X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, kciukam.

Smoku - ja Cie rozumiem, ja jestem u todzicow co tydzien, czasem nawet tydzien czy dwa u nich siedzę...chocaz miło jest po takim czasie wrócić do swojego zycia, ale ja tez jestem z nimi bardzo zżyta...nawet jak rozważaliśmy przeprowadzkę do de, bo mauz dostał propozycje, to zrezygnowaliśmy, bo bym miała za daleko do rodzicow (teraz mam 100 km i codziennie gadam z mama z godz przez tel....)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo tesknie za rodzicami ale bez wzgledu na to jak bardzo ich kocham nie moglabym mieszkac z nimi i mezem pod jednym dachem. Mamy takie charaktery (po tacie;) ze ciezko nam ze soba razem wytrzymac hehe. Z mama to jeszcze ale ja tato i siostra to masakra jest. Poza tym moi rodzice tez sie wyprowadzili z rodzinnego domu (ze wsi) do miasta a wtedy to wiadomo jak bylo: nie bylo neta, telefonow, samochod mial malo kto, wiec widzieli sie pare razy do roku tylko.
    Jezdze do domu co jakies dwa tygodnie na weekend a teraz jak ma macierzynski to zostaje czasem nawet tydzien czy dwa.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od mamy kaske na urodzinki i lecę coś sobie kupić do ubrania....
    Ciuszki-nadchodzę :)

justta, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weleda Nagietkowy Balsam 30 NA WIATR dla maluszków i nietylko
    Dla mam.lubiących naturalne kosmetyki....

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witam się po pracy,

U nas pogada przepiękna, więc i nastrój wspaniały.

Życzę wam i waszym maluszkom miłego dnia

Od kiedy zacząć kompletowac rzeczy dla maluszka?

Znajoma chce mi oddać wanienke i nie wiem czy brać czy wstrzymać się.

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mieszkam z mężem i chłopakami. Wyjechaliśmy za pracą. Takie życie, w moim mieście mąż i ja nie znalezlibysmy pracy gdzieś trzeba mieszkać i żyć.. Zresztą moi rodzice też są zdania że młodzi powinni mieszkać osobno. Moje siostry mieszkały z rodzicami po dwa lata. Obie mieszkają w naszym mieście. Ich mężowie za granicą, wiec im wszystko jedno. Zresztą mój mąż ma specyficzny charakter, moi rodzice by nie wytrzymali dłużej niż tydzień :p

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzylam pierwszy raz laktatora recznego. Uciagnelam 90ml tylko w 20min. Mam nadzoieje ze jak maly je to uciaga wiecej bo on w ciagu dnia je okolo 5 minut i tylko jak zasypia to ciagnie dluzej.

Ile wy ml uciagniecie i jak dlugo siedzicie z laktatorem przy jednej piersi?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem jedynaczka i mieszkam w innym kraju niz moja mama. Ciezko jest ale tak sie zycie potoczylo i nie mozna sie smucic. Moja mame kocham nad zycie ale jak juz za dlugo jestesmy razem to sie zaczynamy klocic bo ona ma b dominujacy charakter a ja nie jestem z tych poddanczych... No i masz ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po drzemce ja, bo moja córka najadła się i kima dalej już 2 godz!
    Niestety drzemka nie dodała mi sił, a tak pięknie dziś na dworzu (polu).

Psotka ja raz ściągnęłam ok 70ml z jednej (.) i to z tej co ją Jagoda bardziej lubi dzięki czemu mam większą....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mamę 120 km od siebie więc tylko z doskoku, dzwonimy do siebie codziennie, teściową mam blok obok, nie przychodzi do mnie wcale ale za to chce by do nich przychodzić codziennie a teraz jak jest Zuza to już po prostu mam jej dość, z troski i chęci pomocy zagłaskała by nas na śmierć, normalnie duszę się już , non stop dzwoni, przyjdźcie na obiad, przyjdźcie na herbatkę a czemu nie przyjdziesz... a ja normalnie bym chciała posiedzieć w domu nawet jakbym miała zjeść chińczyka czy frytki z mac`a .... mieszkam już z mężem 5 lat i jeszcze ani razu nie zrobiłam niedzielnego obiadu- ani razu czujecie??
    dziś znów dzwoniła ze zrobiła placki i żebyśmy przyszli... :/ .... fajnie bo nie muszę gotować ale potem siedzimy tam całe popołudnie i małż nigdy mi nie zrobi rzeczy w domu które obiecał bo zawsze braknie czasu :/

no i też ma problem z tym ze mam za ciężki wózek - to wiesz ojciec Ci go przyjdzie znieść- kurwa nie dziękuję bo muszę sobie radzić sama i wykombinować coś bo kuźwa nie chce być zależna non stop od nich bo czuję się do nich uwiązana i całkowicie bezradna... jeszcze trochę Zuza będzie na tyle duża ze przestanę się bać i nauczę się chustować a teraz chcę sobie radzić sama a oni tego nie rozumieją - i dziś już najazd- chcesz po tej cesarce przepukliny dostać?? kuźwa jakoś nikt mi nie chce przyjść poprasować czy pomyć podłóg :/

a jak potrzebuję żeby mi ktoś z dzieckiem został też nie przyjdzie tylko muszę targać Zuzę tam ( bo ona nie umie włączyć naszej elektrycznej płyty i przegotować wody poza tym przecież Zuzia może zostać u nich) - i to 5 tygodniowe dziecko biedne ciągle targane po domach zamiast wyspać się spokojnie u siebie w łóżeczku a najgorzej ze nic z tym nie mogę zrobić bo nie możemy się z nimi pokłócić bo jak będę jeździć do szkoły to będziemy potrzebować ich pomocy... ech musiałam się wygadać - normalnie już wiem po kim to mój małż ma - wszystko musi być tak jak ona chce i ch`j ....

