X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w drodze. Wyjechalsmy o 16:00, mała zaraz padła i śpi. Ja sie mecze z labkiem bo najchętniej to siedziałby mi na kolankach. No i sapie hehe
    Któraś pytla o głośny śmiech dziecka, tak moja sie głośno śmieje :)

Nowa umiejętnością od jakiegoś czasu jest wydawanie z siebie charczenie, warczenia itp. Zwłaszcza przy zabawie przed lustrem.
    Mam wrażenie ze jej sie głos zmienił na chrypkowatu, ale lekarka w piątek ńic nie zauważyła.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska waży już 900g :)

LaRa, Smoczyca1, Malenq, MANIEK, Arienna, Blondik, PsotkaKotka, zgredka, Anuśka, Anastazjaaa, konwalianka, Nieukowa, justta, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Kluska waży już 900g :)
    Super :)

Jak wizyta? Masz foto kluski?

marissith lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto wierzyć w ludzi, parę dobrych dusz zrzuciło mi się na laktator....rodzina nie miała dla mnie empatii, a obce osoby tak...
    za całą kwotę zamówiłam http://www.ardomedical.pl/laktatory-elektryczne/calypso-to-go.html

normalnie nie mogę uwierzyć....tyleeeee dobra mnie spotkało:)

LaRa, beszka, Anuśka, justta, Summerka, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - najczęściej jest tak że dobro nas spotyka od obcych nie ze strony rodziny

hehe byłyśmy na spacerze i jakoś dałam radę z wózkiem :P hehe jak ja lubię stawiać na swoim :P :P :P

LaRa, Malenq, MANIEK lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, super :) , opisz jak to sie stało?

Ari, :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu zepsuł mi się laktator, wypożyczyłam że szkoły rodzenia....w tym czasie udało mi się kilka rzeczy sprzedać i tak uzbierałam 200zł, jedna osoba z rodziny dała kilka groszy id innych usłyszałam, że i tak woda leci i że mała powinna już być na mm (na mm tym bardziej nas nie stać teraz)... Kilka osób dowiedziało się o moim problemie i zrobiło zrzutów (z tych osób znałam tylko jedną i ona wiedziała o moim kpi)... Zadzwoniła do mnie żebym podała nr konta bo "kilka groszy udało jej się zebrać" i dzisiaj na koncie miałam 600zl...
    Mogłam zamówić nowiuteńki laktator i od razu kupić akumulatorki, aby nie zawsze być na kablu..
    Jejuuuuu jak się cieszę, a jeszcze w takim momencie, że patrzyłam znowu na.używane laktatory...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:13

Nieukowa, justta, Summerka, beszka, marissith, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu to wspaniale ze dostałaś taka pomoc:) dobrych rad odnośnie mm nie komentuje. Mam nadzieje ze Twoj maz szybko znajdzie prace i miedzy wami waszystko sie ułoży.

My tez byłyśmy na spacerku bo piękna pogoda teraz (.) trochę zabawy potem kąpiel i hop do łóżka:) a ja sie nareszcie napije soku malinowego i pooglądam tv :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MALENQ ty jestes mistrzem laktatora. Ile sciagasz na jedno posiedzenie?

BLONDIK - nieukowa dobrze gada. Zapytaj polozna jak zawinac mala ciasno albo kup od razu woombie ;D. Dla mnie to cud wynalazek za ktory bym nobla dala ;D. Z koca sie moj wyplatywal a w woombiaku zasypial w minute. Domi dosyc dlugo sie rzucal, ciagle podrygiwal, machal rekami albo nogami i albo w ogole nei mogl przez to zasnac albo sie zaraz budzil. To ja go wtedy cyk do woombiaczka i dziecko spalo jak kamien natychmiast.

Kupilam platki ryzowe (bo mi sie ryzu nie chce gotowac;) i jutro sprobuje zrobic mu do picia na noc bo dwa fajne przepisy mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:22

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: super :-) że można liczyć na ludzi w trudnych chwilach..
    Ja muszę wałek przed przytyciem zrzucić i nie wiem czy brzuszkami czy eliminacja całkowita słodyczy :/ boję się ze mi się utrwali w ciąży

A jak w tej ciąży przytyje z 30 kg?

Jeny jeny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:36

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja przytyłam równe 20 i jestem juz w swojej wadze sprzed ciazy, ale o słodyczach nawet nie mysle:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka to zależy, ja już ściągam tylko 4 razy na dobę... I czasem raz w nocy...
    Ale średnio to ok. 150-200ml na jeden raz...Jak lekko choruję lub mało pije płynów w dzień do 130-150ml na posiedzenie
    Jak trzymałam laktacji w ryzach to ściągałam 6-7razy na dobę po 200-300ml na raz....teraz mała jr więcej stałych pokarmów i ta ilość co ściągam w zupełności jej wystarcza..

