Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, zaczela mnie stresowac rozowa strona nasza. Wstyd mi ale kurcze jak czytam o tych dziewczyn zmaganiach, o tym wyczekiwaniu, testowaniu, rozczarowaniach to sie stresuje i lapie depresyjny nastroj. Boje sie, ze cos sie stanei i bede tam musiala wrocic albo, ze przy drugim znowu bedzie to samo...Bardzo sie ciesze jak ktorejs sie udaje, bo to taki promyczek nadzieji
Malenq, beszka lubią tę wiadomość
-
byłam w poniedziałek w Smyku, przewijak i wanienka to nie sa jakies wygórowane ceny, wiec wole kupic nowe, z ciuszkami wiadomo, wypierze sie i przekazuje sie dalej, hmmm jakby mi kto wózek dał to bym była w 7-mym niebie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:Wiecie co, zaczela mnie stresowac rozowa strona nasza. Wstyd mi ale kurcze jak czytam o tych dziewczyn zmaganiach, o tym wyczekiwaniu, testowaniu, rozczarowaniach to sie stresuje i lapie depresyjny nastroj. Boje sie, ze cos sie stanei i bede tam musiala wrocic albo, ze przy drugim znowu bedzie to samo...Bardzo sie ciesze jak ktorejs sie udaje, bo to taki promyczek nadzieji
bardzo duże "parcie na szkło"
ja wiem, że o drugie też będę musiała się starać, ale też chcę wierzyć, że Kośka "rozwiązała worek z prezentami".....
Ja na razie wózka nie kupuję, rodzę zimą - przeważnie mam zaspy 2metrowe i mróz - więc nie będzie spacerów, mieszkam na wsi - bez chodników, wszędzie (do lekarza itp.) muszę samochodem, więc zdecydowaliśmy z małżem że kupujemy fotelik-nosidełko, a w marcu kupimy wózek (używany)...... -
Psotka, bardzo ladne imie
Lara, a ogladalas przewijaki z Ikea. maja taki jeden chyba za ca 60pln w testach wypadl najlepiej (tych norweskich). mielismy go dla Leo. teraz kolezanka pozyczyla. w marcu ma oddac bylismy zadowoleni. jedyny minus, to przy tym materacu z ikea dzidzius uderzal nozkami w listew. zakupilismy wiekszy materacyk, kotry byl na wcisk i bylo ok -
beszka wrote:Psotka, bardzo ladne imie
Lara, a ogladalas przewijaki z Ikea. maja taki jeden chyba za ca 60pln w testach wypadl najlepiej (tych norweskich). mielismy go dla Leo. teraz kolezanka pozyczyla. w marcu ma oddac bylismy zadowoleni. jedyny minus, to przy tym materacu z ikea dzidzius uderzal nozkami w listew. zakupilismy wiekszy materacyk, kotry byl na wcisk i bylo ok
N o co wy, to taki zart z tym Augustem ;P -
nick nieaktualny
-
Hejka
Kotka mi też się imię Augustyn podoba bardzo no i Helenkqi Dorian świetne
My się zdecydowaliśmy na imię dla dziewczynki jakby co, będzie NINA, Ninusia nasza chłopak to wiadomo Leoś, w końcu już bym chciała wiedzieć to tak się kryje między nogami u tego żartownisia naszego
Malenqa oby ta hemoglobina wyszła na prostą
Nena trzymam kciuki za sikiMalenq, Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość
-
widze, że wózki, przewijaki itd na tapecie:)
Ja wózek zakupiłam teraz jak byłam w Polsce, oglądnęłam wiele i zdecydowałam się na Graco Symbio 3 in1 nie ukrywam, że od początku miałam na niego chrapke;)Kupiłam uzywany w idelnym stanie z gwarancją za 1100 cena naprawde dobra a stan jak nowy (żadnych otarć, plam itd)nawet sie zastanawialismy jak ci ludzie ten wózek uzywali!
Wanienke chciałam kupić składaną ze względu na małą łazienke i czeste podróże do Polski o coś takiego
http://allegro.pl/bebedue-wanienka-skladana-domowa-turystyczna-hit-i4783928275.html
Wogóle jak sie zastanowie ile jeszcze trzeba kupić to szok materac do łóżeczka, pościel, kołderka, przewijak, omg nie wspominam o ciuszkach:0 a tu by pomału trza zaczynać!
