X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fok
    Miałam piękna notkę i wcisnela anuluj
    Mała w żłobku, wstalysmy po 9 odbiore ją po 15 teraz leże
    Mój zdychal całą noc, a dziś rozbiera w pracy rusztowanie gdzie on na górze bo dwóch innych pracowników się boi. ;(
    Mam nadzieję że tam nie zemdleje

Beszko: jak to tylko jedna mąka, przecież Ty mieszkasz w super państwie

Leże przed TV i odpoczywam..
    W czwartek wracam, dobrze, ze jutro wolne..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa z każdym dniem jest coraz lepiej uczymy sie dociągać i układać w niej :)
    dziś bedziemy trenować kangurka :) <3

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja robie "na oko" i tak: wlewam trochę mleka potem mąka cukier cukier waniliowy maslo ( margarynę) i rozczyn ( drożdże zawsze cała paczka instant lub cała kostka żywych mieszkam z mąka mlekiem i cukrem i chwile czekam az urośnie) załączam machinę i trochę jeszcze pomagam mieszać drewniana szpatułka i jak widzę ze ciacho tępe to dolewam mleka a jak za luźne to daje mąkę i zostawiam :) jak bede robić to postaram sie pomierzyć te składniki...

Ale mi sie chce spać taka pogoda ze tylko kakao i do łóżka ...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia kurcze ale cie dopadło mam nadzieje ze razem z groszkiem szybko dojdziecie do siebie :)
    Czytałam troche lipcówki 2016 i widze ze dwa wątki sie robia :P ach wzieło mnie na wspomnienia

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za ok 40 min po Zuze musze jechac wracamy Zuz zje zupke Lilka ziemniaki ze szpinakiem i jedziemy do mojej babci a potem do moich rodziców wrócimy po 16 dobrze ze wolne jutro uff
    Zuza miała wczoraj focha chciał sie powygłupiac a tu lekcji masa troche zazdrosna ze ja z Lili w domu i musimy ja temperowac bo ostatnio nieznośna strasznie ale jak tylko moge spedzam z nią czas zeby nie czuła sie odrzucona

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no zgredziu. Generalnie wybor produktow (poza miesem wylaczajac wolowine) maja ogromny. Szczegolnie dla osob z alergiami, ale make orkiszowa widzialam tylko jedna. Innych maja mnostwo ;) sa tez gotowe mieszanki mak na wypiek chlepa. Tylko drozdze sie dodaje i wode czy tam mleko....ale kto wie co tam jeszcze jest oprocz maki....

Zdrowka

Maz w domu a ja do l.i do sklepu mykam. Homeoffice super sprawa ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Pamiętam Kroko ;) Hehe, będzie i Franuś, On tam sobie czeka i w końcu do Was dołączy :) Mężu niech se pogada, odmieni mu się ;)

Diego ok, ale ja zmaltretowana psychicznie jestem...więc milczę coby nie dołować i Was.
    Laruś, mam podobne przemyślenia i obawy co Ty niedawno...
    Buziaki dla Młodzieży i Mam.

Krokodylica, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena nadworna wróżko (czarownica źle brzmi :P ) z jakiejż to kuli mi wrozysz? ;)

Ja to gdzieś tam w głębi serca liczę na to że mężowi się jeszcze odmieni.

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko na pewno sie odmieni ... Przemyśli i dam dojdzie do wniosku ze zuza sama nie moze być bo jak to? Albo wiesz moze wam sie taka " wpadka" trafi i będzie po fakcie :)
    My juz postanowiliśmy ze chcemy drugie od marca zacząć produkować :) nie moge sie doczekać :)

Krokodylica, Summerka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: to jaką będzie różnica wieku ? Ze dwa lata
    Eh odwaznas ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a ja dziś znów kontrola u neurologa byłam rano dostałam nr 42 pojechałam do centrum handlowego kupiłam sukienkę i buty (w poniedziałek siostra męża bierze cywilny)pojechałam do domu wyprowadziłam psa zawiozlam do pralni garnitur małza wróciłam i pytam który nr wszedł i słyszę 24 masakra jakaś...

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko wiedźma brzmi najlepiej ;) bo wiedźma to kobieta mająca wiedzę :-D

Dziewczyny używała któraś z Was chuste - nosidło, taka już zszyta by szybko założyć i włożyć malucha na lezaco na chwilę? Potrzebuję czegoś by móc na chwilę wyskoczyć z małą do sklepu pod nami czy z psem na siku i nie wiązać chusty ani nie taskac wózka... Chodzi mi o chwilowe szybkie wyjścia nie o spacery.... Znalazłam coś takiego na allegro nawet nie drogo bo 25 zł i myślę czy nie zamówić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:42

ewebii4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki!

u nas marudzenia ciag dalszy. oby to zeby byly, bo wysiadam. w nocy kilka razy z mega placzem pobudka, jesc nie chce, zasypianie to masakra. a dzisiaj pogoda koszmarna, wiec nie wiem, czy wyjdziemy :/ co prawda mnie jakos bardzo mocno nie przeszkadza taka aura. ubieram sie cieplo i ide. ale boje sie, ze po przeziebieniu znow cos zlapie, albo co gorsza Maly zlapie i znow bedzie masakra.
    sluchajcie, mamy zaproszenie jutro do tesciowej, bo moj ma prace niedaleko niej no i oczywiscie palnal, ze moze ja z Frankiem pobedziemy tam u nich, a on po pracy nas odbierze :/ sieeet. mega sie na niego wkurzylam. wiecie co, nie mam specjalnie nic do mojej tesciowej, ale nie chce mi sie byc samej tam u nich. Franek marudny, dzien rozwalony, bo wiadomo- podroz. zwyczajnie chce siedziec jutro na dupie w swoim domu. powiedzialam mojemu, zeby teraz odkrecal sytuacje, a juz tesciowa dzwonila niedawno (nie odebralam, bo karmilam Malego), wiec pewnie nakrecona jest na jutro. sieeet.

