X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś czekam na relację :-)

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cati Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka trzymam mocno kciuki :D !!!!

Kroko z tymi mdlosciami to widze ze od poczatku je masz... i nie chca odpuscic?

Mi czasem zrobi sie nie dobrze , ale nie to zebym leciala do kibla czy cos.. rozmawialam dzis z lekarka ta mi mow ze jeszcze moze za wczesnie na wszystko no i druga sprawa to ze kazda ciaza inna jest. Ja jak bede w PL to pewnie kupie sobie te opaski.

Przynajmnie na bete udalo mi sie dostac... zawsze to troche kasy w kieszeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:38

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie mdlosci zaczely gdzies kolo 8 tyg.
    Tamka trzymam kciuki juz za chwile..

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywaliło prąd w całej dzielnicy, siedzimy w przychodni po ciemku i nikt nic nie wie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati tak, ja mam mdłości od 6tc, przy czym nie nazwała bym tego mdłościami tylko rzygańskiem na maksa. Sorry za określenie. Przez 3 miesiące to czyściło mnie 15 - 20 razy dziennie. Szpital, kroplówki i leki przeciwwymiotne. Teraz to już jest lajcik także chyba nie powinnam narzekać.

U mnie budowa pełną parą, mąż cały dzień pilnuje, jeździ, załatwia, normalnie się chłop wczuł, nie mogę narzekać. Tylko to jego pierwsza budowa w życiu i okropnie się wkurza i denerwuje jak coś nie idzie "jak po maśle". Właśnie robię mu obiad żeby sobie chłopina pojadł jak wróci. Dziś kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem.

Temat wózka dla dziecka mamy z głowy. Jeden wózek - do mieszkania - będziemy mieć od bratowej, trzyma na strychu i tylko go zabrać i wyczyścić. :) A ponieważ mamy bardzo wysoką klatkę schodową z mnóstwem schodów będziemy mieć dwa wózki, drugi pewnie będzie stał w garażu, do spacerów, żeby tego wózka po tych schodach ciągle nie targać. I okazało się że szwagierka nie chce tego wózka który im załatwiłam od mojego kuzyna, bo jej się tamta spacerówka nie podoba i ona jej nie chce. Tym lepiej dla mnie bo wózek jest zarąbisty więc go sobie odkupimy. :)

Temat auta też mam z głowy, kupuję to od bratowej. :)

Tamka czekamy na wieści.

A ja już teraz zaczynam kupować wszystko, kompletować całą wyprawkę, bo potem z brzuchem wielkim nie będzie mi się chciało latać po sklepach, a jak dzisiaj zobaczyłam w kalendarzu ciąży "50%" to aż mnie zatkało, jak ten czas zapitala. :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nici z usg,prądu nie ma i nie wiadomo kiedy będzie...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tamus :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, wykończona ale przynajmniej mam w czym chodzić :)
    Para jeansów, para eleganckich czarnych,
    Jedna bluza sportowa z nadrukiem na brzuszku z dzidzia i napisem I love my mum i koszulka taka sama z napisem baby & mum :) - wyprzedaż odzieży ciazowej w sklepie LC Waikiki

A dla dziecia pierwsze śpioszki i komplecik. Na razie styknie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

witam sie po weekendzie :)

bylismy na weselu w Stavanger u meza przyjaciela. jeny dziewczyny jak ja sie okropnei czulam :( nie dosc ze nogi opuchniete to jeszcze naciagalo i mdlilo cala sobote, nd i jeszcze dzisiaj :(

Cati, u mnie mdlosci i inne zaczely sie jeszcze zanim test zrobilam, wiec moze jakis 3 tc..trwaja do dzis :/ moja mama cale 9 miesiecy sie meczyla, wiec moze i mnie to czeka.

Kroko chcesz wozek w domku? my w stavanger mieszkalimsy w mieszkaniu. stelaz wozka zostawialam w pomieszczeniu do tego przeznaczonym, a gondole bralam do mieszkania. latwiej bylo mi malego i siebie wyszykowac, gdy gondola byla na miejscu i z nim zejsc.

w mieszkaniu przy kazdym dzieciu mialam kolyske plus jakis lezaczek bujaczek.

zakupy dzieciowe zaczynam po nowym roku. wozek chcemy kupic w grudniu, jesli uda nma sie do PL poleciec, bo wozka kotry chce kupic w Norwegii nie maja :/

dziewczyny ale wy chude jestescie. ja juz mam sporo na + az wstyd sie przyznac ile...mimo mdlosci i wymiotow.... ale widze ze opuchneita juz tez jestem :/ czyli powtorka z 1 ciazy. brzuch jakbym miala niedlugo rodzic ;) chociaz na wesle wcisnelam sie w sukienke z sieciowki, nieciazowa w rozm. M ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • cati Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko to faktycznie kolorowe mialas tygodnie :/ ja dzis okropnie sie czuje mdli mnie od popoludnia tak ze obiadu nawet nie tknelam... no moze 2 kopytka zjadlam :/

Tamka - no cholera jasna ! albo ciemna !
    znowu chomiki na elektrowni strajkuja !!! :/

