Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mona gratuluje udanej wizyty
Anuska supcio niedługo dzidzia bedzie na swiecie ulalaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:29
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Heh czyli nie jestem sama z problemem krzyku podczas ubierania, nie to ze sie cieszę ze u was tak samo, ale w grupie zawsze raźniej
My już spacerujemy, Ania śpi, a ja właśnie próbuje nowe buty, i tak mi w nich cieplutko
Ania jeszcze ńie raczkuje, podpiera sie na wyprostowanych rączkach, klęka i huśta sie w przód i w tył.
Najlepsza motywacja dla niej do poruszania sie jest ...pies. Jejku jaka ona wtedy jest szybka
Mona gratuluje serduszkawierzysz już???
Aha, ja tylko w kombinezony ubieram, tak nam wygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:48
Mona_M, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Oj dzisiaj ciezki dzien bedzie. Maly budzil sie czesto w nocy i raz mu sie postawilam bo bez przesady co 40min jesc nie trzeba. Placz przez pol godziny, lazenie po lozku i rzucanie sie. W koncu dalam cycka bo nie chce zeby sie straumatyzowal
. Teraz jest marudny a ja podqrwiona.
-
LaRa wrote:Heh czyli nie jestem sama z problemem krzyku podczas ubierania, nie to ze sie cieszę ze u was tak samo, ale w grupie zawsze raźniej
My już spacerujemy, Ania śpi, a ja właśnie próbuje nowe buty, i tak mi w nich cieplutko
Ania jeszcze ńie raczkuje, podpiera sie na wyprostowanych rączkach, klęka i huśta sie w przód i w tył.
Najlepsza motywacja dla niej do poruszania sie jest ...pies. Jejku jaka ona wtedy jest szybka
Mona gratuluje serduszkawierzysz już???
Aha, ja tylko w kombinezony ubieram, tak nam wygodnie
To tak jak moj kota zobaczyl to tez go gonil -
Anuśka, Mona gratki o rany może jednak bedzie podwójne szczęście
Lara Lilka zaczeła dadada tatatata mimimimimi hehehe
zaraz ide robic krem pieczarkowy a potem po Zuze idziemy wózkiem słonko świeci 2 stopnie milusio mrożnie i świeżoAnuśka lubi tę wiadomość
-
Cześć, gratuluję pięknych wieści z wizyt, serduszka, porodu, jak się chce, donoszenia..
Współczuję pobudek, u nas nie lepiej.. Tak musi być.. Tymek jadl co 1,5-2h od urodzenia do 14m-ca, Patryk teraz tak szaleje.. No nie jest łatwo..
Przy tymku eliminowalam karmienia tak, przez trzy dni go nosił.. Ja spałam w innym pokoju, aby mu się nie kojarzyć. Eliminowalam po jednym karmieniu.Anuśka, marissith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anuśka gratuluję wszystko idzie z Twoim planem
Mona gratuluję serduszka Rosnij ie zdrowo.
Ja dziś kolejny taz zaliczyłam rzyganko, Rety kiedy to się skończy
A od wczoraj jak chodzę mam napięty brzuch, wzięłam nospe ale nie za bardzo pomaga, jak leżę jest ok ale jak tylko wstanę zaczyna się, trochę się martwię.
A na pocieszenie oglądam one born every minute, Rety biedne kobiety -
Mona_M wrote:LaRa już wierzę
Biedrona - lepiej pojedyńcze. Nie dam rady z bliźniakamiMona_M lubi tę wiadomość
-
Hej gratuluje serduszka
udanych wizyt no i czekamy Anuska na Manichne
U nas nocka średnia, dziś ciezko.
Psotka moja Jagoda czasem co pół godz chce cyca i jej daje widocznie potrzebuje moze jej sie chce pic a nie jeść wiec z tym nie walczę tylko dam i idzie spać dalej, moze i Ciebie tez nie warto sie męczyć i wkurzać bo ostatecznie i tak dajesz cyca. Poczekam az zacznę dawać stałe pokarmy i zobaczymy jak to sie poukłada.
Maz mnie wkurzyłsiedzę juz 3 tydz u rodziców ja tęsknie a on... Chyba nie
i tak mi dziś smutno:(
Maniek
-
Tak sobie chodzę i układam plan dalszego dnia, i jak małż wróci z pracy to wręczenia mu Anulke i zabieram sie za mycie okien, sprzątanie bo fuuuuuj
Na dodatek muszę zdążyć ze wszystkimi oknami do piątku bo w sobotę zaczynaja kolede i od razu od mojego bloku.
