Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beszko- no wlasnie stosunki mamy takie raczej neutralne. nie jakies mega kolezenskie, ale tez nie bardzo formalne... no sama nie wiem. od stycznia chce wrocic na pol etatu, a jesli zajde w ciaze do marca, to po tych dwoch, trzech miesiacach znow na zwolnienie. z jednej strony to byloby najbardziej logiczne z roznych wzgledow- przede wszystkim finansowych. hmm... najwyzej zmienie prace, jak mnie wyklnie
a co do chlebka to niestety nie pomoge. kiedys chcialam upiec, zrobilam nawet zakwas, ale dupa. nie wyszedl i sie wscieklam
moze kiedys jeszcze podejme probe
Lara- no, no. nocny marek z Twojej Animoj juz od 7 spi jak suseł
i niech spi do 6
Smoku- no widzisz, a tak martwilas sie tym przewracaniem na brzuszekidzie ku lepszemu
ja sie zbieram do spania. aaa i kupilam dzisiaj w koncu fotel do malego do pokoju. mega wygodny. wlasnie piore pokrycie i jutro posadze na nim moja szanowna
dobrej nocy wszystkim!
Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
beszka wrote:Mam pytanie....piecze ktoras z Was chleb i ma jakis sprawdzony przepis? Ja pieklam przed zajsciem w ciaze z H ale chcialabym czegos nowego sprobowac....
Hanka zacEla chrupac pietke chlebka a nie chce, zeby ten sklepowy jadla... -
Wrozka, ja tak zrobilam, wrocilam do pracy w czerwcu, a w kwietniu zaszlam w ciaze, wiec bylam juz w 2. miesiacu po powrocie. Tez mialam dylematy, bo u mnie w dziale pracuje 5 osob i kolezanka zrobila tak samo, a pracujemy przy duzym projekcie i kazda osoba jest cenna, ale...pomimo tego, ze lubie swoja prace i jest to naprawde dobre miejsce, uznalam, ze wazniejsza jest sfera prywatna - zawsze cos trzeba wybrac...chcielismy mala roznice wieku, a nie wiem czy potem udaloby mi sie zajsc w ciaze. Bez ceregieli pierwszego dnia po powrocie powiedzialam szefowi, zeby byc fair i zarowno on, jak i dyrektor przyjeli to ze zrozumieniem i powiedzieli, ze beda czekac;)) zobaczymy...
Btw, nadalam paczke dla Ciebie;))
Zgredko, tez ostatnio zlapalam wirusa, Zuza na szczescie szczepiona i na rota i na pneumokoki.
Lara, tez podziwiam za determinacje na spacerachWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Wróżka ja też tak uważam ze jak coś to gdzieś indziej się załapie do roboty bo panią domu na stałe to tak średnio bym chciała być.
Kiedyś pieklam chleb ale boszzzz nawet nie wiem gdzie ja mam przepis tylko pamiętam ze to Drogi interes był. ..jeśli znajdę to podam Beszko ale nie obiecuje.
No martwiłam się ze ona taka Kluska i jej ciężko. ..ale gadałam z kumplem jego syn ma 2 mies i ma 7 kg!
Tym akcentem się żegnam. Spokojnej nocy!WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Ja tez pieklam chleb. Teraz nie pieke bo u mojego meza wykryto celiakie wiec pieke dla niego i dla siebie juz mi sie nie chce
. Moge ci podac przepis.
Maszyne do chleba tez mam i ja sobie cenie bo duzo ulatwia, chociaz bezglutenowy pieke w piekarniku. -
Krokodylica wrote:Co do nawilżacza:
Beszka, acha, no to jasne, to mi wtedy przelejesz kasę.
No to nowa lista.
Krokodylica, Anuśka, Smoczyca, Summerka, Maniek, Beszka, WróżkaZielona, Nieukowa
8 osób
146zł
18,25zł na osobę
MłodaDama, popatrz ile osób się zrzuca, wychodzi drobna kwota dla nas.
No to tak, pizgłam się i nie policzyłam Zgredki.
Krokodylica, Anuśka, Smoczyca, Summerka, Maniek, Beszka, WróżkaZielona, Nieukowa, Zgredka
9 osób
146zł
16,22zł na osobę
MłodaDama puściłam Ci priv, podaj mi dane do wysyłki.Nieukowa, Smoczyca1, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Lara ja jajko podaję tylko w formie jajecznicy i tylko raz w tygodniu.
Muszę to poprawić.
I rybę dawać bo nie daję prawie w ogóle.
Moim zdaniem nie ma się co sztywno trzymać tych rozpisek, do czego to jajko dodasz to będzie dobrze.
A jak w ogóle podajecie jajco? Oprócz jajecznicy? Gotowane? Surowe?