Lara - ja tez chce taka podkoszulke ! :D

Beszka oby nie ! , no co to tego to tez o tym slyszalam . Moja znajoma jak zobaczyla 2 krechy to od tamtej pory takie mdlosci z schudla raz dwa... a teraz jej przytyc ciezko mimo ze w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 19:27

Tamka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciuszki mamuski :)
    277f9e73fcba5a12med.jpg

ciuszki Żabci:
    085d3354c5a1f593med.jpg

Krokodylica, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka tak, chcę wózek w domu, bo widzę po rodzinie i koleżankach że to się sprawdza. Kołyski mieć nie będę bo nie mam na nią miejsca a wózek miejsca zajmuje mało i zawsze można go przepchnąć, a to do kuchni a to do pokoju, gdzie wygodnie.

LaRa ładne rzeczy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kolega motocyklista zginął dzisiaj na motocyklu. Jakoś mnie to rozbiło. Ech, trzeba iść spać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko :( współczuję....to jest druga dzisiaj smutna wiadomość, dostałam e-mail że znajoma, którą potrącił samochód (na przejściu na pasach) zmarła wczoraj:(
    a do tego poranna kłótnia z mężem (jajecznica wylądowała na łóżku po Jego stronie)...
    dość..........jak na jeden dzień.....
    z dobrych wieści to wynik posiewu odebrałam wczoraj i jest dobry....a teraz pytanie za 100ptk: "to skąd ten ból i pieczenie w pęcherzu i cewce"????
    w poniedziałek wizyta zobaczymy co teraz....

miłego wtorku

ps. LaRa śliczne ciuszki............ja wczoraj zakupiłam torbę do szpitala o_O teraz tylko kompletowanie rzeczy zostało......

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry;

przykro mi Kroko i Malenq z powodu złych wieści.. i Malenq z powodu kłótni z mężem..do studni go!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Malenq przykro mi.
    Szkoda mi tego chłopaka bo miał jedynie 28 lat!!! I był pozytywnie zakręcony.
    Ten sezon był taki spokojny. A na sam koniec musiało zabrać jednego z nas.

Ech, nie chcę nawet o tym zbytnio myśleć bo wpadam w jakiś grobowy nastrój.

Muszę sobie jakoś dzień zorganizować, bo mąż jak zwykle pojechał swoje auto robić (wrrrrr) i zostałam sama w domu.

Pisałam na różowej stronie ale jeszcze tu napiszę, byłam wczoraj w odwiedzinach u teściowej i szwagierki, i mówię im że nasze dziecko będzie mieć na imię Zuzia. Mina teściowej bezcenna, nie wiem do końca o co jej chodziło, ale odebrałam to tak jak bym nie wiadomo co jej zrobiła bo wybraliśmy imię bez jej udziału!!! I zaczęła mi wymieniać imiona które jej się podobają. Puściłam to mimo uszu. :)

Lili83 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa masz dzisiaj urodzinki?
    Wszystkiego co najlepsze! Aby dzidziuś się zdrowo rozwijał i szczęśliwego rozwiązania. :)

LaRa lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kroko i Malenq, przykro mi bardzo z powodu smierci bliskich Wam osob :(

Kroko, u mnei w rodz. tez niektorzy mieli wozek w domku. wiadomo kazdy robi jak woli i jak mu wygodniej...tylko w kwestii wyjasnienia - kolyska, przynajkmniej moja, jest duuuzo mniejsza od wozka, jest na kolkach, wiec wszedzie z nia jezdzilam: kuchnia, salon, sypialnia czy tez taras ;)

wczoraj w pracy bylam przez kilka godzin. jak wrocilam to moja mama wlasnie skonczyla myc okna (na pietrze). w szoku bylam. alez mi niespodzianke zrobila....tylko glupio mi bardzo :/ troche sie napracowala, bo w samym salonie jest 13 okien w tym 4 na cala sciane :(

dzis w domku siedze z mama i chlopakami....

moja mala tak rano kopala, ze wstac mi sie nie chcialo...lezalysmy sobie i rozmawialysmy jej alfabetem kopniec ;) <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchatki. Troszkę bumelowałam poza forum i bez netu :)

U nas czas leci powolutku. Kinga sie przekręciła poprzecznie wczoraj w nocy, więc znów mogę sie ruszać :D

Chodzimy do szkoły rodzenia. Bardzo fajne zajęcia- polecam. Mąż tez zadowolony.

Lara sto lat!!! Wszystkiego najlepszego i pociechy z rodzinki.
    Jak tam Nenuś?

Śliczne brzuszki macie laseczki. Malenq - bardzo ładnie wyglądasz. Szczuplutko jak na Twój etap ciąży.
    Mój brzuś od wczorajszej zmiany pozycji dziecka miękkszy i odrobinę mniejszy :)

Krokodylica, LaRa, Lili83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa, nagrałam króciutki filmik tańców Kingi. Zanim sie zorientowałam, że fajnie byłoby to nagrać i sięgnęłam po telefon to już kończyła występ tak że mało widać :/

https://www.youtube.com/watch?v=-aiUFg-hB9o&feature=youtu.be

LaRa, Lili83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