Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyś- no tak, to nie jest stan permanentny, ale czasami miło by było gdyby ktos zapytal, czy dobrze sie czuje. nie- czy z malym jest ok, czy zrobic zakupy, tylko takie wlasnie "jak sie czuje". kurcze, od 8 miesiecy prawie nie przespalam calej nocy bez pobudki. wiem, nie powinnam narzekac, bo nawet tutaj sa takie mamusie, ktore maja ciagle pod gorke i w ogole w nocy nie spia. ale ja zwyczajnie marze o tym, zeby przespac cala noc. tak po prostu. jeden raz. i mam zal do siebie, ze nie "każe" mezowi wstawac do niego, bo jakies glupie poczucie, ze on bedzie nastepnego dnia pracowal, to lepiej zebym ja wstala. wiem. glupia ja.
Mari- z tym wyreczaniem roznie bywa. chodzi z malym na basen, w tym czasie ja mam godzinke wolnego. sprzatanie- od wielkiego dzwonu i nie na codzien. Gotowanie obiadu- baaardzo rzadko. on ma metode ze jak sprzata to porzadnie i potrzebuje na to duzo czasu, ale o takiech pierdołach codziennych nie pamieta, typu- wyczyscic okruchy z blatu jak zje sniadanie, czy tez wrzucenie swoich ubran do kosza na brudne rzeczy. nie mowiac juz o takich codziennych sprawach jak odkurzanie, mycie podlogi, scieranie kurzu, czy mycie poreczy od szafek. jakby tego nie zauwazal. czesto mu o tym przypominam, ale jak widze po raz kolejny pusta butelke od mleka na blacie w kuchni, to juz mi rece opadaja i nie mam sil po raz kolejny mu zwracac uwage... byc moze jestem za malo konsekwentna.
jesli chodzi o poduszke do karmienia to polecam Poofi. -
Dzin dybry
Ja juz po kosmetyczce. Bylam na 8ma
. henna brwi i rzes. Pani jest z Nigerii. Pierwsza ktora mi dobrze henne brwi robi!
WROZKO - bardzo wspolczuje. Maz sie troche niefajnie zachowal ale to facet, oni zwykle nie rozumieja placzacych kobiet. A juz napewno nie potrafia sie domyslac. Moze to jesienna chandra poprostu? Mnie tez wlasnie dopada. Nie czuje sie zaniedbana bo staram sie trzymac forme ale czuje sie osamotniona. Codzienie to samo...Ale pomaga mi pomyslenie o tym jak sie czulam po porodzie. Wtedy po pierwsze wiem, ze to co teraz mnie dopada to zadna depresja a po drugie mysle wtedy, ze trzeba sie wziac w garsc zeby nigdy nie zblizyc sie do tego co czulam po porodzie a bylo to straszne- jesli tak czuja sie ludzie z depresja to jest to przerazajaca choroba...
*Moj maz docenia za to obiadki. Tzn nie codziennie bo on codziennie nie dostaje. On sie cieszy ze ja potrafie cos ugotowac takeigo normalnego jak on to mowi, ze zupe zrobie na miesie, kotleta itp. Moze tu w Niemczech nie jest to normalne ;P zwlaszcza ze jego ex nie umiala chyba nic zrobic hehe.
-
wróżka, doskonale cię rozumiem, dziś na poprawe humoru pomalowałam paznokcie...z wczorajszych luksusów zaliczyłam dlugi prysznic
a przy karmeiniu czytam ksiązki... miałam kiepski humor wczoraj, mala znowu zagazowana, trochę poryczałam po mężu...i mi lepiej
zaczęłam kleić album małej ze zdjęciami zeby byc na bieżąco
ja to chyba jetsem mega brudasem, bo mała ma pleśniawkieh
-
dzięki dziewczyny za wsparcie. juz mi troche lepiej. jednak tylko kobieta moze zrozumiec druga kobiete. ja nie czuje sie tak codziennie. czasami mnie dopada takie poczucie, ze zamieniam sie w robota kuchennego i coraz mniej czuje sie kobieta. moze nie jestem zaniedbana "na zewnatrz", ale wlasnie w srodku sie tak czuje. byc moze ta depresyjna pogoda tak na mnie wplywa...
no nic. ogarnelam chate, uczesalam sie, umylam zeby, pomalowalam usta czerwona szminka i tak paraduje po mieszkaniu w szlafokumam nadzieje, ze zaden kurier nie przyjdzie, bo jesli tak, to mocno sie zdziwi
-
Hejo ja juz po zakupach ... Wiem wiem znowu.mama sie uparła ze chce kupić buty to z nią pojechałam i kupiła mi kozaki:) cieszę sie ale mi szkoda ze na mnie pieniądze wydaje ale wiem ze jej zależy, dziwne to wszystko.
