Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Uffffffffffffff
Ale jazda.
Postanowilam wprowadzic jakis lad i plan usypiania.
Maly padniety bo nie mial 3ciej drzemki (cos nei mogl zasnac) i w rezultacie od 13:20 do 19tej w zasadzie nei spal. Dostal kolacje (kaszke pare lyzeczek), zostal wykapany, potem uspokajajaca muzyczka, czytani ebajek, cycek i do lozka....i prawie 2h bite placzu i rzucania sie po lozku!!!!
wymieklam
Dalam w koncu cycka na lezaco i maly odplynal.
Teraz mam wyrzuty sumienia, ze go tak dlugo przetrzymalam. I w dodatku bezskutecznie.
-
Kurcze Psotka, a nie spróbujesz przeczekać? Może mu się odmieni? Może zęby albo jakiś skok?
U nas nocki takie se ale nie tragiczne. Czasami 2,5h a czasami 3-4h, potem cycek i dalej lulu. Ja się nie szczypię- chce cycka to niech je. Może źle robię, pewnie się zemści, ale z drugiej strony jeszcze 500 razy może mu się odmienić i co, mam za każdym razem walczyć żeby z powrotem wydłużać drzemki (o ile to realne?). Dziecko w końcu wyrośnie (wiadomo, fajnie by było jakby roczniak już pzzesypiał większość nocy).
Zgredka dasz radę ;/ Może żuj gumę albo bierz Rennie albo pastylki mentolowe (ja nałogowo żarłam żeby poprawić sobie posmak w ustach i na zgagę jednocześnie)
Serio pełnia tak działa? Nawet jak rolety zasłonięte? Ja nie zauważyłam, ale może mało spostrzegawcza jestem -
Wszystkiego najlepszego z okazji 7 miesięcy dla Dominika.
Wróżka zębów u nas nadal brak...
Bylysmy dzisiaj z Zuzią w odwiedzinach u 4 miesiecznej koleżanki.
Tylko że to kilkanaście km od nas i jazda z nią samej to masakra...
No nie chce mały Bąk siedzieć w foteliku i drze się w nieboglosy.
Na miejscu było super, pobawila się a w międzyczasie zrobiła taką kupę że jeszcze takiej nie było, serio po pachy, dobrze że u ubranka na zmianę wzięłam. .. -
Nieukowa wrote:Kurcze Psotka, a nie spróbujesz przeczekać? Może mu się odmieni? Może zęby albo jakiś skok?
U nas nocki takie se ale nie tragiczne. Czasami 2,5h a czasami 3-4h, potem cycek i dalej lulu. Ja się nie szczypię- chce cycka to niech je. Może źle robię, pewnie się zemści, ale z drugiej strony jeszcze 500 razy może mu się odmienić i co, mam za każdym razem walczyć żeby z powrotem wydłużać drzemki (o ile to realne?). Dziecko w końcu wyrośnie (wiadomo, fajnie by było jakby roczniak już pzzesypiał większość nocy).
Zgredka dasz radę ;/ Może żuj gumę albo bierz Rennie albo pastylki mentolowe (ja nałogowo żarłam żeby poprawić sobie posmak w ustach i na zgagę jednocześnie)
Serio pełnia tak działa? Nawet jak rolety zasłonięte? Ja nie zauważyłam, ale może mało spostrzegawcza jestem
Wiesz, jakby si ebudzil co 3h to jeszcze ok ale on sie budzi co 1h...Tez sie nie szczapalam i nie przeszkadzalo mi ze zasypia tylko przy cycku i ze chce w nocy. Co za problem dac. Ale tak czesto to ja wysiadam.
Mam kolezanke ktora pol roku temu mowila mi ze jej synek budzi si ena cycka co 2h. Napisala mi teraz mejla ze nadal jest tak samo....mimo ze maly nie cycka w dzien juz wcale...
-
Nieukowa, Psotka moja Zuza tez tak miała - bywalcy noce, ze cyca dawałam co godzinę...teraz ma 16 mcy i z małymi wyjątkami, noce przesypia całe - wlasnie usnęła - dziś wyjątkowo pozno i wstanie około 8;
Kroko, u nas, jesli jadę sama, tez sie drze...Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Hejolka ja juz wstałam. Młody ostatnie minuty spi. Dzisiaj noc z d... mlody budzil sie z placzem hmmm mysle ze zabki bo brzuch raczej nie skoro tyle kupek zrobil. Kurde dzisiaj ide spac prędzej ehh. Nawe teraz spi a poplakuje sobie chwilami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 07:31
-
Dzień dobry kobietki
Witam się w 36tcZa dwa tygodnie ciąża donoszona
Zostałam zdiagnozowana przez psychiatrę i faktycznie mam tokofobię, która jest wskazaniem do CC
Szczęście niepojęte
W poniedziałek wizyta i ustalamy termin porodu
Już się nie mogę doczekać jak zobaczę moją małą Maniuchnę
Mąż też się już nie może doczekać, bo chodzę i robię awantury o niewiadomocoTak mi hormony buzują że wszyscy w domu chodzą na rzęsach
Przepraszam że się nie udzielam, ale w kwestii pobudek, skoków (nawet nie wiedziałam że coś takiego jest) karmienia itp jestem totalnie zielona. Za to czytam wszystko co piszecie i pochłaniam już wiedzę
Buziaki dla wszystkich małych wielkich człowieczkówI najlepszego dla wszystkich Kasiek
Edit: Doczytałam co mam w suwaczku i śmiechłamMoje dziecko 2,5kg miało miesiąc temu
Strach pomyśleć ile kluska będzie miała w poniedziałek na badaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:27
Summerka, LaRa, Smoczyca1, Mona_M, marissith, PsotkaKotka, Nieukowa, Lili83, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Witajcie
U mnie +2 st i suonko, wiec szybciutko zjem śniadanko i uciekamy sie dotleniac
Anuska, noooo, juz 2 tygszybko zleci
pokaz brzucholek
Ania pełza i mowi "acia acia"
Miłego dniaNieukowa, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej
Anusia gratuluje!!!! I 36 tc i cc
Ja co so cyckania i pobudek tez sie nie wypowiem.
