X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mona gratuluje udanej wizyty :)

Anuska supcio niedługo dzidzia bedzie na swiecie ulala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:29

Anuśka lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh czyli nie jestem sama z problemem krzyku podczas ubierania, nie to ze sie cieszę ze u was tak samo, ale w grupie zawsze raźniej :P
    My już spacerujemy, Ania śpi, a ja właśnie próbuje nowe buty, i tak mi w nich cieplutko :)
    Ania jeszcze ńie raczkuje, podpiera sie na wyprostowanych rączkach, klęka i huśta sie w przód i w tył.
    Najlepsza motywacja dla niej do poruszania sie jest ...pies. Jejku jaka ona wtedy jest szybka :)
    Mona gratuluje serduszka :) wierzysz już???

Aha, ja tylko w kombinezony ubieram, tak nam wygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:48

Mona_M, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzisiaj ciezki dzien bedzie. Maly budzil sie czesto w nocy i raz mu sie postawilam bo bez przesady co 40min jesc nie trzeba. Placz przez pol godziny, lazenie po lozku i rzucanie sie. W koncu dalam cycka bo nie chce zeby sie straumatyzowal :/. Teraz jest marudny a ja podqrwiona.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Heh czyli nie jestem sama z problemem krzyku podczas ubierania, nie to ze sie cieszę ze u was tak samo, ale w grupie zawsze raźniej :P
    My już spacerujemy, Ania śpi, a ja właśnie próbuje nowe buty, i tak mi w nich cieplutko :)
    Ania jeszcze ńie raczkuje, podpiera sie na wyprostowanych rączkach, klęka i huśta sie w przód i w tył.
    Najlepsza motywacja dla niej do poruszania sie jest ...pies. Jejku jaka ona wtedy jest szybka :)
    Mona gratuluje serduszka :) wierzysz już???

Aha, ja tylko w kombinezony ubieram, tak nam wygodnie :)

To tak jak moj kota zobaczyl to tez go gonil ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, Mona gratki o rany może jednak bedzie podwójne szczęście :)
    Lara Lilka zaczeła dadada tatatata mimimimimi hehehe

zaraz ide robic krem pieczarkowy a potem po Zuze idziemy wózkiem słonko świeci 2 stopnie milusio mrożnie i świeżo :)

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, gratuluję pięknych wieści z wizyt, serduszka, porodu, jak się chce, donoszenia..

Współczuję pobudek, u nas nie lepiej.. Tak musi być.. Tymek jadl co 1,5-2h od urodzenia do 14m-ca, Patryk teraz tak szaleje.. No nie jest łatwo..
    Przy tymku eliminowalam karmienia tak, przez trzy dni go nosił.. Ja spałam w innym pokoju, aby mu się nie kojarzyć. Eliminowalam po jednym karmieniu.

Anuśka, marissith lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa już wierzę ;)
    Biedrona - lepiej pojedyńcze. Nie dam rady z bliźniakami ;)

Smoczyca1, LaRa, Anuśka, Nieukowa, WróżkaZielona, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona jak tam chcesz ważne żeby zdrowo rosło :) a tak na pewno będzie :)

Mona_M, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka gratuluję wszystko idzie z Twoim planem
    Mona gratuluję serduszka Rosnij ie zdrowo.

Ja dziś kolejny taz zaliczyłam rzyganko, Rety kiedy to się skończy :/
    A od wczoraj jak chodzę mam napięty brzuch, wzięłam nospe ale nie za bardzo pomaga, jak leżę jest ok ale jak tylko wstanę zaczyna się, trochę się martwię.

A na pocieszenie oglądam one born every minute, Rety biedne kobiety ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    LaRa już wierzę ;)
    Biedrona - lepiej pojedyńcze. Nie dam rady z bliźniakami ;)
    No to teraz na spokojnie, oficjalnie życzę Ci spokojnej, nudnej i zdrowej ciąży :)

Mona_M lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje serduszka :) udanych wizyt no i czekamy Anuska na Manichne :)
    U nas nocka średnia, dziś ciezko.
    Psotka moja Jagoda czasem co pół godz chce cyca i jej daje widocznie potrzebuje moze jej sie chce pic a nie jeść wiec z tym nie walczę tylko dam i idzie spać dalej, moze i Ciebie tez nie warto sie męczyć i wkurzać bo ostatecznie i tak dajesz cyca. Poczekam az zacznę dawać stałe pokarmy i zobaczymy jak to sie poukłada.

Maz mnie wkurzył :( siedzę juz 3 tydz u rodziców ja tęsknie a on... Chyba nie :( i tak mi dziś smutno:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie chodzę i układam plan dalszego dnia, i jak małż wróci z pracy to wręczenia mu Anulke i zabieram sie za mycie okien, sprzątanie bo fuuuuuj :(
    Na dodatek muszę zdążyć ze wszystkimi oknami do piątku bo w sobotę zaczynaja kolede i od razu od mojego bloku.

No i za półtora tygodnia jadę na miesiąc do mamy, a tam zimnoooooo jak u Malenq - drugi biegun :)
    Już sie boje tego pakowania...

