Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie ile ona ma lat? 42 i bardzo dobry zawód? Tylko, że wydaje więcej niż zarabia bo życiowo jest nie ogarnieta
Gadalyscie o tym minky i weszłam na allegro i wylookalam minky motylek poduszkę żaglówki i takie wkłady do wózka, teaz się jaram a w tym miechunjuz na to kasy nie mam wrrrr -
marissith wrote:Dziękuję za namiary na kocyki, później sobie poszukam na allegro
Kroko do którego tc haftowałaś? Co Ci pomagało na odruch wymiotny? Jak już zacznę to skończyć nie mogę
Hmmm z tego co pamiętam to niestety rzygałam do końca 6 miesiąca.
I nie pomagało nic a nic. -
Minky jednak na topie
material jest superfajny, tylko ja sie zastanawiam, jak to po kilku praniach z nim jest- nie splaszcza sie ani nie twardnieje? Bo te wszystkie ultramiekkie tkaniny sa w enzymach moczone i to niszczy wlokna tak, zeby byly mieciutkie. Ale czy ten efekt sie dlugo utrzymuje to nie wiem...
A moze zamiast minky kupcie pieluszek bambusowych kilka? Polecam, mieciutkie i warte swojej ceny imo...
A co do snu: chyba optymalnie dla mnie jest spac 6.5h. Jak przespalam to 9h to myslalam ze mi cycki odpadna, bylam cala w mleku i blagalam tylko Radka zeby szybciej sciagal ze mnie to mleko... Z drugiej piersi potem 250ml sciagnelam zanim upge poczulam
..
Ale mam problemy 1go swiata... -
Ja mam tak jak Malenq jakby mnie było stać to tez bym kupowała .... Jakby mnie było stać
Lara a Ty dziś nieobecna?
Dziewczyny dziś Jagoda cały dzień niespokojna płaczliwa mimo ładnych dziennych drzemek do tego wysuwa język i robi nim tak jakby js dziąsła swedzialy i trochę sie ślini....dziś o 19 tak sie chyba czymś zdenerwowała ze płakała i nawet cyca nie chciała chociaż juz była pora jedzenia. Nie machała nogami ani rekami wiec chyba nic ja nie bolało... Nie mam pojęcia co sie dzieje bo przy kolejnym karmieniu tez tak było ( mniej intensywnie) ale było. Miała któraś z was taka niespodziankę?
Nareszcie sie najadłam ( od przedwczoraj) zrobiłam cukinie ( od teściowej z ogródka taka duża) nadziewana mięskiem. Oczywiście przyprawiona w wersji light czyli mięso z indyka i trochę ziół ale i tak była znakomita:)Maniek
-
Nieukowa a nie obudziłas sie sama zeby sciągnąć mleko? Ja sie budzę jak Jagoda spi np 4 godz to ja juz w 3 godz idę po laktator bo mam kamień i boje die zastoju, ale to ściągam ok 60 ml do ulgi .... To poszalalas. Po takim czasie to brodawki chyba były plaskie hehe:)
A i dobre pytanie z minky, tez sie zastanawiałamManiek
-
nick nieaktualnyHej
Ja piore w pralce i też nic sie nie dzieje z kocykiem.
Dziś byłam u księdza, chce zrobić chrzciny 10.10, ale nie wiem czy chrzestni wyrobią się z dokumentami ;/
kurcze nie mam kiedy się uczyć..
Ari duża dziewczynka...najważniejsze, że zdrowa
Ja bym tez nie wydała 2 tys. też mam z mężem manie oszczędzania ;p może to i źle, a może dobrze, nie wiem. Ale szkoda mi kasę wydawać na ciuchy dla siebie ;p -
Jestem, jestem Manku
Wpadam, czytam co jakiś czas bo nie wyrabiam ;( od wczoraj Ania ma niezle humory, głownie płacz i krzyk, nie moge jej w żaden sposób wyciszyćdzis nawet zostawiłam ja w pokoju, zeby sobie popłakała, wiem ze zle zrobiłam (cały czas spoglądałam) ale nic nie pomagało ;( i tak pare razy dziennie ;( padam...
