Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojj Psotka to teraz bedzie co robic przy malym jak Ci wstaje:) nie ma laby hehehe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:34
-
nick nieaktualnyLaRa ja ze Śląska ale Dolnego
Wrocław
Co do nerek młodego to jedna się wyraźnie powiększa więc ewidnetnie jakiś zastój jest. Ale i tak w naszych polskich warunkach nic z tym przed porodem nie zrobimy.
Co do pchaczy to wśród "moich" dzieci w otoczeniu to większość z nimi śmigała. Jak pracowałam w żłobku to też miały wzięcie. W przeciwieństwie do chodzików, których ja też jestem przeciwniczką. -
Smoku gratki dla Zosi.
Kroko Twoja Zuzia pięknie zjada brawo !
Anuska jej mija szybko ta ciąża, fajnie ze Maniulka bedzie z Wami juz za 3 tyg... Moze sie wstrzeli w moje urodziny:) a dolegliwości zawsze jakieś sa, ale co to jest gdy sie na takie szczęście czeka:)
Moja mama wczoraj uśpiła Jagodę o 18 na 40 min a mówiłam ze ona juz tej drzemki nie ma no ale przecież co ja sie znam .... I nosiłam dziecko do 21:30 a normalnie ( bez drzemki o 18) zasypia ok 20:00 zła byłam jak osa.
Edit:
Ooo Izolecc ja tez z Wro
Boszze Młoda zasuwaj do lekarza szybko i rób te badania jak szybko sie da. Zdrówka zycze. A jak Adaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 08:46
Anuśka, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość
Maniek
-
A ogolnie dobrze Manku . Po szczepieniu tez tylko raz w nocy goraczka i tyle takze git. Spi z nami ale spi fajnie od 21-7 rano . Zdrowy. Tylko ze mna zle. Juz zarejestrowana ale nie wiem czy mnie przyjma bo mam skomplikowana sytuacje z ubezpieczeniem ehh nie jestem ubezpieczona ale mam prawo do nfz bo pobieram zasilek z zusu ehh ciekawe co wyniknie z tego
-
Ojeee wszystkiego dobrego dla Zosiii
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
Młoda, biedaku, szybciorem do doktora. Moze to stres, przemęczenie.... Oby...zdrowka
Malenq, dlatego ja pisze co sie u nas sprawdza, bo myśląc ze u kogoś jest coś jest na 5 minut to Ania nie miałaby żadnych zabawek. Ale z tych "dziecięcych" zabawek najlepszy jest szczeniaczek, pchacz i grzechotka za 5 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:33
Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość
-
dzien dobry dziewuszki!
my po malym detoksie internetowym- wczoraj wymuszonym, bo chyba wichura kable porwala. mamy juz drugi zabek, ale juz bez specjalnych wrazen.
Smoku- sto lat dla Zosi z okazji 8 miesiaca
Młoda Dama- oj do lekarza koniecznie! a sluchaj, nie da rady wizyty domowej zamowic? wiadomo, ze usg czy ekg nie zrobia, ale zawsze osluchaja i moze cos poradza?
Ari- z tym bujaniem, to ja zawsze myslalam, ze to kwestia przyzwyczajania dziecka. a teraz to juz nie wiem. moj od samego poczatku nie znosil pozycji poziomej i bujania. w 5 miesiacu mu sie odmienilo i teraz zasypianie to glownie bujanie i to w ruchumoze faktycznie sa okresy kiedy dziecko tego bardzo potrzebuje? ja juz sie z tym pogodzilam i czasami sobie mysle, ze nawet fajnie, bo kiedy ja bede mogla pozniej poprzytulac takiego dzidziola?
tak wiec trza sie przyzwyczaic i korzystac z urokow
Izolec- trzymam kciuki za nerke Malego. najwazniejsze, ze problem szybko zdiagnozowany.
Malenq- ciesze sie, ze falszywy alarm z pieprzykiem. ale zmotywowalas mnie, zeby tez posprawdzac...
Anuska- lubie za wyspanie sie! od razu inny dzien, prawda?
Beszka- jestescie juz w szpitalu? daj znac jak z Mala.
Nowatorka- co slychac? jak dzidziolek sie ma?
