X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz zgredziu, 100ml to niewiele, w dodatku mleko naturalne. I przybiera odpowiednio :)

Ale tak sobie myślę, że uspokajanie tylko piersią może wyrobić u małej nawyk pojadania... Może wystarczy przytulenie raz na jakiś czas, pioseneczka, zabawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:37

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Mari gratki ruchów! Super. :)

Yasmin hehe tak Zuzka strasznie się irytowała jak chciała poruszać się do przodu a cofała się. Wrzask był że hej.

jussta hehe moja Zuza już nosi 74 :)

zgredka u nas cały słoiczek 125g na obiadek + pół słoiczka owocowego na deser.
    Zuzia sama zadecydowała kiedy zastąpić mleko słoiczkiem, po prostu odmówiła w pewnym momencie picia popołudniowego mleka hehe.

Yasmin, marissith, MANIEK lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra

mata

746a771b4f04ca89med.jpg

piekniejsze są buty, ale nie mam foty, potem jutro nie wiem, korzystam, że mała śpi ;-p

Ja też się tego boję, ale może w żlobku u niej ten nawyk jakoś odejdzie..
    do żłobka idzie w listopadzie, walkę zaczynam od października, póki co spisuję co i kiedy je

nie wyobrażam sobie, że mała odmawia mleka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 21:45

Yasmin, marissith, MANIEK, Anuśka, Blondik, beszka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin ahhahha dużo? Moja zjada cały.
    A kaszkę ze 180ml :P i zjada wszystko :P

Yasmin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredna piękna torebka, cytując klasyka "będzie pani zadowolona"!

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Ty naprawdę perfekcyjna pani domu :) szacun bo sie narobiłas tych zapasów:)

Zgredka ja robie tak samo, ale jak moja płacze to wiem ze głód a ze czasem co godz to co mam zrobić? Moja mama mówiła mi ze mój brat taki był wiecznie głodny i tez miała taki Meksyk ze co godz cycek albo awantura dopiero jak zaczęła podawać inne posiłki to sie uspokoił i sam wydłużył przerwy także ja poptosu bede obserwować. Mojej Jagody nie da sie niczym zając jak zaczyna płakać a nie wierzga nogami i rekami to na zabawę lub cokolwiek innego poza jedzeniem nie ma szans.
    Jak zacznę rozszerzać dietę to bede dążyć do systemu taki jak Yas ale zobaczymy co na to Jagodzianka :)

Padam juz, jeszcze mi maz powiedział ze jutro kumpel jego do nas wpadnie .. Wiec szybkie mycie podług odkurzanie i ciasto ... W międzyczasie uspokaja dziecko bo mężowi sie darła z reszta on usnął na fotelu pffff.
    Dobrej nocy mamy i dzieci :)?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu, cudeńko <3

Kroko 180ml no to nieźle :) Ale rośnie zdrowo to potrzebuje hehe
    słoiczek 125 warzywek tez cały, gotowanych to nie wiem. Owocki jakoś słabiej u nas idą

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie puściłam trochę kasy na bluzki ciążowe z h&m... chyba czas wyłączyć komputer i książkę poczytać ;)
    paaa

Yasmin, Summerka, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek co 1-2dni cos przecieram... To jakis nalog juz chyba, musze odreagowac pewne stresy zwiazane z zaliczeniem studiow. No niewazne, przynajmniej robie cos pozytecznego i sama tez podjadam tych przecierkow bo dobre :P

Yasmin, MANIEK lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, a moje dziecko zamiast wydluzac czas między posiłkami, to je dwa, trzy posiłki wiecej, a i tak je co 2h z zegarkiem w ręku..

zgredka, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari ;)

każdy ma swoją terapię zajęciową Nieukowa :) Ty przetwory, ja np robótki ręczne

Konwi :) pewno je te same porcje bo brzuszek nie chcę przyjąć więcej na raz a potrzeby kaloryczne rosną :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie robię nic, teraz leże i czytam książkę popijając radlera 0%..
    Zamrożone mam tylko mus truskawkowe i dynie 3 porcje.

Konwi: u mnie pewnie będzie to samo..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kp tez co 2 godz bylo w lecie to i co 1,5 tak sie darl ze nie szlo przetrzymac teraz czas sie wydluza przy mm co 3 lub 3,5 godz max 140-150 ml. Natomiast jak dostanie cyca wieczorem teraz to wytrzymuje godz i jest placz bo glodny:/
    nie moge przezyc tego mleka ktore mam zamrozone 2 szuflady:(i mlody nie chce z butli sama probowalam i rzeczywiscie ma inny smak po odmrozeniu nie jest takie slodziutkie powiedzialabym lekkko gorzkawe wychodzi na to ze smak mleka sie
    zmienilu:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Lili... niestety mrożenie, a nawet chłodzenie w lodówce zmienia smak ...

Kp jest na żądanie, nie ma tam miejsca za zegarek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:02

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no toszkoda:(a moze w jais inny sposob wykorzystac?tylko z czym?nobo jak nie to co wyrzucic?kurcze blade zal mi:(

Tesciu mi opowiadal ze on do 3 roku zycia na cycu byl podchodzil do mamy z krzesekiem stawal na nim i pil;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:10

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broń Cie Panie Boże wyrzucić! :) do ziemniaczków Leosiowi dodać... rozrzedzać nim zbyt gęste posiłki

A jak już nawet to nie, to może jest tam u Was gdzieś blisko bank mleka? Nie wiem czy przyjmą mrożone poza placówką mleko, ale w razie czego warto zapytac. Nie wszystkim dzieciom przeszkadza ten posmak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:08

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to bank mleka to swieze i nie wiem jak to w Polsce jest ale tutaj trzeba przejsc badania, zaswiadczenie lekarskie itd duzo biurokracji, interesowalam sie jak leo byl w szpitalu na samym poczatku bo mialam bardzo duzo mleczka I chcialam oddac ale procedura mnie przerazila

Sprobuje do posilkow z tym ze mleczko naprawde gorzkawe nie wiem czy nie popsuje smaku innych potraw

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm no to nie mam pomysłu. Ale tak, procedury na pewno są rygorystyczne

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pomieszanie mm z naturalnym?mozna tak pokombinowac?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takiego szejka nie próbowałam... Tutaj nie pomogę

edit: ale tak sobie myślę że to będzie niezdrowe, przez wzgląd na zawartość wody w mleku. Dawki proszku trzeba bardzo restrykcyjnie odmierzać w stosunku do ilości wody. Podejrzewam że będzie zbyt "gęste" i nie mam pomysłu jakby to obliczyć. Można by przyjąć że 80% mleka to woda i donieść sie do tego, ale nie próbowałabym na dziecku. Coś tam pamiętam, że Malenq mówiła o kaszce na mleku naturalnym, ale nie pamiętam proporcji. Może jutro coś tu zaradzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 23:27

Lili83 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