Pożatym wróciłam z zakupowego szaleństwa w Sm..uw ten weekend -20% na wszystko
kupiłam Ani kombinezon na zimę, czapki jesienne i zimowe, bluzeczka bawełniana z Body, skarpeteczki, balsam ńivea baby w promo za 15 zł . No i pyklo 320 zł
Mari, polecam abyś sie wybrała, bo kocykow mnóstwo, grubych, cienkich itp.
Teraz krzykacz usypia przy piersi, a ja nadrabiam zaległości sieciowe.Summerka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmoczyca1 wrote:Ja szpilek założyć nie mogę tych starych
Wracając do porodu mnie tez lekarz pomógł na koniec bo bym nie wypchnela swojej kluski! A zaznaczam ze parlam 3 godz i 15 minut. Gdyby się nie udało tez słyszałam vacum z ust położnej ale udało się nam tzn mnie i doktorowiChoć nie narzekam.
Dziewczyny czy Wam w czasie połogu wychodzą też takie duże skrzepy wielkości śliwki? wygląda to jak wątróbka...sory za dosłowność, ale mam nadzieję, że to normalne ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:37
-
nick nieaktualny
-
Misia, ja tez miałam, najpierw to sie zdziwiłam, ze cos ze mnue wypadło...fuj
Co do minky, to chyba kupie ten koc z la millou, bo sporo wydatków nam odeszło, bo mamy po Zuzi;) ale rożek tez kupiłam minky (no name) na Allegro, biały w ptaki, z różowym minky i porównam jakosc... -
nick nieaktualnyNeukowa doczytałam o warsztatach...wow super...muszę się zapisać na kurs ponownie, bo też nie dociągam, a mały uwielbia ;p no chyba, że z nim kucam...
Mąż wziął miesiąc urlopu...wow jest tak zaczarowany małym, że nawet mi wózka nie daje prowadzic ;p
Malenq, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Przepis na ciasto z jabłkami (można dać inne owoce np. sliwki)
-2 szklanki maki (zazwyczaj trzeba dać więcej)
-1 margaryna
-1 szkl. cukru
-2 jajka
-trochę smietany lub jogurtu (może ale nie musi być np. 1 łyzka)
- łyżeczka pr. do pieczenia
wszystkie składniki wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części (jedną połówkę włozyć na ok. 10 min do zamrażarki). Drugą przełożyć do tortownicy ponakłuwać widelcem i podpiec ok. 10 min w piekarniku. Na podpieczony spód ułożyć jabłka. Wyciagnąć drugą połówkę cista z zamrażarki i wyłożyć na jabłka. piec ok. 40 min w 180 st
Owoce - jablka zetrzeć i podsmażyć z cynamonem (jeśli jabłka są bardzo kwaśne można dodać cukru do smaku).
Przepis na mała tortownicę
Poprost padam, normlnie jestem nieprzytomna a boje się iść spać:(mam nadzieję, że dzisiejsza nocka bedzie lepsza. Poczytam troche przed snem może będzie łatwiej usnąć>?jakiś triler wypozyczyłam bylam dzisja w bibliotece i wziełam 4 ksiązki przychodzę do domu a moj pyta i ty to chcesz przeczytać?kiedy?jak?hehe sama nie wiem ale mnie zainteresowały i nie dałam rady ich nie wziąść
He Zgredka czytam ja Piotr....i mysle ale jaki?moze Zgredki chłop chce się udzielić
Ja mojemu też czytam jak jest coś interesującego np. o uchodżcach słuchal z zaintereswaniem i komentował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:53
Malenq, MANIEK, Misi@, Summerka lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Misi@ wrote:OMG a ja 24 minuty ... gdyby mi nie pękły te szwy i nie rozeszla się rana czułabym się cudownie
Choć nie narzekam.
Dziewczyny czy Wam w czasie połogu wychodzą też takie duże skrzepy wielkości śliwki? wygląda to jak wątróbka...sory za dosłowność, ale mam nadzieję, że to normalne ;p
Heh ja 10.
Z tego co pamiętam to duuużooo krwi a czy skrzepy? Chyba nie. -
nick nieaktualny