Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski jak było u Was z podnoszeniem główki na brzuchu? Wiem każde dziecko w swoim tempie ale w szoku byłam jak zobaczyłam zdjęcie dziecka znajomej które w trzecim tygodniu życia podpierajac się rękami trzyma głowę pionowo w górze a moja Zuza jak ją położę na brzuchu to leży plackiem i wyje i nie podniesienie głowy ani na centymetr
-
A co mogę na to brać? Krople mietowe?
Ari:.kładziemy małą na brzuszku mimo że nie lubi, moja nie znosila głową non-stop w ziemi i, ale po dwóch takich tyg z kladzeniem na parę minut kilka razy postep ogromny..
Moja sobie sama włączyła Jutuba z piosenkami dla dzieci (gienius)
Mój tez jak tylko plaknela to mówił chyba chce cyca, ale teraz jak obserwuje jaki maja kontakt to się nie martwięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 15:29
-
Ari nie paniki jeśli panikujesz
kładzie ja często a na krótko chyba żaden maluch nie lubi pozycji na brzuszku no może są wyjątki...Zosia do tej pory niechętnie leży na brzuchu, trochę się pokreci przesunie do tylu i bach na plecy.
Zgredzia nie.pomoge...jak zgaga to rennie a mięta nie wiem może rumianek? -
Spoko nie panikuje tylko ciekawa jestem wiecie nie sądziłam że tak małe dziecko potrafi tak głowę unieść... Myślę że Zuza poprostu nie chce a nie, nie umie bo jak ją trzymam pionowo do odbicia to ładnie trzyma główkę i potrafi sie sama ode mnie odchylic więc nie Sądzę żeby trzeba było się martwić ale na Brzuchu uparciuch głowy nieb podniesie
Za to potrafi podnieść pupę podpierajac się na głowie i na piętach Ba nawet się w ten sposób przemieszcza w łóżeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 15:43
zgredka, Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Zgredka, moja wysłała wiadomość na messengerze do kumpeli hehe
Na brzuszek należy klasc często. Podobno nawet przy problemach brzuszkowych-tak mówiła położna.
Blondik, ch zaleze babka prowadzi stoisko z ubrankami do chrztu. Kupisz wszystkie dodatki przy okazji. -
nick nieaktualny
-
Hellol,
Juz po wizycie, Toska głowa w dół - wazy 1490 g, bedzie mniejsza niz Zuza. Czyli Wdą sie w rodzine mija, bo Zuza duża po rodzinie męża;)
Moja tez nie lubiła na brzuchu i ja niestety nie zmuszalam, bo sie bałam, gdyż padała twarzą w materac...ale Toske bede zmuszać
Podobno na zgagę natka pietruszki, migdały, ale nie wiem. A na wymioty, hmm...
Blondik, my mieliśmy chrzest w grudniu, wiec Ziza sukienkę z dł rękawem, ale ostatnio byłam w kościele, ludzie w kurtkach, a dziecko w sukience na ramiączkach bez kurtki- masakra, aż mi zimno było, a to maleństwo było...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:20
Blondik, Malenq, Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Biedroneczko, dawaj fotkę
no dlatego ja szukalam takiej welnianej a nie tiulowej czy atlasowej, choc takie bardziej mi sie podobaja, ale to ubranko na jeden raz, bo przeciez wygodniej w body i galotkach
Summerka, Toska rzeczywiscie drobiutkabędzie mała Calineczka
Summerka lubi tę wiadomość
-
...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:14
-
Ari my kladlismy na brzuchu jak tylko ze szpitala wyszlismy, po minute, 2, na ile cierpliwpsci mlodemu starczalo. Z tym ze fajerwerkow to nie daje, tyle tylko ze szybciej mozesz bezpiecznie czuc sie bez podtrzymywania non stop glowki. Nie wplywa to na szybkosc nabywania pozniejszych umiejetnosci (Radek ladnie sie unosil tez w 3tyg, jak mial 2mc to trzymal glowe w pionie a wyrosl rasowy len, obrava sie teraz z pleckow laskawie jak sie wybitnie znudzi a zaczal tak tydzien temu...)
Kurde mam chwile dla siebie w koncu... Maly zajal sie zabawkami, udalo mi sie rozpalic w kominku i siedze z kawusia. Ale juz wodze ze sie smrodek nudzi... Wiec moje 5 minut dla siebie minelo. Buu. -
Psotka podobno nie ma roznicy w alergiach bez wzgledu na to cxy zaczniesz od samego zoltka czy od razu od calego jaja...
Blondik tez tak jak ty jestem Zosia samosia, wolalam sama sie uczyc obslugi malego
Summerka to Toska bedzie ok 3kg, jak moj RadekBlondik, Summerka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96ffc4aa1055.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbe5400da2be.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/068a5842d1cf.jpg
do tego mam sliczną opaseczke rajtuzki i gratis sukieneczke po domu jakbys chciała opaske ci wysle jak Lila wstanie
Krokodylica lubi tę wiadomość