X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ARI bardzo wspolczuje :(. W ogóle to teraz przeczytałam o twoim porodzie i ze cc miałaś.

Cesarki, kiedy planujecie następne bambino?
    Mi powiedziano ze rok to minimum a najlepiej 2-5 lat.
    I tak sobie często myślę ze chciałabym znowu cc :/. Z jednej strony wstyd mi za to no i wiem ze dla dziecka sn jest lepsze a do tego chciałabym moze tak do końca ten porod przeżyć ale z drugiej strony panicznie boje się powtórki z pierwszego porodu :[.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, nie zauwazylam Twojego pytania...niestty w dzien tez kiepsko, ale wtedy ja na dwor do wozka bierzemy i wozimy.

No i zapomnialam pogratulowac :) bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze :) na pewno sobie poradzisz :)

Smoczku, a to krwi wiecej bylo niz tylko raz. Ja Ci powiem, ze bym zrobila badania kalu dla swojego swietego spokoju. Jak Leo mial krew w kale, to od razu wzielam probke i podjechalam do lekarza (w skrocie, bo najpierw maz zabral pampersa na pogotowie, bo to nd.byla i zadnej innej pomocy......jeny co tam sie dzialo na tym pogotowiu....znow skarge pisalam ;) ). W szpitalu goowniano sie nim zajeli (oddzial dzienny), ale nasz ogolny nas uprzedzal, ze pediatria do doopy. Wiec w Pl pamietam, ze dodatkowo robilam usg brzuszka, bo tutaj tylko krew i kupke spr.pod katem wirusow itp.

Raz mial tez krew w kale podczas zabakwania. Teraz mi sie przypomnialo. Tylko raz ale dosc sporo.

Co za zycie. Twoja ma biegunki a moja kupy zrobic nie moze :/ co tez moze byc oznaka alergii dlatego chca nas przebadac. Oby i nasza prowadzaca byla chetna do badan. Jak nie to do PL przylecimy na usg i konsultacje

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari tulam ależ sie nacierpisz. Dobrze ze mała zdrowa i przybiera Ty dasz rade wiadomo trochę czasu trzeba a i hormony nie pomagają ale przetrwasz i bedziesz cieszyć sie macierzyństwem. Zdjęcia rób nie musisz sie śmiać ale tego czasu z mała nikt Ci nie wróci i warto mieć pamiątkę, domyślam sie ze teraz wszystko widzisz w czarnych barwach ale uwierz będzie dobrze:) trzymam kciuki za ćwiczenia - pamiętaj ze dasz rade, bo jesteś silna i masz dla kogo !

Beszko Smoku tak niektórzy sie podsmiechuja z tych kup i rozmów o nich ale gdy cos jest zachwiane i ich nie ma albo jest za duzo to sie wtedy zaczyna jazda bez trzymanki. U nas noc kiepska wlasnie przez brak kupy w koncu o8 rano zrobiła jedna i o 10 druga .... I od razu uśmiech i jakbym miała inne dziecko:) zadowolona i szczęśliwa teraz spi.

Psotka ja planuje rozpocząć starania ok kwietnia - maja a tez miałam cc i tez gdzieś w głębi czuje ze chciałabym urodzić SN ale z drugiej strony nie chce czekać 3 lat zeby próbować SN bo przecież nie wiadomo jak będzie. Najważniejsze zeby Jagoda miała zdrowego brata lub siostrę, a reszta to juz mniej istotna jest.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK a czemu 3 latam na sn ???