Anuśka- wspolczuje tego biegania na siku i ogolnego dupnego samopoczucia :/ przypominam sobie ostatni tygodnie. to byla droga przez meke. aaa ponawiam pytanie co do nawilzacza. ile Ty wlewasz tego olejku, zeby cos czuc? ja wlalam polowe buteleczki i niiic nie czulam :/

Lara- oj biedna Ty z tym spacerowaniem :( co innego jak chce sie isc, a co innego jak mus :/

Summerka- bo faceci w ogole pojecia nie maja co sie dzieje w domu jak ich nie ma. ile to cierpliwosci czasami potrzeba, ile wyrzeczen... ahh, szkoda slow.

Kroko- urabiaj kochana meza na Franulka :) jak to tak, zeby Zuzia sama byla? moze na razie zniechecony tymi ciezkimi poczatkami, ale zobaczysz, ze z czasem zapragnie synka ;)

Beszka- oj, najgorzej, ze wymagajace dziecko sila rzeczy odciaga troche uwage od starszych dzieciakow... no ale pomysl, ze to przeciez wiecznie trwac nie bedzie. a wtedy nadrobicie. pewnie starasz sie poswiecac im choc chwilke codziennie. to juz calkiem duzi chlopcy, wiec pewnie juz wiecej rozumieja. nie martw sie, niedlugo Hanulka da zyc i chlopaki odzyskaja mamusie :) a jak nocka u Was? jak brzuszek?

Maniek- fajnie, ze Jagódka ladnie zniosla podroz :) u nas tez dziecko znika jak tylko silnik ruszy.

Nena- trzymaj sie dzielnie mamuska! pamietaj, ze co nas nie zabije, to nas wzmocni! a to znaczy, ze jestes kobita z żelaza ;) a jak Diego? zdrowy juz?

Sluchajcie, kupilam wczraj fotel no i chcialam wyprac pokrowiec. wrzucilam go na 95 stopni, ale pozniej sie okazalo, ze zapomnialam o pokrowcu na poduszke pod tylek. a co sie okazalo po wyjeciu z pralki- zafarbowal mi na rozowo!! okazalo sie, ze wrzucajac, zawinelam tez jakis czerwony ciuch. co prawda, kolor nienajgorszy, bo taki brudny roz :D ale musialam sam pokrowiec na poduszke pozniej prac, no i teraz mam juz komplet rozowawy :D no coz, Franek bedzie mial rozowy fotel, albo znajde jakis inny pokrowiec.
    taka to pani domu ze mnie.

Nenaaa, Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenus tulę, ja wlasnie koncze czekolade ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:40

Nenaaa, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/showitem/description/5457438233.html

O coś takiego znalazłam... Kusi

Blondik lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę być i czarownicą, to nawet bardziej pasuje obecnie do mnie :), biorąc pod uwagę mój wygląd ;) Kroko nie wróżę z kuli czy innych kart. Ja mam po prostu wizje :D
    I w tych wizjach Franek mi majaczy u boku Twego
    34j6on6.gif
    To sem ja ;)

Arienna, Smoczyca1, justta, WróżkaZielona, LaRa, Krokodylica, MANIEK, marissith lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ha ha ha ale musisz być niewyzyta ;) ze starań się nie możesz doczekać :)
    Kroki życzę wpadki! :)
    Zgredzia odważna to ty jesteś jakby nie patrzeć :)
    Wróżki współczuję ehhh tesciowe przemilczeć!
    Nena czarodziejka :) zdrowia i sił życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:50

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa, tulę :* bo wiem co czujesz ;( trzymaj sie kochana i życzę siły!

Manku, Ty po cc, nie? Mi lekarz kazała odczekać min rok bo to ze zagoiło sie na zewnątrz nie oznacza ze w środku jest ok. Ja przed planowana "produkcja" mam sie zgłosić w celu przeglądu wewnętrznego :)
    Tobie tez polecam :) bo lasce, której robili na cito dzień przede mną, rozeszła sie macica, dobrze ze to jej 3cie dziecko (3 cc) i raczej ostatnie.
    No ale wiadomo, każdy robi jak uważa :)
    Zobaczymy jak mi sie cykle poukładaja, czy bedą regularne itd. Będziemy starania zaczynać od czerwca, żeby na wiosnę maluch był :)
    Ja sie urodziłam jutro i chyba nie chciałabym mieć dziecka jesienno-zimowego. Bo ani na sankach nie pojeździsz hehehe No nie wiem, jakoś tak wole wiosna, lato :)

Siedzę w ogródku, popijam karmi i jedna noga bujam mała :)

Nenaaa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka lubię za fotel ;)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenuś niezła laska z ciebie ;-)

A dla mnie kiedy sie urodzi dzidzi nie ma znaczenia, jak zimowe to akurat na roczek bedzie na sankach smigalo az miło ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:04

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