Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjakiś 2tyg temu, jeżeli w zaleceniach jest dodawanie oliwy z oliwek, to stwierdziłam że po oleju kokosowym jej nic nie będzie.....
może z 1/4 łyżeczki na miseczkę z obiadkiem....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 20:52
beszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Yay!!! Kosinia
brawo. A to spryciurka mała hehehe
Teraz bardzo trzeba będzie uważać na drobne przedmioty, fasolki uciekinierki i guziczki odskoczki...
Dziękuję dziewczyny. U nas mały kroczek do przodu. Dziś była rozmowa z psychologie (2,5h) Babka bardzo miła, ale ni w ząb nie kumała 7 miesięcznego wcześniaka z wiekiem skorygowanym na 6 mcy z niedowidzeniem. Narzędzia do wywiadu też nie przystosowane... nie dziwię się bo przecież nie w PPP zasadniczo pracują z przedszkolakami i uczniami ale nerwa mam, bo krótko mówiąc nie rozumiała o co kaman. Ta rozmowa to było swoiste złożenie dokumentów w urzędzie. Za tydzień podobna szopka tyle że z pedagogiem. Na jej oko Kinga powinna otrzymać tę opinię. Oczywiście zaczęła od tego że ta opinia ma moc orzeczenia i nie dają jej na prawo il lewo bo "fundacja może chcieć od miasta jakieś pieniądze" itp (WTF!!) Ale co babka ma zrobić jak tak jest faktycznie. Niestety pracują tam dla rodziców nie dla dzieci, da się to wyczuć w praktycznie każdym słowie. Dają do zrozumienia że to dla nas (rodziców) to wszystko. Ale na koniec rozmowy bardzo się jej podejście zmieniło. "Zaprzyjaźniła" się z Kingą, niemalże wycałowała. Poprosiła żeby do niej wpadać co jakiś czas w odwiedziny (yyyy?
). Tak więc w sadzie wiemy tyle, ze czekają nas komisje, orzeczenia, badania i tak do skutku. Oby sie udało. Błagam trzymajcie kciuki. Jak nie to wezmę kredyt i będziemy ją rehabilitować prywatnie. To samo nas czeka z orzeczeniem o niepełnosprawności, które sobie fundacja życzy. Ale czy Kinga się zakwalifikuje?
Na pocieszenie skończyliśmy plastrowanie przepukliny. Przepuklina wciąż jest ale tłuszczyk nie pozwala już plasterkowi działać jak trzeba. Nasza Pani dr (Dobry duszek Kingusi, która nie pracując w przychodni na stałę, raz nas przypadkiem przyjęła i od tej pory kazała personelowi dzwonić po nią jak tylko przyjdziemy. Schodziła z oddziału na wizytę do nas) Wyściskała ja na koniec i nie chciała oddaćmamy sie zgłosić za 1,5 roku. Lekarka nie wiem czy będzie tam jeszcze pracować i smutno jej było. W całych tych naszych przebojach zawsze znajdujemy dobrych ludzi
Malenq, zgredka, Anastazjaaa, beszka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
zgredka wrote:Mi zaraz łeb peknie
buu chyba biomet w krk dziś niekorzystny
właśnie wróciłam z zakupów - udało mi sie wreszcie znaleźć kieckę na chrzciny i bluzkę co sie na mleczarni dopina
młoda ma sukienkę a mąż buty i marynarkę
maluchy wykąpane
zaraz musze lecieć go karmić
jestem wykończona
a jutro logopeda, pogrzeb i jeszcze zebrania w przedszkolu i w szkole bleeee
a w czwartek wyprawa przez całe miasto do neurologa na kontrolę
ehh
Maniek nie daj się - wszyscy razem to zły pomysł a na spółki to.. wiesz, co zrobiły jaskółki
nie dam rady was nadrobić
Beszka miłej podróży
Yas - współczuję przejść z lekarzami, przerabiałam podobne historie jak walczyliśmy o wczesne zaaparatowenie średniego - orzeczenia, komisje, mopsy sropsy itp wytrwałości i kciukam oczywiscieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 21:17
Yasmin, MANIEK, beszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYas cały czas 3mam mocno kciuki...anioły to nie abstrakcję, to dobrzy ludzie którzy stają na naszej drodze, oby było ich jeszcze więcej na Waszej:-D
Beszko to już???? Znowu w Pl, fajnie że tak często przylatujecie:-D
Maniek co to to nie, nigdy z teściową...Yasmin, beszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała wreszcie zasnęła
Mój zrobił mi mleko z czosnkiem miodem i żółtkiem i teraz mi niedobrze ;(
Bleee
Kurde mała co chwila się budzi, mam nadzieję, że to skok rozwojowy i jutro zacznie mówić i chodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 22:17
-
Hehe Zgredka Ty to masz marzenia .
Yas życzę Wam samych aniołów na waszej drodze i trzymam za Was kciuki, jesteście mega dzielne dziewczyny.
A gdzie jest Lara?
Moja sie obudziła, wyłapałam sxybko ale słabo spi jak smok wypadnie to krzyk - zaraz jej chyba przyklejeni do buzipadam na twarz ... Ze stresu.
Spokojnej nocy mamy i dzieciYasmin lubi tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Malenqa gratulacje dla Kosi
Yas mam nadzieję, że pedagog okaże się b. Kompetentny. Super, że masz tak dobrego pediatrę
Neukowa mój mały już wypreza główke, choć sam jej nie trzyma mam nadzieję, że to nie jest wzmożone napięcie.
Ana kiedy masz USG? Mam nadzieję, że nie przetoczyła.
Mi jest żal małego, bo od 19:00 jest przerażony. Jeździmu w jelitach i nie wie o co chodzi;/ od 19:00 ccały czas był przy cycusiu i tulilam go. Teraz odsypia. Muszę go przebrać przed wizyta ale serce się kroi jak pomyśle, że mam go obudzić.
Miłego dnia
Dziś będzie miał 3 podejście do USG oby tym razem się udało.
Będzie mieć skierowanie na badanie słuchu. Cieszę się bo ją nieposłuszeństwo. Ale on chyba słyszy dobrze, bo jak ktoś wchodzi to się krzywizny;)
O budzi sieMalenq, Yasmin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry.
My nie śpimy od 5 mala tak głośno gadala w łóżeczku ze musiałam ja wyciągnąć
Teraz leży i nadal gadaa udało jej się przeturlac z brzucha na plecy
Misi@ trzymam kciuki będzie wszystko dobrze z maluszkiemdzielna jesteś!
Ana chyba jutro ma usg również trzymam
Nie wiem co miałam jeszcze
Miłego dnia!Misi@, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Hejo
Moja budziła się co chwila, rano już wyla więc wspanialomyslnie uznalam, że coś ją wkurza, ja oczywiście nie usmialam odciągnąć gluta, ale mój sobie poradził i od razu lepiej. Zresztą ma szkliste oczy, czyli obie przeziebione.. Ale póki co nic jej nie daje, poza swoim mlekiem i jabłkiem z rana, nadrabiam na Vplayerze ten nowy serial z TVN z Pazura.
Smoku: gratki dla Zofii -
nick nieaktualny
-
Kosia suuuper, brawo
I Zosia nastepne umiejetnosci, super, rosna nam dzieciaczki szybko
Yas wszystkiego dobrego dla Kingusi
Dzisiaj juz bez samolotowmilego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 07:59
Malenq lubi tę wiadomość