X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Psotka to teraz bedzie co robic przy malym jak Ci wstaje:) nie ma laby hehehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:34

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa ja ze Śląska ale Dolnego :) Wrocław
    Co do nerek młodego to jedna się wyraźnie powiększa więc ewidnetnie jakiś zastój jest. Ale i tak w naszych polskich warunkach nic z tym przed porodem nie zrobimy.

Co do pchaczy to wśród "moich" dzieci w otoczeniu to większość z nimi śmigała. Jak pracowałam w żłobku to też miały wzięcie. W przeciwieństwie do chodzików, których ja też jestem przeciwniczką.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku gratki dla Zosi.
    Kroko Twoja Zuzia pięknie zjada brawo !
    Anuska jej mija szybko ta ciąża, fajnie ze Maniulka bedzie z Wami juz za 3 tyg... Moze sie wstrzeli w moje urodziny:) a dolegliwości zawsze jakieś sa, ale co to jest gdy sie na takie szczęście czeka:)
    Moja mama wczoraj uśpiła Jagodę o 18 na 40 min a mówiłam ze ona juz tej drzemki nie ma no ale przecież co ja sie znam .... I nosiłam dziecko do 21:30 a normalnie ( bez drzemki o 18) zasypia ok 20:00 zła byłam jak osa.

Edit:

Ooo Izolecc ja tez z Wro :)
    Boszze Młoda zasuwaj do lekarza szybko i rób te badania jak szybko sie da. Zdrówka zycze. A jak Adaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 08:46

Anuśka, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogolnie dobrze Manku . Po szczepieniu tez tylko raz w nocy goraczka i tyle takze git. Spi z nami ale spi fajnie od 21-7 rano . Zdrowy. Tylko ze mna zle. Juz zarejestrowana ale nie wiem czy mnie przyjma bo mam skomplikowana sytuacje z ubezpieczeniem ehh nie jestem ubezpieczona ale mam prawo do nfz bo pobieram zasilek z zusu ehh ciekawe co wyniknie z tego

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosik dziękuje za życzenia :* młoda właśnie biegiem na badania!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez z Wro ;)

MANIEK, Izoleccc lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeee wszystkiego dobrego dla Zosiii :)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, biedaku, szybciorem do doktora. Moze to stres, przemęczenie.... Oby...zdrowka

Malenq, dlatego ja pisze co sie u nas sprawdza, bo myśląc ze u kogoś jest coś jest na 5 minut to Ania nie miałaby żadnych zabawek. Ale z tych "dziecięcych" zabawek najlepszy jest szczeniaczek, pchacz i grzechotka za 5 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:33

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewuszki!

my po malym detoksie internetowym- wczoraj wymuszonym, bo chyba wichura kable porwala. mamy juz drugi zabek, ale juz bez specjalnych wrazen.

Smoku- sto lat dla Zosi z okazji 8 miesiaca ;)

Młoda Dama- oj do lekarza koniecznie! a sluchaj, nie da rady wizyty domowej zamowic? wiadomo, ze usg czy ekg nie zrobia, ale zawsze osluchaja i moze cos poradza?

Ari- z tym bujaniem, to ja zawsze myslalam, ze to kwestia przyzwyczajania dziecka. a teraz to juz nie wiem. moj od samego poczatku nie znosil pozycji poziomej i bujania. w 5 miesiacu mu sie odmienilo i teraz zasypianie to glownie bujanie i to w ruchu ;) moze faktycznie sa okresy kiedy dziecko tego bardzo potrzebuje? ja juz sie z tym pogodzilam i czasami sobie mysle, ze nawet fajnie, bo kiedy ja bede mogla pozniej poprzytulac takiego dzidziola? :) tak wiec trza sie przyzwyczaic i korzystac z urokow ;)

Izolec- trzymam kciuki za nerke Malego. najwazniejsze, ze problem szybko zdiagnozowany.

Malenq- ciesze sie, ze falszywy alarm z pieprzykiem. ale zmotywowalas mnie, zeby tez posprawdzac...

Anuska- lubie za wyspanie sie! od razu inny dzien, prawda? ;)

Beszka- jestescie juz w szpitalu? daj znac jak z Mala.

Nowatorka- co slychac? jak dzidziolek sie ma? :)

Psotka- u nas zasypianie wyglada tak: okolo 19tej kapiel (co drugi dzien), pozniej daje mleko zageszczone kaszka, po tym zgaszam swiatlo, wkladam smoka, wlaczam szumiacego zajaca i zaczynam chodzic z Malym po pokoju delikatnie go bujajac. zajaca biore dla niego do przytulania. zazwyczaj go mietoli rekami i poczatkowo sie rozglada po pokoju i wyrywa, ale za chwile jest spokojniejszy. jak widze, ze nie rusza raczkami, odkladam go delikatnie na boczek do lozeczka, przykrywam lekkim kocykiem i wychodze. czasami sam usnie, czasami musze do niego piecdziesiat razy pojsc jeszcze. jak sie tak zdarza, to biore go znow do bujania, ale tylko chwile. i znow do lozeczka. jak smok wypadnie, to wkladam do buzi i wychodze. kiedys z tym zasypianiem bylo duzo mniej zachodu. nie musialam bujac, wystarczylo go po jedzeniu odlozyc do lozeczka. no ale nie narzekam, bo moglo byc gorzej.