Siku z rana idealne jutro ma ciotka skonsultować z lekarka...no ciekawe o co kaman.
Ale pizdzi...byle do wiosny! ;(
Miłego dnia
Lara a myślałam ze raczkuje Ania...brrr ubierzcie sie ciepło.
A właśnie ubierzcie kombinezony? To mnie przeraża chyba jednak kupie jej spodnie tylkoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:34
Anuśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka.
Byłam wczoraj na usg. Jestza tydzień powtórka żeby sprawdzić czy aby na pewno jedno. Bo cos tam jeszcze było ale doktorek nie mógł określić co. Podejrzewa pusty pęcherzyk żółtkowy, ale dla pewności mam jeszcze przyjść.
Anuśka mój suwaczek też oszukuje, bo wczoraj kolos miał 7,3 mm a nie jak wg suwaczka 6marissith, justta, Smoczyca1, LaRa, Nieukowa, Summerka, PsotkaKotka, Anastazjaaa, konwalianka, Lili83, Anuśka, WróżkaZielona, Blondik, Izoleccc, beszka, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczeta!
obudzilam sie, a tu snieeeg! i sniegiem waliwiec dzisiaj Franek pozna uroki zimy na spacerku
nocka nienajgorsza, choc marze o tym, zeby przestal juz sie budzic kolo 3, bo to najgorsza dla mnie godziny. nieprzytomna totalnie jestem.
Anuśka- ale fajowo! juz niedlugo bedziesz miec swoja Manieczke na wolnosci
Smoku- my mamy dwa kombinezony i powiem Ci, ze fajna sprawa. My wczesniej wsadzalismy Malego w kombinezon, na to cienki kocyk bardziej do przytulenia sie. Wygodna sprawa, bo pod spod nic wiecej specjalnie nie zakladalam tylko hop siup w kombinezon i do wozka. Teraz z racji tego, ze mamy spiworek w wozku cieply, nie zakladam kombinezonu tylko kurteczke i rajtuzy ze spodniami i skarpetkami i tez mu cieplo.
Lara- gratulacje dla Anuli! u nas tez pelzanie od dluzszego czasu, wiec lada chwila nasze dzieciaczki beda juz wszeeeedzie
Kroko- no to ladnie Zuzia naznaczyla teren ta kupawstaje juz malutka?
i co to ja mialam jeszcze... nie pamietam juz. ide jesc
milego wszystkim!
Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam wczoraj u neurochirurga ale mój przypadek go przerósł
wypisał kartkę, że jego zdaniem nie ma przeciwskazań do porodu sn ale całą wizytę powtarzał, że to nie jego działka i on nie wie
muszę szukać kogoś, kto wie i będzie na 100% pewny, że krzywda mi się nie stanie
Smoczyca1, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Mari polubiłam za szczerość doktorka
Wróżko ja właśnie jeszcze na dobra sprawę nie ubierałam kombinezonu tylko przymierzylam ale porażka znacznie wygodniej mi kurtka i portki wiec myślałam o takich ocieplanych na szelkach? Bo śpiwór chyba tez nie przejdziemarissith, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Hejka!
Kongratulejszons wizyt, wynikow, serduszek, donoszenciaza to byl jednak fajny czas
Moje belzebubu oprotestowalo zwyczajowa drzemke, no to wybralam sie na spacer adaptacyjny. Ja z gilem do pasa a maly juz praktycznie zdrowy. No i tak go ubieralam w ten kombinezon, ze juz w zasadzie czas na zarcie. Chwilowo spi a mi marzna rece. Chyba na swieta sobie ocieplacz na rece i termokubek do wozka sprawie...
Kombinezon to jakas masakra kurde. Za duzy, mimo ze 68, do tego ubranie rekawiczek i botkow podczas ataku ryku i kopania to wyczynczyli rundka po osiedlu 30 min i wracam do domu na kawe.
WróżkaZielona lubi tę wiadomość