X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aplikacji chyba nie ma, przynajmniej u mnie, ale ona ją udoskonalila ostatnio i stąd nie działa dobrze. ;(

Czytam "dymy nad Birkenau" to już ostatnia książka z cyklu obozowo-gettowego... Nie mam już siły na to, ale dobrze poczytać czasie m i być wdzięcznym za swój los

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie głowa......

Poparłam sie z malzem.....

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    W aplikacji chyba nie ma, przynajmniej u mnie, ale ona ją udoskonalila ostatnio i stąd nie działa dobrze. ;(

Czytam "dymy nad Birkenau" to już ostatnia książka z cyklu obozowo-gettowego... Nie mam już siły na to, ale dobrze poczytać czasie m i być wdzięcznym za swój los

Ją konczę "opowiesci kołymskie", które zaczęłam czytać przed ciążą....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam do domu z imprezy, ale się wybalowałam :D
    Dobranoc!

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry niedzielne :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: o co się "poparłas" z mężem?
    Moja to dziś co chwila się budziła...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, poparłam :P
    O sprzątanie poszło, zalegne w syfie ale palcem nic nie tknę (oczywiście nie rzeczy dot dziecka)
    Melisę będę pic i zaprzyjaźnie sie z brudem, heh

Mała rąbie marchewke z kalarepka i ziemniaczkami i tylko mlaskanie słychać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 08:14

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

i jak tam Laruś? dziś aktualne? z resztą, będę dziś cały dzień w Chorzowie to mi tylko daj znać ale na kom.

miłego dnia dziewczyny i chłopaki :)

LaRa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mari ją miałam imprezę z Antonim. Cala noc nieprzespana coś go meczylo. Więc korzystając z innych imperezowych przyjemności bo później będzie ciężej. ;)
    Ech dziewczyny zazdroszcze Wam, że czytanie. Ja mam się uczyć i jakos nie mogę się zabrać. A kupilam już kilka książek, KT chciałabym już poczytać ;p
    Lara ją ju też mojemu powiedziałam co myślę o balaganie. Sprząta, ale mu tak wolnio to idzie ;/
    Miłej niedzieli
    Ps chcemy Chrzcic małego 10.10 wczoraj rezerwowalismy restauracje...hehe mam nadzieję, że zdazymy załatwić papierologie u księdza. Bo mamy czas do piątku :p a ślub kościelny bralismy u mnie na wsi. I moja siostra musi Tez mi dostarczyć dokument, że jest godną być chrzestną a ona pracuje praktycznie od rana do wieczora. Nic czekam i mam nadzieję, że się jednak uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 08:40

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: nie dalabym rady, musialabym posprzatac.. Miałam takie plany ale nie wychodziło mi...

Misia zabier się za czytanie! Potem będzie gorzej, ja jak mała miała 2 miechy miałam końcowy na podyplomowce, dziś bym nie miała czasu się nauczyć a wtedy spacer mała spała a ja czytalam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ Zgredziu dobrze pisze....z czasem jest jeszcze gorzej....
    Ją już nie mam czasu na myślenie...mała "lata" po całej chacie, wspina się na wszystko ....strach oczy odwrócić...a siniakow już nie licze

zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Piszecie, ze ksiazki czytacie....taaaak ;) ja jednej dokonczyc od 2 lat nie moge :/ dzieci, dom , praca, maz, wyjazdy i czasu brak....ale caly czas lezy na nocnym stoliku z nadz.,ze nie bede az tak zmeczona i nie zasne po kilku pierwszych zdaniach ;)

Nocka tragiczna. Ma ktoras jakies wskazowki jak odzywczaic dziecie spania z cycem w buzi? He? Wieczorami juz maz sie nia zajmuje. Wczoraj troszke plakala, ale bez tragedii, najgorsze, ze jak zasnie, to ja glupia nie wiem co robic. Tyyyle czasu. Cale 30 min.tylko dla mnie. Dziec spj ( porzadki i inne prace domowe o tej porze mam w du... Maz moze sie tym zajac, ja ciezko pracuje 24 h ooo jedna przerwa powinna byc).

U mnie z kazdym dzieciem na poczatkuczasu brak, bo kolki, alergie i inne. Potem blo coraz lepiej. 6 miesieczne maluchy o 20 spaly az do rana (jesli zeby badz chorobsko nie przeszkadzalo), iec moglam ksiazke wieczorami ogarnac, ale przynaszej gwiezdzie nie da sie :/

Dzis idziemy na spacer do szkoly mlodego i do domku. Jas sam chodzi do szkoly, tzn. Z 2 kolegami, ktorzy potem w swietlicy zostaja a my mlodego odbieramy. Synus chce zaczac sam chodzic po szkole do domku, ale tak zupelnie sam, wie. Dzis cwiczymy trase ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 09:39

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko dorośleje Ci mężczyzna, jak sam chce chodzić...:-D
    Przy mojej księżniczce też nic nie mogę zrobič, bo jak śpi to tylko że mną, a wieczorem też mam w d..... I tak padam na psyk....

