X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Izolcu, wspolczuje sytuacji....i wydatkow.

Mojej mamie kiedys zabraklo benzyny w centrum Gdyni, gdy wszyscy wracali z pracy ;)

U nas noc beznadziejna, bo do sralych pobudek co 15-30 min.na cyca - smoczek ( wypada to sie budzi) doszedl placz, marudzenie i stekanie. Niestety orzeziebienie dzis gorzej, tzn.tempki dalej brak, ale duuuzo wiecej wydzieliny. Wszystko sie odrywa. Efekt taki, ze mloda jak wstala to nawet kaszki nie zjadla, bo taka spiaca :(

Z dobrych wiesci, nasza lekarka skierowala Hanke na konsultacje do szpitala w Bergen :) teraz ciekawe, kiedy odbedzie sie wizyta....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A nie mam pojęcia, koniec czerwca początek lipca...
    Może trafisz w moje urodziny ;)

Rosnijcie zdrowo

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dziecko wstalo w złym nastroju, powiedział rano do mnie: wiesz mama ja to chyba nigdy nie znajdę dziewczyny która będzie chciała być moja żona...

Śmiać mi się chciało strasznie, ale opanowalam się i walnelam gadke typu że na każdego czeka gdzieś druga połowa ;)

Skąd takie przemyślenia u prawie ośmiolatka?

Jutro idę oglądać szpitam w którym będę rodzic, może spotkam jakieś polki, fajnie by było

Beszka zdrowka dla hani

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 07:57

beszka, Malenq, nowatorka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Łącze sie w bólu z niewyspanymi...

U nas Zuza wczoraj miała mega kiepskie popołudnie, darła sie wniebogłosy, nie mogłam jej z rak odłożyć (a przy takim brzuchu to trudne), na widok mauza wrzeszczała, kąpiel na syrenie (pierwszy raz) i padła po 23, nie spiąć przez cały dzien...ech. Dziś m, choćby nie widm co, wytoczę sie z nia na dwór, moze sie zmęczy i prześpi po południu ...

Ana, hehe, mamy musza byc kreatywne i odpowiadać na trudne pytania;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:40

Anastazjaaa, Malenq lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin dybry,

Dzisiaj zrobie malemu cukinie na obiad. W weekend chce sprobowac podac ZOLTKO. Boje sie bo brat meza ma alergie i jak mu mama podala zoltko gdy byl maly to sie prawie udusil :/. Mam w domu czopki z kortyzolu ale nie chcialabym musiec ich stosowac.

Domi robi ruchy w kierunku SIADANIA :). Czasem tak nozki przekreci i raczki ze jeszcze troche a usiadzie :)

NIEUKOWA- dzieki za odp. Ja kupilam wczoraj platlki ryzowe i machne dzisiaj taka do picia z sokiem jablkowym i dodam mojego mlek tak jak polecasz :)
    A masz specjalny smoczek do kaszek? Bo ja mialam kupic ale si erozmyslilam i stwierdzilam ze albo podam w niekapku albo powieksze dziurke w ktorejs butelce.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiago przeważnie pozytywnie nastawiony do życia, raczej zawsze mówi że mu się wszystko uda. coś podejrzewam, że dostał kosza od dziewczyny, eh pierwsze milostki ;)

Summerka, Malenq, Krokodylica, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka to kciuki za nowe dania, i oby te czopki leżały sobie i były niepotrzebne,

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:22

nowatorka lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ana 8 lat to już faktycznie może być jakaś miłość ;)
    Młoda tak ja juz 3razy bym zbadała mocz...ale to mój słaby punkt bo przez to jak nena znalazlysmy się w szpitalu wiec i tak badań minimum raz w miesiącu :/ wiem chore ale jestem przewrazliwiona!
    Zośka jajo tzn żółtko a właściwie pół dostaje co drugi dzień...i wszystko ok wiec i Wam życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Może trafisz w moje urodziny ;)

Rosnijcie zdrowo

Ana: może trafię w swoje :)

Rano miałam mdłości i rozwolnienie, ale to chyba z nerwów, bo dziś oddałam małą do żłobka na dłużej (min 4h)

O Kurza melodia, i ja zapominam o tym zoltku wrrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MLODa a jak robiliscie ekspozycje na gluten?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ///

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry babeczki!

u nas noc calkiem spoko, pobudka kolo 3 i o 6tej. u mnie katar nadal, do tego dolaczyl kaszel i czuje sie jak kupa :/ ale chociaz glowa nie boli... alez dzisiaj mgla! nic nie widac na dwa metry. no mleko! ale slonce przebija, co znaczy, ze bedzie ladny dzien :)

Młoda Dama- ja z doswiadczenia "katarkowego" Ci poradze- odciagaj bardzo czesto Adasiowi wydzieline. u nas bardzo szybko katar zakonczyl sie zapaleniem uszu, a to byla masakra. no i sprawdzaj temperature co jakis czas. a badanie moczu, tak jak mowi Smoku- nie zaszkodzi. Kurcze, wspolczuje finansow :( A nie masz mozliwosci, zeby pozyczyc na pare dni? Jak cos to pisz jesli bedziesz w potrzebie :)

Kotka- u nas ekspozycja na gluten to pol lyzeczki kaszy manny z bobovity przez jakis miesiac. pozniej dawalam nawet troszke makaronu i wiecej kaszki do obiadkow. wszystko bylo ok. slyszalam tez, ze mozna dac piętke chleba do pociumkania ;)

Malenq- wzruszylam sie ta historia z laktatorem :) sa jednak dobrzy ludzie na tym swiecie :) a dobro powraca.

