Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej!
nie nadrobie Was ;/
Zycze wiec wszystkim choruszkom zdrówkaI przytulenia dla tych co potrzebuja.
Ja czuje sie tez coraz gorzej..ale za tydzien idziemy na szczepienie to zaaplikuje sobie b12 i mam nadzieje, że wszystko wróci do normy
Ech na domiar złego nadal nie dostałam macierzyńskigo a jest już grudzień a rodziłam we wrzesniu...kurcze a to swiateczny miesiac ;/
Wróżko mam pytanie, ponieważ w poniedziałki odwiedzam dentyste. ostatnio miałam znieczulenie i mały wczoraj rano 4 razy ulał, ale tak porzadnie, że musiałam jego przebierać ( siebie 4 razy) i myć lustro czy to mogła byc reakcja na znieczulenie, czy ptasie mleczko????
czuje sie wyrodna matka;/
a dzis jeszcze wizyta u tesciów...ech
miłego dnia! -
nick nieaktualny
-
haha Anuśka Ty to potrafisz człowiekowi z rana humor polepszyć
leje po nogach z lizaka spod szafy!
ja odgruzowywałam bożene regularnie, wiec obyło sie bez buszu. a jak to robilam? na wyczucie
i jakos przezyla
Summerka- Twoja kolekcja szpilek mnie powalila!zazdraszczam
co prawda moje najwieksze szalenstwo to zolto- limonkowe szpilki, ktore kupilam juz laaadne pare lat temu. ale byly piekne. zalozylam je jakies 4 razy
Smoku- where are you? dawaj znaka, ze zyjesz!
Maniek- ja mam tak czasami z tym sluzem, no ale to chyba dobrzezawsze u mnie susza panowala...
u nas nocka chyba najlepsza od jakichs 4 miesiecy. Franek obudzil sie 4.30 (!!) na mleko i pozniej o 8nie posiadalam sie z radosci
teraz jem sniadanko, a Maly ma drzemke. pogoda mega kijowa dzisiaj, ciemno, zimno, mgła.
Co do alkoholizmu. ciezka choroba. mam w swoim otoczeniu bliskim osoby, które wygrywają i które mimo chorób, starości nadal w tym tkwią. Uzalesnienie jak kazde inne. tyle, ze duzo bardziej niszczy najblizszych. ehh, gdyby tak kazdy w pore zdawal sobie sprawe z tego, ze ma problem. leczenie przynosi bardzo czesto dobre efekty, ale trzeba przede wszystkim samemu chciec z tego wyjsc, a wazna jest tez swiadomosc, ze alkoholikiem jest sie cale zycie i nie mozna popadac w euforie, jesli sie nie pije pare lat, bo to bardzo zludne. podobno kazdy alkoholik musi osiagnac swoje "dno", zeby zrozumiec problem. czesto jednak sie okazuje, ze tego dna dany czlowiek nie dozywa, po prostu
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Anuska jestes niemozliw=
czy to ciaza czy to normalny stan???hehehe
Zgredka ostatnio kupilam wsam raz i dupa juz za mala lepiej wieksza;)
Czy wasze dzieci tez wyjadaja ziemie z kistkow i jedzenienie z miski psiej?jak tylko mowie nununu to sie usmiecha i wyciaga raczke:)i smiech na caly glo:-))
*******Gang18+*******B -
Hello
Totalnie niewyspana, ale szczesliwa jakas
Malenqu, temat alkoholizmu nie jest mi obcy. ukochany wujek i ukochany kuzyn nadal pija... O wujka juz nie walczymy. Coz ma swoje 40 lat, swoj rozum. Cala rodzina, lacznie z jego dziecmi go blagala o leczenie, baaa nawet go wyslalismy na przymusowe leczenie i duuupa. W koncu sie poddalismy. Jedynie ziemi po dziadkach pilnujemy, by nie przepil i 3 razy w roku jakas paczke z jedzeniem wyslemy, bo nie wiemy czy ma czy nie.... Czyli siweta, wielkanoc i urodziny. Wpada na pogrzeby. Tez ma guzy mozgu oraz watroba i trzustka w kiepskim stanie....jak moja ciocia zmarla, to mialam troszke pretensji ze czemu ona.....a ten nadal lazi (nie zrozumcie mnie zle, bo nikomu zle nie zycze, ale....) o kuzyna walczymy bo mlody i glupi i matke stracil. W weekend wszystkie ciotki sie spotykaja i z nim pogawedza nt.odwyku. Oby pomoglo. Moj tato tez popijal, tzn.nie byl typowym alkoholikiem...ale raz na pare mis. Wypijal za duzo....od prawie 20 lat jest trzezwy i nie pije.
Takze Twoj brat w zadnym wypadku nie moze Tobie popsuc pierwszych wspolnych swiat z wymarzona corka! On jest dorosly i sam podejmuje decyzje. Wie czym grozi mu dalsze picie. Jego decyzja, jego wybor.
Dzis zabiegany dzien a do tego jeszcze korki giganty w 3miescie nie pomagajaobym sie wyrobila.
Umowilam H do lekarza, ktoremu ufamy na usg brzuszka. Ona jest tez pediatra oraz specjalista od nerek. Wizyta 21.12. Ma nam opinie po angielsku napisac, wiec w razie czego pokaze lek,w NO by dalej ja odpowiednio pokierowali.
Wczoraj musialam jej czopkiem glicerynowym kupe wyciagac z tylka. Sorry za obrazowosc....
