X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś czekam na relację :-)

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cati Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka trzymam mocno kciuki :D !!!!

Kroko z tymi mdlosciami to widze ze od poczatku je masz... i nie chca odpuscic?

Mi czasem zrobi sie nie dobrze , ale nie to zebym leciala do kibla czy cos.. rozmawialam dzis z lekarka ta mi mow ze jeszcze moze za wczesnie na wszystko no i druga sprawa to ze kazda ciaza inna jest. Ja jak bede w PL to pewnie kupie sobie te opaski.

Przynajmnie na bete udalo mi sie dostac... zawsze to troche kasy w kieszeni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 16:38

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie mdlosci zaczely gdzies kolo 8 tyg.
    Tamka trzymam kciuki juz za chwile..

Tamka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywaliło prąd w całej dzielnicy, siedzimy w przychodni po ciemku i nikt nic nie wie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati tak, ja mam mdłości od 6tc, przy czym nie nazwała bym tego mdłościami tylko rzygańskiem na maksa. Sorry za określenie. Przez 3 miesiące to czyściło mnie 15 - 20 razy dziennie. Szpital, kroplówki i leki przeciwwymiotne. Teraz to już jest lajcik także chyba nie powinnam narzekać.

U mnie budowa pełną parą, mąż cały dzień pilnuje, jeździ, załatwia, normalnie się chłop wczuł, nie mogę narzekać. Tylko to jego pierwsza budowa w życiu i okropnie się wkurza i denerwuje jak coś nie idzie "jak po maśle". Właśnie robię mu obiad żeby sobie chłopina pojadł jak wróci. Dziś kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem.

Temat wózka dla dziecka mamy z głowy. Jeden wózek - do mieszkania - będziemy mieć od bratowej, trzyma na strychu i tylko go zabrać i wyczyścić. :) A ponieważ mamy bardzo wysoką klatkę schodową z mnóstwem schodów będziemy mieć dwa wózki, drugi pewnie będzie stał w garażu, do spacerów, żeby tego wózka po tych schodach ciągle nie targać. I okazało się że szwagierka nie chce tego wózka który im załatwiłam od mojego kuzyna, bo jej się tamta spacerówka nie podoba i ona jej nie chce. Tym lepiej dla mnie bo wózek jest zarąbisty więc go sobie odkupimy. :)

Temat auta też mam z głowy, kupuję to od bratowej. :)

Tamka czekamy na wieści.

A ja już teraz zaczynam kupować wszystko, kompletować całą wyprawkę, bo potem z brzuchem wielkim nie będzie mi się chciało latać po sklepach, a jak dzisiaj zobaczyłam w kalendarzu ciąży "50%" to aż mnie zatkało, jak ten czas zapitala. :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nici z usg,prądu nie ma i nie wiadomo kiedy będzie...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tamus :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, wykończona ale przynajmniej mam w czym chodzić :)
    Para jeansów, para eleganckich czarnych,
    Jedna bluza sportowa z nadrukiem na brzuszku z dzidzia i napisem I love my mum i koszulka taka sama z napisem baby & mum :) - wyprzedaż odzieży ciazowej w sklepie LC Waikiki

A dla dziecia pierwsze śpioszki i komplecik. Na razie styknie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

witam sie po weekendzie :)

bylismy na weselu w Stavanger u meza przyjaciela. jeny dziewczyny jak ja sie okropnei czulam :( nie dosc ze nogi opuchniete to jeszcze naciagalo i mdlilo cala sobote, nd i jeszcze dzisiaj :(

Cati, u mnie mdlosci i inne zaczely sie jeszcze zanim test zrobilam, wiec moze jakis 3 tc..trwaja do dzis :/ moja mama cale 9 miesiecy sie meczyla, wiec moze i mnie to czeka.

Kroko chcesz wozek w domku? my w stavanger mieszkalimsy w mieszkaniu. stelaz wozka zostawialam w pomieszczeniu do tego przeznaczonym, a gondole bralam do mieszkania. latwiej bylo mi malego i siebie wyszykowac, gdy gondola byla na miejscu i z nim zejsc.

w mieszkaniu przy kazdym dzieciu mialam kolyske plus jakis lezaczek bujaczek.

zakupy dzieciowe zaczynam po nowym roku. wozek chcemy kupic w grudniu, jesli uda nma sie do PL poleciec, bo wozka kotry chce kupic w Norwegii nie maja :/

dziewczyny ale wy chude jestescie. ja juz mam sporo na + az wstyd sie przyznac ile...mimo mdlosci i wymiotow.... ale widze ze opuchneita juz tez jestem :/ czyli powtorka z 1 ciazy. brzuch jakbym miala niedlugo rodzic ;) chociaz na wesle wcisnelam sie w sukienke z sieciowki, nieciazowa w rozm. M ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • cati Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko to faktycznie kolorowe mialas tygodnie :/ ja dzis okropnie sie czuje mdli mnie od popoludnia tak ze obiadu nawet nie tknelam... no moze 2 kopytka zjadlam :/

Tamka - no cholera jasna ! albo ciemna !
    znowu chomiki na elektrowni strajkuja !!! :/