Przepraszam muszę się wyżalić...wiem,że możecie sobie pomysleč że jakąś nienormalna jestem...
    Jestem najmłodszą z naszej czwórki, z bratem nie otrzymujemy kontaktów, z najstarsza siostra sporadycznie (mieszka w Italii), a ze średnią do tej pory myślałam że "konie kraść"... Kilka dni temu najstarsza przybyła do polski, wczoraj dzwoni " średnią" i. Mega wzruszonym tonem co starsza kupiła na prezent dla jej syna (w tym roku miał 18stke) i usłyszałam "ochy i achy, echy itp"...
    W czym rzecz zapytacie? Ano w tym, że najstarsza ma swoją firmę w IT, zarabia na rękę okolo czterech zer (ze zmienna pierwszą cyfrą) oczywiście euro.,.. W tym rzecz że my z mężem " ciułališmy" ponad rok i w marcu na 18stke siostrzeńca daliśmy IDENTYCZNĄ kwotę co teraz najstarsza....co się spotkało że wzrokiem "tylko tyle????"... Dodał że najstarsza jetpst również chrzestną tegož siostrzeńca i do tej pory nawet kartki na imieniny nie wysyłała (inne poglądy religijne) i.... Tak jakoś przykro mi się wczoraj zrobiło, tak dziwnie.. Oczywiście nie dawałam siostrzeńcowi tej kwoty aby usłyszeć achy i ochy...
    Ale nadzwyczajnej w świecie przykro.... Mój małż się z lekka zirytował sytuacją... Nie zarabia (ją nie pracuję) kolosów i ta kwota naprawdę nas trochę wyrzeczeń kosztowała, a najstarsza nawet tego nie odczucie, więcej na " waciki" i perfumy wydaje...i nie wiem co zrobič....czy odczekač aż mi zał minie i pogadač że średnią czy sobie odpuścić i rozluźnič więzy????

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych co trzymają zadre w sobie i nie nie mówią, ale bardzo nie polecam, zawsze kończy się wybuchem i jeszcze większą lipą. Pogadac powiedzieć jaką sytuacja że ci przykro i tyle.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ją zazwyczaj też w sobie duszę i wtedy na najgorsze wychodzi..... A mój małż twierdzi że nie warto...i dlatego nie wiem co robic

• beszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, oj jak ja Ciebie rozumiem....tylko u nas podobna syt.na linii tescie/ szwagierka i ja

Ja lubie oczysic atmosfere,male nei ze wszystkimi sie da. W meza rodzine tego sie nei stosuje i kazdy trzyma w sobie i udaje ze jest cacy ( mnie szkag trafia).

Odpowiedz sobie na pytanie czy taka rozmowa cos da? Czy siostra bedzie umiala zrozumiec Twoj pkt.widzenia (btw ja to juz w trakcie rozmowy ze siostra zwrocilabym jej uwage " oooo czyli dokladnie tyle samo co my dalismy. Nonono myslalam ze pani prezes i chrzestna to bardziej sie postara" ale ja to zlosliwa jestem). Moze po rozmowie, zamaist wyjasnic, bedzie jeszcze gorzej....jakas plotka w rodzinie pojdzie itp. Trudno cos radzic...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie macie rację, dlatego dam sobie tydzień na przemyślenia sytuacji...
    Beszko no chciałam to jakoś skwitował ale zmurowały mnie te achy i ochy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no baluje póki mogę :P ale Tobie trochę zazdroszczę, że już masz Antosia, nawet jak nocki są nieprzespane
    Malenq ja bym powiedziała co mi na sercu leży, ale nie mam w rodzinie takich sytuacji bo raczej wszyscy prosto z mostu walą i po sprawie
    Miłej niedzieli

Misi@ lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,

Malenq, temat pieniędzy, a jeszcze w rodzinie bardzo delikatny...moze przemysł na spokojnie, rozważ za i przeciw i zobaczysz czy warto?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem ciele, więc ja bym odpuściła pomimo że siedziałby to we mnie długo i dotkliwie.... ciężka sytuacja, ja nie umiałam powiedzieć siostrze że potrzebuję by oddała mi kasę którą pożyczyła na miesiąc dwa lata temu, zbierałam się pół roku będąc pod kreską by się upomnieć....

przemyśl to kochana na spokojnie - może rzeczywiście lepiej powiedzieć ze Ci przykro i zostawić to tak jak jest, jak zrozumie to zrozumie a jak nie to i tak nic nie zrobisz, a jak rozluźnisz więzi będziesz to sobie za parę lat wyrzucać bo będzie Ci przykro, skoro jesteś jedyną tak wrażliwą... mam to samo, to potem zawsze mi jest przykro i to mnie najwięcej boli jak się coś w rodzinie dzieje, więc wiem co mówię

moja rada po przemyśleniu jest taka: poczekaj aż ochłoniesz, powiedz że Ci przykro i dlaczego i zostaw to za sobą...

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