczenie. Leży na plecach, za pupę przekręcasz na bok, podkurczasz nogę z góry i jakby ją chcesz tez położyć na powierzchni, koniecznie trzeba pamiętać aby ręką na której leży dziecko była na wysokosci ramienia, trzeba poprawić jak jest inaczej. Gdy maluch leży na boku, to łapiesz za zewnętrzne ramię, tak aby oderwalo głowę od podłoża, zewnętrzna ręką m możesz dotykać zabawki. Utrzymujesz ta pozycję i znowu plecki i druga strona. Polecam ćwiczenia na piłce, jeśli ktoś ma.

Jak tam Pati.?
    Misia, cieszę się że z małym wszystko ok.

Malenq, LaRa, Misi@ lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Malenq, lacza sie w bolu kiepsko przespanych nocek, za nami jeszcze dzien byl meczacy. Nie wiem czy to po szczepieniu czy dalej brzuch czy reakcja na nauke zasypiania bez cyca :(
    Hanka codziennie wisiala od 19 do 23/24 na cycu zanim porzadnie,zasnela. Ja wymiekam i chlopcy tez, bo rowniez mnie potrzebuja. Teraz maz po nakarmieniu H kladzie ja do kolyski, trzyma za raczke i buja. Czasem mloda placze, to tata wyciaga i przytula, potem odklada...no nie tak to sobie wyorazalam, ale nie mam wyjscia :( zaraz J szkole zaczyna i jeszcze bardziej bedzie mnie potrzebowal.....

Nie wiem tez czy H najada sie moim mlekiem. Wiem wiem, ze mleka jest wystarcxajaco, ale wczoraj wieczorem baaaardzo dlugo jadla, zanim bylo widac, ze jest najedzona i fakt, ze wtedy po odlozeniu do kolyski lezala cicho (wczesniej, gdy sadzilam ze sie najadla, plakala po odlozeniu). Oczywiscie i tak maz z nia siedzi i buja caly czas, bo mloda ciegle sie przebudzai i szuka piersi=smoczka, ale ja moge pojsc do chlopcow, umyc porzadnie zeby a nie w biegu i zjesc kolacje.....

Mamy gosci od srody :) wiec jest wesolo.
    Mielismy dzis do ikea podjechac, ale w zw. Z tym ze H placzaca, to sobie odpuszczamy

Tez sie zastanawiam, co u Kroko, Lilli, Helen, Yas....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu, H tez cycek jak smoczek traktuje, ale zawsze siemzatrzy,ujemy na karmienie.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień też ciężki był....
    Nauka samodzielnego zasypiania....u nas mała od tygodnia przyzwyczajamy do łóżeczka raz zasypia (trzymana za rączkę przez tatę) a raz jest lament i wrzask że tylko z mama w łóżku.... Ostatnio bardziej rozdrażniona jest może żeby faktycznie zęby idą....
    Co do pozytywów mała od dwóch dni staje na kolanach i rączkach buja się przód i tył i nie bardzo wie co dalej....hehehe wstęp do raczkowania ... Aaaa i wspina się na wszystko....może zanim usiądzie to wstanie....
    Krzesełko do karmienia wytestowane... Mała zdezorientowana....

Konwi ale mam nadzieję że zdrowi są:-D

Aaaa i obrażona na wózek dalej jest....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 08:25

zgredka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala padła na macie, a tu wyjsc trzeba :) chyba jej dobrze bo robi uhmmmmm, uhmmmmm
    przed nami dopiero pierwszy powazny wyjazd autem wiec sie wtedy okaze co do postojow, karmienia itd.
    tak jak Zgredzia pisala, moja tez sie poci w maxi cosi, mimo iz wkladka niemowleca jest wyjeta :(

Malenq, swoja na spiocha do wozka wkladam, inaczej nie da rady

ok spadam na spacer

edit: spala az 5 minut :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 08:43

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Wczoraj dzień był ok - 6 h na spacerze, młody się wyszalał na placu zabaw - znaleźliśmy wreszcie taki w cieniu i aż nie cciało się iść z niego

jak doleźliśmy do domu to po godzinie zaczeła się jazda - młody darł się od 17 do 23 i pomogło dopiero po prostu trzymanie na rękach w pionie usnął i przespał ładnie całą nockę - z przerwą na (.) oczywiście

teraz śpią bąki oba - starszy od wczoraj a mały od 8 :)

udało mi się fotki zrobić i zgrać na kompa ale nie wiem jak je mam wrzucić na forum ? albo na priv wysłać ?

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Cześć!

udało mi się fotki zrobić i zgrać na kompa ale nie wiem jak je mam wrzucić na forum ? albo na priv wysłać ?

http://zapodaj.net/

:D

a ja właśnie kupiłam na allegro swoją wyprawkę do szpitala, znaczy koszule, szlafrok (bo w sumie nie mam) i staniki do karmienia ... :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja: fotki dajemy np na fotosik.pl i dajemy linka :) ja inaczej nie umiem.

Malenq: lubię za nowe umiejętności małej, ja właśnie czytalam na necie o ćwiczeniach, bo moja nie umie się przekręca na boki, a właściwie robi to ale przez sen lub w lozeczku połowicznie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/baac38c73b44.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:13

Malenq, marissith, Smoczyca1, LaRa, Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff
    udało się :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale śliczny niuniuś :)

Freja lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak słodko śpi, widzę, że został wyjęty z chusty do wózka ;)

Freja lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c44af3acba4.jpg

Adasiek - śpi w wózku na chuście bo oczywiście najlepiej usypiać u mamy w kieszonce, ale ja, wyrodna matka, go potem chyc, cichaczem odkładam :) bo mój kręgosłup by tego nie strzymał :)

tak Zgredka - właśnie tak często robimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:17

marissith, Malenq, Misi@, LaRa, Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, beszka, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności....

Zgredziu moja pomału dochodziła do nowych umiejętności więc spokojnie:-D

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by było gdyby moja w chuście lubiła, ale jak tylko że spaceru wejdziemy do domu to wrzask, żeby ją wyciągać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka przesłałam Ci zdjęcie tego czegoś na stopce i jeszcze gratisik :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