WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja blizna jeszcze świeża więc w sumie nie wiem czy powinnam się wypowiadać ;) też mam takie zgrubienie w jednym miejscu jakby zrost ale mówię jeszcze za świeża by coś o niej powiedzieć. Póki co wygląda jak dwa przytkniete do siebie kawałki skóry...

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, nie mam siły odpisać, dzisiajeszy dzień a zwłaszcza popołudnie i wieczór to była istna masakra...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ;(

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry baaardzooooo
    3pobudki około jeeeeee wyspałam się jak nigdy....tylko 3 to pierwszy raz od 9miesięcy.......

beszka, Pati Belgia, MANIEK, justta, zgredka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry.
    My juz po śniadaniu a dokładnie Zośka ja po kawusi :)
    Lara nie mam takich problemów ale jak dziewczyny mówią...na spokojnie. Moja mama miała ale w piersi ale łagodna zmianę ale lekarz zalecił usunąć i tak zrobiła wiec tego Nena do roboty.
    mojej nie marzna stopy ja ubieram na skarpety ;) albo moja gorąca a tak serio to pulasy ma lodowate jak wracamy z dworu!
    Zgredzia dobrze wiedzieć ale lepiej nie korzystać.
    Kroko rozumiem z Zuzanna je czadu? Więcej sił życzę :)
    I wszystkim radosnego i słonecznego dnia bez płaczu ;)
    Malenq cool :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 07:42

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Jak zwykle ciezko mi was nadrobic :(

ARI - kochana masuj masuj masuj ta blizne! Troszke olejku jakiegos i masuj ile wlezie.

LARA - gdzie te guzki? :/

Domi wczoraj sciagnal na siebie kubek z herbata na siebie :(((. Wkurwilam sie strasznie bo mowilam mezowi zeby go nad stolem nie trzymal. A on jak zwykle chce byc madrzejszy. Dzieki Bogu herbata nie byla goraca tylko bardzo ciepla i nic sie nie stalo. Maly sie bardziej naszej paniki wystraszyl i bardzo plakal. Maz sie zestresowal bardzo tez az mi go zal ale kurde niech mysli wczesniej albo przynajmniej mnie slucha w takich wypadkach!

A do tego maly ma kaszelek, ale taki naprade a nie udawany :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

U nas pobudka o 6:15 :)
    Teraz sie bawimy i za ok pół godzinki Ania powinna spać a ja zjem śniadanie.
    Kotka jeden Guzek na prawym płacie w tarczycy. Uspokajam się że to nic takiego że może to tylko jakiś zapalny.
    dzięki dziewczyny

Kotka mojego znajomego córka wylała na siebie wrzątek I miała poparzenie drugiego stopnia ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:17

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka od czasu gdy mała zjadła rzep na mojej zmianie, nie zwracam mocnym tonem uwagi dla męża, tylko pytam?"czy uważasz że.....
    Dobrze ze małemu nic nie jest....
    Jak już pisałam wyobraźnia dorosłego człowieka jest bardzo ograniczona...

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)

Lara bedzie dobrze, głowa do góry :-)

Malenq gratuluje wyspania :-)

Ja wczoraj byłam na wywiadówce u Marcela i jestem bardzo dumna. Z trzeciego miejsca z klasy wskoczył na drugie :-) opłaciła sie ciężka praca :-) jeden semestr mamy za sobą. Jeszcze dwa :-)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej :( to nie fajnie. Ale wierze ze bedzie dobrze :)

Co zrobic jak maluszek ma kaszelek?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki za nami juz 4 koszmrna noc :/ ja nie wiem co sie z moim dzieckiem dzieje. Ja potrafię zrozumieć, że niemowle nie kazde będzie idealnie spać wedle życzenia rodziców ale to co wyprawia moje dziecko jest dla mnie czyms nie naturalnym. Poradzcie , bo mam wątpliwości serio :/ małemu od poniedziałku cos furczy w nosie z rana i potem tylko jak leży i idzie spac albo pije mleko lekkie podniesienie poduchy nie pomaga. Probowalam oczyszczac nos i odciągnąć ale nic nie ma martwi mnie to czy to nie z płuc. Druga sprawa to budzenie Adam bardzo ciężko zasypia a jak juz zaśnie to cala noc rzuca sie po lozku wierci i do tego budzi co ok godziny z takim krzykoplaczem ze masakra strach sie bac moze brzuszek może cos innego ja nie wiem ale dla mnie to obled i w jego przypadku nie naturalne, bo przed 3dniowka spal ładnie . Dodam tez ze spi z nami więc powinien byc spokojny. Budzi sie co chwile i zeby go uspokoic musze mu dawac smoczka gdzie kiedys possal zasnal wyplul i nic sie nie działo. Nie chce wyjsc na panikare nie wiem czy lekarka mi cos doradzi na jego sen... co sądzicie moje drogie.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzep już wyszedł...Na moje szczęście...
    Ale taki kaszel non stop, czy pokasływanie? Bo jak to drugie to normalne zbyt duża ilość śliny...Ale jak cie to niepokoi to lepiej do lekarza

Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda moja tez się czasami rzuca...ale tu chyba powinny się wypowiedzieć Malenq Justka i Nena :( Zośka śpi póki co ładnie z nielicznymi ekscesami ;) ale rzuca się też szczególnie przed zaśnięciem, smoka czasami wypluje a potem kciuka ładuje różnie bywa.
    kotka dobrze ze nic się małemu nie stało a mąż ma nauczkę.
    Fakt pokaslywanie często od śliny znam to...nadprodukcja ;)
    Malenq gratki rzepa.
    Zośka ma focha ze położyłam ja spać. ..odwróciła się do mnie plecami i poszła spać z żyrafa pod pachą ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• justta Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Malenqa i Smoczku ja mam 2 dzieci, ale moja coreczka Igusia nie zyje, w 37 tc robili mi cc na cito, odklejone lozysko calkowicie, ale moja coreczka juz nie zyla. Mamy tylko Leonka przy sobie, Igusia w sercu, dlatego teraz mialam druga cesarke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 09:07

