Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ARI bardzo wspolczuje
. W ogóle to teraz przeczytałam o twoim porodzie i ze cc miałaś.
Cesarki, kiedy planujecie następne bambino?
Mi powiedziano ze rok to minimum a najlepiej 2-5 lat.
I tak sobie często myślę ze chciałabym znowu cc. Z jednej strony wstyd mi za to no i wiem ze dla dziecka sn jest lepsze a do tego chciałabym moze tak do końca ten porod przeżyć ale z drugiej strony panicznie boje się powtórki z pierwszego porodu :[.
-
Ana, nie zauwazylam Twojego pytania...niestty w dzien tez kiepsko, ale wtedy ja na dwor do wozka bierzemy i wozimy.
No i zapomnialam pogratulowacbardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze
na pewno sobie poradzisz
Smoczku, a to krwi wiecej bylo niz tylko raz. Ja Ci powiem, ze bym zrobila badania kalu dla swojego swietego spokoju. Jak Leo mial krew w kale, to od razu wzielam probke i podjechalam do lekarza (w skrocie, bo najpierw maz zabral pampersa na pogotowie, bo to nd.byla i zadnej innej pomocy......jeny co tam sie dzialo na tym pogotowiu....znow skarge pisalam). W szpitalu goowniano sie nim zajeli (oddzial dzienny), ale nasz ogolny nas uprzedzal, ze pediatria do doopy. Wiec w Pl pamietam, ze dodatkowo robilam usg brzuszka, bo tutaj tylko krew i kupke spr.pod katem wirusow itp.
Raz mial tez krew w kale podczas zabakwania. Teraz mi sie przypomnialo. Tylko raz ale dosc sporo.
Co za zycie. Twoja ma biegunki a moja kupy zrobic nie mozeco tez moze byc oznaka alergii dlatego chca nas przebadac. Oby i nasza prowadzaca byla chetna do badan. Jak nie to do PL przylecimy na usg i konsultacje
-
Ari tulam ależ sie nacierpisz. Dobrze ze mała zdrowa i przybiera Ty dasz rade wiadomo trochę czasu trzeba a i hormony nie pomagają ale przetrwasz i bedziesz cieszyć sie macierzyństwem. Zdjęcia rób nie musisz sie śmiać ale tego czasu z mała nikt Ci nie wróci i warto mieć pamiątkę, domyślam sie ze teraz wszystko widzisz w czarnych barwach ale uwierz będzie dobrze:) trzymam kciuki za ćwiczenia - pamiętaj ze dasz rade, bo jesteś silna i masz dla kogo !
Beszko Smoku tak niektórzy sie podsmiechuja z tych kup i rozmów o nich ale gdy cos jest zachwiane i ich nie ma albo jest za duzo to sie wtedy zaczyna jazda bez trzymanki. U nas noc kiepska wlasnie przez brak kupy w koncu o8 rano zrobiła jedna i o 10 druga .... I od razu uśmiech i jakbym miała inne dziecko:) zadowolona i szczęśliwa teraz spi.
Psotka ja planuje rozpocząć starania ok kwietnia - maja a tez miałam cc i tez gdzieś w głębi czuje ze chciałabym urodzić SN ale z drugiej strony nie chce czekać 3 lat zeby próbować SN bo przecież nie wiadomo jak będzie. Najważniejsze zeby Jagoda miała zdrowego brata lub siostrę, a reszta to juz mniej istotna jest.Maniek
-
nick nieaktualny
-
Ari,myslalam o Tobie dzisiaj. Trzymaj sie biedaku i wracaj do zdrowia.
Nurkowanie (tzn zanurzenie) przeżyłam. Brawo Ja
Od pierwszej lekcji dzieci były przyswajane z woda a ćwiczenie polegało na tym ze jeden rodzic trzymając dziecko przodem do siebie wyciągał dziecko z wody na raz, na dwa i na trzy. Za trzecim razem drugi rodzic polewal malucha konewka wodyjest to podobno najważniejsze ćwiczenie przed dalsza nauka pływania. Trzeba zaobserwować czy dziecko w tym czasie ma zamknięta buzie (tak piwinno byc).
No i dziś nastąpiło całkowite zanurzenierobiąc właśnie ćwiczenie na raz, dwa, trzy i plum pod wodę
Yasmin lubi tę wiadomość
-
O to Domi miał z nami podobne ćwiczenie
. Bo jak go wyciągamy z morza a tam gdzie śpimy nie ma łazienki to płuczemy go polewając woda z butelki
. Ma zamknięte usta
. Pod prysznicem zresztą też zamyka i tak śmiesznie pluje
. Ale pare razy lyknal jednak slona wodę. A na ile te dzieci zanurzacie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 14:35
-
Hej wróciliśmy. Dostała syrop na biegunki ale nie jest odwodniona ani niedozywiona. Fakt schudła 100g ale lekarka mówi ze jak na tydzień biegunki to niewiele wiec nie jest źle.
Beszka na wirusy to już dawno bbadałm kupę nie ma nic. Dziś poszła kupa na posiew wyniki w poniedziałek.
A więc. Jeśli nie będzie gorzej to czekamy na wyniki a jak się pogorszy to spakowane na oddział.
