WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc to przychodzi z macierzyństwem.. Bo ja do tej pory byłam niezniszczalna, choroba? Wypadek losowy? A teraz mysle ze moge pasc ofiara morderstwa itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:33

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jestem sama...non stop się boję

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Wasze maluchy tez sie łapią TAM podczas przewijania?
    Aha i u nas dzis nawrot pisków :)

Tak!
    Boję się, że kiedyś sobie urwie :P

Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlaczam sie pod te bojace sie niestety, i moj ulubiony cytat bodajze Korczaka
    W obawie by smierc nie wydarla dziecka, wydzieramy dziecko zyciu, nie chcac, by umarło, nie pozwalamy żyć. Musze o tym pamietac ciagle

Lara, tak podobnie jak u Nenuski ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:49

Nenaaa, beszka, Summerka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też zadam pytanie- czy Wasze pociechy od razu lubiły leżeć na brzuszku?? moja nienawidzi, jak ja kładę to jest zaraz ryk i złość, nie cierpi leżeć na brzuchu aż się boję że nie będzie miała jak ćwiczyć główki bo jak ja położę to nie ma zamiaru główki podnosić tylko się drze żeby ją odwrócić na plecy :/

no i muszę się pochwalić, kupiłam wczoraj gąbkę- materacyk do wanienki i nagle okazało się że kąpiel jest fajna i nie trzeba krzyczeć wniebogłosy jak się leży samodzielnie nie podtrzymywana przez tatusia :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • justta Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari nasz Leo na brzuchu dostawal od malego bialej goraczki normalnie, najgorsza pozycja dla niego, dopiero teraz troche polezy no i wstaje do raczkowania, wczesniej bylo beeee i super ze polubiala kapiele, u nas lazienka zalana codziennie tak chlapie ze szczescia w wodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:55

Arienna lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna, Diego od początku NIENAWIDZIŁ leżeć na brzuchu i mało kiedy to robił, darł się gdy się przekręcił i szybko leciałam odwracać ;) Mimo tego sprawny fizycznie. Także spokojnie, Malutka się wyćwiczy, nic się nie bój ;) Siłą rzeczy i tak zacznie się na brzucholek przękręcać, nie ominie jej to i tym samym przećwiczy co trzeba. Ja specjalnie, na siłę, nigdy Młodego nie kładłam na brzuchu.

justta, Arienna lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-)

Malenq kochana nie przejmuj sie az tak. Bedzie dobrze. Weszło to i wyjdzie.

Manek swietnie wyglądasz :-)

Co do bania sie o dzieci to każda matka sie boi, trzeba tylko zachować zdrowy rozsądek i dać dzieciom żyć.

Ja chyba zazegnalam kryzys laktacyjny. Pije herbatkę wspomagająca laktację, rumianek i koper włoski. Mała miała ostatnio problemy z kupka, myśle, ze to po szczepieniach na Rota i dzis rano dałam jej czopka glicerynowego. Kupa taka, ze az pipka cała ubrudzoną ale widzę,moze małej od razu lepiej sie zrobiło :-)

Malenq, Nenaaa, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA - tak, moj lubi sie za jajeczka i ptaszka öapac i to tak ze padamy ze smiechu bo tak je mietoli mocno ;D

BESZKO - moze ten plyn do wc sie nei pieni. Bo to chodzi o to zeby sie piana nie zrobila.

ARI - nie moj nie lubial od razu na brzuchu.

My wanienke oddalismy wczoraj. Ja nei wiem jak wy sobie z tym rade dajecie ale dla mnei to za duzo roboty. Ta wode nalac, potem wylac no i jeszcze trzeba miec gdzie a my nei bardzo mamy. Na urlopie zaczelismy go kapac poprostu pod prysznicem i teraz tez tak robimy. Maz go bierze rano i sie razem pluskaja. Dzisiaj ja z nim bylam. Maly sie bardzo cieszy i to tak fajnie sie z nim poprzytulac na mokro :D.