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młoda- twój Adaś ma juz 7 miesięcy wiec możesz mu do łóżeczka nakapać na chusteczce kilka kropel olejku lawendowego lekko uspokaja, rozluźnia i działa delikatnie nasennie, mały będzie zrelaksowany :)

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justka ;( wspolczuje tych przezyc, przykro mi strasznie kochana :* ♡ ściskam Cię mocno!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - jak mi przykro :( tulam kochana :*

a my po pół godziny walki z kozą- wygrałyśmy- nosek czysty

ewebii4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobryyy :)

u nas pelni ciag dalszy. pobudek tysiac piecset sto dziewiecset :/ teraz drzemka, a ja dogorywam w lozku i nie zamierzam sie stad ruszac co najmniej przez pol godziny. no chyba ze maly jękacz bedzie wołał.

Mloda Dama- moj moze sie nie rzuca specjalnie po lozeczku, ale czasami sie budzi z takim naglym placzem i nic nie jest go w stanie uspokoic :/ nie wiem o co kaman, moze jakies sny niefajne? a moze brzuszek? czort wie. a spi w swoim lozeczku, bo nasza obecnosc go rozprasza i jakos slabiej spal z nami...

Malenq- gratki udanej nocki! oby czesciej :)

Laruś- nie przejmuj sie kochana (tak, wiem- latwo powiedziec). najczesciej takie zmiany to zmiany lagodne. najwazniejsze, ze jestes pod kontrola. wszelkie nowotwory tarczycy najczesciej dotycza starszych kobiet, ktore sie nie kontroluja. bedzie dobrze, zobaczysz. ja sama przez jakies 3 lata mialam sredniawa cytologie i nakaz kontroli co pol roku. poza tym to, co najbardziej mnie bolalo i martwilo to hpv, ktorego sprzedal mi moj byly :( i to te najbardziej onkogenne typy. co ja sie naplakalam w zwiazku z tym... :( oczywiscie katastroficzne wizje bezplodnosci, raka i ch.. wie czego. o dziwo, po porodzie cytologia wykazala, ze jest czysciutko :) ale to, ile strachu sie najadlam, to tylko ja wiem.

justa- kochana, jak sie ciesze, ze masz teraz Leosia. nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego bolu przy coreczce :( wierze, ze patrzy na Was z gory i sie usmiecha :)

Kroko- ojej, Zuzia szaleje? duzo sily zycze. i cierpliwosci.

Smoku- zazdraszczam ladnego spanka Zosi :) i gratki dla pełzaka! ;)

Pati- gratulacje dla Marcelka! zdolny chlopczyk :)

Ari- sprawdze ta metode z olejkiem lawendowym. moze podziala :)

aaa sluchajcie, rozgladam sie wlasnie za spiworkiem do wozka na zime. i znalazlam cos takiego- http://allegro.pl/spiwor-spiworek-3w1-wozka-elodie-uniwersalny-105cm-i5726037181.html

czy ktoras z Was miala do czynienia z ta firma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 09:27

Pati Belgia lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Pstka, wspolczuje stresow....tak to jest z tymi maluchami. Ciezko upilnowac. My mamy pare zasad w domu, ktorych pilnujemy odkad mamy dzieci...a i tak wypadki sie zdarzaja. Najgorsze pod opieka meza :/ w trakcie zabawy. Raz to nawet myslelismy, ze L niezyje :( spadl z pojazdu podczas, gdy ten z gorki jechal dosc szybko. Lezal na asfalcie bez ruchu. Te pare sekund, gdy do niego bieglam byly najgorsze w moim zyciu :( meza w myslach mialam ochote zatluc :( ale on do tej pory to wspomina z ciezkim sercem i jest teraz duuuuzo bardziej odpowiedzialny. Do glowy mu nie przyszlo, ze niespelna 2 latek nie bedzie wstanie utrzymac zbyt dlugo rownowagi na rozpedzonym traktorku (takim dosc duzym traktorku). pod moja opieka, to Leo zjadal rozne rzeczy, jak ten zel do wc, kwiaty (wczesniej zanim je zostawilismy w domu, spr.czy trujace nie sa) piasek, kamienie i wiele wiele innych ;) a Jas sobie paluszki poparzyl o grzejnik ele., gdy mial jakies 9-10 mies.

Zaraz zbieram sie do tej apteki i ciagle o tym laktatorze mysle.

Aaaaa a dzis tesciowa po H przyszla. Zem wystroila mloda rano i strofuje meza, ze ma uwazac jak ja karmi, by sie nie upackala, bo ladnie ubrana bo babcia przychodzi. Maz nakarmil. Matka napoila i odlozyla na mate. Poszlam do kuchni a po chwili piski. Mloda zwymiotowala i nowa, biala tunike ;) meza mina bezcenna. Hanki banan na buzi tez...jakby rozumiala hahaha zapomnialam o tego typu wypadkach, gdy dziec bardziej mobilny

Rozmawialam dzis z mama i musze do PL poleciec spr.w urzedzie zalatwic. Az mna telepie, bo nienawidze polskich urzedow. A najgorsza,z e nikt tam po angielksu, wiec wszystkie dok.musze przetlumaczyc u tlumacza. Potem te kolejki i przemile panie :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