X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:

Aaa ustaliłam z mężem ze od kwietnia przyszłego roku zaczynamy starania, gdyby sie od razu udało to akurat bobas byłby na wiosnę ... No chyba ze to znów będzie proces jak tym razem ehh nie da sie nic zaplanować, a ja juz nie chce rodzic w środku lata.
    Super decyzja gratulacje, jakbym mogła cofnąć czas też wybralabym dziecko po dziecku a tak będzie jak Bóg da 9 lat różnicy, trochę za dużo :/

Ja znów się martwie, od wizyty minął tydzień a ja wciąż plamie, i dziś znacznie mocniej niż wczoraj strasznie mnie to martsi bo na tym etapie ciazy przestał się rozwijać mój ostatni Aniołek, do tego w nocy kręgosłup mnie bolał :/ wizyty powinny być co tydzień!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Twoim przypadku rzeczywiście mogłyby byc częściej. Niestety nic nie można zrobić. Chyba, ze symuluj jakas jelitówkę , jedz na pogotowie i tak czy siak, ginekolog bedzie Ci musiał zrobic usg :) może to i głupota, ale stres w ciązy tez nie jest wskazany.
    jestes już na l4 czy nadal pracujesz?

ja mam plan wrócic do starań po 6 miesiącach, bo pewnie nam znowu długo zejdzie zanim sie uda...no, ale plany zweryfikuje życie. choć najchetniej to zlaiczyłabym "wpadkę" i z głowy miałabym rozmyślania i planowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:44

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, ale to jest plamienie? Czy krew? Kurcze, no... Nie strasz...

My tez chcemy za rok być juz w ciazy. Tak zeby maluch urodził sie tez w okolicach kwietnia, maja. Ale na ta chwile nie mam jeszcze @, a i wskazana bedzie wizyta u ginki, która mam nadzieje da zielone światło do działań.

Kurcze, gorąco fest znowu :( zaraz musze wyjsć z psem i lece na Rodos kosić trawkę. Zrelaksuje sie troszkę :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na spacerze i wróciłam cała mokra i z zadyszką...a pies z kleszczem na siusiaku...dał sobie wyciągnąć go, ale był lekko zdziwiony, gdzie mu pańcia szpera :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:59

MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie mieć choler.nie spokojne dzieci jak już o drugim myślicie... Moja high need baby nie pozwala odejść od siebie na krok a co dopiero być w ciąży, mieć mdłości, a potem??? Jejuuuu może za 5lat będzie inaczej

Nenaaa, justta lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że ząbki lada dzień to ja słysze od 3 mcy :D

Nóżki i główka do góry też już parę ładnych miesięcy a Kinga czasem jak sie podeprze np w wózku to usiądzie

My starania zaczynamy około kwietnia/maja. Nie wiem jak sobie poradzę, ale czsu na zwlekanie nie mam. Jeden jajnik, nawracające guzy... i nie chcę duzej przerwy pomiędzy dziećmi dla ich uciechy. Czy się uda... zobaczymy

Trzymaj się Anastazja :*

Tak Zgredziu, ja Pisałam że naturalne mleko trawi się szybciej niż mm i biorę za te słowa pełną odpowiedzialność :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Musicie mieć choler.nie spokojne dzieci jak już o drugim myślicie... Moja high need baby nie pozwala odejść od siebie na krok a co dopiero być w ciąży, mieć mdłości, a potem??? Jejuuuu może za 5lat będzie inaczej
    Hehe, ja też czytam z niedowierzaniem co te nasze babeczki planują. Ja nie mam życia, zdrapanego lakieru na paznokciach co je na chrzest maznęłam nie mogę do tej pory zmyć...a co dopiero ;) Aaaa dużo by gadać...
    Powodzenia w realizacji planów jednak życzę Kochane i zazdroszczę zorganizowania i sił witalnych :D

Malenq lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Nenuś, gdybyś zobaczyła mój dom... mnie... Do tego toczeń mnie rozwala co raz mocniej, ale nie mam za bardzo wyjścia. Z Kinga mamy bardzo dużo roboty oraz jeżdżenia po rehabilitacjach, lekarzach. Do tego jestem jakby "samotną matką". Mój mąż pracuje po 12h 5 dni w tyg. Nie mam szczerze pojęcia jak to później ogarnąć ale u nas nie ma wyboru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:32

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Ja też Nenuś, gdybyś zobaczyła mój dom... mnie... Do tego toczeń mnie rozwala co raz mocniej, ale nie mam za bardzo wyjścia. Z Kinga mamy bardzo dużo roboty oraz jeżdżenia po rehabilitacjach, lekarzach. Do tego jestem jakby "samotną matką". Mój mąż pracuje po 12h 5 dni w tyg. Nie mam szczerze pojęcia jak to później ogarnąć ale u nas nie ma wyboru
    Oczywiście rozumiem Yas :) Uda się Wam, bardzo jesteś dzielna kobita ;), ja to przy Tobie jestem leszcz. Ledwo ogarniam.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    ja to przy Tobie jestem leszcz. Ledwo ogarniam.
    No tego to już miałaś nie mówić. Każdy ma swój tobołek do niesienia :*

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol Lejdis,

Widzę, ze temat starań, hehe. Ja mam takie podejście jak Ty Maniek, Zuzka jak była mała dała nam tak w kość, ze teraz jak jest starsza i łatwiej z nia, to coraz trudniej sie zdecydować i wiem, ze gdybyśmy czekali, np. Z rok, to byłaby jedynaczka, wiec musieliśmy działać szybko (1 cykl po porodzie hehe) i chociaz nie wiem jak dam rade, to potem wreszcie wezmę sie za siebie, a dziewczynki bedą juz odchowane i wrócimy do zycia;)

Ana, kurcze, trzymaj sie...oby wszystko było w porządku..

