X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kilka rzeczy z lidla, jedne dobre inne nie.. Akurat piżamy były dobre.

Ja daty dopiero teraz trochę używam, wcześniej też odpaxala.

Beszko, zdrowia dla was..

Misia podziwiam za chęci do nauki

Maniek, faktycznie nieźle by było :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wybacz że dopiero teraz, poszło pw.

Lara metalowej łyżeczki nie używa się do słoiczka, aby go nie uszkodzić.
    A jeśli dajesz z kubeczka czy z miseczki to sądzę że dziecku krzywdy nie wyrządzi. Wiadomo, lepiej plastikową.

Konwalia współczuję tego płaczu.

Misia nic się Zuzi do pupy nie przyklejało, a dad nie lubię i nie używam.

Ja rzeczy z lidla lubię bardzo, i dla siebie i dla męża i dla Zuzki.

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczorem :)
    Dopiero mam spokój mala śpi ostatnio za dnia nie śpi prawie w ogóle tylko na spacerze wiec jak woziłam to i 3 godz pospala.
    Ari bądź dzielna i zawzieta bo ja poleglam.
    Ja używam pampersow bo je lubię dad używałam ale takie sztywne mi się wydają.
    Blondik teraz twoja kolej :) odpoczywaj ile wlezie!
    U nas zamontowali wreszcie centralne a mój taki podjarany tym piecem bardziej niż mną! Łazi co godzinę do kotłowni!
    Pyta mnie co ma kupić. Mowie co na kolacje Pepsi do drinka a potem dziki seks ;)
    On na to to mnie rozpal. ..to mówię idź do kotłowni :) i tak wyginely mamuty :D
    A najlepsza moja mama przywieźli nam płytki...szary korytarz i kuchnia, szare i biale łazience na dole szare i jasne szare w łazience na gorze a ona mówi ja się w takiej łazience nie będę kąpać! Juhu! :) pomyślałam.
    A wychodząc mruczala pod nosem...ja nie zrozumiem tego świata :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 21:22

Krokodylica, Malenq, MANIEK, Anuśka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    byliśmy z mężem na zakupach w tesco i wybraliśmy sporo ciuchów dla kluski

http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/th_20150928_174632_zpsjgrz908x.jpg
    http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/th_20150928_175513_zpsdt0k7dfj.jpg
    http://i1188.photobucket.com/albums/z406/marissith/mobile%20uploads/th_img_20150928_175023_zpspmqlhraj.jpg

tematy dzieciowe są na tapecie więc się nie wypowiadam ;)

Krokodylica, Misi@, Anastazjaaa, Arienna, beszka, justta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze to przez kupki. Sa lekko wodniste i czasem zielone. Ale czytablam, ze to normalne...kurcze juz sama nie wiem. W nocy zmieniam mu 3-4 razy pieluszke :(
    Mari fajne ciuszki. Znacie juz plec bo chyba mi cos umknelo ;)

marissith lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja bym spróbowała innych pieluch.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku ośmialam sie :)
    Misia ja tez bym innych pieluszek spróbowała.

Ari to pięknie ze jeszcze sa pielęgniarki ktore niosą pomoc niedoświadczonym mamom a nie napychają dziecko mm. Super ze sie dogadujecie teraz będzie coraz lepiej. Brawo za kp :)

Blondik jak sie czujesz?
    Anuska z tymi odwiedzinami dobry pomysł jak juz przyjdą to niech przyniosą Wam jadło :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari - zajebiste są te w pieski myśmy Zuzi kupili tą piżamke z pieskiem maskotka do spania ;-) super są

Mała spryciula nie chciała zasnąć zaczęła plakac i szukać cycka... Przystawilam pocianela ze cztery razy i zasnela ;-) pociumkac sobie chciała ;)

I pierwsze pytanie o kupke ;) zielono żółta to normalne prawda?

Kurcze wysypalo mi brzuch chyba od hormonów bo jestem na ścisłej diecie więc to na bank nie pokarmowka coś czuję że jak przez całą ciążę miałam cerę jak dziecko to teraz wejdę w okres nastoletni przez te hormony ;)

marissith, zgredka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ari wszystko jest na dobrej drodze ;)
    Powodzenia i trzymam kciuki za dalszą współpracę..

Mała śpi a ja przeczytałam kolejną książkę j.l. Wiśniewskiego a teraz czytam Panią ;)

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kurcze, z tymi pieluszkami to ciekawe, u nas nic sie nie przykleja, a używam dad i pampersow :/
    Dzis spanko przeciagnelam do 7, teraz mała wydobywa z siebie gardłowe dźwięki, niedługo zacznie "jodłować".
    Ari, Walcz i korzystaj z pomocy położnych :)

Miłego

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry...miłego wtorku

Anuśka lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

Misia, ja bym pieluchy zmienila i zobaczyla czy bedzie lepiej..

