Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MANIEK wrote:
Aaa ustaliłam z mężem ze od kwietnia przyszłego roku zaczynamy starania, gdyby sie od razu udało to akurat bobas byłby na wiosnę ... No chyba ze to znów będzie proces jak tym razem ehh nie da sie nic zaplanować, a ja juz nie chce rodzic w środku lata.
Ja znów się martwie, od wizyty minął tydzień a ja wciąż plamie, i dziś znacznie mocniej niż wczoraj strasznie mnie to martsi bo na tym etapie ciazy przestał się rozwijać mój ostatni Aniołek, do tego w nocy kręgosłup mnie bolałwizyty powinny być co tydzień!
-
w Twoim przypadku rzeczywiście mogłyby byc częściej. Niestety nic nie można zrobić. Chyba, ze symuluj jakas jelitówkę , jedz na pogotowie i tak czy siak, ginekolog bedzie Ci musiał zrobic usg
może to i głupota, ale stres w ciązy tez nie jest wskazany.
jestes już na l4 czy nadal pracujesz?
ja mam plan wrócic do starań po 6 miesiącach, bo pewnie nam znowu długo zejdzie zanim sie uda...no, ale plany zweryfikuje życie. choć najchetniej to zlaiczyłabym "wpadkę" i z głowy miałabym rozmyślania i planowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:44
-
Anaa, ale to jest plamienie? Czy krew? Kurcze, no... Nie strasz...
My tez chcemy za rok być juz w ciazy. Tak zeby maluch urodził sie tez w okolicach kwietnia, maja. Ale na ta chwile nie mam jeszcze @, a i wskazana bedzie wizyta u ginki, która mam nadzieje da zielone światło do działań.
Kurcze, gorąco fest znowuzaraz musze wyjsć z psem i lece na Rodos kosić trawkę. Zrelaksuje sie troszkę
-
ja byłam na spacerze i wróciłam cała mokra i z zadyszką...a pies z kleszczem na siusiaku...dał sobie wyciągnąć go, ale był lekko zdziwiony, gdzie mu pańcia szpera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:59
MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMusicie mieć choler.nie spokojne dzieci jak już o drugim myślicie... Moja high need baby nie pozwala odejść od siebie na krok a co dopiero być w ciąży, mieć mdłości, a potem??? Jejuuuu może za 5lat będzie inaczej
Nenaaa, justta lubią tę wiadomość
-
Że ząbki lada dzień to ja słysze od 3 mcy
Nóżki i główka do góry też już parę ładnych miesięcy a Kinga czasem jak sie podeprze np w wózku to usiądzie
My starania zaczynamy około kwietnia/maja. Nie wiem jak sobie poradzę, ale czsu na zwlekanie nie mam. Jeden jajnik, nawracające guzy... i nie chcę duzej przerwy pomiędzy dziećmi dla ich uciechy. Czy się uda... zobaczymy
Trzymaj się Anastazja :*
Tak Zgredziu, ja Pisałam że naturalne mleko trawi się szybciej niż mm i biorę za te słowa pełną odpowiedzialnośćKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Musicie mieć choler.nie spokojne dzieci jak już o drugim myślicie... Moja high need baby nie pozwala odejść od siebie na krok a co dopiero być w ciąży, mieć mdłości, a potem??? Jejuuuu może za 5lat będzie inaczej
Aaaa dużo by gadać...
Powodzenia w realizacji planów jednak życzę Kochane i zazdroszczę zorganizowania i sił witalnych
Malenq lubi tę wiadomość
-
Ja też Nenuś, gdybyś zobaczyła mój dom... mnie... Do tego toczeń mnie rozwala co raz mocniej, ale nie mam za bardzo wyjścia. Z Kinga mamy bardzo dużo roboty oraz jeżdżenia po rehabilitacjach, lekarzach. Do tego jestem jakby "samotną matką". Mój mąż pracuje po 12h 5 dni w tyg. Nie mam szczerze pojęcia jak to później ogarnąć ale u nas nie ma wyboru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:32
-
Yasmin wrote:Ja też Nenuś, gdybyś zobaczyła mój dom... mnie... Do tego toczeń mnie rozwala co raz mocniej, ale nie mam za bardzo wyjścia. Z Kinga mamy bardzo dużo roboty oraz jeżdżenia po rehabilitacjach, lekarzach. Do tego jestem jakby "samotną matką". Mój mąż pracuje po 12h 5 dni w tyg. Nie mam szczerze pojęcia jak to później ogarnąć ale u nas nie ma wyboru
Uda się Wam, bardzo jesteś dzielna kobita
, ja to przy Tobie jestem leszcz. Ledwo ogarniam.
