Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie rozumiem wiadomosci od Ani.
Co to znaczy?
Wrozko: nie smieje sie, jak ja wychodze do sklepu sama tez jak swieto, choc lece na polamanie nog, nie wiedziec po co..WróżkaZielona, Yasmin, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anula Lary- pozdrawiamy, pozdrawiamy! daj zyc matce sloneczko, bo nie bedzie po kim skakac!!
Zgredzia- no ja wlasnie wczoraj szłam POWOLIspecjalnie to tak, niech sie moj pomeczy troche w domu. a powietrze bylo tak cudownie rzeskie... eh, wspomnienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 11:05
Yasmin, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Zgredka, nie wiem co znaczy wiadomość od Ani, pokaz Lusi to pewnie sie dowiesz
moze sie dogadaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 11:08
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Ps moja bez Drzemek dziennych jest już nie wiem który dzień....ma ktoś sznur?, suchą gałąź? Czy cierpliwość na wagę?
Nie, przemyślałam, jednak nie dam sznura, co się będę tak sama męczyć -
u nas jest mleczko moje w nocy raz albo 2 - zależy od szefowej. Kaszka mleczna rano, obiad warzywa/mięso, podwieczorek owocki, kolacja kaszka mleczna. Przekąski pomiędzy posiłkami - ciasteczka orkiszowe najczęściej, jakis sucharek, piętusia chleba, brokuł do łapki, marchewka gotowana itp. Kompocik lub woda
duża panna dużanie wiem kiedy tak dojrzała
dzisiejsza noc u nas tez była nie za bardzo. Zawsze sie budzi na jedno karmienie, może 2 czasem (nad ranem) ale dziś bardzo wędrowała po łóżeczku co ją wybudzało i nawet smoczus poszedł ruch
drzemki dzienne były koszmarem u nas do około początku 9 mca. teraz mamy to świetnie wyregulowane, ale są wymagania... np w dzień nie śpi sie w łóżeczku, w łóżku rodziców w ogóle nie śpię tylko się czasem bawię. Za to WÓZEK!!! najlepszy przyjaciel mamy i mój. Zasypiam w 5 min i śpię 2 hczasem trzeba mnie bujnąć jak się przebudzę. Za to o 16:00 popołudniu na 30 min huśtaweczka. I mama mnie wybudza po 30 minutach żebym ładnie spała w nocy.
Polecam dziewczyny wózek w domu, najlepiej na resorach. Myślę że warto przynajmniej spróbować. I czytałam że 8 mczne dziecko powinno w dzień spać 2 - 2,5 h łącznie, żeby w nocy nie było problemów. My się tych wytycznych trzymamy i Kinga po kolacji śpi 7h. Potem najczęściej do rana. Przestrzegam tej drzemki o 10:00. Nawet gdy K nie marudzi ja i tak ją przewijam, daję wody do picia i do wózeczka. Zasypia w 5 min nawet już teraz bez bujania. Wystarczy ją tam tylko zapiąć w pasy, dać misia i życzyć miłego snu. Kiedyś byłam pewna że w spacerówce nie uśpi w domu przez zapięcie pasami. Okazuje się że Kinga akurat lubi być opatulona i pozapinana (nie w nocy). Polecam
wróżkojakbym o sobie z tą Biedrą czytała
Laruś, Mikołaj przyniósł Kindze nocniczek. Raz posadziłam ją 7go i nic nie wyszło. Dziś 2 raz i sukcesw ogóle w ciężkim szoku byłam bo Kinga nie usiedzi w miejscu minuty (dosłownie) ale nocniczek wygodny chyba. Ne chce jej się nawet wstać po książeczkę (chwała Bogu) tylko siedzi prosto jak na tronie i pokazuje co mam jej podać. Zawsze jestem zaopatrzona w stos książeczek (hit hitów od 2 tyg) i poszło
ale musze przyznać bez bicia, że posadziłam ją w mniej więcej czasie jej codziennych kupkowań. Siusiek mnie zaskoczył pozytywnie
Stolika edukacyjnego nie mam. Tak sobie myślę że Kinga szybko opanuje te zabawki tam zamontowane i pójdzie w odstawkę. Rozglądam sie za takim stolikiem - przybornikiem do stawiania np na kanapie. Nie wiem jak to opisać, coś jakby pod laptopa ale na wyższych nóżkach z przybornikami np na kredki po bokach.
wysyłanie kartek na urodziny bardzo mi się podoba, ale jak to ogarnąć.
Ja też nie ogarniam dziewczyny. Nie ogarniałam od początku, kolki, przepukliny, lekarze rehabilitacje, konsultacje i treningi w poradni laktacyjnej itp wymagały poświęcenia wiele czasu. Zapominając o własnych lekarzach. Dalej nie ogarniam. Ale jakoś nie wyobrażam sobie innego życia jak na razie. Dziwne to, ale jestem szczęśliwa, choć nierzadko sfrustrowana i bezsilna
Do kibelka tez nie chodzę (chyba że śpi) kąpię się i włosy myję też tylko jak jest ktoś jeszcze w domu. Ciągle tylko mama... mama!!!! Ale to normalne. Damy radękto da jak nie my hmmm?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 11:21
LaRa, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Yas, pewnie ze my radę
Ty to dodatkowo jestes hardcorem, nasza forumowa bohaterka.