A aaa była kupka ale normalnej gęstości i trochę krwi ze sluzem wiec może jednak mleko. -
PsotkaKotka wrote:O to Domi miał z nami podobne ćwiczenie
. Bo jak go wyciągamy z morza a tam gdzie śpimy nie ma łazienki to płuczemy go polewając woda z butelki
. Ma zamknięte usta
. Pod prysznicem zresztą też zamyka i tak śmiesznie pluje
. Ale pare razy lyknal jednak slona wodę. A na ile te dzieci zanurzacie?
Dosłownie chwilkę. 3 sek?
Smoku, trzymam kciuki, zeby sie poprawiło. Zdrowka i siły.
Spacerówka zamontowana, wkład minky zainstalowany. Za ok 40 min wyruszamy na spacerek, oby było ok -
Cześć dziewczęta.
Ari - tulam, ech...
Kotka, ja nie widzę niczego niewłaściwego w chęci cc, ja miałam i teraz tez nie wyobrażam sobie inaczej. A ostatnio w pytaniu na śniadanie wypowiadał sie profesor i powiedział, ze jest duża nagonka na cc i oczywiscie SN jest naturalny, etc., ale, np. po cc jest znacznie mniej dzieci, znacznie rzadziej zdarza sie dziecięce porażenie mózgowe, co czesto jest skutkiem niedotlenienia, zdarzającego sie podczas SN. I generalnie ja za żadne skarby swiata nie chciałabym rodzic naturalnie i wiedziałam to zanim zaszłam w ciąże;))
Smoku, moim zdaniem mozliwe, ze to po szczepieniu - po szczepieniu moze nawet pózniej wystąpić reakcja, bodajże do dwoch tyg.
My wczoraj, w drodze do endo, mieliśmy stłuczkę - dziewczyna wjechała nam w tyłek - na szczescie nc sie nie stało, ale pol dnia w szpitalu, prześwietlenia, etc.Yasmin lubi tę wiadomość
-
Ariena, fajnie, ze z malutką się dogadujecie, rośnie zdrowo i to najważniejsze.
Mój tata tez mial porażenie nerwu twarzowego, najlepszym cwiczeniem było żucie gumy non stop. Chodził też na nagrzewanie jakimiś lampami, może rzeczywiscie podpytaj. Wyglada to okropnie (my myslelismy, ze tata ma udar), ale naprawde dość szybko minęło. Dbaj o siebie, wygrzewaj się, będzie dobrze!Summerka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
SUMMErka ale masz załatwione teraz cc?
Wiesz, u mnie nie było problemy podczas akcji z dzieckiem tzn mały miał się dobrze ale miał za duza głowę. Ja się bałam i boje wyciskania dziecka przez moja mala dziurkę ;P a jeszcze do tego takiej wielkiej banki. Ze niw wspomnę o problemie z hemoroidami potema to potrafi uprzykrzyć życie nawet bez porodu. Ale gdybym miała pewność ze główka będzie mniejsza to chyba bym spróbowała jednak sn.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 16:47
-
PsotkaKotka wrote:SUMMErka ale masz załatwione teraz cc?
Wiesz, u mnie nie było problemy podczas akcji z dzieckiem tzn mały miał się dobrze ale miał za duza głowę. Ja się bałam i boje wyciskania dziecka przez moja mala dziurkę ;P a jeszcze do tego takiej wielkiej banki. Ze niw wspomnę o problemie z hemoroidami potema to potrafi uprzykrzyć życie nawet bez porodu. Ale gdybym miała pewność ze główka będzie mniejsza to chyba bym spróbowała jednak sn.
Tak, lekarz powiedział, ze z racji tego, ze niedawno miałam cc, to teraz na porod naturalny musze wyrazić zgodę, a tego na pewno nie zrobię. Moja Ginka zreszta tez potwierdziła - jesli teraz bede chciała cuecie, to bede miała. Porod naturalny mnie przeraża, dodatkowo ja jestem bardzo szczupła i nie mam w ogole bioder, bałam sie powikłań, bólu, etc.
Blondik, przepraszam, niechcący polubiłam;(
-
Blondik wrote:Mój tata tez mial porażenie nerwu twarzowego, najlepszym cwiczeniem było żucie gumy non stop. Chodził też na nagrzewanie jakimiś lampami, może rzeczywiscie podpytaj. Wyglada to okropnie (my myslelismy, ze tata ma udar), ale naprawde dość szybko minęło. Dbaj o siebie, wygrzewaj się, będzie dobrze!
mysmy tez wystraszyli się że to udar bo zapomniałam wziąć dawki heparyny dzień przed.... panika w domu jak nie wiem co -
Arienna strasznie ci wspolczuje
zamiast cieszyc sie w pelni malenstwem to masz zmartwienie
nie przejmuj sie laktacja, skup sie na swoim zdrowiu i na potrzebach dziecka!
Wpadam z moim tygryskiem i zycze milego wieczoru. Lecimy sie kapac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 18:54
zgredka, LaRa, PsotkaKotka, Anastazjaaa, Malenq, beszka, Blondik, Misi@, Yasmin, marissith, Summerka, Ania_84, konwalianka, justta, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie, kupiłam dziś ten gryzak z wkładem silikonowym firmy kidsme i mała od razu zalapala..
Kupilam rozmiar od 4m a nie od 6, bo wkład był ogromny a mała nie przyzwyczajona do duzych
Poza tym smoczek lateksowy nuk i pieknie
Kiedy moj byl u fryzjera, ja byłam na solarium i chwila relaksu mmmYasmin lubi tę wiadomość