X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta to jak u Was się sprawdzi to daj znać....

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq po co ci sznur, jak i tak nie zdazysz go przy Kosi porzadnie zawiazac? ;)
    Kurcze na razie z moim jak ze Zgredki Lusia- jestesmy wyrodne matki czy jak? Czy to jeszcze nie ten etap? Radka moge zostawic w lozeczku na jakies 10-15min z poprzywieszanymi grzechotkami i pluszakami zeby wziac prysznic. Drzemki dzienne to zuo, ale podczas zabawy moge z doskoku obiad zrobic albo pranie... Pojscie do kibla mi tez wybacza z reguly.

Psotka Dominikowi czacha dymi az pod ta termoeizja :D

Yas ale sliczna Kinia w stroju elfa :)

Yasmin lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Lili- padłam. filmik genialny. Dobrze, że to kluski a nie żarcie dla psa :D

Dziewczyny, jak was czytam, to jestem co raz bardziej przerażona... Ehhh ja cały czas powtarzam mojemu młodemu, że będzie najgrzeczniejszym dzieckiem świata, będzie spał 8 godzin w nocy ciągiem, itp., itd. Choć jeśli będzie miał mieszankę charakteru mojego i mojego męża to i tak będzie miał moje gadanie głęboko w d.... i za rok to ja będę u was szukała sznurka albo suchej gałęzi.... :)
    Izoleccc nie będzie tak źle :) zobaczysz, że nasze dzieci będą aniołkami :P

Izoleccc, Yasmin lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasminko sliczna Kinia ;-)

Izolec z Mariszka, matki miejcie jeszcze nadzieje ;-)

Izoleccc, Yasmin lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kibla tez malego biore ze soba. A jak biore prysznic o go klade na dywaniku w lazience, daje do lapy cos do zabawy i myk pod prysznic. Szum wody uspokaja. Tersz troche trudniej bo maly czasem wstaje i lezie do kibla albo do smietnika hehe. No to trzeba wtedy szybko wychodzic. Ale generalnie nie mam problemu z umyciem sie, umyciem wlosow itd.

Obiad robei albo jak on spi albo jak nei spi sadzam go na podlodze w kuchni i tez cos do lapy daje. Gorzej ze sie straszyn przylepa zrobil i jak soie w kuchni to do mnie przypelza, podciaga sie i soi przy moich nogach i buczy.

a teraz na przyklad ja jem obiad, czytam forum a maly bawi sie pod stolem - stoi sobie przy automacie do chleba ;)

Noc niefajna. Pare razy budzil sie z krzykiem :(. Dziura na zab coraz wieksza.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja WIEM ze robicie obiad jak dziecko śpi, ja MUSZE LEŻEĆ obok żeby spała. A jak teraz nie spi to na rękach, a czasy gdy bez ruchu leżała na dywaniki już dawno, a nami........

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ja WIEM ze robicie obiad jak dziecko śpi, ja MUSZE LEŻEĆ obok żeby spała. A jak teraz nie spi to na rękach, a czasy gdy bez ruchu leżała na dywaniki już dawno, a nami........

A nei mozesz robic jak nie spi? Ja tak najczesciej robie bo nie lubie marnowac wolnego czasu (czyli jak maly spi;) na robote hehe.

Nie moze z toba w kuchni siedziec? Ty gotujesz a mala bawi sie czyms. W kuchni sa super zabawki. Lyzki, mieszadla, pokrywki, plastikowe pudelka itd.

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, marzenie Kotka, Mój wszędzie wejdzie, wszystko wyciągnie. Musiałabym opróżnić szafki do czysta i ogólnie wynieść pół kuchni ;) Ale i tak darłby się z braku zainteresowania nim. Druga rzecz, że bałabym się coś na niego wylać, mogłoby mi wypaść z ręki coś potecjalnie niebezpiecznego, nóż czy cuś.

LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamunia, spałyśmy godzinkę :) i dalej zieeewam :/ co za shitowa pogoda. Spaceru dziś nie będzie. (Pierwszy raz od 25.04)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:49

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • beszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korko, ja czuwalam...ale nad chorymi dziecmi :/

Malenqu, moja nie spi w domu w ogole. spi na dworze. wszystko, dla 5 osobowej rodziny, robie z nia na reku :/ a i tak dupe mam dalej wieeeelka ;) chociaz schudnac bym mogla

witam sie...nie nadrobie was. przeczytalam tak byle jak. wysiadam. szkola mojego syna dolewa oliwy do ognia, bo ku..a co pare dni mamy jakies spotkania integracyjne. szlag! ile mozna. ja i moendziecko bedziemy sie integrowac z tymi, z kotrymi chcemy a nie z cala klsa, czy jeszcze lepiej klasami 1-4

edit: ja sie za to doczekac nie moge, kiedy Hanka bedzie porzadnie raczkowac. pojdzie gdzie bedzie chciala i zajmie sie troche soba.
    szafki zabezpieczamy i nie bylo problemu z chlopcami by cos wyciagali, bo nie mogli otworzyc ;) pudla czekaja, a w nie zapakujemy to co jest w zasiegu malych raczek, czego nie chcemy by mloda zniszczyla itp.

P.S. moja hacia tydzien temu skonczyla 8 mies. ..... gdyby ktos nie zauwazyl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 17:39

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YAS u nas hitem jest teraz:

500g dyni hokkaido (ze skorka)
    80g kuskusa (pelnoziarnisty)
    250ml soku jablkowego
    3 lyzki tahini

1. Dynie posiekac, zalac ok 200 ml wody. Gotowac 10min

2. W tym czasie kuskus zalac sokiem jablkowym i odstawic do napecznienia.
    3. Zmieszac kuskus z ugotowana dynia i tahini. Wszystko zmiksowac. Do kazdej porcji dodac lyzke oleju rzepakowego.

Domi sie tym zajadal. Mi tez smakuje bardzo :)

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz go widac! Wychodzi!

MANIEK, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa super :) Gratki ;]

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa Psocia gratki :) a co to to thaki???

u nas jes szał na buraczka z jarzynami i królikiem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    aa Psocia gratki :) a co to to thaki???

u nas jes szał na buraczka z jarzynami i królikiem

tahini, to pasta sezamowa. Mozna zrobic samemu ale ja zawsze kupuje gotowa. Ja to dodaje do humusu czyli pasty z ciecierzycy.

Ehhh dzisiaj mam kryzys. Jak sie czlowiek nie wyspi to jest ciezko a maly dzisiaj pol nocy na cycku wisial bo go dziaslo boli. A do tego mu gile leca i nie zaliczyl popoludniowej drzemki wiec juz widze ze noc bedzie straszna :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka pasta to zdrowa?

A to danko z buraczkami to samodzielnie zrobione czy z jakiejs firmy bo tez chce..

Ja juz zakupy swiateczne zalatwilam, jeszcze moze cos dla malej ale nie mam pomyslu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko skarbie zauważyłam że już 9ty misia cv poszedł...jejuuuuu nie napisałam tego? HANIU SKARBIE duuuza rośnij....

beszka lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A taka pasta to zdrowa?

A to danko z buraczkami to samodzielnie zrobione czy z jakiejs firmy bo tez chce..

Ja juz zakupy swiateczne zalatwilam, jeszcze moze cos dla malej ale nie mam pomyslu

w sensie czy dla dziecka zdrowa czy czy ma jakies zdrowotne wlasciwosci?
    To w sumei tylko chyba mielony sezam, moze z olejem. Nie ma tam nic zlego.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czy dla dziecka.
    Bo wiesz takie pasty gotowe dania to zawsze chyba co innego niż w domu ręcznie sprobuj nie ne, jakoś muszą trzymać ważność

Janjuz w domu
    Ja obiad robię jak mała na podłodze w kuchni na kocyku, moja to śpi, ale tylko w żłobku

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