Co do złego samopoczucia to czasem tak bywa,a moze przełam sie pogadaj z mężem albo wieczorem zapał świece to juz sam załapie co jest na rzeczy. Ja gdy mam zesrany humor robie sobie ciepła kąpiel z olejkami i świecami ... To mi pomaga.WróżkaZielona lubi tę wiadomość
Maniek
-
Mari: nie mam poduszki, nie była potrzebna
Wrozka: to wcale nie jest egoistyczne, ja też się czasem tak czuje, zwłaszcza ostatnio jak nie mam siły iść na silke i patrzę na flaczek zamiast brzucha..
Ja wczoraj bylam na brwi i wosku u kosmetyczki, dziś zmylam pazurki ale nie chce mi się malować
Dziś na obiad wołowina w sosie chrzanowym, taką zachciewajka..
Blondik: ja zamawialam, ale zwykłą biała u sprzedawcy z normalnymi ubraniami, a nie typowo chrzcielnymi, bo to nie mój klimatWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 11:58
-
Dzien dobry
Wrozko, jedna rada....zrobic liste z obowiazkami domowymi i podzial co kto i kiedy robi. U nas to zdawalo egzamin (teraz listy brak, tzn.odkad mamy H podzial obow.musi byc inny i jeszcze nikt listy nie updatowal przez co mamy burdel). Wg mnie, to ze ktos siedzi w domu z dzieckiem nie oznacza, ze musi wsztstko sam w tym domu robic. Opieka nad maluchem jest bardziej wyczerpujaca niz siedzenie w pracy....zrozumialam to, gdy po 2 dziecku wrocilam do obow.sluzbowych....teraz meza duuuzo bardziej gonie do sprzatania, prania, gotwania i co tam jeszcze
A idnosnie niewrzucania brdnych ubran do ksza na pranie, to kiedys kiedys pow.moje,u, ze nie bede prac czegos co nie lezy w koszu. Zdarzylo sie, ze rano wstal i nie mial sie w co ubrac, bo sztsko brudne obok lozka lezalo lub obok kosza
Teraz sie zbuntowalam jeszcze bardziej, bo oprocz wlozenia ubran do kosza, chce zeby mi ten zapelniony kosz zniosl do pralnija wtedy segreguje i piore. Czesto zdarza sie, ze maz rozwiesza pranie. Skladam ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 12:51
-
Hejka,
Wróżka, rozumiem Cie, mnie tez to czasem dobija - jakbym czytała o dobie...ech napisz mi adres, to wyślę Ci kurtkę, s potem za koszty wysyłki sie rozliczymy.
Mari, widm, ze przesadzam, wczoraj o mało nie doszło do wypadku, wiec odpuszczam, Zuza zabrała smoczek, który miałam umyć, wiec jej zabrałam, a ona chciała uciec i sie potknęła, przewróciła sie i upadła twarzą na podłogę, nabijając dobie limo;( o włos id rogu łóżka...głupia ja! Przepłakałam pol wieczoru, na szczescie na siniaki sie skonczylo, ale co mogło sie stać...buuu -
Siedzę w szkole i staram się nie myśleć i póki co nie dzwonić... Aaaaa tragedia....
Blondik - wręcz przeciwnie jak dziecko ma plesniawki to za często sterylizujesz jej butle i masz za czysto
Co do samopoczucia i pomocy męża to mam podobnie, odnoszę wrażenie że Mąż jedyne co robi to syf wokół siebiea ja tylko sprzątam bez rezultatu
-
kochane, u mnie juz lepiej. chwile pogadalismy jak wrocil, no i konkluzja taka, ze "cisza" jest najgorsza. nie wiem, co dalej z tego wyniknie, ale najwazniejsze, ze moje samopoczucie juz o niebo lepsze. dziekuje jeszcze raz za wsparcie.
Tak sobie mysle, ze chyba kazda z nas ma takie "epizody" w swoim zyciu i trzeba o tym mowic/pisac. zawsze to razniej wiedziec, ze nie jest sie jakims dziwolągiem w swoich odczuciach.
Ari- i jak znioslas rozłąke? i jak Zuzia?
