Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zgredka wrote:Zazdroszcze Wam, a kiedy się taki system ukształtował??
Dostałam od kuzynki torebkę Michaela Korsa (co ją z nią zrobię) i piękne buty które sobie zamówiła kiedyś do tanga...
Pokaż pokażJa uwielbiam tą firmę
Mam zegarek, okulary i też ostatnio dorobiłam się torby
Mariss Ty chyba też taką maszYasmin, marissith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marissith wrote:Yas dziękuję, powoli do przodu
Anuśka mam kosika i kochamostatnio sabrinę pilewicz wygrzebałam z szafy
pokaż Anuśka swoją
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79a89ff86675.jpgmarissith, Yasmin, Anastazjaaa, MANIEK, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybeszka wrote:dzieki za info Malenqu.
i jeszcze dla potwierdzenia (zapisac musze) - olej kokosowy zaczelas dodawac, wtedy gdy inne tluszcze mogly wejsc do diety, ok.1/4 lyzeczki czy lyzki?
jak Ty podajesz owoce? gotujesz czy surowe?
jeny z chlopcami jakos poszlo, a z Hanka boje sie przez te jej mega kolki
i wlasnie odnoscie maselka i innych w diecie...od kiedy w PL zaleca sie wrpowadzanie masla i innych takich? u nas od 6m.z.
Tak olej z tłuszczami...
Ją nie używam masła, bo mała ma skazę białkową, ale po 6m można
Owoce zawsze surowe (raz czy dwa na początku rozszerzania gotowałam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:11
beszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A musiałabym kompa włączyć i na fotosik wstawić za wiele ode mnie wymagacie.
Moja kuzynką mase kasy na takie rzeczy wydaje, a mi się wydaje to stratą, sama bym sobie nie kupiła, wolę elektronikę biżuterię
To muszę powalczyc o wydłużenie czasu pomiędzy posiłkami -
Zgredziu, ale ja nie pisałam że tak jak robię jest najlepiej i że tak sie powinno robić. Jeżeli masz wątpliwości to najlepiej skonsultuj to z pediatrą. Jeżeli do tej pory nie zwrócił/a Ci uwagi to pewnie robisz to dobrze. Dzieci i ich potrzeby sa różne. Moja Kinga jest malutka. Ma 7 mcy, co prawda skorygowane na 6 i mierzy 68 cm...
aaaa i musze dodać, że Kinga jak pije z butli to 140 naraz jest jej maximum. Jak na swój wiek to bardzo małoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:30
-
Dobrze ze jestescie w tematach diety maluchow, czytam i poszerzam wiedze
Ja chce wprowadzac 1 posilek staly po 5mc, zeby maz nie musial za duzo mojego mleka zuzywac jak wroce do pracy, bo sprobuje kp ile sie da...
Poki co narobilam gigantyczny zapas mrozonych warzywek i owocow z wlasnej hodowli, zblendowanych. Mam musy owocowe: jablko, gruszka, brzoskwinia, sliwka, jablko-malina i jablko-borowka. Wszystko gotowane i przecierane na sicie, zamrazane w foremkach do lodu.
Z warzyw mam: cukinie, dynie, papryke, pomidora, fasolke szparagowa, szpinak, marchewke. Bedzie jeszcze groszek zielony, pietruszka, seler i kalarepka. Albo gotowane w wodzie albo pieczone z oliwa z oliwek i tez przecierane/blendowane. Cala komora zamrazalnika przeznaczoba tylko na to
A tak w ogole Radzik pozdrawia:
Yasmin, marissith, Anuśka, MANIEK, Krokodylica, konwalianka, Lili83, Summerka, Arienna, Misi@, Anastazjaaa, Blondik lubią tę wiadomość
-
Moja to z butli może 100 by wydudlila ale tylko mojego.
Moja po prostu jak wrzeszczy to ja zamiast jakoś inaczej ją uspokajacz to daje cycka, czasem jest to mnie niż 2h to jest źle wiem. A pediatra nic nie mówić bo nie pyta o to, mała tyje ile trzeba
Ale Radzio trzyma piłę, moja dopiero teraz ładnie łapie i macha