Psotka- u nas zasypianie wyglada tak: okolo 19tej kapiel (co drugi dzien), pozniej daje mleko zageszczone kaszka, po tym zgaszam swiatlo, wkladam smoka, wlaczam szumiacego zajaca i zaczynam chodzic z Malym po pokoju delikatnie go bujajac. zajaca biore dla niego do przytulania. zazwyczaj go mietoli rekami i poczatkowo sie rozglada po pokoju i wyrywa, ale za chwile jest spokojniejszy. jak widze, ze nie rusza raczkami, odkladam go delikatnie na boczek do lozeczka, przykrywam lekkim kocykiem i wychodze. czasami sam usnie, czasami musze do niego piecdziesiat razy pojsc jeszcze. jak sie tak zdarza, to biore go znow do bujania, ale tylko chwile. i znow do lozeczka. jak smok wypadnie, to wkladam do buzi i wychodze. kiedys z tym zasypianiem bylo duzo mniej zachodu. nie musialam bujac, wystarczylo go po jedzeniu odlozyc do lozeczka. no ale nie narzekam, bo moglo byc gorzej.
Kroko- cos czuje, ze za chwile zabki sie pojawia u Zuziu nas podobnie z ta odparzona pupcia, nigdy nie bylo z tym problemu, a jak pojawily sie luzne kupki, to faktycznie pare razy sie zdarzylo.
u nas za to powrocil problem ulewania. moze nie jakos tragicznie, ale po jedzeniu zawsze cos wyleci, nie mowiac juz o zabawach na macie. mata naznaczona rzygiem i moczem. musze jakos ja ogarnac
dzis u nas piekne sloneczko! w koncu! ostatnie spacery daly mi do wiwatu. a dzis- az chce sie zyc
milego dnia wszystkim!
Smoczyca1, Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć.
Jestem, żyje nie nadążam Was czytać.
Pisać nie piszę, bo ciągle mam wątpliwości co do mojego stanu.
We wtorek mam USG i chyba biegunki z nerwów dostanę. Jak usłyszę serducho to uwierzę.
Całuski.LaRa, Krokodylica, Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sto lat dla Zochy!
Mari: gratki IIIto juz z górki
Fajnie usypiacie, u mnie to cyc albo noszenie przez tatę..
Ja w robocie, ciężko nudno i sennie
Mała do 4 obudziła się 4x, miałam przygotowaną butlę z wodą Ale byłam nieprzytomna i nie ogarnęłam, że mam jej dacmoże dziś będzie lepiej
marissith lubi tę wiadomość
-
Mari, gratuluje "rutabagi", az musiałam w słowniku sprawdzić co to
U nas kąpiel o 20:00 (co drugi dzien) potem butla i gdy nadal sie meczy z zaśnięciem to noszenie na tzw "leniwca" lub (.).
Ps włączanie dzieciaczkom bajki? Np baby tv???Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:16
marissith, Malenq lubią tę wiadomość
-
Hejka u nas bez zmian, czyli ok
Malenqa ja tez mam astygmatyzm na obu oczach -1 i okulary trzeba nosic przy minusach nonstop, ja nie nosze bo Leon mi sciaga, pare godz dziennie tylko nosze, bez okularow swiat zamazany ale coz, a i mozna yez zabieg wykonac, kiedys sie zdecyduje ale musze poczytac o tym
Mariszka gratki
Zdrowka wszystkim
Lara my nie wlaczamy bajek ani tv przy malym, ewentualnie piosenki z youtuba, ale ekran w druga strone
Kotka u nas zasypianie wyglada tak: 19 kapiel, po kapieli butla z kaszka i potem kladziemy sie do naszego łóżka, maly oglada swiat przez okno, wspina sie na poduchy, na nas na zmiane i potem sie kladzie przytula do mamy albo taty i zasypia, jak zasnie przekladam go do lozeczka, tak z pol godz od jedzenia mu to zajmujeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:47
marissith, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Summerka, żeby zarazić się mononukleozą musiałabyś mieć kontakt ze śliną osoby chorej, bądź z jej krwią lub wydzieliną z nosa. Jak się domyślam nic takiego nie zaszło także spokojnie.
Mój Filip miał mononukleozę i nikogo nie zaraził.
Uff, dzięki Mona, uspokoilas mnie;)
Btw, kiedy idziesz na pierwsze usg?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenqa kciuki za dobre wyniki Kosi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:34
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Malenq- kciukam.
Zuzię niestety włączam TV, bo nc bym nie zrobiła, no i nauczyła sie obsługiwać troche iPada i tel, wiec piosenki dla dzieci na YouTube.
Mona, nie panikuj - to ja tu od panikowała jestem - pamiętasz? Jesteś w ciazy, a w lipcu urodzisz zdrowe bobo;) co byś chciała? Chłopca czy dziewczynkę?)