Moj maz sie denerwuje, ze ja sie taka boidupa zrobilam. Az sie sama sobei tez dziwie ale ja si enormalnie wszystkiego boje teraz :/. Ale ja sobei to wlasnie tlumacze tym, ze to dlatego ze jestem teraz mam i to mnie zmienilo.
    Btw. Wybralismy chrzestna. Az sie poplakala dziewczyna :)

Nenaaa, Malenq, justta lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to kamień z serca - pocieszyłyście mnie ok ubieramy się do babci i ja na rehabilitację - całe szczęście to już ostatni tydzień bo mam juz dosć podrzucania dziecka nie mowiąc o tym ż nie mam czasu nawet by wstawić pralke czy zmywarkę o sprzataniu i prasowniau nie wspomnę bo niby 2 godziny rehabilitacji ale pól dnia mi schodzi zanim wyszykuję siebie i młodą

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody i wanienka...kiedy to było :) Od dawien dawna już w wannie i pod prysznicem się pluska ;)

Moja mama opowiadała mi niedawno, że zdarza jej się budzić się czasem w nocy z lękiem i myślą "gdzie są moje dzieci", taki podświadomy strach, że nie ma ich przy sobie. Dopiero po chwili załapuje, że dzieci to stare konie i gdzieś tam se są łazęgi ;)
    TO będzie w nas już zawsze. Ten lęk, że musimy je mieć ciągle przy sobie, chronić...i ta myśl, że tylko przy naszym boku są bezpieczne.
    Nawet jako dorosłe osobniki.

PsotkaKotka, justta, Krokodylica, beszka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilysmy z poworka czy z pola jak to Kroko mówi ;) sąsiadka tak dolozyla do pieca ze nic nie widać :/ uwielbiam okres grzewczy!
    Zośka nadal niezbyt lubi na brzuchu ale ja maltretuje ;)
    Maniek daj foto na fb bo ja nie widzę :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak okres grzewczy...ciekawe czym sasiadka napalila :/. Nie ma to jak inhalacja palonymi smieciami...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Podlaczam sie pod te bojace sie niestety, i moj ulubiony cytat bodajze Korczaka
    W obawie by smierc nie wydarla dziecka, wydzieramy dziecko zyciu, nie chcac, by umarło, nie pozwalamy żyć. Musze o tym pamietac ciagle

Lara, tak podobnie jak u Nenuski ;-)

Te słowa idealnie oddają ten stan i mój mauz mi to ciagle powtarza - swoimi słowami (nieskutecznie;()

Ari, moja tez nienawidziła leżeć na brzuszku...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    No tak okres grzewczy...ciekawe czym sasiadka napalila :/. Nie ma to jak inhalacja palonymi smieciami...
    Dziadostwo jakieś! Źle mieszkam bo akurat zawsze wiatr wieje w moja stronę :/ no cóż nic nie poradzę wyjdziemy jeszcze popołudniu :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusisku Jadziunia taka kupę zrobiła ze musiałam kapać i wszystko do prania, az mnie cofało... Co będzie pózniej , juz sie boje. Byłam na spacerze 45 min dupa mi zamarzła bo za lekko sie ubrałam ale ważne ze zatargalam wózek ze schodów i wniosłam :)
    Tez mam leki, trochę inne niż wy ale mam np nie zostawię dziecka z teściowa no ona normalna kobieta sama 4 wychowała a ja mam jakaś awersje nie wiem skąd no boje sie i juz. Tez wczoraj od tego fryzjera to prawie biegłam do domu bo 3 godz mnie nie było ... Stałam sie niewolnica własnego dziecka :)

Zgredko no niby niedaleko ale zima to nie fajny taki spacer i to rano przed praca. Współczuje no ale jak trzeba to trzeba

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po żłobku w drodze w wózku padła i tak śpi z godzinę ;)
    Co by tu porobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 12:17

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas też pobudki o 5 po zmianie czasu, staram się do wieczora Zuzę przetrzymać bez wieczornej drzemki, to raz wytrzymała do 6 hehe.
    Wczoraj wzięłam ją pierwszy raz na spacer po 17, kiedy było już ciemno, ale patrzyła na światła, samochody i ogólnie zadziwiona co jest grane. :)

Malenq kochanie, to nie pierwsza i nie ostatnia taka akcja. Trzymaj się dzielnie, trzymam kciuki żeby rzep wyszedł tak łatwo jak wszedł. ;)

Smoku padłam z kaczych kup. Hahahaha.

beszka dobrze rozumiem że koleżanka Ci nianię podkupiła? A to szmira.
    A niania też powinna z Tobą na ten temat porozmawiać, że ktoś jej proponuje np więcej a nie od razu się tam umawiać. :/
    Znajdziesz inną. :)

Arienna moja nie cierpiała leżeć na brzuchu, przetrzymywałam ją jak tylko mogłam ze zględu na kolki...

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka NIC porób :)

Malenq lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja kochana sąsiadka ta co tak naj***la do pieca pisze mi SMS ze jest na dworze ze swoją małą żebyśmy i my wyszły! Teraz to mnie w d*** pocaluj! Madame Zofija teraz śpi :)
    Zgredzia usadz dupsko na ławce i odpoczywaj :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