Beszka ja chleb piekę w maszynce, także nie pomogę.
-
Psotko, to moglabys mi podac przepis? Na ten bezglutenowy rowniez
Znalazlam jeden z maki orkiszowej, ale przepis z PL strony i rozne rodzaje tej maki...a u nas tylko jedna jest. Przynajmniej ja innych nie widzialam...
Ja maszyny nie mam, tzn.ciasto wyrabiam maszyna a pieke w piekarniku....
Ipad to cudnowny wynalazek. Co ja bym zrobila lezac z mloda w wyrku od 19a tu zdrzemne sie chwilke, potem cos poczytam, popisze z Wami, z mezem tez popisze na FB
serial obejrze...
A jeszcze odnosnie zachodzenia w ciaze i stos.w pracy, to ja w moja pierwsza ciaze zaszlam miesiac po otrzymaniu umowypracowalam do konca 37 tc pamietam, ze lunch jadlam na korytarzu blisko toalety, by blizej bylo
a na spotkania chodzilam z woreczkiem plastikowym, a jak zapomnialam, to szybko spr.gdzie jest najblizszy kosz na smieci (w sumie z H te same patenty stosowalam
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 23:04
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Nena, czarownico, jesteś?
Pamiętasz co mi wkleiłaś jak jeszcze nie wiedziałam kto w moim brzuchu siedzi?
Śmiać mi się chce bo nie dość że jest Zuźka to jeszcze ciemna karnacja i czarne włosy, jak na zdjęciu.
Jak jeszcze będzie taki mój Franulek po 2 latach to się nie wyprzesz, żeś czarownica.Smoczyca1, beszka, Malenq, MANIEK, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Beszka ja też piekę (niedawno wróciłam do tego, bo od porodu nie miałam chęci).
Jak masz maszynę, to proponuję niezawodny przepis taki na chleb "glutenowy":
400ml wody,
900g mąki pszennej 650,
płaska łyżka soli,
pół paczki drożdży instant (albo 1/6 kostki drożdży żywych).
I teraz modyfikacje:
-zamiast 100% mąki pszennej możesz dać: 600g mąki pszennej+300g mąki innej (ryżowej, kukurydzianej, owsianej, razowej, żytniej, gryczanej itd.)
-odrobina oleju lub oliwy (1-2 łyżki) lub octu zmienia suchość i sprężystość chleba
-do ciasta można dodać oprócz mąki do 100g ziarenek, otrębów, orzechów, oliwek, sera, suszonych pomidorów, cebuli prażonej itd. bez zmiany proporcji pozostałych składników.
Daje to w sumie setki kombinacji
Robiłam kiedyś bezglutenowca z kisielem z siemienia lnianego jako spoiwem, ale wychodził bardzo nieróno- czasami był ok, czasami opadał. Najlepiej podobno wychodzą te z gumą guar...beszka, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
H budzi sie roznie...4,5,6.... Jesli np.o 4 czy 5 to czaaasami czaaasami uda sie ja jeszcze na 30 min.polozyc
U nas leje i wieje. Starszak poszedl do szkoly. Jak mi go zal dzis bylo, ze musi isc...ciemno, zimno, leje i wieje i kn taki malutki z tym plecakiem i latarka....cale szczescie idzie z 3 kolegami i zaciesza strasznie p, ze sie z nimi spotka przed szkola
My z H szykujemy sie na spacer. Kolo 8 musimy wybyc, zeby ryku nie bylo. W zw.z pogoda, to mysle ze posiedzimy pod tarasem (co by na nas nie padalo) i tam sie powozimy .... Grzejniczek jest, wiec matka nie zmarznie hehehe
Nieukowa, dzieki za przepis. Na pewno skorzystam. Tylko napisz jeszcze, jak chwilke bedziesz miala....napisalas "jak masz maszyne" chodzi Ci o te co piecze chleb czy o cos do wyrabiania ciasta? -
Hej dojechałam młoda spała cała drogę 3,5 godz potem jeść przebralam i spać. Tak sie bałam tej podróży jezzzu. Spi w łóżeczku turystycznym kuzwa plecy mi pękną ale me serce uradowane ze spi... Teraz tez. Oczywiście z przerwami najedzenie. Jestem z niej dumna bo jest kochana po tych kolkach postanowiła mnie nagrodzić chyba. Wczoraj tak na nią patrzyłam jak spała w foteliku i wciąż nie moge uwierzyć ze mam taka śliczna i cudowna córeczkę az sie poryczalam ze szczęścia
Zgredka współczuje najgorsze ze takie dziadostwo będzie Ci Łucja przynosić do domu co jakiś czas:( trzymam kciuki zeby od czwartku wróciła do pracy:)
Ari każde dziecko inneja to nawet nie wiem co powinna umieć juz Jagoda i wiem ze sie nauczy w swoim czasie nie bede die stresować.
