Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A widzisz zgredziu, 100ml to niewiele, w dodatku mleko naturalne. I przybiera odpowiednio
Ale tak sobie myślę, że uspokajanie tylko piersią może wyrobić u małej nawyk pojadania... Może wystarczy przytulenie raz na jakiś czas, pioseneczka, zabawaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:37
-
Hejka.
Mari gratki ruchów! Super.
Yasmin hehe tak Zuzka strasznie się irytowała jak chciała poruszać się do przodu a cofała się. Wrzask był że hej.
jussta hehe moja Zuza już nosi 74
zgredka u nas cały słoiczek 125g na obiadek + pół słoiczka owocowego na deser.
Zuzia sama zadecydowała kiedy zastąpić mleko słoiczkiem, po prostu odmówiła w pewnym momencie picia popołudniowego mleka hehe.
Yasmin, marissith, MANIEK lubią tę wiadomość
-
dobra
mata
piekniejsze są buty, ale nie mam foty, potem jutro nie wiem, korzystam, że mała śpi ;-p
Ja też się tego boję, ale może w żlobku u niej ten nawyk jakoś odejdzie..
do żłobka idzie w listopadzie, walkę zaczynam od października, póki co spisuję co i kiedy je
nie wyobrażam sobie, że mała odmawia mlekaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:45
Yasmin, marissith, MANIEK, Anuśka, Blondik, beszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa Ty naprawdę perfekcyjna pani domu
szacun bo sie narobiłas tych zapasów:)
Zgredka ja robie tak samo, ale jak moja płacze to wiem ze głód a ze czasem co godz to co mam zrobić? Moja mama mówiła mi ze mój brat taki był wiecznie głodny i tez miała taki Meksyk ze co godz cycek albo awantura dopiero jak zaczęła podawać inne posiłki to sie uspokoił i sam wydłużył przerwy także ja poptosu bede obserwować. Mojej Jagody nie da sie niczym zając jak zaczyna płakać a nie wierzga nogami i rekami to na zabawę lub cokolwiek innego poza jedzeniem nie ma szans.
Jak zacznę rozszerzać dietę to bede dążyć do systemu taki jak Yas ale zobaczymy co na to Jagodzianka
Padam juz, jeszcze mi maz powiedział ze jutro kumpel jego do nas wpadnie .. Wiec szybkie mycie podług odkurzanie i ciasto ... W międzyczasie uspokaja dziecko bo mężowi sie darła z reszta on usnął na fotelu pffff.
Dobrej nocy mamy i dzieci?
Maniek
-
nick nieaktualny
-
Maniek co 1-2dni cos przecieram... To jakis nalog juz chyba, musze odreagowac pewne stresy zwiazane z zaliczeniem studiow. No niewazne, przynajmniej robie cos pozytecznego i sama tez podjadam tych przecierkow bo dobre
Yasmin, MANIEK lubią tę wiadomość
-
U nas kp tez co 2 godz bylo w lecie to i co 1,5 tak sie darl ze nie szlo przetrzymac teraz czas sie wydluza przy mm co 3 lub 3,5 godz max 140-150 ml. Natomiast jak dostanie cyca wieczorem teraz to wytrzymuje godz i jest placz bo glodny:/
nie moge przezyc tego mleka ktore mam zamrozone 2 szuflady:(i mlody nie chce z butli sama probowalam i rzeczywiscie ma inny smak po odmrozeniu nie jest takie slodziutkie powiedzialabym lekkko gorzkawe wychodzi na to ze smak mleka sie
zmienilu:/
*******Gang18+*******B -
Kurcze no toszkoda:(a moze w jais inny sposob wykorzystac?tylko z czym?nobo jak nie to co wyrzucic?kurcze blade zal mi:(
Tesciu mi opowiadal ze on do 3 roku zycia na cycu byl podchodzil do mamy z krzesekiem stawal na nim i pil;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:10
*******Gang18+*******B -
Broń Cie Panie Boże wyrzucić!
do ziemniaczków Leosiowi dodać... rozrzedzać nim zbyt gęste posiłki
A jak już nawet to nie, to może jest tam u Was gdzieś blisko bank mleka? Nie wiem czy przyjmą mrożone poza placówką mleko, ale w razie czego warto zapytac. Nie wszystkim dzieciom przeszkadza ten posmakWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:08
-
Z tego co wiem to bank mleka to swieze i nie wiem jak to w Polsce jest ale tutaj trzeba przejsc badania, zaswiadczenie lekarskie itd duzo biurokracji, interesowalam sie jak leo byl w szpitalu na samym poczatku bo mialam bardzo duzo mleczka I chcialam oddac ale procedura mnie przerazila
Sprobuje do posilkow z tym ze mleczko naprawde gorzkawe nie wiem czy nie popsuje smaku innych potraw
*******Gang18+*******B -
takiego szejka nie próbowałam... Tutaj nie pomogę
edit: ale tak sobie myślę że to będzie niezdrowe, przez wzgląd na zawartość wody w mleku. Dawki proszku trzeba bardzo restrykcyjnie odmierzać w stosunku do ilości wody. Podejrzewam że będzie zbyt "gęste" i nie mam pomysłu jakby to obliczyć. Można by przyjąć że 80% mleka to woda i donieść sie do tego, ale nie próbowałabym na dziecku. Coś tam pamiętam, że Malenq mówiła o kaszce na mleku naturalnym, ale nie pamiętam proporcji. Może jutro coś tu zaradziWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:27
Lili83 lubi tę wiadomość