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari...współczuję i wracaj d zdrówka kochana...buzi

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari,myslalam o Tobie dzisiaj. Trzymaj sie biedaku i wracaj do zdrowia.
    Nurkowanie (tzn zanurzenie) przeżyłam. Brawo Ja :)
    Od pierwszej lekcji dzieci były przyswajane z woda a ćwiczenie polegało na tym ze jeden rodzic trzymając dziecko przodem do siebie wyciągał dziecko z wody na raz, na dwa i na trzy. Za trzecim razem drugi rodzic polewal malucha konewka wody :) jest to podobno najważniejsze ćwiczenie przed dalsza nauka pływania. Trzeba zaobserwować czy dziecko w tym czasie ma zamknięta buzie (tak piwinno byc).
    No i dziś nastąpiło całkowite zanurzenie :) robiąc właśnie ćwiczenie na raz, dwa, trzy i plum pod wodę :)

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari :(

Fotke dodam na chwilę na fejsie ok? Bo tutaj musiałabym włączyć kompa..

Na wadze mieć nie kupiłam..może dlatego że z facetem byłam, nie żeby !mnie popedzal. Ale jednak...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Domi miał z nami podobne ćwiczenie :P. Bo jak go wyciągamy z morza a tam gdzie śpimy nie ma łazienki to płuczemy go polewając woda z butelki :P. Ma zamknięte usta ;). Pod prysznicem zresztą też zamyka i tak śmiesznie pluje :-D. Ale pare razy lyknal jednak slona wodę. A na ile te dzieci zanurzacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 14:35

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciliśmy. Dostała syrop na biegunki ale nie jest odwodniona ani niedozywiona. Fakt schudła 100g ale lekarka mówi ze jak na tydzień biegunki to niewiele wiec nie jest źle.
    Beszka na wirusy to już dawno bbadałm kupę nie ma nic. Dziś poszła kupa na posiew wyniki w poniedziałek.
    A więc. Jeśli nie będzie gorzej to czekamy na wyniki a jak się pogorszy to spakowane na oddział.
    A aaa była kupka ale normalnej gęstości i trochę krwi ze sluzem wiec może jednak mleko.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    O to Domi miał z nami podobne ćwiczenie :P. Bo jak go wyciągamy z morza a tam gdzie śpimy nie ma łazienki to płuczemy go polewając woda z butelki :P. Ma zamknięte usta ;). Pod prysznicem zresztą też zamyka i tak śmiesznie pluje :-D. Ale pare razy lyknal jednak slona wodę. A na ile te dzieci zanurzacie?

Dosłownie chwilkę. 3 sek?

Smoku, trzymam kciuki, zeby sie poprawiło. Zdrowka i siły.

Spacerówka zamontowana, wkład minky zainstalowany. Za ok 40 min wyruszamy na spacerek, oby było ok

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: trzymam kciuki ;)

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lara: trzymam kciuki ;)
    Dzieki, przyda sie :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta.

Ari - tulam, ech...

Kotka, ja nie widzę niczego niewłaściwego w chęci cc, ja miałam i teraz tez nie wyobrażam sobie inaczej. A ostatnio w pytaniu na śniadanie wypowiadał sie profesor i powiedział, ze jest duża nagonka na cc i oczywiscie SN jest naturalny, etc., ale, np. po cc jest znacznie mniej dzieci, znacznie rzadziej zdarza sie dziecięce porażenie mózgowe, co czesto jest skutkiem niedotlenienia, zdarzającego sie podczas SN. I generalnie ja za żadne skarby swiata nie chciałabym rodzic naturalnie i wiedziałam to zanim zaszłam w ciąże;))

Smoku, moim zdaniem mozliwe, ze to po szczepieniu - po szczepieniu moze nawet pózniej wystąpić reakcja, bodajże do dwoch tyg.

My wczoraj, w drodze do endo, mieliśmy stłuczkę - dziewczyna wjechała nam w tyłek - na szczescie nc sie nie stało, ale pol dnia w szpitalu, prześwietlenia, etc.

