X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem przyczlapie się do nas jak obudzi się w nocy, już sobie wyobrażam jak będziemy nieraz spać w czwórkę nocki jak tra lala ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq taka świąteczna ze tak powiem z majonezem? Taka uwielbiam robiłam na 1 listopad :)
    JJa też nie pomogą z tym bólem w podbrzuszu...mnie to cycki bolały.
    Moja tez odpływa powoli po obiedzie a zjadłam kanapkę i kilka chrupek ;)
    A dentystę lubię :) tez musze się wybrać na przeglad ale nie mam jak musze czekać aż mój delegacje skończy!
    Ana gratki dobrych wieści! :)
    Wow summi dopiero zauważyłam że to już 31 tc ale leci! Pokaż brzuszek :)

Ja to najbardziej z drugim baby boje się kolek bo na bank będą jak sobie przypomnę to zoski to masakra! Moja babcia mówiła ze moja mama to dala się jak słońce zachodzilo do 3 mies siostra babci tez mówiła tak o swoich corkach. ..geny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:05

Summerka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak taka z majonezem...mniam mniam....
    Summi to współczuję,bo mnie szlag już od tego leżenia bierze.....
    No właśnie pokaż na fb brzusia....

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię dentystę

Ślub bo nie zamierzam znowu sterczec w usc, żeby dziecko uznać a w ogóle to same utrudnienia są. I już kretynsko mi się mówi "chłopak"

A ja się wcale nie cieszę. :(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo wiesz z zachowaniem Twojego to bym się zastanawiała nad ślubem ale to moje zdanie...mimo wszystko wszystkiego naj i odważna babka z Ciebie
    Kiedy zamierzasz w pracy powiedzieć o ciąży....?

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Odebrałam dziś wyniki tsh pięknie spadło do 2,01 mimo to zwiekszyli mi dawkę bo wciąż trochę za wysokie, ale wszystko jest na dobrej drodze ;)
    No i fajńie :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EdytaDE wrote:

Jeśli chodzi o te bóle w podbrzuszu, tutaj moje zmartwienie, ponieważ mam je od ponad tygodnia codziennie, budzą mnie w nocy a teraz także przeszkadzają w pracy. Są bardzo mocne, mają charakter skurczu, takiego rozrywania, rozciągania od środka. Przez tak silny ból również słabnę, mam mocne zawroty głowy.

Ja takie miałam, ale w nocy. Praktycznie co noc, jakoś pięć nocy z kolei, ale już po teście ciążowym i już wiedziałam że jest fasol.
    Bardzo mnie wtedy te bóle martwiły a to pewno Zuzik się wgryzał. ;)

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta- ja nie mialam takiego bolu na poczatku ciazy... raz tylko poczulam takie uklucie jakby mocne i pomyslalam, ze to moze zagniezdzenie. ale to tylko raz.

Lara- ej noo... nie boj sie dentysty ;) to nie PRL zeby sie bac :) teraz robi sie wszystko, zeby jak najmniej bolalo i wszystko odbywalo sie w fajnej atmosfrze :) my a gabinecie mamy tv, radio, podtlenek azotu, znieczulenia, a mozesz nawet wziac ze soba sluchawki i sobie muze relaksacyjna puszczac ;) a z doswiadczenia Ci powiem, ze im czesciej chodzisz na wizyty, tym lęk mniejszy :) tak wiec kontrole co 4 miesiace- polecam :)

Nena- uuu... widze ubytki w Twej pieknej paszczy. zapraszam, cos poradzimy :D zrobimy Ci taki holiłud smajl, ze bedziesz razic usmiechem na kilometr :D

u nas juz ciemno na dworze i smutno mi, ze dzis nie bylo spacerku. no ale coz, moze jutro bedzie ladniej. a sluchajcie, jak odbijacie po jedzeniu po 6mcu? i czy odbijacie w nocy? u nas kiedys maly w trakcie jedzenia zasypial i nie bylo problemu z odbijaniem. a teraz klade go bez odbijania :/ bo inaczej jak go posadze, albo dam nad ramie, to zaraz zaczyna szalec. jak Wy robicie?

Nenaaa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka fajna masz przychodnie :) moja trochę jeszcze z PRL ale po lifcie mimo tego ja lubię :)
    Hmm ja nadal odbija przez ramię...ale fakt moja od 4mz nie je w nocy wiec jestem mało pomocna.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Inska Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie śmieszne ilustracje znalazłam dziewczyny:

http://www.boredpanda.com/pregnancy-problems-mother-comics-illustrations-kos-og-kaos-line-severinsen/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=BPFacebook

Mom Illustrates Her Everyday Pregnancy Problems ;-)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie szczoteczki tzn jaka firma moze tak na pierwsze ząbki do tej pory wycieralam wodą i gazikiem rano i wieczorem ale chyba czas na jakąś szczoteczke wiecie coś poradzicie?