Lara Ty jesteś korzeniowskim tego forum w damskim wydaniu. Szacun.
Nieukowa hmm dziwne ze maz taki regres przeszedł przeważnie im dziecko starsze tym mężowie chcą sie zajmować bo można " pogadać" i dziec taki bardziej kontaktowy.
Dzięki za przepis tez skorzystam bo mam machinę która uwielbiam .... Zwłaszcza za wyrabianie ciasta drożdżowego bo lepszego nie jadłam
Ja jestem w szoku bo mój tato jest duzy i boli go kręgosłup od wieków a z Jagoda na podłodze siedzi bawi sie i gada do niej .... A wuecie to taki typ ze z nami nie siedział i sie nami nie zajmowałbeszka, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
Jakos mi wolno czas leci. Chciałabym juz czwartek by zobaczyć sie z moja mama, bo wpadnie w odwiedziny do nas z okazji urodzin TzWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:13
-
Hej Miśki
Beszka ja często korzystam z tej strony. Polecam
http://przepisnachleb.pl/
Marzę o normalnie przespanej nocyBiodra mnie bolą, plecy też, w sumie wszystko mnie boli, ciągnie, drętwieje itp
A dzisiaj obudził mnie skurcz. Taki paskudny, że jak mi przyjdzie rodzić SN to pozagryzam wszystkich dookoła. Zaczął się w krzyżu, przelazł na brzuch i pośladki i uda aż do kolanA teraz zdrętwiała jakaś jestem
beszka lubi tę wiadomość
-
Oj Anuśka niech te skurcze jeszcze poczekaja sobie troszkę
Ja wczoraj miałam bezsenna noc, chyba maluch skakał po pecherzu bo latalam do toalety chyba z 5 razy,
Młoda dama a może kolejny ząbek podchodzi i dlatego też nie chciał spać.
Maniek gratuluję udanej podróży, nie ma to jak grzeczne dziecko w foteliku, mój tiago tez w aucie zawsze grzeczny, w takich sytuacjach i podróż staje się łatwiejsza
Aaaa i dzień dobryAnuśka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry...
My nie śpimy od 6 jak zwykle
Maniek gratuluje udanej podróży Zosik raczej nie lubi jeździć rzadko śpi w samochodzie.
Anuska i Ana współczuję nocyno jeszcze trochę musicie się pomęczyć.
Młoda może to faktycznie zebol albo jakiś skok albo taki dzień. ..ja właśnie próbuje Zoske uśpić a rzuca się po całym łóżku!
Kroko to czekamy na Frania
Zgredzia sił i zdrówka życzę !
I miłego dniaaaaa u nas znów leje i wieje Beszko witam w klubie ale ja nie wychodzę brrrrrAnuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManiutku gratulacje podróży...moja ostatnio strasznie marudzi w samochodzie...
Groszku oj skurcze się zaczynają bo wielkimi krokami zbliża się termin realizacji projektu heheheh
Smoku u mnie też wieje i.leje i też nie zamierzam wychodzić..
I już wiem że.to będzie ciężki dzień....
Kręgosłup mnie boli, a mała w chuście zamotana zasnęła i jak ją odłożyć..
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 08:58
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Malnq współczuję tego usypiania i w ogóle spania
moja smoka ciumka ale juz się nie rzuca wiec jest nadzieja na chwile spokoju
A mi się śmiać chce bo zawsze jak zasypia to składa rączki jak do modlitwy
A i współczuję boli kręgosłupaznam to w sumie chyba wszystkie znamy ale Ty najdłużej♡
Tak to będzie ciężki dzień...niedawno wstałam a już nic mi się nie chce -
Malenqa u mnie Leo jak poje to zasypia o od razu go klade do lozeczka, widocznie lubi i nie ma z tym problemu, a na nocne spanie lazi po nas w lozku rzuca sie na wszystkie strony potem kladzie i lapie za rece i zasypia tak, jak zasnie to go odkladam do lozeczka i spi, noc jak noc wstaje po poglaskac podac smoka i spi dalej, tylko ze czasami to co pol godz
ale chociaz ciesze sie z tego
A jak u Kosi z nocniczkiem, korzysta dalej? My jeszcze nawet nie mamy
U nas tez wieje i zapowiada sie na deszcz, nie wychodzimy, dalej sciagam mu gluty ale jakby mniej juz
Samochodem uwielbia jezdzic, pare sekund i spia jak nie spi ogkada za oknem swiat, maly podroznik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 09:28