X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego Kosia.

Mari, kobiecie w ciąży wszystko pasuje, spodnie, koszula i marynarka - super pomysł

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari mam ten sam kocyk, używam w wózku. Na jesień zimę mam ciepły kombinezon i do tego koc i powinno być dobrze. Zobaczymy jaka zima będzie.

Już po szczepieniu, Jagoda w 6 tyg przybrała 2 kg teraz wazy 5360 dr mówi ze żarłok z niej ale widocznie tak ma :) jak na piersi to mam sie nie przejmować.
    Rota wypiła łapczywie, ukłucie bolało bo zapłakała tsaaaaakim długim jednym płaczem i zasnęła. Sama sie spociłam jak ja trzymałam ze stresu. W domu drugi cyc i tez już spi. A ja modlę sie zeby nie było żadnych sensacji...

Kuuuuu*****a sąsiad mi teraz nad głowa wali czymś, jak ona spi.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, kosia...usciski od nas!!!!

Brawo dla Jagodki.

My na jesien mamy grubszy koc, dwa spiworki. Polarkowy i puchowy. Puchowy bardziej na zime. Kimbinezonow nie stosuje. Dooiero jak dziec bedzie chodzil, tzn.tylko welna lub polarek. Nie wiem czy to z H przejdzie, bo ona jak nie spi, to chce byc na rekach. Moze jej przejdzie, jak do soacerowki przelozymy.

Hanka dzis wyjatkowo marudzaca, jeczaca i piszczaca.mtylko na raczkach. Ze spania tez nici. A przed nami pakowanie....

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas i jak sprawy

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinezonik zpa ki od koleżanki a nawet 3, ale myslalam nad spiworkiem grubszym do wózka bez kombinezonku

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wujowy.dzien.
    Powiedzcie, czy to normalnr ze dziecko nienawidzi zasypiac w dzien... Musze go trzymac prawie na sile na rekach zeby moc ululac... Pol godziny silowania sie i jak mam farta to pol godz snu. I tak co 2h. Nie rozumiem tego troche...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: moja może cały dzień nie spać, dziś np spała w trakcie spaceru z pół h, czyli po 12 od tej pory nic

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my dolaczymy Zośka dziś śpi po 20-30 min może taki dzień? A od 10 dopiero teraz zasnęła po wielkich placzach a marudzić ze hej!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa przerabiałam to z małą ...normalka...

Dziękujemy, zaczął się 9m, a mała zrobiła mamie niespodziankę: sama usiadła, wyszedł ząbek, zaczęła raczkować i wstała w łóżeczku........i to wszystko w jeden dzień O_o

beszka, Smoczyca1, zgredka, marissith, LaRa, Yasmin, konwalianka, Misi@, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh,500tys razy bym wolala gdyby.w ogole nie spal i bylo mu z tym dobrze, ale zaczyna po godzinie marudzic i albo go uspie albo jest haja na pol osiedla. A jak go usypiam i tak awantura, ale przynajmniej krotsza a potem chwila wytchnienia...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Kosi

Nieukowa, ja mam tak codziennie od mlodej narodzic. spi tylko w wozku, trzeba ciagle nim jezdzic i to zasypia po wieeeeelkim ryku lub marudzeniu. w domu spac nie bedzie. a na pocieszenie dodam, ze na noc spac tez nie chce. o 18-19 kaåiel i mloda przy cycu az do...hmmm praktycznie cala noc.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko Hanki nie licze nawet, wiem jakie macie z nia sensacje- high need baby normalnie :/
    Radek po prostu ka coraz wiecej sily i potrafi tak sie miotac przy usypianiu ze prawie wypada z rak. Poza tym jest zlotendziecko...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie jestem w szoku.......siedzieć siedziała posadzona, potem jak szympansik próbowała, a teraz usiadła i raczkuje - do tej pory pełzała....

Nieukowa, LaRa, Yasmin, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, a moze jakis skok rozwojowy? Duzo wrazen? Przezywa cos chlopak.....albo cos mu przeszkadza.

Moja taka maruda dzis (gorzej niz zazwyczaj) chyba przez kupke, ktora jej nie idzie :/

Malenqu, no pieknie malej poszlo. I to wszystko jednego dnia. Niesamowite :)
    Mam pyt.do Ciebie....podajesz malej olej kokosowy? Jesli tak to w jakiej formie?

Yas, halo?..opowiadaj....czekamy

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq Kosia gratki dziewczynki :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: szał ;) gratki

Moja już zasnie mam nadzieję na noc jaknja kole 30 wykapiemy, póki co temp 37,8 ale nie będę jej zbijac, wyczytalam że gorączka u dziecka to od 38.
    Mam pytanie co do rozszerzania diety:po jakim czasie się zastępuje mleko innymi posiłkami i kiedy dziecko zaczyna jeść więcej ono pokazuje? Bo moja ma rozszerzana odn3 tyg, do tej pory same warzywa dziś owocek, który wszedł rano na miejsce warzywa, a warzywo przesunęło się na później, póki co i tego i tego daje 4-5 łyżeczki

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko a kiedy chcesz zakonczyc karmienie czy tez wrocic do pracy?

Ja robilam wg zalecen NO i aby weliminowac cycek o danej porze kamienia, podawalam warzywko czy co tam w porze kamienia. Na poczatek byl cycus do popicia po czasie woda....i tak z kazdym posilikem, ktory chcialam zastapic.mpamietaj tylko jakie sa zalecenia co do spozycia mleka w danej grupie wiekowej.

Nieukowa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak podaję w warzywach, a ostatnio buzię od wewnątrz smaruję (olej ten ma właściwości przciw grzybiczne więc się wspomagam w walce z pleśniawkami).....

ale musze się przyznać że od dobrego miesiąca "jojczyłam" mężowi, że nasza mała to leniuch, że nic nie robi, i że tylko turla się po podłodze...a tu taka niespodzianka...
    dzisiaj nie mogłam spuścić z niej oka, bo wszędzie za mną raczkowała, na sekundę nie mogła posiedzieć..cały dom zwiedziła z poziomu podłogi hehehehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredziu moja (mimio że mało je) to oprócz obiadku i owocu, nadal tyle samo mleka wypija........

• beszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu a kiedy zaczelas dodawac olej kokosowy do warzyw? i ile?
    moi chlopcy zaczeli go jesc, gdy jux pomad rok mieli...na kanapke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:51

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