Beszka- super patenty z tym sprzataniemzastosuje. dzięki :*
Maniek- kciukuję za kozakimile sa takie prezenty
Blondik- ja kupowalam spodnie, bodziak i sweterek w Cocodrillo. i tez nie jakis typowo do chrztu, ale Biedronka chyba miala do sprzedania sukienusie z chrztu swojej malej, zapytaj, moze bedzie wiedziec cos wiecej o sprzedawcach.
Summerka- zaraz Ci napisze wiadomosc priv.tylko musisz mnie zaakceptowac do przyjaciolek
My po spacerku. Ale dzisiaj cieplo! 17 stopni bylo, a malego chyba zgrzalam w kombinezoniedziwna ta pogoda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 16:32
beszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dzis tak na raty, bo dzieciaki nie pozwalaja....
Wrozko, po kazdym porodzie czulam sie brzydka i paradoksalie niekobieca( jedynie te pierwsze 6 tyg.czulam sie jak superbohaterka
). Po kazdym porodIe mialam ochote na radykalna zmiane wygladu (najczesciej fryzura), maniakalnie nakladalam makijaz (przy H sie n da ) itp. Czulam sie gruba, brzydka i wlasnie zaniedbana....teraz po H nadal waze tyle co w dniu powortu do domu
w nic sinei mieszcze, a w marcu powrot do pracy. I jak patrze na filmiki, gdzie chlopcy byli mali, to sama do meza gadam, ze jaka ja pikna po nich bylam, jaka zgrabna
i dlaczego in mi tego nie kowil....no mowil tylko ja nie slyszalam. Slyszalam tylko swoje duuurne mysli.
Teraz powinnam wziac sie za treningi, ale boje sie ze mleko strace no i toche sil brak. Jak mam energie by cos poroboic, to albo H sie budzi, albo J wraca ze szkoly, albo cos tam jeszcze innego....ale trzeba bedzie, bo w co ja sie do oracy biore (nie chce kupowac nowych ubran.....bo jak latrze jak wielkiie one sa, to jeszcze wiekszego dola lapie).
Tak to jest na tym macierzynskim. Monotonia w zyciu prowadzi do roznych zachowan, uwag, zachowan itp. Pierwszy rok z dzieckim jest trudny....a potem z gorki
Super ze juz samopoczucie lepsze
P. S. Ostanio myslalam o zakupie czerwonej szminki
Uciekam do sklpeu, bo me dzieci wyjadly wszystkie banany, a ja owsianke jem codzinnie z bananemWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
kurcze, dziewczyny, wlasnie polozylam malego spac, ale przed tym chcialam nakarmic i nic nie zjadl
ostatnie karmienie kolo 17tej i to tez pare lykow doslownie zrobil i finito. a przed 17ta jadl o 13tej... kurcze, nie wiem co sie dzieje. on uwielbia jesc i zawsze zjada cala butle! macie jakis pomysl?
-
Hej dziewczyny. Pomozecie? Mam problem z kremem do twarzy. Przed ciaza uzywalam z jadem zmiji wiec mysle ze musze go komus oddac
. Dzisiaj ide do apteki i sie pytam babki o krem do twarzy dla kobiet w ciazy a ta na mnie patrzy jakbym nie wiadomo jakie pytanie dziwne zadala i mowi ze moge wszystkie nawilzajace uzywac. Dala mi jeden. Kupilsm. Sprawdzam sklad a tam "citric acid" ktory niby jest na liscie zakazanych. Potem sprawdzilam chusteczki do demakijazylu i tez go maja i nawet zel pod prysznic. Czy moge ich uzywac ? Czy juz troche mi odwala?
po tym spraju do nosa co uzywalam a nie powinnam to juz wszystko sprawdzam. Dzieki z gory. Milego sobotniego wieczorku
-
Nowatorka- spokojnie
wiesz, ile jest zwiazkow trujacych w powietrzu, ktorym oddychamy?
oczywiscie, gdybys jadla ten krem tonami, to moglo by to byc niebezpieczne, ale mala ilosc na twarz? nie dajmy sie zwariowac
poza tym dzialanie miejscowe takiego kremu nie wplywa na dostawanie sie jego zwiazkow do krwioobiegu, no chyba, ze zrobisz sobie mikrodermazbrazje i wysmarujesz sie kremem przeciwzmarszczkowym z duza iloscia wit. A. tak wiec- calm down and be pregnant
nowatorka, zgredka, Izoleccc lubią tę wiadomość