Mari gratki wizyty
Co do butow, to kocham. Buty, torebki, dzinsy i kosmetyki. Natomiast akurat tych butow nie lubie. Dzieci mialy w nich nozki poocierane i sztywne bardzo.
Milego dniamarissith lubi tę wiadomość
-
Misia- a karmilas Antka bezposrednio po wizycie, czy odczekalas jakies 2/3h? generalnie te znieczulenia, ktore teraz sa nie maja duzego wplywu na mleko. To jeszcze zalezy, czy mialas znieczulenie miejscowe- tylko do jednego zeba, czy znieczulenie ogolne- do calej szczeki. Zazwyczaj mowimy pacjentkom, ktore karmia piersia, zeby odczekaly po wizycie jakies 2/3h, ale to bardziej dla komfortu psychicznego pacjentki, bo wszelkie badania wskazuja, ze zawartosc substancji znieczulajacej we krwi jest prawie ze niewykrywalna, wiec nie ma wplywu na mleko. Podejrzewam, ze z tym ulaniem to raczej kwestia przypadku, ani ptasie mleczko, ani znieczulenie nie mialo na to wplywu. ale dla Twojego spokoju, po wizycie odczekaj te 3h z karmieniem albo odciagnij mleko i dodaj np. do kapieli. i zawsze przed wizyta powiedz, ze karmisz piersia. sa znieczulenia specjalnie z tej okazji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 10:12
Krokodylica, Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Proszę się nie naśmiewać z mojego lizaka bo zakłaczony okrutnie
W sumie do CC to faktycznie mogłabym tylko miejsce nacięcia na slepo machnąć a jak będzie za mało to nich poprawiają. Męża chyba nie chciałabym angażować. Może niech on pamięta lizaka zanim trafił pod szafę
Lili ja na co dzień jestem zdrowo walnięta a ciąża chyba jeszcze pogłębia ten stan
Trzymam kciuki za wizyty dzieciaczkówKrokodylica, Mona_M, Lili83, MANIEK, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Lili o to to. Wczoraj myślę co taka cisza. Patrzę a ta mi ziemię z kwiatka wygrzebuje.
Ooo przypomniało mi się że mam jeszcze zajebiste czerwone szpilki (ślubne) założone 2 razy.
Malenq my kupiliśmy polskiej firmy sena fotelik. Nie wiem czy dobry, w sklepie nam się spodobał. Od 0 do 18kg, przodem i tyłem do kierunku jazdy ale dopiero teraz Zuzia zaczęła w nim jeździć mimo że niby od 0. Wrzucę zdjęcie na fb.Malenq, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje dziecko spało 1,5h samo w łóżeczku
.
Pierwszy raz.....od niepamiętnych czasów
...zdazylam zrobić obiad, posprzątać i pranie wstawić....Jak zajebiscie mają mamy dzieciaków co same śpią.....marissith, beszka, WróżkaZielona, Lili83, Krokodylica, justta, Anastazjaaa, MANIEK, Izoleccc, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Co do fetlika, to dopoki H wazy mniej niz 13 kg i glowa nie wystaje poza fotelik, to bedzie jezdzila w swoim pierwszym maxi cosi. Kolejny fotelik od 9-18 kg bedzie tylem do kier,jazdy,male nie wiemy czy besafe czy cybex ma taki co sie obraca i latwo dziecko wsadzic
-
Ja w weeekend jade kupic fotelik 9-18 bo mala juz z tego niebezpiecznie wystaje. Tu nie bede oszczedzac i kupie jakiego mercedesa a co
niech ma.
W robocie nudaaaa, juz wzielam wolne na swieta no i trza dwa dni na dziecko wykorzystac o tak tak
Malenq:super-)
Blondik lubi tę wiadomość
-
Wow, Zgredko to Lucja musi byc bardzo wysoka.... Moja H ma 74 cm i sie miesci i w maxi cosi i w cybex, ktory mamy w PL
mam nadzieje, ze do roku pojezdzi...
No i moje H daaaaleko do 9 kg
Zamowilam dla H i dla siebie takie same sukienki na Swietamalej wzielam 80 cm bedzie troche za duza,male dluzej ponosi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 11:00
-
Anuska, zamowilam od dziewczyny na istagramie. Jej str.internetowa jest jeszcze w budowie, ale moge Ci podac jesli chcesz na pw
Zgredko, a mala wazy 9 kg? Bo ja jedynie foteliki od 0-13 oraz 9-18 i te wieksze od 18-36 uzytkowalam i tylko o tych moge sie wypowiedziec. Jesli jest inny orzedzial wagowy, to nie mam pojecia.
My ftelik od 9-18 uzytkujemy tylko tylem do kier.jazdy. Chlopcy mieli besafe, a dla H rozpatrujemy cybex, ale najpierw musimy w sklpeie przymierzyc itp. Ale to dopiero na wiosne. Chociaz kto wie....moze na lato. Najstarszy syn jezdzil w pierwszym foteliku grubo ponad rok, bo sie miescil (my nei wkladamy kurtek ani kombinezonow na dziecko, jesli jedzie autem), a mlodszy mial niecaly rok, gdy sie przesiadl, moze 10 mies., bo byl wieeeelki i tak mu zostalo. Nosi ubrania po bracie, ktore tamten nosil jeszcze w wakacje -
My myślimy nad Caratero sport classic 9-25 kg. Szwagierka taki ma i poleca ,widziałam fajny jest .Opinie ma dobre także zobaczymy