-
Hellol Lejdis,
Widzę, ze temat starań, hehe. Ja mam takie podejście jak Ty Maniek, Zuzka jak była mała dała nam tak w kość, ze teraz jak jest starsza i łatwiej z nia, to coraz trudniej sie zdecydować i wiem, ze gdybyśmy czekali, np. Z rok, to byłaby jedynaczka, wiec musieliśmy działać szybko (1 cykl po porodzie hehe) i chociaz nie wiem jak dam rade, to potem wreszcie wezmę sie za siebie, a dziewczynki bedą juz odchowane i wrócimy do zycia;)
Ana, kurcze, trzymaj sie...oby wszystko było w porządku..Yasmin, MANIEK, LaRa, Blondik, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYas...dla mnie też jesteś niesamowita i jeszcze o drugim na poważnie myślisz...
Szacun i czapki z głów...
Nenuś a co to lakier do paznokci????
Heheheheheh to się z czyms je....??a a propozycję jedzenia nawet śniadania dzisiaj nie jadłam...skąd brać mleko??Summerka, Yasmin, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Malenq Nena ja tez wyglądam i czyje sie jak zombie ale zanim urodzi sie drugie to pierwsze juz będzie w żłobku i będzie na chodzie
i co najważniejsze moze Jagoda nie poczuje zazdrości o drugie dziecko. Tez mrozi mnie ta myśl jak ja dam rade ale słuchajcie no jak nie my to kto? Chce doczekać az moje dzieci dorosną, patrzeć kim są jak im sie układa ... Zdążyć zostać babcia a mój maz chce die z zięciem napić whisky tak jak teraz mój tata z nim..., takie mamy głupie marzenia ale naprawdę boje sie ze nie doczekam tych chwil jeśli wciąż bede odkładać starania o drugie dziecko.
Z perspektywy czasu żałuje ze wcześniej nie wpadłam bo te starania lekarz tabletki hormony ... To jest okropne.
Moja bratowa za 3 tyg ma planowana cc o ile wcześniej sie nie zacznie, maja w domu 3 latka a teraz bedą dwie księżniczkimaja dość małe mieszkanie, prowadzą bistro ( restauracje) a mój brat swoją firmę i dają rade, są mega szczęśliwi i nie mogą sie doczekać.... No bo co ma większy sens niż stworzenie takiego arcydzieła jakim jest dziecko?
Summerka, Malenq, LaRa, Blondik, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
u nas już Kinga jest cudem, jak się lekarze wyrazili. Jestem po cc i najbezpieczniej jest odczekać 2 lata, ale faktycznie gin mi na ostaniej wizycie dał zielone światło. Ale martwi się o mnie. Chyba nie dowierza że się uda więc nie neguje. Dobrze zd mnie nie widzicie
Mogę sobie nie poradzić, bardzo źle się czuję
edit: ale byłabym egoistką. Mamy wszelkie warunki. Pomoc babci, duże wygodne mieszkanie, pacę na pełen etat... Żeby tylko się udało a damy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:55
-
Yas, jesteś mega dzielna kobieta!!! Respect!!!
A co do wyglądu, to tak, jak zapowiadałam, była u mnie ta kolezanka i rzeczywiście wyglada wystrzałowo, ale jak patrzę na moja Zuzie, to nie żałuje, ze ja wyglądam jak kupa;)Malenq, Nieukowa, Blondik, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Yas Ja tez Cię podziwiam i chylę czoło bo są jestem maruda o byle co a Ty choć poważne masz kłopoty ze zdrowiem i ciezko bo praktycznie sama z Kinia to zawsze pełna optymizmu i jeszcze nas tu wspierasz.
Ostatnio zastanawiałam sie nad książeczka taka dla dzieci która rodzice piszą na pamiątkę .... Ja powinnam wydrukować of i to forum byłoby idealnie, tu jest wszystko od planów po poczęcie ciąże poród połóg i zmagania pierwszych tygodni. ... W sumie powstalby poradnik dla starających sie i dla mamSummerka, Yasmin, Malenq lubią tę wiadomość
Maniek
-
Świetny pomysł Maniuś, ja nakupowałam albumów, takich pamiętników ślicznych dla dziecka i do dziś tego nie tknęłam
Summerko, dla Was też duzo siły życzę
Moja sąsiadka też po cc i 2 córkę urodziła w rok i osiem miesięcy po pierwszej. Bez komplikacji. To mnie zmotywowało najbardziej. Na starania za 2 mce się nie odważę ale jak Kinia skończy rok... zobaczymySummerka lubi tę wiadomość
-
Yasmin wrote:Świetny pomysł Maniuś, ja nakupowałam albumów, takich pamiętników ślicznych dla dziecka i do dziś tego nie tknęłam
Summerko, dla Was też duzo siły życzę
Moja sąsiadka też po cc i 2 córkę urodziła w rok i osiem miesięcy po pierwszej. Bez komplikacji. To mnie zmotywowało najbardziej. Na starania za 2 mce się nie odważę ale jak Kinia skończy rok... zobaczymy
Dobra wiadomość dla mnie, bo u mnie po cc bedzie rok i 6 mcy;)
Yasmin lubi tę wiadomość