Ponarzekać trzeba i od razu lepiej.
Uciekam do mojego brzdąca bo przenosi sie z łóżka na ławę właśnie. I wszystko z niej zrzuca.
ByeYasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kto mnie tu woła? Ach Lara
Krzyczysz tak że aż się przebudziłam
Kurczę zaczynam spać jak na początku ciąży, chyba zmęczenie już mnie przerasta... I puchnę jak ryba rozdymka
Jestem i szykuję się. Wczoraj uprałam całe wnętrze wózka po raz kolejny. Kupiłam wózek używany od znajomej która pali w domu i prałam go już pierdyliard razy ale jeszcze wczoraj coś wyczułam więc znowu całe obicie trafiło do pralki. Dzisiaj już ładnie pachnieNie wiem jak tak można... Ładny praktycznie nowy wózek a tak był przesiąknięty smrodem że szok. Od wakacji nad nim pracuję.
Spakowana jestem, łóżeczko, przewijak i komodę mam uszykowane i to u mnie w sypialni bo doszłam do wniosku że nie będę latała do drugiego pokojuZbyt leniwa jestem
Wszystkie dokumenty wypełnione i spakowane do torby
No chyba jestem gotowa
Buziaki dla Ani również
Dzisiaj BBF napisał mi że ciąża oficjalnie donoszona, więc jakby się coś zaczęło wcześniej to wcale bym nie płakała
Pooglądałam sobie filmiki. Ale macie słodziachne dzieciaczkiDo wycałowania
Już się nie mogę doczekać tej mojej ptaszynki
Lili czy Ty nie prowadzisz vloga czasem?
Ja będę brała przykład z Yas i wózek będzie jeździł po domku razem ze mnąSzwagierka tak robiła i miała prawie święty spokój
marissith, LaRa, Nieukowa, Biedroneczka83, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq: no co Ty na sama mysl, ze mnie to czeka to brrrrr
Ja mysle ze za miesiac bedzie super jak mala usiadzie i bedzie taka kumata. Tylko kontakty musze zakleic bo bardzo ja ciekawiaMalenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLili- padłam. filmik genialny. Dobrze, że to kluski a nie żarcie dla psa
Dziewczyny, jak was czytam, to jestem co raz bardziej przerażona... Ehhh ja cały czas powtarzam mojemu młodemu, że będzie najgrzeczniejszym dzieckiem świata, będzie spał 8 godzin w nocy ciągiem, itp., itd. Choć jeśli będzie miał mieszankę charakteru mojego i mojego męża to i tak będzie miał moje gadanie głęboko w d.... i za rok to ja będę u was szukała sznurka albo suchej gałęzi....Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej , ulżyło mi czytając Was dziś. Ja mam psa i dzięki niemu moge pół godz spacerować z myzyka w uszach.
Wózek tez polecam w domu, mam i dzienne drzemki tylko w nim.
Zgredka tez jestem fanka Twoich tekstów i Anuski
Yas ale śliczny elf:)
Zaraz lecimy na spacer.... Potem idę do gin bo ta mokrosc nie przechodziAnuśka, Biedroneczka83, Yasmin lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny
-
U mnie deszczyk poadowywuje ;( może do czasu spaceru przestanie? A jak nie to spróbujemy spać w domu. A psy? Poczekają na moja mamę...
Izo, ja nie mowię, ze moja Ańia jest ńiegrzeczna, jest bardzo grzeczna, ale chodzi o to ze ńon stop muszę być obok. A noce raczej przesypia, czasami sie zdazy wyjątek od reguły, ale generalnie śpi. -
nick nieaktualnyNie ma dzieci Niegrecznych, z samej definicji wynika że Dziecko niegrzeczne robi coś z premedytacją.. Na etapie Naszychdzieci wszystko jest naturalne i emocjonalne, tylko nasze odczucia mogą być inne...
Moja mała nie spi, nie da się ululać,nie uważam że jest Niegrzeczna, uważam że jest coś co przeszkadza jej w wyciszenia się...może coś ha boli, może za dużo bodźców....
Niegrzecznosci moim zdaniem nabywa się z wiekiem..i uczy się od innych, czasem od nas samych...
Więc Izolecc nie martw się i powtarzaj ta Montrę i spaniu 8h...A nóż się uda...
Nieukowa, Yasmin, beszka lubią tę wiadomość
-
....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:49
-
To ja jestem wyrodniak, bardzo rzadko siedze przy malej, klade ja na ziemi i cos robie, a jak placze to wtedy pokazuje jej ksiazeczke lub zabawki jakies, ale staram sie nie byc jej niewolnikiem. Tak juz ja przyzwyczailam..
Nieukowa, marissith, Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hejka milego dnia
Wymyslilam ze kupie malemu koc z merynosa i bedzie pod nim dobrze spal, taki moj plan, wiec szukam, bo juz nie wiem o co chodzi z tym niespaniem, wkurza sie pod koldra, bez koldry nawet spi, ale zimno, wiec jest plan na kocglupia matka ma nadzieje
Leo tez wisi na mnie caly czas, tylko mama i mamaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:14