X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myśmy obejrzeli film "loft" nawet polecam
    Potem szybkie serducho i teraz wypadaloby pójść spać ;)

Ale jakoś się nie chce no ale mała się pewnie zaraz obudzi na zarelko

Aha, moja kuzynką a jej chrzestną kupiła dla małej w Lizbonie pajaca body i uwaga kortke a la futro ...

Yasmin lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Miłej soboty

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis wyjątkowy dzien :)
    Wyciągamy spacerówkę, juz mi przykro ;(
    Zobaczymy czy Ani sie spodoba, jak nie to gondoli przez tydzień nie chowam

No i na basenie dzis zajęcia z nurkowania.

Miłego dnia

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow nurkowanie, Lara opowiedz potem jak to robiliscie

My lecimy na ciuchy za godzinę ;) a teraz oglądam pingwiny z Madagaskaru ;)
    Może i my się do spacerowki przygotujemy skoro gondola i tak nie jest używana od miesiąca

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez lece zaraz do ciuchów, aby zdążyć przed basenem

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    Fajne Kotko :) korzystajcie ile wlezie :) i brawo dla Dmisia

Ja podaję Kindze kompocik z jabłek z sadu. Bez cukru oczywiście. Wody specjalnie Kinga nie bierze i nie wypija ile trzeba. rozcieńczone bobofruty sporadycznie

Super Ana! :D gratki!!

uhhhh Smokuś, czekam na wieści

Maniuś, fajny wieczór zaliczyłyście :) super

Koniecznie muszę zobaczyć tę kurtkę ala futro Zgredziu :D

powodzenia w nurkowaniu!! :) łączę się w bólu w spr spacerówki ;)

ps. czy ten katar może być powodem odmówienia piersi przez Kingę w nocy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 09:19

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy katarze większe marudzenie przy jedzeniu..
    Dodam kiedyś fote futra, bo dostalam w mejlu...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja juz cala w stresie tez mam biegunkę ale nerwowa! Gorzej nie jest lepiej hmmm może juz sama nie wiem.
    Chciałam wczoraj jechać do lekarki ale jej nie było w domu...powiedziała ze moje jechać na oddział ale na pewno nas zostawia wiec stwierdziłam ze poczekam bo w nocy i tak nic nam nie pomogą. Dziś po 12 mamy być z siku i kupą ; (
    Lara Powodzenia w nurkowaniu.
    Zgerdzia poka kurtale :) i udanych zakupow
    yas nie znam się nie katarze nie pomogę :(
    No to kciuki trzymajcie.
    Milej soboty

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, ;( strasznie sie męczycie ;( oby Wam pomogli
    Trzymam kciuki

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku trzymam kciuki zeby to jednak nic poważnego.
    Yas mi lekarka mówiła ze przy Katarze będzie problem z jedzeniem bo ciezko oddychać jak nosek zawalony i jednocześnie ssać pierś także jak najbardziej tak moze być, ze Kinia nie chce jeść bo ciezko jej sie wtedy oddycha. Moze odciągnij i podaj łyżeczka ?
    Wow Lara podziwiam, tez bym poszła na basen ale Jagida w grudniu będzie miała 5 miesiecy i boje sie zeby jej nie przeziębić. No i nie szczepionki jej na pneumo co tez by mnie stresowało. Nie wiem poczekamy zobaczymy.
    Zgredka daj fotę futra :) patrz jaka będzie " Marilyn" hehe. Jeszcze tylko czerwona suknia i wypisz wymaluj :)

Psotka jak nauczyłaś Dominika butli? Bo tez chce zeby sie Jagoda uczyła bo 26 mam fryzjera i chciałabym iść w spokoju sie zrelaksować :)

Yasmin lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry....

U nas kolejna noc do d... Juz nie mam sil i nie wiem co jej jest. W nosie mam lekarzy....czekac nie bede jeszcze tygidnia na poorwae. Jak tak bedzie przez weekend to do lekarza ja zabiore w przyszlym tygodniu.

Smoczku, a ile macie tych kupek dziennie? Jakies inne objawy tez? Mam nadz.ze nic zlego wam sie nie dzieje...

Co do picia, to Hanka ma wode. Czasem wezmie lyka dwa i pluje ;) ale kiedys sie nauczy. Z chlopakami tez tak byl, a teraz tylko wode pija...
    Raz zrobilam mlodej sok z jablek z sokowirowki...ale brzuch ja po nim bolal...

Milej soboty. Ja w ten weekend nie sprzatam i nie robie tygodniowych zakupow. Bede z chlopakami. Reszte zrobie w pon.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku zdrówka małej i Tobie...

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca zdrowka.

Yas dziecko przy piersi oddycha nosem więc jeśli nosek zatkany to może nie chce cyca bo jej ciężko.

Beszka a w dzień też kiepsko że spaniem?