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek faceci tesnia w środku ale nie pokazują tego ;) wiesz taka męska duma

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja ja takie spinanie,taką napiętą skóre na brzuchu miałam i w ogóle uczucie jakby mi miał pęknąc miałam od 20 tygodnia do końca ciązy ;/ strasznie się bałam czy to normalne. Brałam potem nospe i magnez troszkę pomagało ale długie stanie czy chodzenie ,zakupy odpadały ;/ także współczuje ale to nic groźnego pewno

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara kokeda przed świętami? Czemu tak?

Och młoda dama dzięki, mam nadzieję że to nic poważnego, zwłaszcza że to nie pierwszy raz... Ale jutro już wizyta więc zapytam wie co i jak

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK - 3tydzien??? Moj maz powiezial ze mnie wiecej do rodzicow z Domim na 2tyg nie pusci bo za bardzo teskni (za synkiem;). Musialam mu codziennie przesylac zdjecia malego hehe

Piszecie, ze tak ma byc. Ja sie nie zgadzam. To jest problem z zasypianiem. Nauczylam go zasypiac przy cycku i mam za swoje. Kazdy sie w nocy budzi tyle ze niektore dzieci i dorosli potrafia spowrotem zasnac bez problemow a Domi i inne tego typu przypadki potrzebuje cycka (inne herbatki/noszenia/glaskania itd). Nie uwierze ze jest glodny co godzine zwlaszcza ze w ciagu dnia kiedy sie rusza duzo co godzine glodny nie jest.
    Ale jak narazie sie poddaje. Sama nie dam rady. Ale chcialam sprobowac i juz wiem, ze on tak moze lezec i wrzeszczec przez 2h i nie zasnie.
    Zglosze sie chyba do kogos o pomoc.

Mi jest poprostu niewygodnie juz kiedy go karmie tak czesto. Bola mnie plecy, wszystkie miesnie mam spiete. Do tego chce go w koncu wyeksmitowac do wlasnego lozeczka. Nie to, ze mi bardzo przeszkadza w moim ale jest to dla niego poprostu niebezpieczne bo moze wypasc. No i fajnie by bylo w koncu sie do meza przytulic :/...
    No i gdybym wiedziala, ze za dwa-trzy miesiace sie to skonczy to ok ale kolezanki synek ktory ma ponad rok nadal tak sie budzi....

Ps. Wczoraj dostal flipsa :) a dzisiaj wchodzi ziemniaczek na obiad z dynka :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:02

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: mam ten sam problem, bo nauczylam spac przy cycku, ale inne nastawienie, bo na sile nie chce jej zmuszac, a moze po prostu nie moge, bo ja w nocy nieprzytomna i latwiej mi cycka wepchnac a mojego dobudzic sie nie da, zreszta nawet nie mam sily zeby wstac do niego i go budzic (ostatnio spimy w innych pokojach)..

Jestem w pracy od 2h a juz wiekszosc roboty za mna, cos musze swoja pania sekretarke pogonic, ze za malo mi daje

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja bierz magnez z wit B6. Mi się brzuch spinał bardzo ze względu na to wielowodzie. Teraz biorę magnez 2x dziennie po 2 tabsy i czuję ogromną ulgę :) A nospa nic mi nie pomagała.

Mona dasz radę nawet z bliźniakami ;D

Oto moje brzuszysko w naturalnym środowisku, czyli na kanapie :) Po tej ciąży kanapa do wypełnienia chyba pójdzie bo dupskiem wysiedzę tu dziurę :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f459edeba25.jpg

Nenaaa, marissith, MłodaDama, Arienna, Anastazjaaa, Malenq, PsotkaKotka, Nieukowa, MANIEK, LaRa, Smoczyca1, WróżkaZielona, Mona_M, Lili83, Daven, Blondik, Izoleccc, Misi@, beszka, Krokodylica, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa ale kuleczka jej zazdroszcze ;P ja bym chciała cofnąć czas i tak cofać i cofać hihihi i głaskac brzusia,mały zawsze rano jak się obudziłam mnie tak kopał słodko aaajjj :) Piękna kobietka z Ciebie :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:07

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misie
    Przepraszam że tak długo się nie odzywałam
    Dziecię absorbuje jak szlag ;)
    Ogóle u nas dobrze, rozmawiałam z lekarze (w sumie chirurgiem dziecięcym ;) bo akurat byłyśmy z pepuszkiem) i powiedział mi że wysypka młodej to skaza i żeby się nie przejmować tylko oliwkowac by sucha skóra nie swedziala a jak się zaogni to nie słuchać nikogo ani pediatry ani bab w aptece tylko posmarować alantanem w maści lub pudrem z anestezyna (ale po pudrze rano natłuszcic) i czekać aż wyrośnie bo jak się dam wkręcić w alergie to będę tracić kasę na mleko ha a młoda i tak będzie miała póki nie wyrośnie...
    A ja staram się ogarnąć dziecko dom i szkole na raz, delikatnie też próbując odciąć pepowine znów nawiazana między moim chłopem a jego mamą ale szkoda gadać więc nie będę ;) to straszne jak facet chyba ze strachu przed tym że został ojcem spowrotem zaczyna się uzalezniac od mamy :/

Nieukowa lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