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Jordana taka mala a jak wyniki Adasia? Bo mi umknęło

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taka na palec co sie wklada, silikonowa...

Malenqu, ja Ci z calego seducha zycze aby kolejne bylo spokojne. Zeby elegancko spalo, ladnie jadlo z cyca i malo plakalo...

Szkoda,mze nie ma reguly jakie te kolejne dzieci beda....bysmy sie moze na 4 kiedys zdecydowali ;)

Moje najstarsze dziecko wrocilo od dziadkow, zostawilo plecak, dalo buziaka i poszlo do kolegi. Wroci przed kolacja. I tyle go widzialam....eh dobrze ze jeszcze L i H chca z mamusia przebywac ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat ząbków na tapecie... Jagoda od południa niespokojna marudzi i zasysa gryzak tak ze cały by chetnie do buzi wsadziła, mojego palca tez juz skrobala dziąsłami i dziś 3 kupy były .... To chyba zeby prawda? Moge jej jakos pomoc? Nie mam żadnego żelu i chyba apteki juz zamknięte na tej wiosce buuu

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy nie powiem dopóki nie bedzie widac, czyli gdzies do kwietnia..
    Maniek: nie mam rady na ząbki, u mnie cisza, ale ten gryzaki to dobre rozwiązanie, można go też nieco schłodzić

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko mojemu zeszło prawie 6 lat zanim dojrzał do drugiego dziecka i widze teraz zupełnie inaczej sie zachowuje jest teraz takim dojrzałym tata :)

Ari ja mam nosidło ale jeszcze za wczas dla Lili i chuste od Malenqy i sie w niej zakochałam :) uczymy sie motac

Lara ja ostatnio miałam nazywca rwane pół szóstki od str policzka bo po kanałówce sie złamała i mam taka skośną plombe ale ząb narazie jest

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku masakra z tymi wynikami znowu zapomnielismy odebrać tyle na glowie :/ w czwartek odbierzemy wyniki siuskow :/ dzieki za przypomnienie musze se alarm ustawic cholewka

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Jejku masakra z tymi wynikami znowu zapomnielismy odebrać tyle na glowie :/ w czwartek odbierzemy wyniki siuskow :/ dzieki za przypomnienie musze se alarm ustawic cholewka
    Spoko do usług ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka- kurteczka przyszla!! sliczna jest :) Franek zaakceptowal ja slina, wiec jest git :D wyslij mi nr konta na priv. to Ci przesle kaske :)

Kroko- od Ciebie tez poprosze nr konta na priv :)

Maniek- u nas taki stan jak piszesz utrzymywal sie mniej wiecej od 4 miesiaca, ale zebow do tej pory sztuk zero :D moze teraz sie cos zmieni, bo wszelkie sygnaly wskazuja na to, ze wychodza w koncu. Baj de łej- wlasnie wylewam cale 180ml mleka, bo maly nie lyknal ani kropli :/ buu... jak ja nie lubie tak marnowac jedzenia :/
    co do szczoty, to my mamy taka silikonowa na palec, ale teraz gmeranie malemu w paszczy ni dy rydy. placz i wrzask. a jeszcze niedawno lubil jak mu czyscilam dziaselka...

wiecie co, niedawno mowilam, ze moja tesciowa jest ok i mamy dobre stosunki. ale dzisiaj po porannym telefonie, ja oddzwonilam do niej kolo 17tej, a ta mowi- stwierdzilam, ze juz nigdy do ciebie nie zadzwonie (niby w zartach), bo nie wierze, ze nawet chwili nie znalazlas, zeby oddzwonic wczesniej. a-ha. drugi tekst- mowie, ze nie przyjedziemy jutro do niej, bo maly zabkuje, marudny jest i lepiej mu w domu bedzie, a ona- noo, bo u was jakakolwiek najmniejsza choroba i nie chcecie przyjechac (ze niby pretekst taki). i wiecie co, niby mowila to w takich "zartach", ale wkurzylam sie. bylismy u nich 1 listopada. ona przyjezdza co najmniej raz w tygodniu i takie teksty... byc moze jestem przewrazliwiona, ale nie lubie jak kwestionuje sie moje decyzje. i na mojego tez wkurzona jestem, bo bez mojej wiedzy palnal, ze jutro bedziemy, a ona sie nakrecila. ogolnie zyjemy ze soba bardzo dobrze, ale czasami jej teksty mnie w duchu wyprowadzaja z rownowagi. no. to sie wygadalam.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko dzięki, ale ja naprawdę na razie pozostanę przy małej tylko...chyba za stara jestem.... Tu strzykanie, tam.boli....ech....

‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