No i za półtora tygodnia jadę na miesiąc do mamy, a tam zimnoooooo jak u Malenq - drugi biegun
Już sie boje tego pakowania... -
Anastazja ja takie spinanie,taką napiętą skóre na brzuchu miałam i w ogóle uczucie jakby mi miał pęknąc miałam od 20 tygodnia do końca ciązy ;/ strasznie się bałam czy to normalne. Brałam potem nospe i magnez troszkę pomagało ale długie stanie czy chodzenie ,zakupy odpadały ;/ także współczuje ale to nic groźnego pewno
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
MANIEK - 3tydzien??? Moj maz powiezial ze mnie wiecej do rodzicow z Domim na 2tyg nie pusci bo za bardzo teskni (za synkiem;). Musialam mu codziennie przesylac zdjecia malego hehe
Piszecie, ze tak ma byc. Ja sie nie zgadzam. To jest problem z zasypianiem. Nauczylam go zasypiac przy cycku i mam za swoje. Kazdy sie w nocy budzi tyle ze niektore dzieci i dorosli potrafia spowrotem zasnac bez problemow a Domi i inne tego typu przypadki potrzebuje cycka (inne herbatki/noszenia/glaskania itd). Nie uwierze ze jest glodny co godzine zwlaszcza ze w ciagu dnia kiedy sie rusza duzo co godzine glodny nie jest.
Ale jak narazie sie poddaje. Sama nie dam rady. Ale chcialam sprobowac i juz wiem, ze on tak moze lezec i wrzeszczec przez 2h i nie zasnie.
Zglosze sie chyba do kogos o pomoc.
Mi jest poprostu niewygodnie juz kiedy go karmie tak czesto. Bola mnie plecy, wszystkie miesnie mam spiete. Do tego chce go w koncu wyeksmitowac do wlasnego lozeczka. Nie to, ze mi bardzo przeszkadza w moim ale jest to dla niego poprostu niebezpieczne bo moze wypasc. No i fajnie by bylo w koncu sie do meza przytulic...
No i gdybym wiedziala, ze za dwa-trzy miesiace sie to skonczy to ok ale kolezanki synek ktory ma ponad rok nadal tak sie budzi....
Ps. Wczoraj dostal flipsaa dzisiaj wchodzi ziemniaczek na obiad z dynka
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:02
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Kotka: mam ten sam problem, bo nauczylam spac przy cycku, ale inne nastawienie, bo na sile nie chce jej zmuszac, a moze po prostu nie moge, bo ja w nocy nieprzytomna i latwiej mi cycka wepchnac a mojego dobudzic sie nie da, zreszta nawet nie mam sily zeby wstac do niego i go budzic (ostatnio spimy w innych pokojach)..
Jestem w pracy od 2h a juz wiekszosc roboty za mna, cos musze swoja pania sekretarke pogonic, ze za malo mi dajeNieukowa lubi tę wiadomość
-
Anastazja bierz magnez z wit B6. Mi się brzuch spinał bardzo ze względu na to wielowodzie. Teraz biorę magnez 2x dziennie po 2 tabsy i czuję ogromną ulgę
A nospa nic mi nie pomagała.
Mona dasz radę nawet z bliźniakami
Oto moje brzuszysko w naturalnym środowisku, czyli na kanapiePo tej ciąży kanapa do wypełnienia chyba pójdzie bo dupskiem wysiedzę tu dziurę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f459edeba25.jpgNenaaa, marissith, MłodaDama, Arienna, Anastazjaaa, Malenq, PsotkaKotka, Nieukowa, MANIEK, LaRa, Smoczyca1, WróżkaZielona, Mona_M, Lili83, Daven, Blondik, Izoleccc, Misi@, beszka, Krokodylica, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Aaaaaaa ale kuleczka jej zazdroszcze ;P ja bym chciała cofnąć czas i tak cofać i cofać hihihi i głaskac brzusia,mały zawsze rano jak się obudziłam mnie tak kopał słodko aaajjj
Piękna kobietka z Ciebie :]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:07
-
Hej misie
Przepraszam że tak długo się nie odzywałam
Dziecię absorbuje jak szlag
Ogóle u nas dobrze, rozmawiałam z lekarze (w sumie chirurgiem dziecięcymbo akurat byłyśmy z pepuszkiem) i powiedział mi że wysypka młodej to skaza i żeby się nie przejmować tylko oliwkowac by sucha skóra nie swedziala a jak się zaogni to nie słuchać nikogo ani pediatry ani bab w aptece tylko posmarować alantanem w maści lub pudrem z anestezyna (ale po pudrze rano natłuszcic) i czekać aż wyrośnie bo jak się dam wkręcić w alergie to będę tracić kasę na mleko ha a młoda i tak będzie miała póki nie wyrośnie...
A ja staram się ogarnąć dziecko dom i szkole na raz, delikatnie też próbując odciąć pepowine znów nawiazana między moim chłopem a jego mamą ale szkoda gadać więc nie będęto straszne jak facet chyba ze strachu przed tym że został ojcem spowrotem zaczyna się uzalezniac od mamy
Nieukowa lubi tę wiadomość