Zgredziu budyń w mózgu Ci się już robi...TY i wielkie przytycie? Nie żartuj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Super :)

Jak wizyta? Masz foto kluski?
    Mam film, zobaczę czy jakiś kadr wyszedł i wrzucę. Dostałam kolejne leki na anemię, cały czas biorę heparyne, mam iść do diabetologa ale póki co cukry da się wyregulować dietą podobno. Młoda 2 tyg większa niż ustawa przewiduje, ale to nie jest problem wg lekarza.
    Właśnie siedzimy na szkole rodzenia :)

Nieukowa, Izoleccc, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariss widzę że wizyta udana :) Gratki, kluska rośnie :)

A ja też miałam dzisiaj wizytę i Maryśka waży 2300g o.O Gin przewiduje że przy porodzie będzie ważyła ponad 4kg :D

Malenq ja też tak mam że bardziej mogę liczyć na obcych (czytaj znajomych) niż rodzinę. Szkoda słów... Ale cieszę się że są dobrzy ludzie jeszcze :) Super :)

Kurczę Maniek a nie krzyczał gin na Ciebie że tyle przytyłaś? Ja mam restrykcyjną dietę właśnie dlatego, że przytyłam już 12kg. Teraz na dietce (tej cukrzycowej) schudłam 2kg a skoro Mańka przybrała 1kg to znaczy że tak realnie schudłam 3kg :) Szczęście niepojęte ;)

Malenq, Anastazjaaa, Nieukowa, marissith, MANIEK, Izoleccc, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska: loooo to ładnie rośnie, moja tyle miała w 35 tyg..
    Gratulacje wizyt :-) niech dzieciaki rosną zdrowo :-)

A u mnie w toku konkursu wybrali wizytatora, który oceni wybrane przeze mnie i siebie akta..trzymajcie kciuki, bo ta osoba jest surowa

Anuśka, Anastazjaaa, Nieukowa, Malenq, marissith, MANIEK, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Anuska: loooo to ładnie rośnie, moja tyle miała w 35 tyg..
    Gratulacje wizyt :-) niech dzieciaki rosną zdrowo :-)

A u mnie w toku konkursu wybrali wizytatora, który oceni wybrane przeze mnie i siebie akta..trzymajcie kciuki, bo ta osoba jest surowa

Trzymam kciuki :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Warto wierzyć w ludzi, parę dobrych dusz zrzuciło mi się na laktator....rodzina nie miała dla mnie empatii, a obce osoby tak...
    za całą kwotę zamówiłam http://www.ardomedical.pl/laktatory-elektryczne/calypso-to-go.html

normalnie nie mogę uwierzyć....tyleeeee dobra mnie spotkało:)
    Miło że takie historie wciąż się zdarzają :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Mam film, zobaczę czy jakiś kadr wyszedł i wrzucę. Dostałam kolejne leki na anemię, cały czas biorę heparyne, mam iść do diabetologa ale póki co cukry da się wyregulować dietą podobno. Młoda 2 tyg większa niż ustawa przewiduje, ale to nie jest problem wg lekarza.
    Właśnie siedzimy na szkole rodzenia :)
    Mój gmerek tydzień starszy i mi lekarze mówią że to dobra oznaka, że bobas silny

Dawaj fotkę :)

Nieukowa, Izoleccc, marissith lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechaliśmy szcześliwie :)
    Anuska, ładna waga Marianki :) No i Twoja :)
    Malenq, jesteś wielka i masz niesamowite anioły wokoło :)

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mariss widzę że wizyta udana :) Gratki, kluska rośnie :)

A ja też miałam dzisiaj wizytę i Maryśka waży 2300g o.O Gin przewiduje że przy porodzie będzie ważyła ponad 4kg :D

Malenq ja też tak mam że bardziej mogę liczyć na obcych (czytaj znajomych) niż rodzinę. Szkoda słów... Ale cieszę się że są dobrzy ludzie jeszcze :) Super :)

Kurczę Maniek a nie krzyczał gin na Ciebie że tyle przytyłaś? Ja mam restrykcyjną dietę właśnie dlatego, że przytyłam już 12kg. Teraz na dietce (tej cukrzycowej) schudłam 2kg a skoro Mańka przybrała 1kg to znaczy że tak realnie schudłam 3kg :) Szczęście niepojęte ;)
    No no maleńka ci rośnie jak na drożdżach oby tak dalej.

U mnie też mam dużo pomocy od przyjaciół, ale to z racji tego że rodzinka daleko, trzeba sobie jakoś radzić i pomagać

Zgredka zaciśnięte :)

Kroko skarbie poproszę o uzupełnienie listy w wolnej chwili,
    Moje terminy to

16.07.2015 - 18.04.2016
    I poproszę o dopisanie Nowatorke, bo ja tak jak marissith nie chce być ostatnia na liście ;)

Z góry dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 19:48

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