*******Gang18+*******B -
Kobietki, które ogarnęły już wyprawkę higieniczno - kosmetyczną dla siebie i dziecka,baaaaaardzo proszę o pomoc. Czego brakuje, czego dobrać więcej, itp.
Składam dzisiaj zamówienie i chcę raz a porządnie Tak na start te rzeczy
Zamówienie:
OILATUM Baby, emulsja do kąpieli, 500ml
Bepanthen Baby maść ochronna, 30g
LINOMAG BOBO Krem A+E, 50ml
LINOMAG, maść, 30g
LINOMAG SUN Krem, 50ml
HIPP Oliwka do ciała pielęgnacyjna, 200ml
HIPP Żel do mycia ciała i włosów, 400 ml
FRIDA Aspirator do nosa
FRIDA Filtry higieniczne 10 sztuk
Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml, sól fizjol.
BABY ONO bezpieczne cążki z uchwytem do paznokci
BABY ONO szczoteczka z miękkim włosiem + grzebyk
BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
CANPOL patyczki higieniczne 100 sztuk
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk - gaziki
WEBER, pieluchy tetrowe, białe, 60x80cm, 10 sztuk
WEBER, pieluchy flanelowe, kolorowe, Mini 38x40cm, 5 sztuk
AbakusBaby, termometr elektroniczny, model DT-111G
BABY ONO termometr kąpielowy
Maść majerankowa, 10g, na katarek
Paracetamol Hasco, zawiesina doustna, dla dzieci i niemowląt od urodzenia, 120mg/5ml, 150g, na gorączkę
Czopki glicerolowe 1g 10 sztuk na zaparcia
LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Trendy, 0-3 miesiąca, 2 sztuki
LOVI, tasiemka do smoczka
CANPOL szczotka do butelek i smoczków z przyssawką
BABY ONO podkłady poporodowe 10 sztuk
Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuksztuk
Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk ( na łóżko )
BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar L 2 sztuki
BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar XL 2 sztuki
Tantum Rosa, 10 saszetek
LANSINOH, wkładki laktacyjne jednorazowego użytku, 60 sztuk
W domu mam już:
3 butelki Avent, 125 ml, do nich smoczki na wymianę
Espumisan i niemiecki Sab Simplex na kolki
Sudocrem
Laktator Medela ręczny
Octenisept
Co jeszcze na start?
Dzięki Kochane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:25
-
Justta, nie ukrywam ze i mi Nina po głowie chodzi
ale dobrze ze mieszkamy daleko od siebie hehehhe
mysle o Emmie, Sarze, Ninie, Kaji, Oldze, Idze
ale pewnie cos mi sie jeszcze zmienijustta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lara moja córeczka miała na imię Iga, cudne imię, o Kaji też myślałam ale najbardziej podoba nam się wspólnie Nina i tak już zostanie
Nenuś chyba wszytko jak na moje oko, zaraz jeszcze zobaczę na moją listęKrokodylica lubi tę wiadomość
-
justta wrote:Nenuś mam jeszcze na liście ręczniki papierowe i mokre chusteczki dla siebie i dzidzi no i pampersy, a podpasek tych dużych mam 3 paki po 10szt
-
imponująca lista Nena.. ja do brodawek miałam i nadal mam maść: medela purelan 100 miałam bardzo popękane brodawki, mały tak je eksploatował, wisiał na cycku, krwawiły..jedynie ta maść mi pomogła, bo bepanthen nie pomagał, ale za to dobry jest do pupy dziecka
mnie się podoba: Julian, Marcel, Tobiasz, Franek, Antoś..
mężowi oczywiście Żadne z nich się nie podoba:(
więc u nas przewija się ostatnio: Adam, Patryk, Janek
moja siostra wymyśliła Amadeusza:) ale oczywiście mąż od razu wykluczył..
sama nie wiem..
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenuś wszystko masz, tylko ja Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuksztuk zamieniałabym na te z canpola mają lepszy przylepiec i nie będą się zwijać...
majteczki siateczkowe wielorazowe lub jednorazowe po porodzie masz? edit: doczytałam
Maść na obolałe brodawki - Krem na popękane sutki?
Avilin balsam - maść Szostakoweski na gojenie się ran po porodzie....
Plivafem (pomarańczowy) żel do higieny intymnej...
Wkładki lakatacyjne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:47
Nenaaa, konwalianka lubią tę wiadomość