Kroko- cos czuje, ze za chwile zabki sie pojawia u Zuzi :) u nas podobnie z ta odparzona pupcia, nigdy nie bylo z tym problemu, a jak pojawily sie luzne kupki, to faktycznie pare razy sie zdarzylo.

u nas za to powrocil problem ulewania. moze nie jakos tragicznie, ale po jedzeniu zawsze cos wyleci, nie mowiac juz o zabawach na macie. mata naznaczona rzygiem i moczem. musze jakos ja ogarnac ;)

dzis u nas piekne sloneczko! w koncu! ostatnie spacery daly mi do wiwatu. a dzis- az chce sie zyc :)

milego dnia wszystkim!

Smoczyca1, Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Jestem, żyje nie nadążam Was czytać.
    Pisać nie piszę, bo ciągle mam wątpliwości co do mojego stanu.
    We wtorek mam USG i chyba biegunki z nerwów dostanę. Jak usłyszę serducho to uwierzę.
    Całuski.

LaRa, Krokodylica, Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    III trymestr :D jeszcze 3 m-ce i młoda może wychodzić!
    Zbiorowo życzę wam zdrówka!
    Mona trzymam kciuki za <3

Mona_M, Krokodylica, justta, Anastazjaaa, Anuśka, Malenq, Izoleccc lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Zochy!

Mari: gratki III :-) to juz z górki
    Fajnie usypiacie, u mnie to cyc albo noszenie przez tatę..

Ja w robocie, ciężko nudno i sennie
    Mała do 4 obudziła się 4x, miałam przygotowaną butlę z wodą Ale byłam nieprzytomna i nie ogarnęłam, że mam jej dac :/ może dziś będzie lepiej

marissith lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, gratuluje "rutabagi", az musiałam w słowniku sprawdzić co to :P

U nas kąpiel o 20:00 (co drugi dzien) potem butla i gdy nadal sie meczy z zaśnięciem to noszenie na tzw "leniwca" lub (.).

Ps włączanie dzieciaczkom bajki? Np baby tv???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:16

marissith, Malenq lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas bez zmian, czyli ok ;-)

Malenqa ja tez mam astygmatyzm na obu oczach -1 i okulary trzeba nosic przy minusach nonstop, ja nie nosze bo Leon mi sciaga, pare godz dziennie tylko nosze, bez okularow swiat zamazany ale coz, a i mozna yez zabieg wykonac, kiedys sie zdecyduje ale musze poczytac o tym

Mariszka gratki

Zdrowka wszystkim

Lara my nie wlaczamy bajek ani tv przy malym, ewentualnie piosenki z youtuba, ale ekran w druga strone ;-)

Kotka u nas zasypianie wyglada tak: 19 kapiel, po kapieli butla z kaszka i potem kladziemy sie do naszego łóżka, maly oglada swiat przez okno, wspina sie na poduchy, na nas na zmiane i potem sie kladzie przytula do mamy albo taty i zasypia, jak zasnie przekladam go do lozeczka, tak z pol godz od jedzenia mu to zajmuje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:47

marissith, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, żeby zarazić się mononukleozą musiałabyś mieć kontakt ze śliną osoby chorej, bądź z jej krwią lub wydzieliną z nosa. Jak się domyślam nic takiego nie zaszło także spokojnie.

Mój Filip miał mononukleozę i nikogo nie zaraził.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Summerka, żeby zarazić się mononukleozą musiałabyś mieć kontakt ze śliną osoby chorej, bądź z jej krwią lub wydzieliną z nosa. Jak się domyślam nic takiego nie zaszło także spokojnie.

Mój Filip miał mononukleozę i nikogo nie zaraził.

Uff, dzięki Mona, uspokoilas mnie;)

Btw, kiedy idziesz na pierwsze usg?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek.

Smoczyca1, Malenq, Summerka, Anastazjaaa, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew i siuśki młodej oddane, mam nadzieję że już będą lepsze wyniki......
    Mona bo Ci wpierdzielę, jakie wątpliwości...jesteś w ciąży i koniec

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malenqa kciuki za dobre wyniki Kosi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:34

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq- kciukam.

Zuzię niestety włączam TV, bo nc bym nie zrobiła, no i nauczyła sie obsługiwać troche iPada i tel, wiec piosenki dla dzieci na YouTube.

Mona, nie panikuj - to ja tu od panikowała jestem - pamiętasz? Jesteś w ciazy, a w lipcu urodzisz zdrowe bobo;) co byś chciała? Chłopca czy dziewczynkę?;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