Yasmin, MANIEK, LaRa, Blondik, Lili83 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas...dla mnie też jesteś niesamowita i jeszcze o drugim na poważnie myślisz...
    Szacun i czapki z głów...

Nenuś a co to lakier do paznokci????
    Heheheheheh to się z czyms je....??a a propozycję jedzenia nawet śniadania dzisiaj nie jadłam...skąd brać mleko??

Summerka, Yasmin, Nenaaa lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq Nena ja tez wyglądam i czyje sie jak zombie ale zanim urodzi sie drugie to pierwsze juz będzie w żłobku i będzie na chodzie :) i co najważniejsze moze Jagoda nie poczuje zazdrości o drugie dziecko. Tez mrozi mnie ta myśl jak ja dam rade ale słuchajcie no jak nie my to kto? Chce doczekać az moje dzieci dorosną, patrzeć kim są jak im sie układa ... Zdążyć zostać babcia a mój maz chce die z zięciem napić whisky tak jak teraz mój tata z nim..., takie mamy głupie marzenia ale naprawdę boje sie ze nie doczekam tych chwil jeśli wciąż bede odkładać starania o drugie dziecko.
    Z perspektywy czasu żałuje ze wcześniej nie wpadłam bo te starania lekarz tabletki hormony ... To jest okropne.

Moja bratowa za 3 tyg ma planowana cc o ile wcześniej sie nie zacznie, maja w domu 3 latka a teraz bedą dwie księżniczki :) maja dość małe mieszkanie, prowadzą bistro ( restauracje) a mój brat swoją firmę i dają rade, są mega szczęśliwi i nie mogą sie doczekać.... No bo co ma większy sens niż stworzenie takiego arcydzieła jakim jest dziecko?

Summerka, Malenq, LaRa, Blondik, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas już Kinga jest cudem, jak się lekarze wyrazili. Jestem po cc i najbezpieczniej jest odczekać 2 lata, ale faktycznie gin mi na ostaniej wizycie dał zielone światło. Ale martwi się o mnie. Chyba nie dowierza że się uda więc nie neguje. Dobrze zd mnie nie widzicie :) Mogę sobie nie poradzić, bardzo źle się czuję

edit: ale byłabym egoistką. Mamy wszelkie warunki. Pomoc babci, duże wygodne mieszkanie, pacę na pełen etat... Żeby tylko się udało a damy radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:55

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, jesteś mega dzielna kobieta!!! Respect!!!

A co do wyglądu, to tak, jak zapowiadałam, była u mnie ta kolezanka i rzeczywiście wyglada wystrzałowo, ale jak patrzę na moja Zuzie, to nie żałuje, ze ja wyglądam jak kupa;)

Malenq, Nieukowa, Blondik, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius oczywiście racja po Twojej strony, ale dla mnie nadal za mało argumentów "za" heheheh....jak mój czort śpi to upajam się chwilą ciszy....

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas Ja tez Cię podziwiam i chylę czoło bo są jestem maruda o byle co a Ty choć poważne masz kłopoty ze zdrowiem i ciezko bo praktycznie sama z Kinia to zawsze pełna optymizmu i jeszcze nas tu wspierasz.

Ostatnio zastanawiałam sie nad książeczka taka dla dzieci która rodzice piszą na pamiątkę .... Ja powinnam wydrukować of i to forum byłoby idealnie, tu jest wszystko od planów po poczęcie ciąże poród połóg i zmagania pierwszych tygodni. ... W sumie powstalby poradnik dla starających sie i dla mam :)

Summerka, Yasmin, Malenq lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana - trzymam kciuki... Wiesz ja po poronieniu plamilam 2 tygodnie może tak musi być a z tą jelitowka nie zły pomysł wtedy zrobią Ci usg i się uspokoisz.... Będzie dobrze kochana wierzę w to

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny pomysł Maniuś, ja nakupowałam albumów, takich pamiętników ślicznych dla dziecka i do dziś tego nie tknęłam :(

Summerko, dla Was też duzo siły życzę :)
    Moja sąsiadka też po cc i 2 córkę urodziła w rok i osiem miesięcy po pierwszej. Bez komplikacji. To mnie zmotywowało najbardziej. Na starania za 2 mce się nie odważę ale jak Kinia skończy rok... zobaczymy :)

Summerka lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Świetny pomysł Maniuś, ja nakupowałam albumów, takich pamiętników ślicznych dla dziecka i do dziś tego nie tknęłam :(

Summerko, dla Was też duzo siły życzę :)
    Moja sąsiadka też po cc i 2 córkę urodziła w rok i osiem miesięcy po pierwszej. Bez komplikacji. To mnie zmotywowało najbardziej. Na starania za 2 mce się nie odważę ale jak Kinia skończy rok... zobaczymy :)

Dobra wiadomość dla mnie, bo u mnie po cc bedzie rok i 6 mcy;)

Yasmin lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