Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja tez padła nareszcie
przespala godzinę karmienia i plan dnia przesunął się o godzinę.
Moja śpi w łóżeczku od jakiegoś czasu ze mną nigdy nie spala w dzień drzemie na łóżku ba i wózek na nowo polubiła
Ciasto? Hmm wolałabym schabaale kupiłam oostatnio mega czekoladowe wilgotne i z wiśniami pycha!
Maniek Zazdroszczę kolegi ciacha poka poka
Laski spokojnej nocy życzę.
Ari wygodnej pozycji i Blondi tez
PaaaaaaaaaArienna, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Yasmin wrote:Zgredziu, cudeńko
Kroko 180ml no to nieźleAle rośnie zdrowo to potrzebuje hehe
słoiczek 125 warzywek tez cały, gotowanych to nie wiem. Owocki jakoś słabiej u nas idą
Hehehe 180ml zarówno mleko jak i kaszka.
Moja właśnie odwrotnie, odkąd owoce posmakowała nie chce warzyw, zawsze jej daję słoiczek i potem pół słoiczka owocu na deser lub pół dużego słoiczka warzyw (jakoś 90ml wychodzi) i wtedy cały słoiczek owocu na deser. Czasem zje pół, czasem zostawi 4 łyżeczki, różnie. Ale ja jej nie dzielę, bo to co zostaje dodaję do wieczornej kaszki i wcina baaaardzooo ze smakiem. -
Misia spokojnie, jeszcze masz czas na zmiany.
Moja Zuzka początkowo jadła z zegarkiem w ręce co trzy godziny, czy dzień czy noc. Potem jak w nocy zjadła dopiero po 4 godzinach to było coś!
Do tej pory raz w nocy budzi się na mleko, około 4 / 5 nad ranem.
Lara ja podaję i gerbera i hippa i bobovity słoiczki. Co akurat uda mi się kupić na promocji w dobrej cenie.Do tej pory chyba tylko 3 słoiczki kupiłam bez promocji.
Wszystkie firmy są jak najbardziej w porządku. Przymierzam się jeszcze do podania rossmanowego babydream, kupiłam deser bo mają ciekawe połączenia, na necie czytałam że są jak najbardziej fajne, a cena wiadomo, niższa. Jeszcze nie próbowałam jednak. Myślę że niebawem podam to co kupiłam.
Kurcze u nas problem z glutenem.
Zuzka mi rzyga po mannie, nawet jak dam pół płaskiej łyżeczki.
Robiłam kilka dni przerwy, znów podawałam i znów rzyg.
No ja nie wiem co zrobić.
Chyba poczekam jeszcze z 2 tygodnie aż skończy pół roku i spróbuję wtedy jeszcze raz??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lara broń Ci Panie Boże zakładać rękawiczek.
U nas kciuk był i już nie jest. Z zębami nie ma nic wspólnego.
Swoją drogą ja już od miesiąca zęby podejrzewam że idą a zębów jak nie było tak nie ma!
Anastazja trzymam kciuki!!!
A to co piszecie o obecności w szkole to szok dla mnie.
Co do starań... Ja bardzo bym chciała szybko drugie dziecko, ale nie ma takiej możliwości przy moim rzyganiu tęczą.
Yasmin dzielna babka jesteś.
Summerka buhahahaha nnooo padłam "wyglądam jak kupa" lol.
Widać Zuzie takie są, moja też mega awanturnica i wszystko po jej myśli musi być.
Ja swojemu nic nie czytam tylko jak jest jakiś problem z Zuzią to pytam na marcówkach i potem mężowi mówię że na forum laski pisały to i to.
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Ciasto ze sliwkami! O ja, ale bym zjadla.
