X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia dziękować poprzednim właścicielom, że mam studnię na 10kręgów heheheh.... na razie wygoniłam Go na zewnątrz, niech sobie "coś" tam porobi.........

Kroko tym bardziej smutno 28 lat, bardzo młody :(
    a na różowej czytałam i cieszę się, że "zlewasz" zachowanie teściowej - one tak mają i chyba taka ich rola :-/ moja dzisiaj ma urodziny, i ciekawa jestem czy mój małż sobie o tym przypomni hehehe zawsze co roku ja byłam "inicjatorką" życzeń itp.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dlaczego mnie tu jeszcze nie ma! He?

A my dzisiaj wkraczamy w 17ty tydzien :)

Kroko, tez mi ten czas nagle tak szybko zlecial, u mnie tez prawie polowa! Niesmaowite!

Przykro mi z powodu znajomego motocyklisty. Ja dlatego bardzo bym nei chciala zeby moj jezdzil, ja tez sie boje. Dla mnie za duze ryzyko jednak, nie wspolmierne do przyjemnosci. Moja siostra za to jedzdzi z facetem wiec wiem ze co roku prawie zawsze smeirc zniwo zbiera. Juz pare razy mysleli zeby sprzedac motory.

Malenq, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Dzień dobry Brzuchatki. Troszkę bumelowałam poza forum i bez netu :)
    U nas czas leci powolutku. Kinga sie przekręciła poprzecznie wczoraj w nocy, więc znów mogę sie ruszać :D
    Śliczne brzuszki macie laseczki. Malenq - bardzo ładnie wyglądasz. Szczuplutko jak na Twój etap ciąży.
    Mój brzuś od wczorajszej zmiany pozycji dziecka miękkszy i odrobinę mniejszy :)

Yas...cieszę się, że u Was wszystko dobrze:) moja mała leży pod skosem, nóżki swoje opiera na moim prawym biodrze (dość mocno się odpycha od niego), a główkę ma pod lewą piersią...czasem jak wypchnie to mogę ją po niej pogłaskać hehehe...ale przez jej harce nie spałam całą noc.....
    dziękuję, ale chyba każda brzuchatka na pewnym etapie ciąży, nie czuje się "ładnie" i chyba ja wpadłam w taki dołek, tylko muszę się jak najszybciej z niego wyciągnąć....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa WSZYSTKIEGO co najlepsze, spokojnej ciąży, lekkiego porodu i zadowolenia z życia:)

LaRa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka przecież byłaś tu na wątku :P I zniknęłaś :P
    Nawet gadałyśmy gdzie się podziewasz, ale nie chciałyśmy Cię tu na siłę ciągnąć. :)

Ja motocykla nie sprzedam, jak urodzę chcę od razu wrócić do jazdy, choćby krótkie przejażdżki, cholernie mi tego brakuje. Jak mój mąż gdzieś wyjeżdża to też się martwię ale wiadomo, nie zabronię mu.

Poprzednie dwa sezony były bardzo "krwawe" bo zginęło naprawdę wielu naszych znajomych, młodych chłopaków, kostucha miała chyba jakieś żniwa przez te dwa lata, to zmusza do przemyśleń ale motocykla nie sprzedam. (No chyba żebym wymieniała na inny ;) ).

Jakoś nie mam siły tyłka ruszyć, a taka ładna pogoda za oknem.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczynki za życzenia :) oby wszystkie sie spełniły :) a zwłaszcza te dotyczace zdrowia zabci i lekkiego porodu :)

Kroko, Malenq - przykro mi ;(

u mnie piękne słonko, zaraz idziemy na ogródek, bo szkoda pogody :)

Miłego dnia i jeszcze raz dziekuje :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myslicie juz o porodzie? BOicie sie? Chcecie cc, sn, znieczulenie?

Ja juz zaczynam czuc stres, zwlaszcza ze juz polowa prawie jakims cudem za mna :D. A przeciez dopeiro co zaszlam w ciaze! Ba, jeszcze latem przeciez sie staralam! A tu niedlugo trzeba bedzie spojzec prawdzie w oczy i poddac sie woli natury!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Tamuś ale wqurw że brak prądu, to kiedy następny raz?

