X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nocnikowanie trwa i jest ok, raz lepiej raz gorzej...Ale "2"robi do nocniku już i sama zaczyna pokazywać że już chce..
    Ja nie wiem co za maly choleryk mi się trafił albo gdzie popełniłam błąd... Ale śpi tylko ze mną, nawet w dzień nie mogę z łóżka wstać... W nocy tylko z nami...a łóżeczko to największe Zło.... Wczoraj Próbowałam aby pospała w nim, ale takiego wrzasku i walenia nogami z nerwów to ja nigdy nie widziałam...i co?skapitulowana matka wzięła na ręce i do łóżka przeniosłam...żeby to to jeszcze spało całą noc...ech..
    Wraz z pogodą paskudna maruda mi się włączyła.....

justta lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Oj Anuśka niech te skurcze jeszcze poczekaja sobie troszkę ;)
    Ja wczoraj miałam bezsenna noc, chyba maluch skakał po pecherzu bo latalam do toalety chyba z 5 razy,

Masz lajka za to latanie :) Pocieszyłaś mnie że nie jestem sama :) Ja latam co 2godz. o.O

Ja nie wiem jak ja wytrzymam do tego sylwestra...

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw do Justy kochana sprtawiłaś ze z rana sie popłakałam :P ze szcześcia hehehe skarpetusie sa boskie a butki zakochałam sie w nich i Lila wygląda w nich rewelacyjnie trzymają sie fajnie wiec bedą super do chusty na spacer bo sa ciepłe :)

Smoczyca1, justta, Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Zazdroszczę mamom tych dzieci, ktore spia w domu (tzn w ciagu dnia) ja walczyłam teraz z mała godzinę zanim usnela i to tez nie wydaje mi sie ze pospi zbyt długo, wiec nie pozostało mi nic innego jak ogarnąć siebie, przygotować ubranie na wyjście i wybyc na spacer. Nie ważne ze leje, matka masz sie ubrać i dreptać. Hehe
    Bo to co było wczoraj to jakaś masakra. Padła o 23 a ja z nią. Myślałam ze pospi do 7 ale nie, jak w zegarku pobudka o 6.

No, to pomarudzialm...

Anuska, no to możesz pomarzyć o tych przespanych nocach, pomarzyć hehe :) skoro teraz nie spisz to co bedzie potem?
    Moze meliske pij na noc i poproś malza o masaz - mi pomagało :)
    Nenaa, jak Diego???

Anuśka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara szkoda że tak daleko mieszkasz, razem byśmy na spacery latały. :)
    U nas tak 2,5 / 3 godziny spacer i chodzony bo jak się stoi w miejscu to jest wielkie niezadowolenie więc trzeba łazić. :)
    Ale ja to nawet lubię to lazenie.
    Dziś u nas deszcz i mega wiatr brrr

Smoku wczoraj gadaliśmy z mężem na ten temat i on stanowczo nie chce drugiego dziecka.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK bo tak dziadki maja. Wnuczki kocha sie bardziej niz wlasne dzieci ;). Mama mi to powiedziala hahaha
    Podaj prosze przepis na drozdzowe ciasto z machiny!

NIEUKOWA - dzieki za przepisy, tez skorzystam!
    u nas noc masakra znowu. Kiedys sie chwalilam ze moje dziecko noca nie placze a teraz jak sie obudzi to by wisial na cycu caly czas a mnie plecy i cycki bola wiec go odstawiam a on w ryk. Maz go wzial dziaisj przed praca na jakies 40min to troche pospalam chociaz.

Moj maz sie bardzo zajmuje, wtedy kiedy moze czyli po pracy i w weekendy. Najchetniej on by siedzial z nim w domu a mnie do pracy wyslal. wiadomo, ze czasem tez siedzi z nosem w komputerze albo z komorka w reku a maly lezy i sie sam bawi albo marudzi ale najczesciej cos razem robia. On juz si enei moze doczekac meskich wyjazdow :D. Ale ja po obejzeniu filmu Everest powiedzialam ze Domi bedzi egral w szachy i lowil ryby ;). Moj maz natomiast ma nadzieje ze pojda razem znowu na M.Blanc....

Chce isc dzisiaj do muzeum. Nazywa sie oo Muzeum Higieny i jest tam bardzo duzo o czlowieku i jego zdrowiu plus inne wystawy i tez dla malych dzieci. Mlody jest co prawda jeszcze za malutki zeby to pojac ale mysle ze wrazenie bedzie i tak :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja tez lubie spacerować, mam fajne miejsca, spokojne do tego. Ale czasami poprostu nie mam siły, czy nawet niekorzystna aura, a i tak musze iść bo wtedy kończy sie rozwaleniem całego trybu dnia (jak to miało miejsce wczoraj).
    Szkoda, szkoda, ze tak daleko ;(

Aha i u mnie tez wózek nie moze stać, trzeba sie ruszać matka!