Lara - ja tez chce taka podkoszulke ! :D

Beszka oby nie ! , no co to tego to tez o tym slyszalam . Moja znajoma jak zobaczyla 2 krechy to od tamtej pory takie mdlosci z schudla raz dwa... a teraz jej przytyc ciezko mimo ze w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 19:27

Tamka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciuszki mamuski :)
    277f9e73fcba5a12med.jpg

ciuszki Żabci:
    085d3354c5a1f593med.jpg

Krokodylica, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka tak, chcę wózek w domu, bo widzę po rodzinie i koleżankach że to się sprawdza. Kołyski mieć nie będę bo nie mam na nią miejsca a wózek miejsca zajmuje mało i zawsze można go przepchnąć, a to do kuchni a to do pokoju, gdzie wygodnie.

LaRa ładne rzeczy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kolega motocyklista zginął dzisiaj na motocyklu. Jakoś mnie to rozbiło. Ech, trzeba iść spać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko :( współczuję....to jest druga dzisiaj smutna wiadomość, dostałam e-mail że znajoma, którą potrącił samochód (na przejściu na pasach) zmarła wczoraj:(
    a do tego poranna kłótnia z mężem (jajecznica wylądowała na łóżku po Jego stronie)...
    dość..........jak na jeden dzień.....
    z dobrych wieści to wynik posiewu odebrałam wczoraj i jest dobry....a teraz pytanie za 100ptk: "to skąd ten ból i pieczenie w pęcherzu i cewce"????
    w poniedziałek wizyta zobaczymy co teraz....

miłego wtorku

ps. LaRa śliczne ciuszki............ja wczoraj zakupiłam torbę do szpitala o_O teraz tylko kompletowanie rzeczy zostało......

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry;

przykro mi Kroko i Malenq z powodu złych wieści.. i Malenq z powodu kłótni z mężem..do studni go!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Malenq przykro mi.
    Szkoda mi tego chłopaka bo miał jedynie 28 lat!!! I był pozytywnie zakręcony.
    Ten sezon był taki spokojny. A na sam koniec musiało zabrać jednego z nas.

Ech, nie chcę nawet o tym zbytnio myśleć bo wpadam w jakiś grobowy nastrój.

Muszę sobie jakoś dzień zorganizować, bo mąż jak zwykle pojechał swoje auto robić (wrrrrr) i zostałam sama w domu.

Pisałam na różowej stronie ale jeszcze tu napiszę, byłam wczoraj w odwiedzinach u teściowej i szwagierki, i mówię im że nasze dziecko będzie mieć na imię Zuzia. Mina teściowej bezcenna, nie wiem do końca o co jej chodziło, ale odebrałam to tak jak bym nie wiadomo co jej zrobiła bo wybraliśmy imię bez jej udziału!!! I zaczęła mi wymieniać imiona które jej się podobają. Puściłam to mimo uszu. :)

Lili83 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa masz dzisiaj urodzinki?
    Wszystkiego co najlepsze! Aby dzidziuś się zdrowo rozwijał i szczęśliwego rozwiązania. :)

LaRa lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kroko i Malenq, przykro mi bardzo z powodu smierci bliskich Wam osob :(

Kroko, u mnei w rodz. tez niektorzy mieli wozek w domku. wiadomo kazdy robi jak woli i jak mu wygodniej...tylko w kwestii wyjasnienia - kolyska, przynajkmniej moja, jest duuuzo mniejsza od wozka, jest na kolkach, wiec wszedzie z nia jezdzilam: kuchnia, salon, sypialnia czy tez taras ;)

wczoraj w pracy bylam przez kilka godzin. jak wrocilam to moja mama wlasnie skonczyla myc okna (na pietrze). w szoku bylam. alez mi niespodzianke zrobila....tylko glupio mi bardzo :/ troche sie napracowala, bo w samym salonie jest 13 okien w tym 4 na cala sciane :(

dzis w domku siedze z mama i chlopakami....

moja mala tak rano kopala, ze wstac mi sie nie chcialo...lezalysmy sobie i rozmawialysmy jej alfabetem kopniec ;) <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchatki. Troszkę bumelowałam poza forum i bez netu :)

U nas czas leci powolutku. Kinga sie przekręciła poprzecznie wczoraj w nocy, więc znów mogę sie ruszać :D

Chodzimy do szkoły rodzenia. Bardzo fajne zajęcia- polecam. Mąż tez zadowolony.

Lara sto lat!!! Wszystkiego najlepszego i pociechy z rodzinki.
    Jak tam Nenuś?

Śliczne brzuszki macie laseczki. Malenq - bardzo ładnie wyglądasz. Szczuplutko jak na Twój etap ciąży.
    Mój brzuś od wczorajszej zmiany pozycji dziecka miękkszy i odrobinę mniejszy :)

Krokodylica, LaRa, Lili83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa, nagrałam króciutki filmik tańców Kingi. Zanim sie zorientowałam, że fajnie byłoby to nagrać i sięgnęłam po telefon to już kończyła występ tak że mało widać :/

https://www.youtube.com/watch?v=-aiUFg-hB9o&feature=youtu.be

LaRa, Lili83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