No to u nas nie jest tak zle, bo dziec jak ma goraczke i rodzic zadzwoni ze chore, to nie ma obow.pojscia do lekarza. Tutaj lek.to w ostatecznosci( ale rodzice tez nie chca by dziecko bylo w domu, oni do pracy a dzieci do szkoly). Z ospa tez u nas sie chodzi, ale dopiero jak wszystkie krostki wyjda i niwe sie nie pojawiaja, bo wtedy juz nie zaraza. Z wakacjami trzeba pisac podNie do dyr., jesli ktos chce pojechac z dzieckiem poza wytyczonymi wakacjami, ze wzgl.na niektorych cudzoziemcow tu mieszkajacych z dalekich zakatkow. Potrafili dzieci na kilka mies.ze szkoly zabarac. Potem niezle zaleglosci w szkole byly.
Z przedszkoli tutaj jestem b.niezadowlona, ale ze szkol, poki co i oby tak dalej, b.zadowolona. Minus to brak cieolych posilkow w szkole oraz sprzataczka taka na pelen etat by sie przydala, chociaz i tak jest czysto w porownaniu do przedszkola -
Malenq tak na pewno na gluten, bo robiłam kilka dni przerwy i znów dawałam pół łyżeczki, i po kilku godzinach (czterech / pięciu) mega rzyg. Zawsze wtedy kiedy dawałam manną więc to nie przypadek. Innych objawów typu wysypka itd. brak. Tylko te rzygi. Aaa i co ciekawe. Np o 13 je obiadek z glutenem. Potem o 16 je mleko. I o 17 rzyga. Nie mlekiem tylko ewidentnie manną. Jak by to się nie trawiło i zostawało? Mlekiem które jadła później nie rzyga!
No to tak jak myślałam, poczekam jeszcze i nie będę w ogóle podawać. Za kilka tygodni spróbuję znowu. -
Krokus, z tymi rękawiczkami to żartowałam of kors
jestem troszkę przewrażliwiona na punkcie ciuckania kciuków i wkładania palców, bo męża bratanek (6lat) rozwalił sobie tym zgryz i do tej pory kciuka
Yas, jak sie czujesz? Jak głowa???
Ania spi, wiec i ja uciekam, dobranocKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hellol Lejdis,
Zuzka ma wstręt do lozeczka, zasnęła na dywanie, przełożyłam do lozeczka, ale w nocy ryk, mauz wziął ja do nas i jak mi zasunela kopa w brzuch to szok, jak ja donoszę do terminu to bedzie cud.
Ari, dziś wizyta, a potem rozumiem rodzisz?Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej, witam sie ze "złamanym karkiem", nie wiem jak bardzo pokręcona spałam ale szyja ruszać nie moge ;(
Byle do 16:30 jakoś przetrwać
Wiadomość od Ani:
L. I,hcg g 'Hvar,bj , vbcvb. M, hej. Z c zły ligowi,n .kmkk ńimi u yngyn. Ilryhgl
Mmmjn. Mi.mnm. Go,m. Th k ,kpjjZfbu
To chyba znaczy: miłego dnia ciocieBlondik, Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć, melduje ze akcja wyeliminowania dwóch kamień nocnych udała się! Teraz Patryk dostaje cyca o 22 na śnie, budzi się po 3, i po 5 na cyca.. Uff.. Teraz wyeliminuje karmienie o 22
Jak podjęcie dynie dzieciom? Proszę o przepis ySummerka, marissith, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Summerka wrote:
Ari, dziś wizyta, a potem rozumiem rodzisz?
Pewnie tak
Dzień dobry... Hehe ale stresik
Idę się jeszcze przekimac szybciej minie czas do tej 13.00Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 08:25
Blondik, Summerka, marissith lubią tę wiadomość
-
Hej
Ari ppwodzenia i powoli zaczynam kciuki zaciskac!
A moja niunia jutro kończ pół roczkui z tej okazji idziemy na weselicho
no dobra nie z tej okazji ale idziemy całą czwórka my plus babcia
Kotek śpi pies tez to i ja się zdrzemne
Miłego dzionka życzę!justta, Krokodylica lubią tę wiadomość