Summerka- ojej, wspolczuje wczorajszej przeprawy z Zuzia... i Ty jeszcze bidulka z brzuchem :/ ehh. ja sobie czasami mysle, jakbym poradzila sobie w ciazy z takim 2 latkiem. no ciezka sprawa. podziwiam :)

Anuśka i Mari- fajne te Wasze kluseczki! zacna waga :)

Smoku- no no! Zosia niedlugo bedzie smigac :)

Nenek- jak tam Diego?

kurcze, przez to przeziebienie mam mega syf w domu. nie mam weny do sprzatania, wiec chata zarasta brudem... :/ ble ble bleee

Anuśka lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)
    jutro ostatnia wizyta położnej muszę chałupę wysprzątać :P

moje dziecko do ulewania dołączyło mega krztuszenie się podczas jedzenia ( tak łapczywie je) muszę kupi nowy smoczek do butli bo może się dziurka wychehłała i za dużo jej leci - sama nie wiem ech ciągle problemiki :P

a ja dziś zaszalałam- kupiłam kilka zawieszek do mojej bransoletki (kupuje półfabrykaty srebrne i robię zawieszki sobie sama :P ) i zamówiłam pomadkę i kilka kompletów sztucznych rzęs bo szykuje mi się trochę imprez rodzinnych a nie mam ani kasy ani czasu by iść do kosmetyczki :P a tak zrobię się sama na bóstwo :P

u nas dziś piękne słońce a tak zimno że szok- póki co siedzimy w domu bo się trochę boję jeszcze o moją mordkę , może później wyjdziemy na krótki spacerek, najgorzej że moje okna już krzyczą o mycie :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta lyzeczka czy pol kaszki z glutenem to do porcji obiadku ktora dziecko zjada czy do calosci ktora robicie? BO ja na przyklad wlasnie zrobilam puree z cukinii ktore starczy mi pewnie na jakies 10 dni bo Domi zjada jak narazie tylko pare lyzeczek z tego. No i do tej calej papki dodalam 2 lyzeczki platkow owsianych czyli to co misiek dostanie to bedzie jakas 1/10 z tego wiec nei wiem czy nie za malo? Mam zamiar co pare dni zwiekszac poprostu dawke.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, zazdroszczę, ze masz chęci dbać o siebie, ja to sie tak zaniedbałam, ze wyglądam jak kupa i tak sie czuje...ale nie mam weny...obiecuje sobie, ze jak tylko urodzę wezmę sie za siebie;)

Wróżka, jedyne co mnid troche przeraża, to jak dam rade karmić mała i jednocześnie ganiać za Zuza, która sama sid nid pobawi jeszcze...

Młoda dama, wróżka ma racje - gruntowo odciągać, ale np. Zuzka wrzeszczy ...a tak w ogole to popieram Wróżkę, Nieukowa, etc., w razie jakieś awarii finansowej, moge poratować pożyczka, zrzutka, bo wiem co to znaczy, jak na brakuje...

Hmm..,Kotka, wydaje mi sie, ze ta łyżeczka glutenu ma byc zjedzona przez dziecko. Jak kiedyś pisałam do doradcy bobovity to tak odpowiedziała, oni maja na swojej stronie przelicznik glutenu, bo to zależy od kaszki i dawka jest stała (przez dwa lub trzy miechy w zależności od sposobu karmienia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 10:33

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a znacie może butelki dr browna?? co powiecie o nich, my używamy aventa, będę musiała kupi większą a czytam właśnie że dr brown polecany jest d dzieci ulewających i krztuszących się bo ma lepszy system odpowietrzania niż avent i najmniejszą dziurkę w smoczku na rynku przez co dziecko się nie krztusi

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ari, zazdroszczę, ze masz chęci dbać o siebie, ja to sie tak zaniedbałam, ze wyglądam jak kupa i tak sie czuje...ale nie mam weny...obiecuje sobie, ze jak tylko urodzę wezmę sie za siebie;)

staram się bardzo - obiecałam sobie że będę dbać o siebie za wszelką cenę i na złość wszystkim :P i póki o mi się udaje :D ale też Zuzia mi na to pozwala :) no i robię to kosztem dbania o mieszkanie :P :P :P

Summerka lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam butelek dr Browna, używamy avent, ale mała nigdy nie ulewala, wiec ńie potrzebowałam
    My na spacerze, piękne słońce, cieplutko i dziec śpi :)
    Jejku a jaki ja mam syf w domu po powrocie, masakra. Dziś jak małż wróci z pracy to przejmuje Anie a ja będę odgruzowywac chatę.

Ps. Mamy dziewczynek, czy będziecie przebijać malutkim uszka? Czy czekacie do pewnemu wieku? A jak tak to kiedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 10:45

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