Yasmin lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariena, fajnie, ze z malutką się dogadujecie, rośnie zdrowo i to najważniejsze.
    Mój tata tez mial porażenie nerwu twarzowego, najlepszym cwiczeniem było żucie gumy non stop. Chodził też na nagrzewanie jakimiś lampami, może rzeczywiscie podpytaj. Wyglada to okropnie (my myslelismy, ze tata ma udar), ale naprawde dość szybko minęło. Dbaj o siebie, wygrzewaj się, będzie dobrze!

Summerka, Yasmin lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUMMErka ale masz załatwione teraz cc?
    Wiesz, u mnie nie było problemy podczas akcji z dzieckiem tzn mały miał się dobrze ale miał za duza głowę. Ja się bałam i boje wyciskania dziecka przez moja mala dziurkę ;P a jeszcze do tego takiej wielkiej banki. Ze niw wspomnę o problemie z hemoroidami potem :( a to potrafi uprzykrzyć życie nawet bez porodu. Ale gdybym miała pewność ze główka będzie mniejsza to chyba bym spróbowała jednak sn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 16:47

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    SUMMErka ale masz załatwione teraz cc?
    Wiesz, u mnie nie było problemy podczas akcji z dzieckiem tzn mały miał się dobrze ale miał za duza głowę. Ja się bałam i boje wyciskania dziecka przez moja mala dziurkę ;P a jeszcze do tego takiej wielkiej banki. Ze niw wspomnę o problemie z hemoroidami potem :( a to potrafi uprzykrzyć życie nawet bez porodu. Ale gdybym miała pewność ze główka będzie mniejsza to chyba bym spróbowała jednak sn.

Tak, lekarz powiedział, ze z racji tego, ze niedawno miałam cc, to teraz na porod naturalny musze wyrazić zgodę, a tego na pewno nie zrobię. Moja Ginka zreszta tez potwierdziła - jesli teraz bede chciała cuecie, to bede miała. Porod naturalny mnie przeraża, dodatkowo ja jestem bardzo szczupła i nie mam w ogole bioder, bałam sie powikłań, bólu, etc.

Blondik, przepraszam, niechcący polubiłam;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Mój tata tez mial porażenie nerwu twarzowego, najlepszym cwiczeniem było żucie gumy non stop. Chodził też na nagrzewanie jakimiś lampami, może rzeczywiscie podpytaj. Wyglada to okropnie (my myslelismy, ze tata ma udar), ale naprawde dość szybko minęło. Dbaj o siebie, wygrzewaj się, będzie dobrze!
    kochana jak szybko?? b mi powiedzieli że miesiąc minimum do pół roku, ja póki co mam sterydy i elektrostymulację i okłady z rumianku na ciepło mam robić.... lampę będziemy wprowadzać chyba od przyszłego tygodnia, już mam ją w domu....

mysmy tez wystraszyli się że to udar bo zapomniałam wziąć dawki heparyny dzień przed.... panika w domu jak nie wiem co

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna strasznie ci wspolczuje :( zamiast cieszyc sie w pelni malenstwem to masz zmartwienie :( nie przejmuj sie laktacja, skup sie na swoim zdrowiu i na potrzebach dziecka!

Wpadam z moim tygryskiem i zycze milego wieczoru. Lecimy sie kapac :)
    cdq6jkkw8r9o.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 18:54

zgredka, LaRa, PsotkaKotka, Anastazjaaa, Malenq, beszka, Blondik, Misi@, Yasmin, marissith, Summerka, Ania_84, konwalianka, justta, Anuśka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, kupiłam dziś ten gryzak z wkładem silikonowym firmy kidsme i mała od razu zalapala..
    Kupilam rozmiar od 4m a nie od 6, bo wkład był ogromny a mała nie przyzwyczajona do duzych
    Poza tym smoczek lateksowy nuk i pieknie

Kiedy moj byl u fryzjera, ja byłam na solarium i chwila relaksu mmm

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, gdzie kupiłaś? W jakiejś sieciówce?

Spacer odbył sie z małymi problemami, po wyjęciu motylka było juz ok, wiec na razie motylek idzie w odstawke

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