Lara wszystkiego co najlepsze zdrówka dla Ciebie i twojej Żabci i super porodu

Kroko i Malenqa współczuję negatywnych info

Kotka witaj spowrotem, ja narazie nie myślę o porodzie, będę miała cc ze względu na poprzednie cięcie i moje przejścia, napewno będzie stres ale będę myśleć tylko o dzidzi i myślę że jakoś przeżyję

Miłego Święta Niepodlegości mamuśki

Malenq, LaRa, Lili83 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o porodzie nie myślę, boję się go panicznie i wypieram to ze swoich myśli. :P Jak przyjdzie pora to pojadę rodzić, a myśleć o tym nie mam zamiaru. :P
    Chciałabym sn jeśli nie będzie żadnych komplikacji. :)

jussta również miłego dnia. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:42

Krokodylica, Malenq, Tamka, LaRa, Yasmin, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari trzymam kciuki za Ciebie i nie obawiaj się stymulacji hormonami bo to nic strasznego. :)

marissith lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariszko trzymama kciuki za was i oby szybko zaskoczyło :-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, cieszę się, że wyniki męża się poprawiły! superowo, ze już tak to "ładnie" wygląda i plan jest..

ja o porodzie myślę.. bo nie wiem co robić.. jestem rozdarta:(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAri........3mam mocno kciuki.......ja się stąd nigdzie nie wybieram, dlatego nie będę TU wracać z 2gim, lub 3cim....będę czekała na zielone wieści od Ciebie:)

Konwalia ale o co chodzi??? masz wskazania do cc???

Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa: wszystkiego Naj Naj ;)

też staram się nie myśleć o porodzie, poza miejscem, ale gin powiedział, że zastanowimy się nad tym pod koniec II trymestru

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja o porodzie myślę, boję się - niezależnie czy cc czy sn, to mnie przeraża, wiem że będzie ból, płacz i zgrzytanie zębami, będą nerwy i "będzie rozwód" z małżem hehehe ale jakoś TO trzeba przeżyć...oby malutka urodziła się zdrowa, a z resztą sobie jakoś poradzę (a przynajmniej mam taką nadzieję)...większego wyboru nie mam (2 szpitale tylko) więc wszystko jedno...a modlę się żeby trafić "na w miarę DOBRĄ położną" .....

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Lara 100 lat!

A ja wróciłam niedawno z szybkiej wizyty kontrolnej u endo i gina. U Młodego wszystko ok. Waży 1200 g... :D Lekarz cały czas mówi, że to duże dziecię...ale czy ja wiem...jak tak czytam to ta waga chyba w normie jak na ten tydzień ciąży? :) Reszta wymiarów i proporcji jak najbardziej wporzo. Dzieć oczywiście nie pokaże matce i ojcu buźki, ułożony główką w dół, twarzą do moich pleców, nóżki bardziej po prawej stronie brzucha ( i tam zawsze czuję się skopana :) ) Także gdy ja głaszczę się po brzuchu to masuję dziecku plecki i pupsko :)

Zapomniałam co jeszcze chciałam :/ Duży mam już budyń ciążowy we łbie ;)

marissith, justta, LaRa, Krokodylica, Malenq, beszka, Tamka, Lili83 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa właśnie sobra położna to skarb

Nenuś super że z syneczkiem wszystko ok i duży już bobas z niego,ja mam wizytę dopiero 24 zobaczymy jak urósł nasz bobasek :-)

Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari trzymam kciuki :) będzie teraz dobrze :)

Nena super, powolutku i do przodu :)

Ja myślę o porodzie i równiez boję się. Mam wskazania do cc, ale wierzę, że MOŻE uda się siłami natury. W szpitalu gdzie będę rodziła namawiają do znieczuleń zewnątrz oponowych. Nie naciskają, ale podkreślają zalety i polecają bardzo. Chodzimy do szkoły rodzenia i bardzo mi się podoba. Nawet jeśli faktycznie będzie cc, to i tak sporo się dowiedziałam i sporo też mi się wyjaśniło. Nabrałam dużego zaufania do personelu tego szpitala

edit: Właśnie wrzuciłam do piekarnika ciasto z pigwą, cynamonem i jabłkami (matko co za kompozycja!!!!! Ale takiej chcicy nabrałam na te smaki że heja! A cynamony nie cierpię w zasadzie... Cóż, siła wyższa każe - sługa musi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:43

Malenq, Krokodylica, Nenaaa, marissith, Lili83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, a o jakich zaletach zastosowania znieczulenia mowia?

ja za pierwszym razem rodzilam ze znieczuleniem, tzn. lekarz kazal mi podac na sama koncowke. drugi porod bez znieczulenia....teraz chcialabym bez znieczulenia i sn, ale jak bedzie to zobaczymy....boje sie bardzo i duzo mysle.

ja dzwna jestem, bo ogladam filmy o porodach naturalnych i mnie to pomaga. mniej sie boje....maz na to patrzec nie moze.

Nena, super ze z malym wszystko ok :)
    a wiesz ze w kazdym kraju maja inne normy i np. moj Jas w PL byl sredniakiem, a w N uwazali ze duze dziecko ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