Kotka co do laktatora się nie wypowiadam bo :P :P :P .... ja przez godzinę pracy z nim byłam w stanie ściągnąć 5 ml :P ale ja nie miałam mleka więc to się nie liczy :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka poka Dominisia.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz cos zarzuce na gmaila

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dawaj Dominisia :D

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari. ..współczuję :( mili ze chce pomóc tylko szkoda że taka nadgorliwa. Może powiedz
    delikatnie ze jak będziesz potrzebowała pomocy to poprosisz....
    Co do mieszkania...ja jestem z domu wielopokoleniowego moja prababcia zmarła jak byłam w 6klasie no i byli dziadkowie i rodzice...i mnie się to podobało :) owszem jak młodzi chcą ta oczywiście powinni sami mieszkać. ..ja będę z mama razem ale osobno tzn na jednej działce :)
    Lara jak tam zakupy?
    A byłyśmy na spacerze godziny :) piękna pogoda!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, tylko bluzkę kupiłam, bez szału..
    Oczywiście opóznienie wyjazdowe będzie bo mała śpi i jeździ na dworze.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku- właśnie dziś jej to powiedziałam ,ze jak nie dam sobie rady znieść ten wózek to zadzwonię, tak jej nie w smak było z szok ale byłam twarda- jakoś nikt nie pomyślał ze świeżo po cesarce znosiłam z 2 pietra 4 kilogramowe dziecko w foteliku samochodowym i torby z całym małej majdanem do tego prowadząc jeszcze psa i jakoś przepukliny nie dostałam - przecież ta gondola waży tyle co Zuźka w foteliku teraz (Zuza ma ponad 5 kilo teraz) więc jak zniosę najpierw ramę, potem gondolkę a na końcu małą to wyjdzie na to samo prawda?? a w drodze powrotnej zahaczymy po małża do pracy i wózek on już wniesie z powrotem ...

Smoczyca1, Nieukowa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ari :) dobry plan!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie dalabym rady mieszkac ani z rodzicami ani z tesciami. z jedbymi i drugimi byloby ciezko.

dzieki za wczorajsze miłe słowa, staram się wytrwac, ehhe. ale i tka mam wrazenie, ze jeszcze nie do konca rozumiem o co Madzi czasami chodzi.

dzis pobudka o 6;30 cyc do 7;40 potem sie rozgladala, słuchala muzyczki i troszke sie pomeczyla na brzuskzu...znowu cyc...przysnela kolo 10...zrobila wielka kupe i nie umiała zasnąc do 12...potem znowu usypianie...przysnela na godz...dwa bąki i pobudka. o 14 znowu cyc i zasneła z nim w buzce, spi teraz na kanapie opatulona wkocyk, bo karmilam ja na lezaco i tak przysnela...
    czyli od 6;30 do 12 to bylo takie usypianie i zrywanie sie..

nie umiem wyczaić czy usypiam ja za szybko, bo chcialaby jeszze byc aktywna....czy moze nie dojada i dlatego ma takie zrywy spania ...w nocy usypianie jest dużo latwiejsze i budzi się tylko dwa razy: miedzy 1-2, i 5-6;30

poza tym spi bardzo specyficznie/nerwowo..nie wiem czy to normalne...rzuca raczkami, nożkami, mlaska, chrzaka, robi miny, przeciaga sie...dopiero po takich wygibasach zasypia z raczkami w górze i potem znowu wygibasy i pobudka...

Chciałam dzisija z nią wyjść po zakupy, ale jakos brak mi odwagi po tym jej placzu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:05

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, spokojnie, daj sobie troche czasu, zeby "nauczyć" sie swojego dziecka, bo każde jest inne. Zreszta ona sama dopiero sobie normuje, ja przez długi czas nie ogarniałem czy na 100 procent chodzi o to, a Madzia ma dopiero dwa tyg;) spokojnie...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik to normalne bo mala jest nieprzyzwyczajona do przestrzeni poza brzuchem... Ale mozesz sprawic, ze poczuje sie bardziej komfortowo. Sprobuj ja spowijac w kocyk/becik itp. Na sieci jest sporo instruktazy jak to robic. Musisz poprobowac rozne rzeczy, plus jeszcze sa gadzety typu woombie...

Ja tez nie dalabym rady zyc z rodzicami ani tesciami. Z ojcem bym sie pozabijala, a tesciowie by udusili i mnie i meza :)

Czy ktoras z was sie orientuje, jak sie podpisuje legalba umowe z niania? Nie rozumiem zapisow, ze wynagrodzenie musi byc nizsze niz minimalna pensja (?). Cale to szukanie opiekunki mbie stresuje na maksa. Nigdy nie mielismy pomocy domowej, palacza, opiekunki czy sprzataczki i jakos tak krepuje mnie wyslugiwanie sie innymi, obcymi mi ludzmi... Ale jak mus to mus...

Konwi nie pocieszylas mnie faktycznie z tym nocnym spaniem... A ja wracam w styczniu do roboty i troche mi slabo na mysl, ze bede jako zombie wydawac wyniki pacjentom...
    Maz po zmianie pract styrany, dostal o 1000zl wiecej, ale kosztem zapierdzielu w miejsce spokojnego picia kawy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 16:22

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