Teraz jak minęło mi największe zagrożenie w końcu zaczynam cieszyć się ciąża.
    Ale czytam wasze posty i zaczynam się bać rety czy ja sobie poradzę, sama w obcym kraju, już nie pamiętam jak to było z tiago.... Czy też tak się balam

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko kupki są może z 3 reszta to takie popuszczania tak by powiedziała lekarka bo ja kiedyś się Szyszko liczyłam jako kupę. Innych objawów raczej nie ma. Je i pije normalnie marudzi tyle co zwykle żadnych zmian skórnych kaszlu czy kataru no nic nie zauważyłam a może ja nie widzę bawi sie normalnie smieje.Już nie wiem :(
    Nie Dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:28

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki- melduje się że żyję

....może najpierw te pozytywy :)

malutka jest cudna, tak grzecznego dziecka w życiu nie widziałam, głodomór je niesamowite ilości i albo śpi albo się uśmiecha :)

karmimy się mm na polecenie położnej ale rozwija się pięknie i rośnie jak na drożdżach :)

co do mnie ze mną gorzej- ech a myślałam że brak pokarmu jest problemem, jak ja się myliłam.... po nieudolnych próbach wskrzeszenia nieistniejącej laktacji dostałam bakteryjnego zapalenia sutka- gorączka 40 stopni, antybiotyk, straszny ból.... kazali mi na siłę ściągnąć mleko - okazało się że mleka tam nie było tylko zmasakrowałam pierś jeszcze bardziej.... ale to był dopiero początek, bo jak pojechaliśmy do całodobówki w nocy z tym sutkiem i gorączką... chyba mnie przewiało i dostałam .......... zapalenie obwodowego nerwu twarzowego i w tym paraliż połowy twarzy, mam niewładne oko policzek i kącik ust, nie mogę mrugać i się uśmiechać, jestem na silnych sterydach które i tak mi zatrzymały laktację, codziennie jeżdżę na rehabilitację i modlę się by zeszło jak najszybciej bo nawet nie wolno mi iść z małą na spacer bo nie mogę wychodzić z domu.... postępy powinny być widoczne już (bagatela) po trzech tygodniach a całkowite ustąpienie objawów może trwać nawet do pół roku.... psychicznie jestem wrakiem.... staram się trzymać żeby Zuzia nie odczuwała mojego stresu ale mam taki żal do całego świata że nawet sobie nie wyobrażacie, nie dość ze ciężki poród, brak laktacji, wyrzuty sumienia ze nie mogę nakarmić własnego dziecka i teraz jeszcze ten paraliż.... i do tego twarz, jakby nie mogła to być kurwa noga albo co innego..... nawet zdjęć z malutka nie mam żadnych bo nie mogę się do zajęcia uśmiechnąć.... załamka do granic możliwości, ale tak to ja już mam,... cholerna równowaga, jak mnie spotka za dużo szczęścia na raz to musi się wydarzyć coś co będzie chciało to spieprzyć.... ok koniec użalania się nad sob trzeba zacząć dzisiejszą serię ćwiczeń których i tak nie umiem póki co wykonać :/

niestety nie miałam siły psychicznej podczytywać Was więc nie wiem co się dzieje ale całuję wszystkie i każdą z osobna a w szczególności dzieciaczki i przesyłam pozdrowienia dla e-cioć od Zozolka mojego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:37

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari :( Boże współczuję Ci strasznie kochana! Wiem ze łatwo powiedzieć ale musisz ćwiczyć wiem ze to trudne bo nie wychodzi ale musi minąć czasu żeby wróciło do normy! Postaraj się pozbierać kochana...teraz już będzie tylko lepiej! Musi! Tulam ♡

A ja się zastanawiam czy taka biegunka może być np po szczepieniu ci prawda wystąpiła w 5 dobie po szczepieniu...milon myśli na minutę!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, no masakra...nie wiem jak pocieszyć..., czas wszystko wyprostuje, stety niestety on szybko ucieka. Trzymajcie się z Malutką, jesteś silna kobitka, przetrwacie ten nędzny okres i wyjdziecie z tego mocne jak tur! Buzi dla Was <3

Smok, Beszka...zdrowia dla dzieci!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, wspolczuje....oby teraz bylo dobrze

Smock, 3 kupki to nie az tak duzo. moze zeby faktycznie. zagladalas do paszczy czy dizaselka sa rozpulchnione? albo jakas nietorenacja, ale u nas wtedy bylo duuuuzo wiecej kupek (btw przy zabkach Leo tez mial bardzo duuuzo, bardzo duzych luznych kup - kwasnych) i byly brzydkie - bardzo duzo sluzu, zielone i na koniec krew - sporo.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARa nie wiedziałam ze chodzicie na basen. Fajnie :). Też chce jak wrócimy. Napisz jak wygląda nurkowanie :)

MANIEK - Domi nie chciał wcześniej butli. Wzięłam ja jednak tutaj i któregoś dnia mowie choć spróbujemy. No i Domi wypił wodę a potem też moje mleczko :). Bardzo bardzo mnie to cieszy :). Jak wrócimy to kupie moze nawet laktator.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 12:04

beszka, MANIEK lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko tak mi mów :) dziąsła rozpulchnione i w ogóle nic nie daje sobie zajrzeć ani posmarować. Kupy kupami tylko ta krew :/ ale od 9 nic więc może może. ..

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