Hanka wczoraj wydarla sie podczas podawania jej tranu dzieki czemu zobaczylam czrwone gardlo i powiekszone migdalki :( czyli i ja dopadlo.

dzis Leos w domu. nie ma goraczki, energii mnostwo, ale lepiej niech posiedzi pare dni i dojdzie do siebie (w przyszlym tyg,mamy ferie jesienne i plany wyjazdowe). tylko starszak sie trzyma i mam nadzieje, ze tak zostanie (oby go w przyszlym tyg.nie rozlozylo).
    mnie jeszcze brzuch meczyl i do 24 latalam do lazienki, a maz Hanka zajac sie nie mogl, bo sam ledwo zywy a i Leona muszal glaskac, bo plakal ;) masakra :P

Hanka zwymiotowala cale sniadanie. mam nadzieje, ze o jednorazowo bylo (w sumie to 3 razy podczas sniadania jej sie przytrafilo).

u nas dzis piekna pogoda i tak ma byc caly tydzien :) mam nadzieje.....
    milego dnia :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misie :-D

Jak dobrze pójdzie to jutro idziemy do domu :-D
    Noc dzisiaj lepsza małą dało się obudzić na jedzenie w nocy dwa razy, rano też jadła sama, teraz śpi... Zobaczymy kiedy się obudzi ale zaczęłam zapisywać godziny żeby wiedzieć co ile je
    Więc walczymy :-) chociaż sutki mam całe w strupkach i maltan nie działa :-/

Ale chyba wyszedł mi hemoroid :-( póki co po tej diecie płynnej nie byłam w kibelku ale od dziś normalnie jem (dieta lekka ale stała i nie suchary tylko zupka mleczna i bułka z dżemem )więc może mnie ruszy... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 08:53

Misi@ lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Anuska z tymi odwiedzinami dobry pomysł jak juz przyjdą to niech przyniosą Wam jadło :)

W niedzielę był Krzyśka brat z żonką i córkami i już uprzedziłam że jeśli potną mnie przed świętami to mogą przyjechać ale z jedzeniem ;) A oni na to że spoko i jeśli będę jakimś cudem rodziła po świętach to żebyśmy my przyjechali do nich i nic w domu nie gotowali o.O Aż się miło na serduchu zrobiło :)

Mariss też mam te ciuszki :) Jak wpadłam do F&F to całą półę z przecenami zgarnęłam ;)

Dziewczyny miałyście problemy z ciśnieniem w ciąży?
    Mam ciśnienie 92/58 i puls 93 bardzo źle się czuję i zastanawiam się czy miałyście takie akcje? Wizytę mam dopiero 5.10 to pogadam z ginem.

marissith, MANIEK lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Anuska, zdarzało sie podobne, ale pilnuj tego ciśnienia, zapisuj godzinę pomiaru i sam pomiar i pokaz na wizycie...
    Fajna masz rodzinkę :)

Beszko ;(

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, ja mialam b.niskie cisnienie. spalam i spalam. glowa bolala. czasem kawe wypilam, ale lekarz mi mowil, ze kawa na poziom cisnienia wplywu nie ma...a na puls...

Arienna, wlasnie mialam Ci napisac, ze u nas w szpitalu polozne w 2 dobie przynosza kartke z roznymi kolumnami, w kotrych mama musi zapisywac o ktorej i jak dlugo karmila oraz z ktorej piersi, kiedy byla zmiana pieluchy - siku, ile kupek bylo itp. moja hanka tez duuuuzo spala, wiec polozne b.pilnowaly bym ja budzila i kartke sprawdzaly. gdy maialma duzo problemow by ja wybudzic, to na przewijak i rozbieralam. ewentualnie dupke pod kran ;)

co do ran na piersiach, to mi za namowa Maelnqu, najbardziej olej kokosowy pomogl.

a co do hemoroida i 2czki ;) to u nas nie pozawalaj jesc bialego pieczywa po porodzie, bo powoduje zatwardzenia i innych produktow niepomagajacych ;) (np.gotowana marchewka).

trzymam kciuki za Wasze wyjscie do domku :)

Anuśka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na wizycie nie mierzą ciśnienia?
    Ja w ciąży miałam lepsze wyniki niż zazwyczaj..

Beszko: haha białego pieczywa, to u mas dawali górę białego chleba ;)

Ari: zaaplikuj sobie po powrocie proctoglyvenol, a na obchodzone powiedz lekarzowi, coś powinien ci dać..

Przemycilam dziś żelazo w jedzonku i poszło, mała nie miała kąpieli, bo padła wcześniej, za to obudziła się bo rodzice za głośno się przytulali (na szczęście zdążyli) i trochę potem gadala i się śmiała ;)

Miłego dnia życzę moim paniom i dzieciakom..

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na ddtvn Dawid woliński przedstawił swoja nową markę mąki MON ami dla dzieci, ale tak jak się spodziewalam ceny nie lekkie

No i teraz o gościu który dowiedział się o stwardnieniu bocznym zanikowym i decyzją żeby SE dziecko zrobić żeby kobieta nie została sama, co za debilizm, oby żył jak najdłużej, ale i tak za krótko, żeby dziecko wychować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:43

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jestem w szoku była u mnie pani szpec od laktacji jeszcze raz pokazała jak przystawic prawidłowo mała i powiedziała że jest ok i mała da sobie radę i mnie nauczy ;-)

Blondik, Malenq, marissith, Misi@, LaRa, zgredka, MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez używam różnych złote papmersy,zieolne pampersy,dady, helen harper z Auchana, belle i nic wszystko ok teraz rozmiarowo najlepiej pasują nam fany fit z rossmana bo to taka przejściowa 3 :)

Mari jak bedziesz cos potrzebowac to pisz wyprzedaje całą częśc wyprawkową hehe rozm 50-56 :P

marissith lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