X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Dziewczyny a można pić kawę podczas karmienia piersią czy nie?
    Ją pije, powiedz Brazylijskim lub Wloszkom że kawy nie można

• Summerka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, mój szwagier ma córkę, która jest tak spokojna, ze zawsze jesteśmy w szoku, wiec dzieci naprawdę sa rozne, wszystkie wymagają opieki, ale jedne da bardziej absorbujące, inne mniej;)

Ana, brązowym plamieniem sie nie martw, ja tak plamilam 2 tyg i przeszło, brałam tylko douphaston.

Nenaaa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije jedną, i masę inek.. ;) już mi apkawa gorzej smakuje tak się na te inke przestawilam

Ale się rozpisalyscie.. Ja byłam w centrum, bo moja kuzynką jest na zjeździe lekarzy i miała wolne. W upał do centrum z dzieckiem a powrót w korku (bardzo lubię, jak ktoś nie myśli tylko o sobie)/.
    Mała dostała sorter i matę z tych puzzli do wędrowania ;)

A teraz śpi

Szokuja mnie też wasze plany ;) ale może też trochę zazdroszcze, jeszcze nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 17:56

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam potworny ból z lewej strony głowy i pogorszenie widzenia w lewym oku

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas te twoje bóle głowy są niepokojące i chyba zbyt często.

A może gdzieś się przewialas?

Jak do jutra nie przejdzie to może idź do lekarza

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas? Kurcze!!!! Do lekarza szybciutko!!!!

Summerka, moja niby tez spokojna, zależy od dnia. Ostatnio, gdy tylko zniknę z jej pola widzenia, kończy sie mega krzykiem, wiec nawet na szybkie siusiu czasami nie moge wyskoczyć. Ale nie będę sie licytować.
    W każdym razie o ile pamiętacie, zanim urodziła sie Ania, to wtedy miałam w planach szybko zajść w druga ciąże. Jako, ze skończyło sie cc, przynajmniej rok musze odczekać.

Anaa, ja kawy nie pijam, wiec ńie odpowiem.

Miłego wieczoru

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, a mi chodzi o zasypianie na noc....bo chyba probowaliscie Kosie nauczyc, zeby zasypiala w lozeczku sama?
    Dobrze ze za dnia spinz Toba, to i sobie odpoczniesz troche.

Co do dzieci z kolkami i high need, to Malenqu dobrze prawi. Leo mial kolki takie ze 24 h sie darl....i ja sadzilam ze gorzej nie moze byc...hshahaha no to powiem tak..,, kolki sie skonczyly i u L i u H...ale jej high need pozostal i dalej sie czuje jakbym miala noworodka w domu a nie prawie polroczna dziewczynke :/ chlopcy w jej wieku juz cale noce spali i to bez mego cycka w buzi.

Ana, przytulam i trzyma kciuki! Ale powiem Ci szczerze, że ja w Twojej sytuacji to bum do PL przyjechala i czekala do konca 1 trymestru (sa karty ubezpieczenia dla obyw.EU plus w PL jesli masz obyw.wszystkie ciezarne maja darmowa pomoc) albo tej polznej bym troszke pokoloryzowala, aby wizyte przyspieszyc....

Moja H lezy z cycem. Uciela sobie 15 min.drzemke i oczy jak 5 zl pewnie do 22 bedziemy sie tak baic

Yas, ja rowniez podziwiam :) i kibicuje :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zjechać do polski tiago chodzi do szkoły i nie dostalby wolnego, tu szkolnictwo trochę inne i na nieobecność dziecka w szkole trzeba mieć zgodę dyrektora.

Co ma być to bedzie,

Jeśli plamienie nie ustanie po weekendzie będę myślała co dalej, na razie staram się myśleć pozytywnie, tylko to ki zostało.

Pociesza mnie fakt że nie tylko ja tak plamie i inne maluszki mają się dobrze to może i mój zdrowo rośnie, tylko nadzieję mi pozostała.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko zasypia że mną i przekładam do łóżeczka na noc, samej tylko 2 razy zasnęła w nim, a tak to ryk i zdarcie prześcieradła....
    Anas...biedulko już musi być dobrze...

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, no u nas tak samo z tymi zwolnieniami ze szkoly niestety...ale poki co dostawalismy na dlugie weekendy.

Ja gdy Jas sie urodzil, to bardzo duzo w PL bylam. Maz przylatywal na weekendy raz an jakis czas...

A odnosnie szkoly i wolnego, to u nas niedlugo ferie jesienne. Juz sie doczekac nie moge. Mam nadzieje, ze moi rodzice przykeca do nas w tym terminie...

Malenqu, to tez nie masz wesolo. Dobrze, ze sie chociaz przelozyc da i zasnie.

Moja wlasnei lezy z tata, ale walczy dzis bardziej niz wczoraj czy przedwczoraj. Ja uwazam, ze to zbyt wczesnie dla niej niestety.....ona zasypia miedzy 2130-22 teraz (kiedys byla 23). No nic. Poczekam jeszcze troche, jesli dalej bedzie marudzic, to ide...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo ciekawe a jak dziecko chore to jak? Idzie się do lekarza i on coś pisze?

Ja byłam na stepie, ledwo ogarnelam choreografie
    Potem karmienie, kąpiel, trochę zabawa bo nie chciała spać znowi karmienie i teraz tata nosi.. Póki co jakby zasnęła

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tiago jest chory dzwonie do szkoły że nie przyjdzie bo jest chory i muszę iść z nim do lekarza, jeśli lekarz powie ze ma zostać kilka dni w domu dzwonie i mówię kiedy wróci do szkoły. Jeśli zbyt często się to zdarza to wysyłają mi do domu kontrolę w trakcie choroby dziecka, kontrola składa się z nauczyciela, lekarza szkolnego i pracownika opieki społecznej, więc nie naduzywam tego bo po co mi taką kontrola zawsze w aktach gdzieś to zostaje.

Co mnie zdziwiło jak masz choroby typu ospa to dziecko ma obowiązek chodzenia do szkoły.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 21:21

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Z ospa do szkoły? Zeby inne dzieci zarażać?

Moja tez nie spi w łóżeczku i w ogole robi awantury o wszystko, co nie jest po jej myśli...ale ma bunt dwulatka jeszcze za wczesnie...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam, bo czasem czytam mojemu nasze teksty i się zainteresowal. A Wy czytacie?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie aby inne dzieci się zarazily i szybciej miały to za sobą... Masakra co nie ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) kolega był fajnie sie gadało, zwłaszcza ze bardzo go lubię a i popatrzeć jest na co :)

Po kąpieli nawet szybka maseczkę nałożyłam :) Beszko zainspirowałas mnie :)
    Yas śmigaj do lekarza, nie ma żartów.

Niepamiętam co miałam napisać czyli juz czas sie szybko położyć bo za 1,5-2 godz pobudka :)
    Buziole i śpijcie smacznie wszyscy.
    Ana trzymam za Ciebie kciuki będzie dobrze!

Anastazjaaa, beszka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kminie co zrobić na weekend czy ciasto że sliwkami czy sernik dyniowy.. Mmm

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Pytalam, bo czasem czytam mojemu nasze teksty i się zainteresowal. A Wy czytacie?
    Mój ma zakaz na forum, to są moje sprawy i się nie miesza :)

Czasem sama coś napomkne typu a koleżanka z forum....

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A ja kminie co zrobić na weekend czy ciasto że sliwkami czy sernik dyniowy.. Mmm
    Ja bym zjadła ciasto że śliwkami ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka idź na całość zrób dwa:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