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosik tez taka była ze trzeba było dygac wózkiem żeby spala...teraz obudziła się pomarudzila z 15 u jeszcze drzemie ;)
    Dziś nawet mój pies nie chciał siku wyjść nalał na kostkę przed domem i wpadł do domu i śpi zakopany pod kocem ;)
    Szkoda Kroko ale może może...kiedyś :)
    Lara ehhhh ciepło się ubierzcie bo pizdzi!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza-jedynaczka??? Oh no!!!! Musisz popracować nad malzem, bo szkoda zeby sie Zuzia z Frankiem nie spotkali ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh maz chyba nie wezmie drugi raz rodzicielskiego :/. Planowalismy 2miesiace Sardynia i tak bylo a na drugie 2 miechy w zimie chcielismy do Tajlandii leciec. Ale maz ma bardzo duzo pracy i nikt jego obowiazkow w biurze nei przejmuje a maja kupe projekow. Umowe ma do polowy roku 2016, ponoc nie przedluzaja ale zawsze jest nadzieja. Ale jesli wezmie te 2miechy to raczej na bank nie bedzie na liscie ktorym przedluza umowe. Niby najpierw mowil ze czas z dzieckiem jest wazniejszy niz praca ale teraz ma watpliwosci. A ja z drugiej strony mu mowie ze Tajlandia oczywiscie super ale ja chyba jednak bym wolala zeby nie bral tych 2 miesiecy a za to wracal do domu jak czlowiek ok 17 a nie tuz przed 19 bo ja nei wyrabiam :/.

MALENQ - wspolczuje z tym lozkiem i lacze sie w bolu. COs czuje ze my hodujemy to samo...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Kroko gdyby sie plan zrealizował inaczej tez maiałbym Zuze i Franka heheh ale mega sie ciesze z Lilki :) a mąż coś przebąkuje o Franku hehehehehe ale raczej na żarty bo teraz nie ma szans :( potem po macierzynskim żłobek i musze pracy szukać

Moja własnie pośpiewała poopowiadała i zasneła :) pospi pewnie do 12 i akurat pojedziemy po Zuze do szkoły

u nas hmm wieje umiarkowanie pada ble chce wiosne :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boedroneczko ciesze sie ze ci sie podobaja ;-) suuuuuper ;-)

Malenqa gratki dla Kosi za samodzielnosc ;-)

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tym razem nie popełniam błedu łóżkowego dziecka bo juz przy Zuzi miałam i mam problem spac u siebie nie chciała i przyłazi do dziś do naszego łóżka wiec mała spi obok w swoim wyrku tzn obecnie w gondoli a jak bedzie miała ok 7 miechów idzie do swojego pokoju

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIEDRONECZKO zapomnialam ci napisac ze wygladasz super :) Taka ladna i zadbana mama z ciebie :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocia dziekuje ci bardzo za komplement

Justa laktator czad aaa ale sie ciesze

justta lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tal leje i wieje od paru uni i ma przez kilka tygodni,w eic nie ma co czekac na ladna pogode ;)

poza tym H psi w ciagu dnia tylko i wylacznie na dworze, a wozek musi jechac, wiec nie mam wyjscia :( na dworzu od 8 do 11 potem ja przetrzymuje, bo marudzi okrutnie po godzinie od wstania, do 13-13.30 i kolejna 3 godzinna drzemka w wozku. jak ja cos boli, to budzi sie i placze i czasem wczesniej do domu wracamy, bo nosic trzeba.
    wieczorem ja musze sie z nia polozyc o 19 i tak do rana. jak przysnei na chwile, to biegne umyc zeby itp. bo w pizamie jestem juz jak sie kladziemy o 19. wybudza sie co 30 min.po tym jak cycek wypadnie (jak ja cos boli, to sie wybudza co chwile). zanim zasnei to sie rzuca. lozeczko i kolyska puste stoja. kolyske chcemy na sprzedaz wystawic ;)

Malengu, take lacze sie w bolz. nie wie ile psychicznie jeszcze pociagne. zal mi chlopcow. chca zeby mama czasem do snu utulila, poczytala itp. jak mam szczescie i raz czy dwa razy w mies. H zasnie kolo 20, to jaka radosc, ze mama poczyta. czasem H przysnie na 30 min.z cycem kolo 18, to potem maz ja nosi do 19.30 -20 to ja moge poczytac chlopcom i zjesc z nimi kolacje :)

juz kiedys pisalam, ze chlopcyrowneiz wymagajacy byli (a mei sie wtedy wydawalo, ze sa mega trudni),a le w porownaniu do H to oni idealni byli ;) w kazdym razie najstarszy w wieku H spal juz w swoim pokoju, mlodszy przesypial noce w kolysce. 8 mies.mial jak wyjechal do siebie. sadzilam ze ja taka super mama, bo ich tak pieknie nauczylam hahahaha niezly zart. zadna super mama...po porstu oni tacy idealni i latwi byli ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Zuza dziś ciężka nic - płacz i budzenie...

Malenq, nie martw sie, Zuza ma 16 mcy i tez spi z nami, a w łóżeczku czadem postoi, jak ide jej jeść zrobic i włączam jej TV. A w nocy mordęga, bo kopie bardzo i łazi po łożku;( masakra Toska od razu idzie do lozeczka...w ogole dziś słaby dzien, Zuzka najpierw zakrztusiła sie chlebem, potem piciem , ech a mnie juz wszystko przerasta...mój mauz mówi, żebym wyluzowała, nabrała dystansu - łatwo mu mowić, jak ob zajmuje sie dzieckiem, kiedy ja musze cos innego zrobic, a tak to tylko ja, on wychodzi do ludzi, a ja ciagle w domu i do łazienki w biegu, bo Zuza juz sie drze;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra to ciesze sie tez ;-)

Ja mam nadzieje na kolejne dzieciatko, M tez, ale kiedy to nie mam pojecia a czas ucieka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:36

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no my już raczej pozostaniemy przy naszych dwóch pannach :) chyba ze w totka wygram :P

Summerka wszystkie Zuzanny to uparte panny :)

Summerka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra i jak tam Lilka polubiła się z chustą?

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