Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malenq po co ci sznur, jak i tak nie zdazysz go przy Kosi porzadnie zawiazac?
Kurcze na razie z moim jak ze Zgredki Lusia- jestesmy wyrodne matki czy jak? Czy to jeszcze nie ten etap? Radka moge zostawic w lozeczku na jakies 10-15min z poprzywieszanymi grzechotkami i pluszakami zeby wziac prysznic. Drzemki dzienne to zuo, ale podczas zabawy moge z doskoku obiad zrobic albo pranie... Pojscie do kibla mi tez wybacza z reguly.
Psotka Dominikowi czacha dymi az pod ta termoeizja
Yas ale sliczna Kinia w stroju elfaYasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzoleccc wrote:Lili- padłam. filmik genialny. Dobrze, że to kluski a nie żarcie dla psa
Dziewczyny, jak was czytam, to jestem co raz bardziej przerażona... Ehhh ja cały czas powtarzam mojemu młodemu, że będzie najgrzeczniejszym dzieckiem świata, będzie spał 8 godzin w nocy ciągiem, itp., itd. Choć jeśli będzie miał mieszankę charakteru mojego i mojego męża to i tak będzie miał moje gadanie głęboko w d.... i za rok to ja będę u was szukała sznurka albo suchej gałęzi....zobaczysz, że nasze dzieci będą aniołkami
Izoleccc, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Ja do kibla tez malego biore ze soba. A jak biore prysznic o go klade na dywaniku w lazience, daje do lapy cos do zabawy i myk pod prysznic. Szum wody uspokaja. Tersz troche trudniej bo maly czasem wstaje i lezie do kibla albo do smietnika hehe. No to trzeba wtedy szybko wychodzic. Ale generalnie nie mam problemu z umyciem sie, umyciem wlosow itd.
Obiad robei albo jak on spi albo jak nei spi sadzam go na podlodze w kuchni i tez cos do lapy daje. Gorzej ze sie straszyn przylepa zrobil i jak soie w kuchni to do mnie przypelza, podciaga sie i soi przy moich nogach i buczy.
a teraz na przyklad ja jem obiad, czytam forum a maly bawi sie pod stolem - stoi sobie przy automacie do chleba
Noc niefajna. Pare razy budzil sie z krzykiem. Dziura na zab coraz wieksza.
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Ja WIEM ze robicie obiad jak dziecko śpi, ja MUSZE LEŻEĆ obok żeby spała. A jak teraz nie spi to na rękach, a czasy gdy bez ruchu leżała na dywaniki już dawno, a nami........
A nei mozesz robic jak nie spi? Ja tak najczesciej robie bo nie lubie marnowac wolnego czasu (czyli jak maly spi;) na robote hehe.
Nie moze z toba w kuchni siedziec? Ty gotujesz a mala bawi sie czyms. W kuchni sa super zabawki. Lyzki, mieszadla, pokrywki, plastikowe pudelka itd.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Wow, marzenie Kotka, Mój wszędzie wejdzie, wszystko wyciągnie. Musiałabym opróżnić szafki do czysta i ogólnie wynieść pół kuchni
Ale i tak darłby się z braku zainteresowania nim. Druga rzecz, że bałabym się coś na niego wylać, mogłoby mi wypaść z ręki coś potecjalnie niebezpiecznego, nóż czy cuś.
LaRa, Malenq lubią tę wiadomość
-
....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:49
-
Korko, ja czuwalam...ale nad chorymi dziecmi
Malenqu, moja nie spi w domu w ogole. spi na dworze. wszystko, dla 5 osobowej rodziny, robie z nia na rekua i tak dupe mam dalej wieeeelka
chociaz schudnac bym mogla
witam sie...nie nadrobie was. przeczytalam tak byle jak. wysiadam. szkola mojego syna dolewa oliwy do ognia, bo ku..a co pare dni mamy jakies spotkania integracyjne. szlag! ile mozna. ja i moendziecko bedziemy sie integrowac z tymi, z kotrymi chcemy a nie z cala klsa, czy jeszcze lepiej klasami 1-4
edit: ja sie za to doczekac nie moge, kiedy Hanka bedzie porzadnie raczkowac. pojdzie gdzie bedzie chciala i zajmie sie troche soba.
szafki zabezpieczamy i nie bylo problemu z chlopcami by cos wyciagali, bo nie mogli otworzycpudla czekaja, a w nie zapakujemy to co jest w zasiegu malych raczek, czego nie chcemy by mloda zniszczyla itp.
P.S. moja hacia tydzien temu skonczyla 8 mies. ..... gdyby ktos nie zauwazylWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 17:39
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
YAS u nas hitem jest teraz:
500g dyni hokkaido (ze skorka)
80g kuskusa (pelnoziarnisty)
250ml soku jablkowego
3 lyzki tahini
1. Dynie posiekac, zalac ok 200 ml wody. Gotowac 10min
2. W tym czasie kuskus zalac sokiem jablkowym i odstawic do napecznienia.
3. Zmieszac kuskus z ugotowana dynia i tahini. Wszystko zmiksowac. Do kazdej porcji dodac lyzke oleju rzepakowego.
Domi sie tym zajadal. Mi tez smakuje bardzo
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Aaaaa super
Gratki ;]
-
Biedroneczka83 wrote:aa Psocia gratki
a co to to thaki???
u nas jes szał na buraczka z jarzynami i królikiem
tahini, to pasta sezamowa. Mozna zrobic samemu ale ja zawsze kupuje gotowa. Ja to dodaje do humusu czyli pasty z ciecierzycy.
Ehhh dzisiaj mam kryzys. Jak sie czlowiek nie wyspi to jest ciezko a maly dzisiaj pol nocy na cycku wisial bo go dziaslo boli. A do tego mu gile leca i nie zaliczyl popoludniowej drzemki wiec juz widze ze noc bedzie straszna.
-
nick nieaktualny
-
zgredka wrote:A taka pasta to zdrowa?
A to danko z buraczkami to samodzielnie zrobione czy z jakiejs firmy bo tez chce..
Ja juz zakupy swiateczne zalatwilam, jeszcze moze cos dla malej ale nie mam pomyslu
w sensie czy dla dziecka zdrowa czy czy ma jakies zdrowotne wlasciwosci?
To w sumei tylko chyba mielony sezam, moze z olejem. Nie ma tam nic zlego. -
No czy dla dziecka.
Bo wiesz takie pasty gotowe dania to zawsze chyba co innego niż w domu ręcznie sprobuj nie ne, jakoś muszą trzymać ważność
Janjuz w domu
Ja obiad robię jak mała na podłodze w kuchni na kocyku, moja to śpi, ale tylko w żłobku